Bezienswaardigheden Bangladesh

Pagina 1 van 2 met 18 resultaten

Varendra Research Museum

In hartje Rajshahi is het Varendra Research Museum te vinden. In Bangladesh is dit een zeer populair museum onder toeristen. Het museum hoort bij de Rajshahi University en is het oudste museum van Oost-Bengalen. De Radja's van Rajshahi en Natore, en met name Prins Sharat Kumar Ray, hebben hun persoonlijke collecties geschonken aan het museum. Varendra refereert naar een oude janapada dat ruwweg overeenkomt met het moderne noorden van Bangladesh.

Sundarbans park

Sundarbans park
Sundarbans park
Kaart met locatie Sundarbans park

Het Sundarbans park beschikt over de grootste mangrovebossen die er op de wereld te vinden zijn. Dit park is 2 keer opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst, waarvan 1 maal bij India en 1 maal bij Bangladesh. Er is verschillende fauna te vinden zoals (mensenetende) tijgers, axisherten, krokodillen, slangen en vele vogelsoorten. Door de opwarming van de aarde wordt het park erg bedreigd. Wanneer de zeespiegel 28 cm stijgt, is het leefgebied van de tijgers in Sundarbans voor 96% verdwenen.

Winkelen in Bangladesh

Winkelen in Bangladesh
Winkelen in Bangladesh

De winkels in Bangladesh zijn open van 09.00 tot 17.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 hebben ze vaak pauze en zijn alle winkels gesloten. Wanneer je in de grotere steden zoals Dhaka komt, zijn de winkels langer open. Op vrijdag kun je beter niet gaan winkelen, dan zijn de winkels namelijk gesloten. Doordat de werkweek van Bangladesh niet loopt van maandag t/m vrijdag, maar van zaterdag t/m donderdag, zijn zij op deze dag vrij.

  • 1
  • 2
  • Volgende