Bezienswaardigheden Benin

Pagina 1 van 2 met 16 resultaten

Musťe historique d'Abomey

In de stad Abomey vind je het Musée historique d'Abomey. Het ligt ongeveer 100 km net noordoosten van Porto-Novo. Je vindt er onder andere paleizen uit het Abomey koninkrijk en 1050 tentoongestelde objecten die vooral betrekking hebben op de koningen die het land regeerden. Je vindt er traditionele trommels, een 'konings'quilt en schilderingen over ceremonies. Ook staat er een troon die van menselijke schedels is gemaakt.

Pendjari National Park

Pendjari National Park
Pendjari National Park
Kaart met locatie Pendjari National Park

In het noordwesten van Benin vind je het Pendjari Nationaal Park. Het park beslaat ongeveer 2.755 hectare en huisvest vele diersoorten. Het is de thuisbasis van enkele laatste populaties van bijvoorbeeld de olifant, de West-Afrikaanse leeuw, het nijlpaard, de buffel en verschillende antilopes. Het park staat ook bekend om zijn vele vogelsoorten.

W National Park

W National Park
W National Park
Kaart met locatie W National Park

Een ander (minder ontwikkeld) park in Benin is het W Nationaal Park. Het is een groot nationaal park in West-Afrika vernoemd naar de bocht in de rivier de Niger die eruit ziet als een W. Het park bevindt zich in drie landen; Niger, Benin en Burkina Faso. Het park staat bekend om de grote zoogdieren die er leven. Dit zijn bijvoorbeeld aardvarkens, bavianen, buffels, jachtluipaarden, caracals, olifanten, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen en wrattenzwijnen. Er leven ook ongeveer 350 soorten vogels in het park.

Watersporten

De watersportfaciliteiten aan de kust van Benin zijn niet erg uitgebreid. Toch zijn er erg mooie stranden bij bijvoorbeeld Ouidah en Grand Popo. Het wordt echter afgeraden om in de zee te zwemmen. Deze kan namelijk erg gevaarlijk zijn door sterke stromingen. Ga alleen in zee zwemmen als je uitstekend kunt zwemmen. Je kunt wel in de zee zeilen. Dit kan o.a. bij de zeilvereniging in Cotonou.

Winkelen in Benin

Winkelen in Benin
Winkelen in Benin

Omdat Benin een redelijk onderontwikkeld land is, kun je er niet heel goed winkelen. Wel zijn de plaatselijke markten, zoals die in Cotonou de moeite waard. Je ziet hier veel lokale producten die je voor een klein prijsje kunt kopen. Verder kun je er ook vaak eten en drinken kopen.

  • 1
  • 2
  • Volgende