Bezienswaardigheden Brazilië

Nationaal Park Serra dos Órgãos

Nationaal Park Serra dos Órgãos
Nationaal Park Serra dos Órgãos
Kaart met locatie Nationaal Park Serra dos Órgãos

Serra dos Órgãos is een van mooiste nationale parken van Brazilië. Dit prachtige park ligt in de deelstaat Rio de Janeiro bij Teresópolis. Het park is 110 km² groot en de hoogte ligt gemiddeld tussen de 1.500 m en de 2.200 m. het park is opgericht op 30 november 1939 ter bescherming van het oerbos die op de heuvelruggen liggen. In het park vind je een uitgebreide flora en fauna waaronder veel passiebloemen en de poema.

Winkelen in Brazilië

Winkelen in Brazilië
Winkelen in Brazilië

Winkels in de steden zijn meestal op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur, zaterdags tot 13.00 uur. Grote winkelcentra, de shopping centers, zijn tot 22.00 uur geopend.

Sport in Brazilië

Sport in Brazilië
Sport in Brazilië

In Brazilië wordt er veel aan sport gedaan, met name voetbal. Voetbal is erg populair in alle lagen van de bevolking en heeft dan ook een belangrijke sociale waarde. Als je graag kennis wilt maken met de Braziliaanse sportcultuur, vraag dan eens of je mee mag doen met een potje voetbal. Ook erg populair is capoeira. Dit is een Braziliaanse vechtsport waarbij dans, muziek en vechtsport worden gecombineerd. Er zijn door heel Brazilië veel capoeira scholen.

In 2014 vindt in Brazilië het Wereldkampioenschap Voetballen plaats en in 2016 de Olympische Spelen.

Carnaval

Carnaval
Carnaval

Het Braziliaanse carnaval is wereldwijd beroemd. Vooral in Rio de Janeiro is het 4 dagen lang feest. Het echte hoogtepunt zijn de parades waarbij iedereen verkleed is en danst. In de Sambadrome krijt elke sambaschool krijgt 80 minuten om haar kunsten te vertonen en dit is één grote competitie tussen de verschillende wijken en Sambascholen. Elke optocht heeft dan ook een thema, en maakt gebruik van uitbundig uitgedoste danseressen en praalwagens.

Cashewnotenboom (Natal)

Cashewnotenboom
Cashewnotenboom
Kaart met locatie Cashewnotenboom

Ongeveer 30 km ten zuiden van Natal staat de grootste cajueiro (cashewnotenboom) van de wereld. Deze boom is zo'n 125 jaar oud en is ongeveer 8.000 m². Er hangen ieder jaar zo'n 70.000 cashewvruchten aan deze boom. De boom heeft zo'n grote omtrek omdat hij een genetische afwijking heeft waardoor hij blijft groeien. Elk jaar komt er wel zo'n 3 meter aan takken bij, daardoor geeft hij nu problemen aan de plaatselijke infrastructuur. Er gaat een legende dat de boom in 1888 is geplaatst door visser Luiz Inácio de Oliveira. Het schijnt dat de man op 93 jarige leeftijd onder deze boom gestorven is.

Machadao voetbal stadion (Natal)

Machadao voetbal stadion
Machadao voetbal stadion
Kaart met locatie Machadao voetbal stadion

Een leuk uitje in Natal is een bezoek brengen aan een voetbalwedstrijd. De clubs AFC en ABC hebben in Natal hun thuisbasis. Het stadion waar alles plaatsvindt is Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão en heeft 52.000 zitplaatsen. Het staat ook bekend als Machadao en is ontworpen door architect Moacyr Gomes da Costa.

Natal Shopping (Natal)

Natal Shopping
Natal Shopping
Kaart met locatie Natal Shopping

Om te shoppen kan je terecht in Natal Shopping. Natal Shopping is gelegen aan de grote weg Av. Senador Salgado Filho. Het Natal Shopping gebouw is een mooi complex wat verdeeld is over twee verdiepingen. Je kunt hier veel kledingzaken en schoenenzaken vinden, maar ook kun je hier terecht om wat te eten in een restaurant of in een fastfoodzaak. De prijzen zijn hier aangenaam. Bijzonder is dat er nog een bioscoopcomplex aanwezig is in het gebouw. Wanneer je over de brug loopt die voor het winkelcentrum gelegen is, kom je uit bij een markt waar er kraampjes staan met groente, fruit en ook gewone winkels zijn er te vinden. Het is aan te raden om er met de taxi heen te gaan aangezien dit het makkelijkste is. Maar met het openbaar vervoer kan het ook, er stopt namelijk een bus voor de deur van het winkelcentrum.

Congresso Nacional (Brasilia)

Congresso Nacional
Congresso Nacional
Kaart met locatie Congresso Nacional

Congresso Nacional is de Portugese benaming voor het Braziliaans parlement. In het Congresso Nacional zetelt zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Het bijzondere bouwwerk is door de bekende Braziliaanse architect Oscar Niemeyer ontworpen. Het gebouw is geheel in de stijl van de Braziliaanse moderne architectuur gebouwd. Congresso Nacional is van 8.30 uur tot 17.30 uur geopend voor bezoekers. Vanaf 9.00 uur worden er elk half uur rondleidingen verzorgd. De laatste rondleiding gaat om 17.30 uur van start.

Museo Historico de Brasilia (Brasilia)

Museo Historico de Brasilia
Museo Historico de Brasilia
Kaart met locatie Museo Historico de Brasilia

Museo Historico de Brasilia is het historisch museum van Brasilia en, ironisch genoeg, ook het oudste museum van Brasilia. Het Museo Historico de Brasilia is een werk uit de handen van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Het museum is gelegen op het 'Plein van de Drie Machten' en het werd gebouwd om de overdracht van de hoofdstad, van Rio de Janeiro op Brasilia, te markeren. Niet alleen de architectuur van het museum is een bezichtiging waard, maar ook de collecties van onder andere foto's van de stad in historisch perspectief die worden geëxposeerd zijn een bezoek waard.

Espacio Lucio Costa (Brasilia)

Espacio Lucio Costa
Espacio Lucio Costa
Kaart met locatie Espacio Lucio Costa

Espacio Lucio Costa is een zaal met de maquette van de stad. Aan de muur hangen replica's van de eerste tekeningen van Brasilia. Brasilia is een van de weinige geplande steden in de wereld. De stad is op papier ontworpen. De zaal is wederom ontworpen door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, dit keer samen met stedenbouwkundige Lúcio Costa. Je vindt er een galerij waar je onder andere verschillende schetsen en tekeningen van de stad kunt bekijken.

Catedral de Brasília (Brasilia)

Catedral de Brasília
Catedral de Brasília
Kaart met locatie Catedral de Brasília

Catedral de Brasília is een van de meest kenmerkende gebouwen van de stad. Dit komt door de bijzondere, maar vooral voor een kathedraal unieke architectuur. De kathedraal heeft namelijk een hyperboloïde vorm. Deze vorm is gecreëerd door de zestien witte pilaren van beton, waartussen glas is geplaatst. Het witte bouwwerk moet hiermee een doornenkroon voorstellen. Een andere veel voorkomende interpretatie van het ontwerp is het uitsteken van handen richting de hemel. Het ontwerp van de kathedraal van Brasilia staat op de naam van Oscar Niemeyer.

Copacabana (Rio de Janeiro)

Copacabana
Copacabana
Kaart met locatie Copacabana

Het vier kilometer lange strand Copacabana is het bekendste strand in Rio de Janeiro en misschien wel ter wereld. Hier vind je Brazilianen van alle klasse en standen en dit vormt zo een dwarsdoorsnede van de bevolking van de stad. Het is hier alle dagen druk, maar in het weekend lijkt het alsof heel Brazilië is uitgetrokken is naar de Copacabana.

Cristo Redentor (Rio de Janeiro)

Cristo Redentor
Cristo Redentor
Kaart met locatie Cristo Redentor

Het beeld van Christus de Verlosser is hét icoon van Rio de Janeiro en wordt Cristo Redentor genoemd. Gelegen op de 710 meter hoge berg Corcovado kijkt het 38 meter hoge beeld uit over de rest van de stad. Het idee voor het standbeeld kwam van de katholieke priester Pedro Maria Boss in 1850. Koningin Isabel, die het beeld moest financieren, vond het echter helemaal niets. Toen Brazilië in 1889 een republiek werd en in de wet werd opgenomen dat kerk en staat gescheiden moesten blijven, werd het plan definitief afgeblazen. In 1921 werd het plan toch weer nieuw leven ingeblazen door de kerk. Ze organiseerden een Monumentenweek in om geld in te zamelen en het beeld werd in 1931 alsnog gerealiseerd. Je kunt het beeld bezoeken met een twintig minuten durende rit in een tandradbaan, waarna je nog 222 treden moet beklimmen. Je kunt ook kiezen om de drie liften of de vier roltrappen te gebruiken om boven te komen.

Paço de São Christóvão (Rio de Janeiro)

Paço de São Christóvão
Paço de São Christóvão
Kaart met locatie Paço de São Christóvão

Het Paço de São Christóvão is het voormalige paleis van de Braziliaanse monarchen. In eerste instantie was het een herenhuis van een Portugese handelaar. Toen het Portugese hof zich in 1808 Brazilië vestigde, deed hij het huis cadeau aan Prins regent John VI. Hij heeft het laten verbouwen tot een paleis. Toen in 1889 Brazilië een republiek werd, verliet de koninklijke familie het land en kwam het paleis leeg te staan. Sinds 1892 is het Nationaal Museum hier gevestigd. Het bezit een van de grootste collecties van de beide Amerika's, waaronder dieren, mineralen. Egyptische mummies, Zuid-Amerikaanse archeologische artefacten, meteorieten, fossielen en vele andere dingen.

Flamengo Park (Rio de Janeiro)

Flamengo Park
Flamengo Park
Kaart met locatie Flamengo Park

Het 1.2 vierkante meter grote Flamengo Park is gelegen aan de zee en ontworpen door Roberto Burle Marx. Het is befaamd vanwege de vele outdoor activiteiten. Er zijn paden aangelegd voor fietsers en skaters en er zijn veen sportvelden. Op zondagen en in vakanties zijn de straten door het park afgesloten voor verkeer. Tevens zijn er drie musea in het park, te weten het Museu de Arte Moderna, het Monumento Nacional aos Mortos da II Guerra Mundial en het Museu Carmen Miranda.

Mosteiro de São Bento (Rio de Janeiro)

Mosteiro de São Bento
Mosteiro de São Bento
Kaart met locatie Mosteiro de São Bento

De Mosteiro de São Bento is één van de mooiste koloniale kerken van Rio de Janeiro. Hij is gebouwd tussen 1617 en 1641 op de berg Morro de São Bento. Vanaf hier heb je een goed uitzicht over de stad. De simpele façade verbergt een barok interieur dat rijkelijk met goud is versierd. Onder de schatten bevinden zich mooie houtsnijwerken, ontworpen door Frei Domingos da Conceição, en schilderijen van José de Oliveira Rosa. De zondagse mis om 10:00 uur bevat een koor waar Benedictijner monniken Gregoriaanse liederen zingen.

Museum Nacional de Belas Artes (Rio de Janeiro)

In Rio de Janeiro vind je het museum Nacional de Belas Artes. Dit museum ligt vlakbij het Cinelandia Metro Station, dus het is makkelijk bereikbaar. In het museum kun je 18e en 19e eeuwse Braziliaanse kunst bewonderen. Het museum heeft ook werken van de Nederlander Frans Post. In het museum vind je vooral schilderijen van het prachtige landschap in Brazilië. Deze schilderijen zijn in allerlei stijlen geschilderd, de meest voorkomende stijl is barok. In Rio de Janeiro zijn nog veel meer musea zoals het Museum Histórico Nacional, het museum da república en het museum de Arte Moderna.

Jardim Botânico (Rio de Janeiro)

Jardim Botânico
Jardim Botânico

Jardim Botânico is een prachtige botanische tuin in Rio de Janeiro. In de tuin kom je de mooiste planten en de grootste bomen tegen. Er zijn diverse bomen en planten die allemaal naar iets speciaals leiden in een ander gedeelte van de tuin. In deze botanische tuin hebben ze ook bomen waar jackfruit aan groeit. Ga niet onder deze boom staan want er komen nog wel eens wat van deze enorm grote vruchten naar beneden. In de tuin leven ook verschillende wilde diersoorten, de kans is erg groot dat je apen of andere dieren tegen gaat komen.

Hippie Fair Crafts Market (Rio de Janeiro)

De Hippie Fair Crafts Market in Rio de Janeiro is een geweldige markt. Je kunt er echt van alles vinden. De meeste verkopers spreken een beetje engels, dat is wel zo makkelijk tijdens het (verplichte!) afdingen. Bij veel kraampjes kun je eten en drinken kopen. Laat dure spullen zoals fotocamera's en horloges thuis want het is er erg druk, dus de kans dat er zakkenrollers aan de gang zijn is groot.

Heuvel van Chapadoa (Praia da Pipa)

Heuvel van Chapadoa
Heuvel van Chapadoa
Kaart met locatie Heuvel van Chapadoa

De heuvel van Chapadoa (Chapadao da Praia de Pipa), die zich bevindt bij het strand van Praia da Pipa, biedt je een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en de kustlijn. Tijdens je bezoek aan Praia da Pipa moet je deze klif zeker bezocht hebben. Terwijl je kunt genieten van een prachtige zonsondergang, kleurt de klif mooi oranje en rood. Je kunt hier op verschillende manieren komen, met de motor of openbaar vervoer of je kunt deelnemen aan een van de georganiseerde tours.


Praia do Amor (Praia da Pipa)

Praia do Amor
Praia do Amor
Kaart met locatie Praia do Amor

Praia do Amor, ook wel Love Beach genoemd, is een van de mooiste stranden van Brazilië. Het ligt net buiten het centrum en is het meest bekende strand van Praia da Pipa. De golven hier zijn erg geschikt om te surfen. De stroming van de golven kan sterk zijn, pas hiermee op als je gaat zwemmen. Rondom het strand zijn rotsen te vinden, waardoor het strand een mooi aanzicht heeft. Het strand is erg populair omdat het op loopafstand ligt van de meeste hotels in Praia da Pipa.

Baia dos Golfhinos (Praia da Pipa)

Baia dos Golfhinos
Baia dos Golfhinos
Kaart met locatie Baia dos Golfhinos

Als je graag dolfijnen wilt zien, moet je naar Baia dos Golfhinos (Dolphin's Bay) gaan. Dit is de favoriete plek van de dolfijn in Praia da Pipa. De kans dat je er een ziet, is dan ook erg groot. Je kunt hier genieten van de acrobatische trucs van de dolfijnen vanaf het strand, maar je kunt ook gaan zwemmen in het water. Deze wilde dolfijnen zijn niet bang voor mensen en kunnen tot drie meter bij je in de buurt komen.

Paardrijden Canoa Quebrada (Canoa Quebrada)

Paardrijden Canoa Quebrada
Paardrijden Canoa Quebrada
Kaart met locatie Paardrijden Canoa Quebrada

Paardrijden door de duinen. Dit is een activiteit die je zeker niet mag missen wanneer je in Canoa Quebrada bent. De duinen en roodgetinte klippen maken het een prachtige omgeving voor een paardrijtocht. Galopperen over de zandstranden, kleine paadjes ontdekken in de duinen; het kan allemaal!

Buggytocht in de duinen (Canoa Quebrada)

Buggytocht in de duinen
Buggytocht in de duinen
Kaart met locatie Buggytocht in de duinen

In Canoa Quebrada kun je jezelf ook wat sneller door de duinen vervoeren dan met een paard. Er is ook de mogelijkheid om een buggytocht door de duinen te doen. In deze buggy's cross je omhoog en omlaag door de duinen. Deze tocht staat zeker garant voor een adrenalinekick.

Tocht in een Jangada (Canoa Quebrada)

Tocht in een Jangada
Tocht in een Jangada
Kaart met locatie Tocht in een Jangada

Wil je eens weten hoe het vissersleven er aan toe gaat? Ga dan mee met een boottocht in een Jangada, de vissersboot die hier gebruikt wordt. Tijdens de tocht kun je de prachtige kliffen en duinen eens vanaf een andere kant bekijken. Ervaar de sensatie van het vissersleven.

Paardrijden in Tibau Do Sul (Tibau do Sul)

Paardrijden in Tibau Do Sul
Paardrijden in Tibau Do Sul
Kaart met locatie Paardrijden in Tibau Do Sul

Er is een goede ranch aan de rand van het dorp waar je verschillende paardrijtochten kan maken. Je rijdt bijvoorbeeld door de duinen of op het strand. Een echte aanrader voor paardenliefhebbers. Zowel beginnende ruiters als ervaren ruiters kunnen heerlijk genieten van een leuke paardrijtocht. Maar ook als je liever niet het paard op gaat is het leuk om te kijken bij deze bijzondere dieren.

Buggytochten (Tibau do Sul)

Buggytochten
Buggytochten
Kaart met locatie Buggytochten

De buggytochten richting noord of zuid zijn de moeite waard. Hierbij krijg je een spectaculair landschap te zien van het noordoosten van Brazilië. Het is een unieke manier om de omgeving hier te leren kennen. En het is nog relaxed ook, want je wordt rondgereden terwijl je zelf achterover leunt op de achterbank van de buggy. Ook zie je meer van de omgeving dan wanneer je gaat wandelen of fietsen. Een leuke activiteit voor zowel jong als oud.

Atol das Rocas (Tibau do Sul)

Atol das Rocas
Atol das Rocas
Kaart met locatie Atol das Rocas

Het Atol das Rocas is een atol in de Atlantische Oceaan. De atol ontstond door vulkanische uitbarstingen en valt onder de deelstaat Rio Grande do Norte. De atol bestaat uit twee eilanden met daarheen een prachtige lagune. Op de atol zijn een aantal onbewoonde eilanden genaamd Farol Bay en Cemitério Island. Ze nemen in totaal 360m² van het gebied in beslag. Op deze eilanden vind je voornamelijk verschillende soorten dieren en grassen. Wat ook leuk is om te bekijken, is de vuurtoren die in 1933 op Farol Bay is gebouwd. Deze vuurtoren is in de jaren 60 van de twintigste eeuw vervangen door de Braziliaanse marine. Het Atol das Rocas staat sinds 2001 op de UNESO Werelderfgoedlijst.

Fernando de Noronha (Tibau do Sul)

Fernando de Noronha
Fernando de Noronha
Kaart met locatie Fernando de Noronha

Het archipel Fernando de Noronha is ook gelegen in de deelstaat Rio Grande do Norte en is ook zeker een bezoekje waard. Deze archipel heeft zo'n 21 unieke en prachtige eilanden. Dit archipel is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het belangrijkste eiland is Fernando de Noronha en is 17 km² groot en neemt daarmee maar liefst 91% van het totale oppervlak in beslag. De overige eilanden zijn Sela Gineta, Rata, São Jose, Cabeluda en Leão en Viúva, de wat kleinere eilandjes.

Braziliaanse reuzenschildpadden spotten (Galinhos)

Braziliaanse reuzenschildpadden spotten
Braziliaanse reuzenschildpadden spotten
Kaart met locatie Braziliaanse reuzenschildpadden spotten

Je kunt via het strand van Galinhos naar de karakteristieke vuurtoren lopen, grote kans dat je er schildpadden of haar eieren tegenkomt. De Braziliaanse reuzenschildpadden zijn de grootste van Zuid-Amerika. Sommige hebben een rugschild van meer dan 80 centimeter. De kop van deze schildpadden is groot en kunnen niet terug in het schild worden getrokken. Jonge schildpadden hebben gele strepen langs de binnenzijde van het schild op hun rug. Je kunt de schildpadden herkennen door de donkerbruine basiskleur.

Mangrove (Galinhos)

Mangrove
Mangrove
Kaart met locatie Mangrove

Een boottocht langs de Mangrove en Salinas (zoutbergen) is een unieke belevenis. Mangroven zijn struiken en bomen die in een groot ecosysteem voorkomen, omdat het zo beschut is is het de ideale plaats voor vissen en vogels om zich voor te planten. In deze bossen is er veel diverse flora te vinden, namelijk 54 soorten. Deze planten kunnen ook alleen in een mangrovebos overleven door het klimaat wat daar heerst.

Feest in Natal (Galinhos)

Feest in Natal
Feest in Natal
Kaart met locatie Feest in Natal

Als er een feestje wordt gegeven in het dorp is het aan te raden om daar een kijkje te nemen. De lokale bevolking is gastvrij en zijn bereidt om je de samba te leren. Wanneer je echt zin hebt in een feestje moet je beslist naar Natal. Het is wel even een stukje verder, maar dan ben je wel op het beroemdste feest van Brazilië. Kijk voor meer informatie op de site van Natal, dan zie je precies waar en wanneer het is.

Landschap van Natal (Galinhos)

Landschap van Natal
Landschap van Natal
Kaart met locatie Landschap van Natal

Tijdens de rit van en naar Natal kun je genieten van het typische Zuid-Amerikaanse landschap met tropische planten en bloemen. Natal heeft namelijk een mooie natuur met een wild karakter. Tegenwoordig zijn er speciale en zeer belangrijke projecten waarbij ze de zeeschildpadden die er voorkomen beschermen en behouden. Er is een speciaal uitkijkpunt waar de schildpadden te bekijken zijn in de broedperiode.

Buggytocht (Galinhos)

Buggytocht
Buggytocht
Kaart met locatie Buggytocht

Maak eens een buggytocht in Brazilië. Racend over de zandduinen maak je kennis met dorpen en het natuurschoon van het noorden van Brazilië. Het kan er nogal ruig aan toe gaan, dus het is niet geschikt voor angsthazen. Voor de rustigere mensen is er ook de mogelijkheid om je te laten vervoeren met ezels en wagens. Een unieke belevenis en ook leuk om te doen op dit rustige eiland.

Het duingebied (Ponta Negra)

Het duingebied
Het duingebied
Kaart met locatie Het duingebied

Rondom Ponta Negra en Natal bevindt zich een groot duingebied. Dit duingebied is zelfs een van de grootste van Brazilië. Ben je op zoek naar wat avontuur, dan kun je met een buggy een tocht door de duinen maken. Met de buggy's scheur je lekker door het zand en kun je genieten van het prachtige gebied.

Sandboarden (Ponta Negra)

Sandboarden
Sandboarden
Kaart met locatie Sandboarden

Wist je dat je ook zonder sneeuw kan 'snowboarden'? In Ponta Negra kan het. Er zijn verschillende bedrijven die een excursie 'sandboarden' aanbieden. Met een board ga je van de duinen af. Dit uitje staat garant voor een hoop plezier.

Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão (Ponta Negra)

Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão
Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão
Kaart met locatie Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão

Het voetbalstadion Machadão in Natal is een leuk uitje. De clubs AFC en ABC hebben hier hun thuisbasis. Het stadion heet voluit Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão en heeft 52.000 zitplaatsen. Krijg je de kans om een wedstrijd te kijken in dit stadion dan is dat zeker aan te raden.

Cajueiro (Ponta Negra)

Cajueiro
Cajueiro
Kaart met locatie Cajueiro

Ongeveer 30 km ten zuiden van Ponta Negra staat de grootste cajueiro (cashewnotenboom) van de wereld. Deze boom is zo'n 125 jaar oud en is ongeveer 8. 000 m². Er hangen ieder jaar zo'n 70.000 cashewvruchten aan deze boom. Cajú is de vrucht waarop de cashewnoot groeit. De Cajú is rijk aan vitamine C en meerdere vitamine B complexen en wordt veel gebruikt in vruchtensapjes.

Orla Bardot (Búzios)

Orla Bardot
Orla Bardot
Kaart met locatie Orla Bardot

Orla Bardot is een bochtige promenade tussen de twee oudste en meeste pittoreske delen van de stad genaamd Armação en Ossos. Wanneer je langs het strand loopt, vallen de prachtige beelden van beeldhoudster Christina Motta meteen op. Onder andere zal je het beeld van Brigitte Bardot zien en een aantal vissers die er wel heel echt uitzien. Aan de rustige waterkant kun je ook heerlijk een stukje gaan fietsen of joggen. De sfeer is hier erg fijn en het uitzicht is schitterend.

Brigitte Bardot Statue (Búzios)

Brigitte Bardot Statue
Brigitte Bardot Statue
Kaart met locatie Brigitte Bardot Statue

Het Brigitte Bardot Statue is een beeld van de bekende vrouw Brigitte Bardot. Het beeld is ontworpen door Christina Motta. Brigitte Bardot is geboren op 28 september 1934 en staat bekend als model, Franse actrice, zangeres en dierrechtenactivist. Rond 1900 was Búzios erg populair bij vele celebrities waaronder Brigitte Bardot. De celebrities kwamen vaak naar Búzios om te ontsnappen aan het chaotische leven. Zij genoten dan op een van de meer dan 23 stranden op het schiereiland. Maar toen Brigitte Bardot in 1964 een bezoek bracht aan deze rustgevende plaats, groeide het uit tot een zeer populaire toeristische bestemming. Daarom staat er nu ook een standbeeld van haar. Brigitte is er echter maar twee keer geweest.

Snorkelen op Ilha Grande (Ilha Grande)

Snorkelen op Ilha Grande
Snorkelen op Ilha Grande
Kaart met locatie Snorkelen op Ilha Grande

Je kunt bij Ilha Grande snorkelen in het heldere blauwe water, lekker luieren op één van de paradijselijke stranden, zeekajakken, een schoenertocht maken en nog veel meer activiteiten ondernemen. Het eiland is bedekt met een weelderige jungle en is maar 5 kilometer verwijderd van de kust. De stranden rondom het eiland hebben kristalhelder water. Je kan er dus perfect snorkelen of duiken.

Wandelen op Ilha Grande (Ilha Grande)

Wandelen op Ilha Grande
Wandelen op Ilha Grande
Kaart met locatie Wandelen op Ilha Grande

Er zijn diverse wandelingen uitgezet op het eiland. Een aanrader is de wandeling dwars over het eiland door de dichte jungle naar het mooie strandje Praia Dos Rios, waar twee riviertjes aan weerszijden van het strandje uitmonden in de oceaan. Kijk uit want niet alle wandelpaden zijn duidelijk aangegeven, het is verstandig om in sommige gevallen een gids mee te nemen.

Candido Mendes-gevangenis (Ilha Grande)

Candido Mendes-gevangenis
Candido Mendes-gevangenis
Kaart met locatie Candido Mendes-gevangenis

De overblijfselen van de Candido Mendes-gevangenis zijn een unieke bezienswaardigheid. In deze gevangenis verbleven de meest gevaarlijke criminelen en werden ze streng bewaakt. Deze gevangenis was daarom ook erg gespecialiseerd en sterk beveiligd. In 1994 werd de gevangenis gesloten. Al het verkeer naar de gevangenis werd toen zelfs afgesloten.

Museum of Contemporary Art (São Paulo)

Museum of Contemporary Art
Museum of Contemporary Art
Kaart met locatie Museum of Contemporary Art

Museum of Contemporary Art in São Paulo heeft een zeer uitgebreide collectie schilderijen. Je vindt onder meer werken van Picasso, Leger, Kandinsky, Modigliani, Diego Rivera, Emilio Di Cavalcanti, Tarsila Do Amral en Condido Porinari. Het museum ligt vlakbij de Ciudade Universiteit. Andere interessante musea in deze stad zijn het museum Museum of Modern Art en het São Paulo Art Museum. Het São Paulo Art Museum is in 2006 helemaal gerenoveerd en beschikt over een goed restaurant, waar je leuk en gezellig kunt zitten. Buiten het museum is een antieke rommelmarkt.

São Paulo Zoo (São Paulo)

São Paulo Zoo
São Paulo Zoo
Kaart met locatie São Paulo Zoo

De São Paulo Zoo is ook erg leuk om te bezoeken. De dierentuin is echter niet zo geschikt voor mensen met kleine kinderen die nog in een wandelwagen of buggy zitten omdat de dierentuin erg heuvelachtig is. In deze dierentuin leven veel verschillende dieren zoals de jaguar, de tapir, de caracal en verschillende soorten apen. In het park staan veel grote bomen en mooie planten waardoor het lijkt of je door de jungle loopt.

Praça da Sé (São Paulo)

Praça da Sé
Praça da Sé
Kaart met locatie Praça da Sé

Praça da Sé is een plein in het hart van het centrum. Het is een centraal punt in de stad waar veel historische gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Aan dit plein ligt onder andere een mooie gothische kathedraal. Het plein zelf bevat prachtige fonteinen en omheinde ruïnes. Praça da Sé is een belangrijke ontmoetingsplaats voor zowel de lokale inwoners als toeristen.

Kathedraal van São Paulo (São Paulo)

Kathedraal van São Paulo
Kathedraal van São Paulo
Kaart met locatie Kathedraal van São Paulo

De kathedraal van São Paulo is van het aartsbisdom São Paulo. Kardinaal Odilo Pedro Scherer is de huidige aartsbisschop. Met de bouw van de kathedraal werd begonnen in 1913, vier decennia later was de bouw afgerond. De kathedraal is de grootste kathedraal van de stad, met een lengte van 111 meter een een breedte van 46 meter. De toren is 96 meter hoog. Er kunnen 8.000 mensen in de kerk.

Feira da Liberdade (São Paulo)

Feira da Liberdade
Feira da Liberdade
Kaart met locatie Feira da Liberdade

São Paulo is de thuisbasis van de grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. Deze outdoor 'markt' vindt plaats op Liberdade, de Japanse wijk waar de immigranten zich vestigden, en biedt ambachten, planten, oosterse producten en diverse stands met een authentieke Japanse gerechten. De Liberdade Fair vindt elke zaterdag en zondag plaats. Voor toeristen is de markt erg leuk om te bezoeken.

Winkelen São Paulo (São Paulo)

Winkelen São Paulo
Winkelen São Paulo
Kaart met locatie Winkelen São Paulo

São Paulo is een paradijs voor shoppers. Je vindt er een ruime keuze aan winkels met zowel nationale als internationale merken. Luxe artikelen koop je bij Daslu boutique, gelegen in het Market Place winkelcentrum. Ook het Morumbi Shopping winkelcentrum is enorm. Er zijn meer dan 450 winkels, waaronder warenhuizen, die werkelijk alles verkopen. Daarnaast zijn er ook bioscopen en restaurants aanwezig in het winkelcentrum.

De São Francisco de Assis Kerk (Belo Horizonte)

De São Francisco de Assis Kerk
De São Francisco de Assis Kerk
Kaart met locatie De São Francisco de Assis Kerk

De São Francisco de Assis Kerk is zeker een bezoekje waard. Deze kerk is gelegen in Pampilha en is deel van een groot gebouw. De ontwerper van deze mooie kerk is Oscar Pampulha en was in 1943 klaar. Pas 16 jaar later werd de kerk ingewijd. De voormalige burgemeester Juscelimo Kubitschek wilde een nieuwe wijk in de stad creëren, zo ontstond Pampulha. Voor de bouw van de nieuwe wijk vroeg hij architect Oscar Niemeyer die met Burle Marx de stadswijk ontwierp. De kerk was zo revolutionair waardoor de katholieke leiders de kerk pas in 1959 wilde openen. Aartsbisschop Dom Antonio dos Santos Cabral vond de kerk niet gepast voor religieuze doeleinden. Dit kwam onder andere door de architecturale vorm en de populaire muurschildering achter het altaar van Cândido Portinari.

Mineirão (Belo Horizonte)

Mineirão
Mineirão
Kaart met locatie Mineirão

Het Mineirão is een populair Braziliaans voetbalstadion en is voor de sportliefhebbers al helemaal leuk om eens te bezoeken. Het voetbalstadion is geopend in het jaar 1965 en het op een na grootste voetbalstadion van Brazilië. Er is plaats voor maar liefst 57.483 toeschouwers. Voor de voetbalclubs Cruzeiro EC en Clube Atlético Mineiro is dit stadion de thuishaven. Maar in dit stadion wordt niet alleen gevoetbald, er worden namelijk ook vele concerten gegeven. Beyoncé, Paul McCarthy, Elton John, The Black Eyes Peas en nog veel meer bekende namen hebben hier al opgetreden. Ook werd in dit stadion het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 gehouden.

De dierentuin van Belo Horizonte (Belo Horizonte)

De dierentuin van Belo Horizonte
De dierentuin van Belo Horizonte
Kaart met locatie De dierentuin van Belo Horizonte

In de wijk Pampulhas bevindt zich de dierentuin van Belo Horizonte. De dierentuin bestaat al meer dan vijftig jaar. In 1991 werd de botanische tuin van zo'n 10 hectare in het park opgericht. In totaal is de dierentuin 14 hectare groot en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In de dierentuin zijn de dieren op thema geordend en je kunt er in totaal ongeveer tweehonderd diersoorten terugvinden. Het park heeft vele mooie en bijzondere diersoorten zoals papegaaien, watervogels en leeuwen. Maar er is een dier die zeer populair is in de dierentuin, namelijk gorilla Idi. De gorilla heeft een luxe verblijf met daarin een eigen grot en waterval. De voorzieningen voor de dieren zijn er erg goed, de meeste dieren leven in de open lucht. Er zijn vrijwel overal diepe kuilen gemaakt of er staan stevige hekken. Zo kunnen de bezoekers mooie foto's nemen, zonder hinder van hekken en tralies.

Museum Dom Bosco (Campo Grande)

Museum Dom Bosco
Museum Dom Bosco
Kaart met locatie Museum Dom Bosco

Museum Dom Bosco heeft een verzameling traditionele indiaanse objecten en opgezette dieren. Dit populaire museum is zeker een kijkje waard. Ze hebben meer dan 10.000 insecten waarvan 7000 vlinders. Ook zijn hier meerdere interessante tentoonstellingen te zien over de Bororo, Moro, Karaja en Xavante indianen. Er is geen Engels sprekende gidsen in het museum, maar toch is de moeite waard om de dieren te bewonderen. Kijk van te voren even op internet of het museum geopend is.

Orlando Moura International Autodrome (Campo Grande)

Orlando Moura International Autodrome
Orlando Moura International Autodrome
Kaart met locatie Orlando Moura International Autodrome

Orlando Moura International Autodrome is een populair kart- en racecircuit. Het circuit is 3.433 meter lang, heeft drie bochten naar rechts en zes naar links, heeft een van de grootste lijnen en je rijdt tegen de klok in. Een deel van de wegennet heeft 28 dozen, 25 hutten en een VIP-ruimte. In totaal zijn er vier ingangen naar de parkeerplaats waar zo'n vierduizend voertuigen kunnen staan. De Speedway heeft plaats voor 35.000 toeschouwers.

Parque Florestal António de Albuquerque (Campo Grande)

Parque Florestal António de Albuquerque
Parque Florestal António de Albuquerque
Kaart met locatie Parque Florestal António de Albuquerque

In het centrum vind je Parque Florestal António de Albuquerque. Dit park is gelegen in Campo Grande. Het park heeft een groene omgeving van 4,5 hectare, met daarin diverse soorten inheemse bomen. In het park is onder andere ruimte voor culturele evenementen, skate mogelijkheden en een arena theater. Natuurlijk kun je hier ook een gezellige middag door brengen met het gezin en een heerlijke wandeling maken.

Nationaal Park Iguaçu (Foz do Iguaçu)

Nationaal Park Iguaçu
Nationaal Park Iguaçu
Kaart met locatie Nationaal Park Iguaçu

Het Nationaal Park Iguaçu is een groot natuurpark in het zuidwesten van de Braziliaanse staat Paraná, vlak bij het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het park is beroemd vanwege de 2.700 m brede watervallen op de grens met Argentinië, die een grote toeristische trekpleister vormen. Het park werd opgericht op 10 januari 1939. In het park komen veel verschillende diersoorten voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Iguaçuwatervallen (Foz do Iguaçu)

Iguaçuwatervallen
Iguaçuwatervallen
Kaart met locatie Iguaçuwatervallen

Foz do Igiaçu is onder toeristen vooral beroemd door zijn Iguaçuwatervallen. Deze zijn gelegen in het Nationaal Park Igiaçu. Het is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika en is te vinden op de grens van Brazilië en Argentinië. De watervallen zijn 2,7 km breed en vallen tot 82 meter in de diepte. In totaal zijn er 275 watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je prachtige uitzichten over de watervallen. Tussen de watervallen liggen ontelbare eilandjes. De watervallen zijn dus zeker de moeite van het bekijken waard.

Parque das Aves (Foz do Iguaçu)

Parque das Aves
Parque das Aves
Kaart met locatie Parque das Aves

Parque das Aves is het grootse vogelpark van Zuid-Amerika. Het is in 1994 opgericht en beslaat momenteel 17 hectare bos. Er leven meer dan 1.000 vogels van wel 150 inheemse en uitheemse vogelsoorten. Je kunt er voor kiezen om door volières te lopen om deze vogels te bewonderen, maar dit kan ook in de vrije natuur. Het is een prima bezienswaardigheid om een middag bij door te brengen.

Itaipudam (Foz do Iguaçu)

Itaipudam
Itaipudam
Kaart met locatie Itaipudam

Wie van immense, hedendaagse bouwwerken houdt, moet zeker een kijkje nemen bij de Itaipudam. Dit is een gigantische stuwdam in de rivier de Paraná. Het ligt op de grens van Brazilië en Paraguay. De Itaipudam is 7,7 km lang en 196 meter hoog. Hiermee is het de op een na grootste stuwdam van de wereld. De waterkrachtcentrale bij de dam zorgt voor 90% van de gebruikte elektriciteit in Paraguay en voor 19% van de gebruikte elektriciteit in Brazilië. Vanaf 1994 geldt de dam als een van de zeven moderne wereldwonderen.

Manaus (Manaus)

Manaus
Manaus
Kaart met locatie Manaus

Manaus is een moderne en groeiende stad gelegen in het Amazone-gebied. Voor de 19e eeuw was Manaus een klein, nietszeggend stadje totdat er in het omliggende regenwoud rubber werd gevonden. Hierna groeide het stadje snel en volgde een periode waarin architectonisch indrukwekkende gebouwen werden gebouwd. Momenteel is Manuas de poort tot het Amazone-gebied.

Het Gemeentelijke Park Mindu (Manaus)

Het Gemeentelijke Park Mindu ligt in het hart van Manaus, op 15 minuten van het centrum. Het is één van de vier beschermde gebieden in de Amazone. Het park is gelegen vlak bij het Park Ten. De oprichting van het park is een initiatief van de stad, stichting Vicory Amazon en de bewonersvereniging van Park Ten. Het park wordt beheerd door de gemeente. Er zijn nog wetenschappelijke activiteiten bezig in het park. Het park heeft een oppervlakte van 33 ha, dit is ook het enige bos wat er nog in Manaus is. In het park bevinden zich de laatste sauim-toed apen, deze apen worden erg bedreigd en komen alleen voor in de regio van Manaus. In 1996 is Manaus ingezet voor het maken van een modern architectonisch ontwerp in het park, waardoor er een goede samenwerking komt tussen mens en milieu. Over een goed aangelegd pad kun je veilig wandelen door het park.

Het Teatro Amazonas (Manaus)

Het Teatro Amazonas
Het Teatro Amazonas
Kaart met locatie Het Teatro Amazonas

Het Teatro Amazonas werd gebouwd tijdens de Belle Epoque, in de tijd waarin veel geld werd verdiend aan de rubberbomen. De bouw van het Teatro Amazonas werd voor het eerst voorgesteld in 1881 door Antonio Jose Fernandes Júnior, een lid van de lokale Kamer van Volksvertegenwoordigers. In 1882 werd het eerste plan afgekeurd door een beperkte financiering. Aan het einde van 1882 keurde de voorzitter van de provincie, Jose Listosa Paranaguá, het plan goed omdat er een groter budget was. Er startte een wedstrijd voor het indienen van een plan voor het theater. Het gekozen plan werd gemaakt door een ingenieurs- en architectenbureau uit Lissabon. In 1884 kon de bouw beginnen onder leiding van de Italiaanse architect Celestial Sacardim. In 1895, toen het metselwerk en exterieur klaar was, kon de decoratie van het interieur en de installatie van de elektrische verlichting beginnen. Het theater werd op 31 december 1896 geopend. De eerste voorstelling vond plaats op 7 januari 1897.


Museu Amazônico (Manaus)

Museu Amazônico
Museu Amazônico
Kaart met locatie Museu Amazônico

Museu Amazônico is een museum dat gelegen is in een verbouwd herenhuis. In dit museum vind je een mooie en kleine collectie van inheemse voorwerpen en door de mens bewerkte voorwerpen afkomstig rond en uit de Amazone. Deze zijn gevonden tijdens archeologische onderzoeken die nog steeds lopende zijn in de staat Amazonas. Enkele bijzondere voorwerpen die hier bewaard worden zijn Matis en Maku jacht gereedschappen, prachtige kostuums maar ook maskers die gebruikt zijn in de Yanomami en Ticuna rituelen. Op de eerste verdieping van het museum vinden er ook af en toe tijdelijke kunst en educatieve voorstellingen plaats.

Forte do Castelo (Belém)

Het oude fort, Forte do Castelo is een van de meest gewilde bezienswaardigheden van de Braziliaanse stad Belém. Dit fort is gelegen aan de baai van Guajará, waardoor je een zeer mooi uitzicht hebt over de haven. Het fort heeft een historische betekenis en een prachtige architectuur. Het is een uitstekende bezienswaardigheid voor het gezin. Oude kanonnen bekijken, wat leren over de geschiedenis en 's avonds een mooie zonsondergang bekijken.

Ver-O-Peso markt (Belém)

Ver-O-Peso markt
Ver-O-Peso markt
Kaart met locatie Ver-O-Peso markt

De fantastische Ver-O-Peso markt langs de haven is een markthal gelegen aan de Guajará Bay rivier. Deze markt is gratis te bezoeken en er worden zowel food als non food producten verkocht. Populair zijn op deze markt de açai bessen, handelaren verkopen deze vruchten in natura voor açai sap winkels. Ook worden hier klokkentorens verkocht die met ijzer zijn gegoten in Engeland. Op deze markt worden tevens vele inheemse vissoorten uit de Amazone verkocht. De vissen worden vers gelost van de boten en meteen verkocht. Er zijn hier nog veel meer dingen te vinden op de markt zoals kunst, typische gerechten en natuurlijke parfums.

Museu Paraense Emílio Goeldi (Belém)

Museu Paraense Emílio Goeldi
Museu Paraense Emílio Goeldi
Kaart met locatie Museu Paraense Emílio Goeldi

Het Museu Paraense Emílio Goeldi is een combinatie van een botanische tuin, dierentuin en research-instituut. Deze bezienswaardigheid is ontworpen door 'Domingos Ferreira Pena' en heeft het bij de opening in 1866 genoemd naar een Zwitserse bioloog en natuurkundige genaamd 'Emilio Augusto Goeldi'. Emilio deed onderzoek naar botanische en zoölogische rijkdommen van Pará en daarover organiseerde hij een congres. Er zijn hier wel meer dan 1.500 soorten planten die vooral in het Amazonegebied voorkomen maar ook 1.600 soorten vruchten, ongeveer 700 soorten bomen en honderden verschillende diersoorten te bewonderen. Het museum is gelegen aan de Av. Magalhães Barata 376 en is elke dag geopend van 09.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur. Let op: het museum is niet geopend op vrijdagmiddag.

Theatro da Paz (Belém)

Het Theatro da Paz is een prachtig bouwwerk en is gelegen aan de Praça da Republica. Het bouwwerk heeft een interieur met een neoklassieke stijl uit 1874 en ontworpen door architect José Tibúrcio Pereira Magelhães. Hij gebruikte in de buitenmuren Griekse zuilen om het klassieke aspect nog duidelijker te maken. Het theater heeft een prachtige kleine zaal met kroonluchters en spiegels van kristal. De zaal ziet er nog perfect uit en er is plaats voor 1.100 bezoekers. Wanneer je dit theater wilt bezoeken is dit mogelijk op alle werkdagen van 08.00-20.00 uur en van 14.00-18.00 uur. De entree bedraagt een klein bedrag en je kunt persoonlijke begeleiding krijgen. Echter zijn de toelichtingen wel in het Portugees. Voor het theater is een prachtig park waar je zeker even doorheen moet wandelen. In het park zijn namelijk kunstwerken te vinden en Beléms jeugd.

Buggytocht Fortaleza (Fortaleza)

Buggytocht Fortaleza
Buggytocht Fortaleza
Kaart met locatie Buggytocht Fortaleza

In Fortaleza kun je een spannende buggytocht maken door de duinen. Racend over de zandduinen maak je kennis met dorpen en het natuurschoon van het noorden van Brazilië. Het kan er nogal ruig aan toe gaan, dus niet geschikt voor angsthazen.

Markten in Fortaleza (Fortaleza)

Markten in Fortaleza
Markten in Fortaleza
Kaart met locatie Markten in Fortaleza

De dagelijkse markt in Fortaleza (Mercado central) is geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Hier kun je terecht voor o.a. fruit, kleding, schoenen, handwerk enzovoort. De markt bevindt zich vlakbij de kathedraal en niet ver van Iracema.

Aan het begin van de boulevard 'Beira Mar' wordt op sommige dagen een vismarkt georganiseerd. Hier kun je terecht voor heerlijke, verse vis.

Catedral Metropolitana de Fortaleza (Fortaleza)

Kathedraal van Fortaleza (Catedral Metropolitana de Fortaleza) is gebouwd in 1978 en is een van de mooiste gebouwen van de stad. In deze kathedraal is maar liefst plaats voor 5.000 bezoekers.

Igreja de Nossa Senhora do Carmo (Olinda)

Igreja de Nossa Senhora do Carmo
Igreja de Nossa Senhora do Carmo
Kaart met locatie Igreja de Nossa Senhora do Carmo

De Igreja de Nossa Senhora do Carmo is de eerste kerk van de karmelieten op Braziliaans grondgebied. De fundamenten dateren van 1588. De kerk is een van de oudste kerken in de stad en is gesticht in de zestiende eeuw. Rond 1900 werden zowel de gevel als toren veel veranderd. Alleen de eerste verdieping van de gevel is nog in de originele staat, het heeft drie portalen in de stijl van Lissabon Pombaline. De mooie kerk is zeker een bezoekje waard.

Mercado da Ribeira (Olinda)

Mercado da Ribeira
Mercado da Ribeira
Kaart met locatie Mercado da Ribeira

Al sinds de 17e eeuw bestaat de Mercado da Ribeira markt. Op deze markt zijn er onder andere leuke souvenirs te koop. Doordeweeks kun je iedere ochtend op de markt terecht voor verse vis, groente, fruit, kruiden en delicatessen. De markt is gelegen in de wijk Chiado, je kunt hier allemaal Portugese streekproducten leren kennen en proeven. Wat ook leuk om te doen is, is om eerst je producten te halen op de markt en vervolgens te gaan picknicken in het gras bij Marcado da Ribeira.

Basílica e Mosteiro de São Bento (Olinda)

Basílica e Mosteiro de São Bento
Basílica e Mosteiro de São Bento
Kaart met locatie Basílica e Mosteiro de São Bento

Basiliek en Klooster van Sint-Benedictus (Basílica e Mosteiro de São Bento) is gebouwd in de 16e eeuw en verwoest door de Nederlanders in 1631. Het is opnieuw opgebouwd in verschillende stijlen. Het altaarstuk, van hout bekleed met bladgoud, laat de beeltenis van Sint-Benedictus zien, gezeten op een troon. In de sacristie laten panelen en rijk beeldhouwwerk het leven van deze heilige zien.

Museo de Arte Sacra (Olinda)

Museo de Arte Sacra
Museo de Arte Sacra
Kaart met locatie Museo de Arte Sacra

Het Museum voor Gewijde Kunst (Museo de Arte Sacra) herbergt in een gebouw uit 1676, dat eerst de Senaatskamer van Olinda huisvestte en daarna het bisschoppelijk paleis. In dit museum zijn collecties te vinden van diverse beeldhouwwerken, edelsmeedkunst, gewaden en schilderijen. De collecties lopen op chronologische volgorde en komen uit de 15e tot 19e eeuw. Voor kunstliefhebbers is dit museum zeker een bezoekje waard.

Boa Viagem strand (Recife)

Boa Viagem strand
Boa Viagem strand
Kaart met locatie Boa Viagem strand

Boa Viagem strand is het beroemdste en mooiste strand van Recife. Het strand wordt beschermd door een rotspartij die zo’n 30 meter vanaf het strand in het water ligt. Het wordt afgeraden om achter deze rotspartij te gaan zwemmen, vanwege sterke stromingen en haaien. Het strand ligt ongeveer 7,5 kilometer van het internationale luchthaven Recife Freyre. Op zondag kun je het beste naar het strand, want dan is het het rustigste. Let op voor waarschuwingen voor haaien bij dit strand.

Forte das Cinco Pontas (Recife)

Het fort Cinco Pontas stamt nog uit de tijd van de Hollandse bezetting. Nu is het stedelijk museum hier gevestigd. Het fort is vernoemd naar de stadhouder, maar wordt ook wel naar zijn vijfhoekige vorm genoemd. Het fort is aan de buitenzijde onder andere voorzien van een hoornwerk en omgrachting. Tijdens de bouw van het fort, waren er meerdere conflicten met de vijand, maar gelukkig belemmerde dit de bouw niet.

São João Batista dos Militares (Recife)

São João Batista dos Militares
São João Batista dos Militares
Kaart met locatie São João Batista dos Militares

De kerk São João Batista dos Militares is een kerk die je zeker moet bezoeken wanneer je in de buurt bent. Maar ook de São Roquekapel van het franciscanenklooster. Beide gebouwen zijn in de 17e en 18e eeuw verwoest geweest door de Nederlanders. In de São Roquekapel vind je nog prachtige schilderingen maar ook verguld stucwerk en houtsnijwerk. De gebouwen hebben opvallende kleuren als felblauw, donkerrood, roze en lichtgroen. Dit geeft een zeer unieke uitstralingen.

São João festival (Caruaru)

São João festival
São João festival
Kaart met locatie São João festival

Als je in juni in de buurt bent moet je zeker naar het São João festival in Caruaru. Zoals gezegd is dit festival hier in Caruaru de grootste van Brazilië. Het festival duurt 30 dagen en staat bol van de activiteiten. De stad veranderd in een gigantisch tentenkamp versierd met kleurige vlaggetjes.

Openluchtmarkt (Caruaru)

Openluchtmarkt
Openluchtmarkt
Kaart met locatie Openluchtmarkt

De Caruaru markt is iets wat je zeker moet bezoeken als je hier bent. De markt is 40.000 vierkante meter groot en bestaat uit 3 delen. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten en van het prachtige beeldhouwwerk waar Caruaru om bekend staat. Ook wordt er veel vers fruit verkocht waaronder kokosnoten en pinha.

Alto do Moura (Caruaru)

Alto do Moura
Alto do Moura
Kaart met locatie Alto do Moura

Aangezien Caruaru het grootste centrum voor de beeldende kunsten in Latijns-Amerika is moet je ook zeker een bezoek brengen aan Alto do Moura. Hier bevinden zich zo'n 200 kunstenaars die zich met aardewerk bezig houden. De huizen zijn omgebouwd tot heuse studio's waar je als toerist een kijkje kunt nemen en geholpen wordt door de kunstenaar zelf. Ook is hier het Mestre Vitalino Museum. Vitalino Pereira dos Santos wordt gezien als de beroemdste aardewerk kunstenaar van noordoost-Brazilië die ooit geleefd heeft. Delen van zijn werk worden in dit museum tentoongesteld.

Solar do Unhao (Salvador da Bahia)

Solar do Unhao
Solar do Unhao
Kaart met locatie Solar do Unhao

Solar do Unhao is een prachtig bewaard gebleven gebouwencomplex uit de 18e eeuw dat diende als overslagpunt voor suikertransport. Er gaan legendes dat het nu wordt gekweld door de geesten van vermoorde slaven. Tegenwoordig is hier het Museu de Arte Moderna gevestigd. Hier vind je wisselende tentoonstellingen met avant-garde kunst. In het voormalig pakhuis zit een restaurant en er worden elke zaterdagavond concerten georganiseerd. Vanuit de beeldentuin op de heuvel heb je een mooi uitzicht over de baai. Als je het complex wilt bezoeken kun je het beste een taxi nemen. Er rijden geen bussen en de wandeling door het afgelegen gebied staat bekend om berovingen.

Museu Afro-Brasileiro (Salvador da Bahia)

Museu Afro-Brasileiro
Museu Afro-Brasileiro
Kaart met locatie Museu Afro-Brasileiro

Het Museu Afro-Brasileiro beheert een van de belangrijkste collecties van Salvador. Braziliaanse en Afrikaanse tradities worden gekoppeld in de tentoonstelling die onder meer houtsnijwerken, manden en aardewerk bevat. Het hoogtepunt van het museum is een kamer met 27 grote adembenemende panelen met houtsnijwerken van Carybé, misschien wel de bekendste beeldend kunstenaar van de 20e eeuw van Salvador. De panelen zijn gestileerde afbeelden van goden van Afro-Braziliaanse goden, ingelegd met schelpen en metalen. Ook is er een tentoonstelling met fotografie, heilige voorwerpen en ceremoniële kleding die de Afrikaanse wortels tonen.

Mercado Modelo (Salvador da Bahia)

Mercado Modelo
Mercado Modelo
Kaart met locatie Mercado Modelo

In 1986 werd het uit 1861 stammende douanekantoor gedeeltelijk verwoest bij een brand. Na de wederopbouw werd het omgevormd tot een toeristische markt, de huidige Mercado Modelo. Vroeger kwamen de schepen met nieuwe slaven hier in de haven aan. De slaven werden opgesloten in de waterige kelders in afwachting van hun veiling. Nog steeds rapporteren nachtbewakers over geestelijke activiteiten na sluitingstijd. Op de markt vind je veel Braziliaanse en Afrikaanse folklore. Ook is er vaak live muziek en worden er capoeira voorstellingen gegeven.

Forte de Santo Antonio da Barra (Salvador da Bahia)

Forte de Santo Antonio da Barra
Forte de Santo Antonio da Barra
Kaart met locatie Forte de Santo Antonio da Barra

Het oudste fort van Salvado da Bahia is Forte de Santo Antonio da Barra en is gebouwd in 1698. Vanwege de oudste vuurtoren van Zuid-Amerika die binnen de muren van het fort staat, wordt het ook wel Fadol da Barra genoemd. Niet alleen heb je vanuit het fort een prachtig uitzicht, het herbergt ook een nautisch museum met een tentoonstelling over de tijd van de Portugese zeevaarders.

Igreja NS do Bonfim (Salvador da Bahia)

Igreja NS do Bonfim
Igreja NS do Bonfim
Kaart met locatie Igreja NS do Bonfim

Als je je ooit hebt afgevraagd waar verkopers hun fitas (gekleurde linten) vandaan halen, kijk dan niet verder dan de Igreja NS do Bonfim. De fitas zijn een souvenir van de kerk en zijn een symbool van Bahia geworden. De gewone kerk is een populair heiligdom verworden door wonderbaarlijke genezingen. In de Sala dos Milagres (Kamer der Wonderen) aan de rechterkant van de kerk laten mensen brieven en foto's achter.

Salvador da Bahia (Salvador da Bahia)

Salvador da Bahia
Salvador da Bahia
Kaart met locatie Salvador da Bahia

Salvador da Bahia is veruit de meest exotische stad van Zuid-Amerika. De stad heeft haar eigen cultuur, voornamelijk met Afrikaanse invloeden. Overal zie je zwarte vrouwen in witte rokken en met prachtige hoofddeksels. De volledige naam van Salvador luidt eigenlijk: ‘Cidade do Salvador da Bahia de todos os Santos’, wat ‘Stad van de verlosser aan de baai van Allerheiligen’ betekent. De leukste avond van de week is de dinsdag, de dag waarop de meeste bateria’s (drumbands) optreden. Op deze avond eet je op alle straathoeken allerlei lekkernijen.

Itaipava Arena Fonte Nova (Salvador da Bahia)

Itaipava Arena Fonte Nova
Itaipava Arena Fonte Nova
Kaart met locatie Itaipava Arena Fonte Nova

Het stadion van Salvador da Bahia heet Itaipava Arena Fonte Nova en is speciaal gebouwd voor het WK voetbal van 2014. Vroeger stond op deze plek het Estádio Fonte Nova stadion. Het nieuwe stadion heeft een capaciteit van ongeveer 55.000 toeschouwers. Naast dat het stadion voor het WK in 2014 wordt gebruikt, zal het ook tijdens de Olympische Zomerspelen in 2016 gebruikt worden.

De bovenstad van Porto Seguro (Porto Seguro)

De bovenstad van Porto Seguro
De bovenstad van Porto Seguro
Kaart met locatie De bovenstad van Porto Seguro

De bovenstad en benedenstad zijn twee aparte delen van de stad, maar zeker beide de moeite waar om te bezoeken. De bovenstad is vooral bedekt door het historische centrum. In dit centrum vind je veel gebouwen terug uit de koloniale tijd. Je kunt gerust een middag er voor uit trekken om deze gebouwen te bekijken. Ook kun je goed wandelen in de mooie oude stad.

De benedenstad van Porto Seguro (Porto Seguro)

De benedenstad van Porto Seguro
De benedenstad van Porto Seguro
Kaart met locatie De benedenstad van Porto Seguro

De benedenstad ligt langs de stranden en op de oever van de Buranhém rivier. De Passarela do Álcool (‘Alcohol Straat’) is een straat met veel cafés, restaurants en winkels. ’s Nachts is deze straat het uitgaanscentrum. Er zijn marktkramen waar men souvenirs verkoopt. Ook tijdens het Carnaval en tijdens São João is dit de plek waar het allemaal gebeurt.

Igreja da Misericôrdia (Porto Seguro)

Igreja da Misericôrdia
Igreja da Misericôrdia
Kaart met locatie Igreja da Misericôrdia

Igreja da Misericôrdia is een 18e eeuwse kerk. Het is gebouwd op de plaats waar een 16e eeuwse kapel stond. De stijl is barok en rococo. De kerk is gelegen in Rua das Flores, in de stad van Porto. De kerk is in het jaar 1559 gebouwd, helaas werd de kerk later verwoest doordat de bliksem de voorgevel van de kerk trof. Dit gebeurde in april in het jaar 1621.

Museu Histórico Júlio de Castilhos (Porto Alegre)

Museu Histórico Júlio de Castilhos
Museu Histórico Júlio de Castilhos
Kaart met locatie Museu Histórico Júlio de Castilhos

Het Museu Histórico Júlio de Castilhos is het oudste museum van Rio Grande do Sul. De collectie bevat meer dan 10.000 stukken van het Braziliaanse nationale erfgoed dat bestaat uit objecten van historisch, artistiek, etnografisch en archeologisch karakter. Het meeste is gerelateerd aan de geschiedenis van Rio Grande do Sul. Je vindt er onder andere dingen van de Oorlog van de Drievoudige Alliantie. Het museum heeft ook enkele belangrijke sculpturen, gemaakt door jezuïeten en andere inheemse volkeren.

Museu de Arte do Rio Grande do Sul (Porto Alegre)

Museu de Arte do Rio Grande do Sul
Museu de Arte do Rio Grande do Sul
Kaart met locatie Museu de Arte do Rio Grande do Sul

Een ander museum in Porto Alegre is het Museu de Arte do Rio Grande do Sul, gelegen in het centrum van Porto Alegre. Het gebouw is een van de meest opvallende historische gebouwen in Porto Alegre. Het museum bevat meer dan 2.600 objecten van bijna alle vormen van visuele kunst. Er is vooral veel kunst van Rio Grande do Sul te vinden. Er is ook een kleine maar interessante collectie van Braziliaanse kunst en van Europese kunstenaars uit het einde van de 19e eeuw te vinden.

Mercado Público de Porto Alegre (Porto Alegre)

Mercado Público de Porto Alegre
Mercado Público de Porto Alegre

De Mercado Público de Porto Alegre (de openbare markt van Porto Alegre) is ook de moeite waard. Het is de oudste markt van de stad en een belangrijk historisch monument. Ook is het een bekende ontmoetingsplek met veel cafés, snackbars en restaurants. In het gebouw bevinden zich ongeveer 109 winkels die meer dan 100.000 verschillende spullen verkopen, waaronder verse en gebakken producten, lokaal vlees en zuivelproducten. Ook vind je er handgemaakte producten.

Moinho de Vento park (Porto Alegre)

Moinho de Vento park
Moinho de Vento park

Het Moinho de Vento park is een klein, smal park in de wijk Moinhos de Vento. In het midden van het park ligt een vijver met schildpadden, watervogels en eenden. Naast de vijver is een windmolen die tijdens de zomer open is voor ambachtelijk werk. Er is een speeltuin voor de kinderen en er zijn twee paden om te joggen: een korte van 650 m en een lange van 1 km.

Estádio Beiro-Rio (Porto Alegre)

Estádio Beiro-Rio
Estádio Beiro-Rio
Kaart met locatie Estádio Beiro-Rio

Het voetbalstadion van de voetbalclub SC Internacional heet het Estádio Beiro-Rio. Het stadion werd in 1969 geopend en kan 56.000 toeschouwers ontvangen. De naam Beira-Rio betekent 'rivierbank'. Tijdens het wereldkampioenschap 2014 wordt door Nederland hier de tweede wedstrijd gespeeld tegen Australië