Bezienswaardigheden BraziliŽ

Pagina 1 van 10 met 95 resultaten

Nationaal Park Serra dos ”rg„os

Nationaal Park Serra dos ”rg„os
Nationaal Park Serra dos ”rg„os
Kaart met locatie Nationaal Park Serra dos ”rg„os

Serra dos Órgãos is een van mooiste nationale parken van Brazilië. Dit prachtige park ligt in de deelstaat Rio de Janeiro bij Teresópolis. Het park is 110 km² groot en de hoogte ligt gemiddeld tussen de 1.500 m en de 2.200 m. het park is opgericht op 30 november 1939 ter bescherming van het oerbos die op de heuvelruggen liggen. In het park vind je een uitgebreide flora en fauna waaronder veel passiebloemen en de poema.

Winkelen in BraziliŽ

Winkelen in BraziliŽ
Winkelen in BraziliŽ

Winkels in de steden zijn meestal op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur, zaterdags tot 13.00 uur. Grote winkelcentra, de shopping centers, zijn tot 22.00 uur geopend.

Sport in BraziliŽ

Sport in BraziliŽ
Sport in BraziliŽ

In Brazilië wordt er veel aan sport gedaan, met name voetbal. Voetbal is erg populair in alle lagen van de bevolking en heeft dan ook een belangrijke sociale waarde. Als je graag kennis wilt maken met de Braziliaanse sportcultuur, vraag dan eens of je mee mag doen met een potje voetbal. Ook erg populair is capoeira. Dit is een Braziliaanse vechtsport waarbij dans, muziek en vechtsport worden gecombineerd. Er zijn door heel Brazilië veel capoeira scholen.

In 2014 vindt in Brazilië het Wereldkampioenschap Voetballen plaats en in 2016 de Olympische Spelen.

Carnaval

Carnaval
Carnaval

Het Braziliaanse carnaval is wereldwijd beroemd. Vooral in Rio de Janeiro is het 4 dagen lang feest. Het echte hoogtepunt zijn de parades waarbij iedereen verkleed is en danst. In de Sambadrome krijt elke sambaschool krijgt 80 minuten om haar kunsten te vertonen en dit is één grote competitie tussen de verschillende wijken en Sambascholen. Elke optocht heeft dan ook een thema, en maakt gebruik van uitbundig uitgedoste danseressen en praalwagens.

Cashewnotenboom (Natal)

Cashewnotenboom
Cashewnotenboom
Kaart met locatie Cashewnotenboom

Ongeveer 30 km ten zuiden van Natal staat de grootste cajueiro (cashewnotenboom) van de wereld. Deze boom is zo'n 125 jaar oud en is ongeveer 8.000 m². Er hangen ieder jaar zo'n 70.000 cashewvruchten aan deze boom. De boom heeft zo'n grote omtrek omdat hij een genetische afwijking heeft waardoor hij blijft groeien. Elk jaar komt er wel zo'n 3 meter aan takken bij, daardoor geeft hij nu problemen aan de plaatselijke infrastructuur. Er gaat een legende dat de boom in 1888 is geplaatst door visser Luiz Inácio de Oliveira. Het schijnt dat de man op 93 jarige leeftijd onder deze boom gestorven is.

Machadao voetbal stadion (Natal)

Machadao voetbal stadion
Machadao voetbal stadion
Kaart met locatie Machadao voetbal stadion

Een leuk uitje in Natal is een bezoek brengen aan een voetbalwedstrijd. De clubs AFC en ABC hebben in Natal hun thuisbasis. Het stadion waar alles plaatsvindt is Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão en heeft 52.000 zitplaatsen. Het staat ook bekend als Machadao en is ontworpen door architect Moacyr Gomes da Costa.

Natal Shopping (Natal)

Natal Shopping
Natal Shopping
Kaart met locatie Natal Shopping

Om te shoppen kan je terecht in Natal Shopping. Natal Shopping is gelegen aan de grote weg Av. Senador Salgado Filho. Het Natal Shopping gebouw is een mooi complex wat verdeeld is over twee verdiepingen. Je kunt hier veel kledingzaken en schoenenzaken vinden, maar ook kun je hier terecht om wat te eten in een restaurant of in een fastfoodzaak. De prijzen zijn hier aangenaam. Bijzonder is dat er nog een bioscoopcomplex aanwezig is in het gebouw. Wanneer je over de brug loopt die voor het winkelcentrum gelegen is, kom je uit bij een markt waar er kraampjes staan met groente, fruit en ook gewone winkels zijn er te vinden. Het is aan te raden om er met de taxi heen te gaan aangezien dit het makkelijkste is. Maar met het openbaar vervoer kan het ook, er stopt namelijk een bus voor de deur van het winkelcentrum.

Congresso Nacional (Brasilia)

Congresso Nacional
Congresso Nacional
Kaart met locatie Congresso Nacional

Congresso Nacional is de Portugese benaming voor het Braziliaans parlement. In het Congresso Nacional zetelt zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Het bijzondere bouwwerk is door de bekende Braziliaanse architect Oscar Niemeyer ontworpen. Het gebouw is geheel in de stijl van de Braziliaanse moderne architectuur gebouwd. Congresso Nacional is van 8.30 uur tot 17.30 uur geopend voor bezoekers. Vanaf 9.00 uur worden er elk half uur rondleidingen verzorgd. De laatste rondleiding gaat om 17.30 uur van start.

Museo Historico de Brasilia (Brasilia)

Museo Historico de Brasilia
Museo Historico de Brasilia
Kaart met locatie Museo Historico de Brasilia

Museo Historico de Brasilia is het historisch museum van Brasilia en, ironisch genoeg, ook het oudste museum van Brasilia. Het Museo Historico de Brasilia is een werk uit de handen van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Het museum is gelegen op het 'Plein van de Drie Machten' en het werd gebouwd om de overdracht van de hoofdstad, van Rio de Janeiro op Brasilia, te markeren. Niet alleen de architectuur van het museum is een bezichtiging waard, maar ook de collecties van onder andere foto's van de stad in historisch perspectief die worden geëxposeerd zijn een bezoek waard.

Espacio Lucio Costa (Brasilia)

Espacio Lucio Costa
Espacio Lucio Costa
Kaart met locatie Espacio Lucio Costa

Espacio Lucio Costa is een zaal met de maquette van de stad. Aan de muur hangen replica's van de eerste tekeningen van Brasilia. Brasilia is een van de weinige geplande steden in de wereld. De stad is op papier ontworpen. De zaal is wederom ontworpen door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, dit keer samen met stedenbouwkundige Lúcio Costa. Je vindt er een galerij waar je onder andere verschillende schetsen en tekeningen van de stad kunt bekijken.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende