Bezienswaardigheden BraziliŽ

Pagina 1 van 10 met 95 resultaten

Nationaal Park Serra dos ”rg„os

Nationaal Park Serra dos ”rg„os
Nationaal Park Serra dos ”rg„os
Kaart met locatie Nationaal Park Serra dos ”rg„os

Serra dos Órgãos is een van mooiste nationale parken van Brazilië. Dit prachtige park ligt in de deelstaat Rio de Janeiro bij Teresópolis. Het park is 110 km² groot en de hoogte ligt gemiddeld tussen de 1.500 m en de 2.200 m. het park is opgericht op 30 november 1939 ter bescherming van het oerbos die op de heuvelruggen liggen. In het park vind je een uitgebreide flora en fauna waaronder veel passiebloemen en de poema.

Winkelen in BraziliŽ

Winkelen in BraziliŽ
Winkelen in BraziliŽ

Winkels in de steden zijn meestal op maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur, zaterdags tot 13.00 uur. Grote winkelcentra, de shopping centers, zijn tot 22.00 uur geopend.

Sport in BraziliŽ

Sport in BraziliŽ
Sport in BraziliŽ

In Brazilië wordt er veel aan sport gedaan, met name voetbal. Voetbal is erg populair in alle lagen van de bevolking en heeft dan ook een belangrijke sociale waarde. Als je graag kennis wilt maken met de Braziliaanse sportcultuur, vraag dan eens of je mee mag doen met een potje voetbal. Ook erg populair is capoeira. Dit is een Braziliaanse vechtsport waarbij dans, muziek en vechtsport worden gecombineerd. Er zijn door heel Brazilië veel capoeira scholen.

In 2014 vindt in Brazilië het Wereldkampioenschap Voetballen plaats en in 2016 de Olympische Spelen.

Carnaval

Carnaval
Carnaval

Het Braziliaanse carnaval is wereldwijd beroemd. Vooral in Rio de Janeiro is het 4 dagen lang feest. Het echte hoogtepunt zijn de parades waarbij iedereen verkleed is en danst. In de Sambadrome krijt elke sambaschool krijgt 80 minuten om haar kunsten te vertonen en dit is één grote competitie tussen de verschillende wijken en Sambascholen. Elke optocht heeft dan ook een thema, en maakt gebruik van uitbundig uitgedoste danseressen en praalwagens.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende