Bezienswaardigheden Brazilië

Pagina 2 van 2 met 95 resultaten

Mineirão (Belo Horizonte)

Mineirão
Mineirão

Het Mineirão is een populair Braziliaans voetbalstadion en is voor de sportliefhebbers al helemaal leuk om eens te bezoeken. Het voetbalstadion is geopend in het jaar 1965 en het op een na grootste voetbalstadion van Brazilië. Er is plaats voor maar liefst 57.483 toeschouwers. Voor de voetbalclubs Cruzeiro EC en Clube Atlético Mineiro is dit stadion de thuishaven. Maar in dit stadion wordt niet alleen gevoetbald, er worden namelijk ook vele concerten gegeven. Beyoncé, Paul McCarthy, Elton John, The Black Eyes Peas en nog veel meer bekende namen hebben hier al opgetreden. Ook werd in dit stadion het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 gehouden.

De dierentuin van Belo Horizonte (Belo Horizonte)

De dierentuin van Belo Horizonte
De dierentuin van Belo Horizonte

In de wijk Pampulhas bevindt zich de dierentuin van Belo Horizonte. De dierentuin bestaat al meer dan vijftig jaar. In 1991 werd de botanische tuin van zo'n 10 hectare in het park opgericht. In totaal is de dierentuin 14 hectare groot en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In de dierentuin zijn de dieren op thema geordend en je kunt er in totaal ongeveer tweehonderd diersoorten terugvinden. Het park heeft vele mooie en bijzondere diersoorten zoals papegaaien, watervogels en leeuwen. Maar er is een dier die zeer populair is in de dierentuin, namelijk gorilla Idi. De gorilla heeft een luxe verblijf met daarin een eigen grot en waterval. De voorzieningen voor de dieren zijn er erg goed, de meeste dieren leven in de open lucht. Er zijn vrijwel overal diepe kuilen gemaakt of er staan stevige hekken. Zo kunnen de bezoekers mooie foto's nemen, zonder hinder van hekken en tralies.

Museum Dom Bosco (Campo Grande)

Museum Dom Bosco
Museum Dom Bosco

Museum Dom Bosco heeft een verzameling traditionele indiaanse objecten en opgezette dieren. Dit populaire museum is zeker een kijkje waard. Ze hebben meer dan 10.000 insecten waarvan 7000 vlinders. Ook zijn hier meerdere interessante tentoonstellingen te zien over de Bororo, Moro, Karaja en Xavante indianen. Er is geen Engels sprekende gidsen in het museum, maar toch is de moeite waard om de dieren te bewonderen. Kijk van te voren even op internet of het museum geopend is.

Orlando Moura International Autodrome (Campo Grande)

Orlando Moura International Autodrome
Orlando Moura International Autodrome

Orlando Moura International Autodrome is een populair kart- en racecircuit. Het circuit is 3.433 meter lang, heeft drie bochten naar rechts en zes naar links, heeft een van de grootste lijnen en je rijdt tegen de klok in. Een deel van de wegennet heeft 28 dozen, 25 hutten en een VIP-ruimte. In totaal zijn er vier ingangen naar de parkeerplaats waar zo'n vierduizend voertuigen kunnen staan. De Speedway heeft plaats voor 35.000 toeschouwers.

Parque Florestal António de Albuquerque (Campo Grande)

Parque Florestal António de Albuquerque
Parque Florestal António de Albuquerque

In het centrum vind je Parque Florestal António de Albuquerque. Dit park is gelegen in Campo Grande. Het park heeft een groene omgeving van 4,5 hectare, met daarin diverse soorten inheemse bomen. In het park is onder andere ruimte voor culturele evenementen, skate mogelijkheden en een arena theater. Natuurlijk kun je hier ook een gezellige middag door brengen met het gezin en een heerlijke wandeling maken.

Nationaal Park Iguaçu (Foz do Iguaçu)

Nationaal Park Iguaçu
Nationaal Park Iguaçu

Het Nationaal Park Iguaçu is een groot natuurpark in het zuidwesten van de Braziliaanse staat Paraná, vlak bij het drielandenpunt tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het park is beroemd vanwege de 2.700 m brede watervallen op de grens met Argentinië, die een grote toeristische trekpleister vormen. Het park werd opgericht op 10 januari 1939. In het park komen veel verschillende diersoorten voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Iguaçuwatervallen (Foz do Iguaçu)

Iguaçuwatervallen
Iguaçuwatervallen

Foz do Igiaçu is onder toeristen vooral beroemd door zijn Iguaçuwatervallen. Deze zijn gelegen in het Nationaal Park Igiaçu. Het is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika en is te vinden op de grens van Brazilië en Argentinië. De watervallen zijn 2,7 km breed en vallen tot 82 meter in de diepte. In totaal zijn er 275 watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je prachtige uitzichten over de watervallen. Tussen de watervallen liggen ontelbare eilandjes. De watervallen zijn dus zeker de moeite van het bekijken waard.

Parque das Aves (Foz do Iguaçu)

Parque das Aves
Parque das Aves

Parque das Aves is het grootse vogelpark van Zuid-Amerika. Het is in 1994 opgericht en beslaat momenteel 17 hectare bos. Er leven meer dan 1.000 vogels van wel 150 inheemse en uitheemse vogelsoorten. Je kunt er voor kiezen om door volières te lopen om deze vogels te bewonderen, maar dit kan ook in de vrije natuur. Het is een prima bezienswaardigheid om een middag bij door te brengen.

Itaipudam (Foz do Iguaçu)

Itaipudam
Itaipudam

Wie van immense, hedendaagse bouwwerken houdt, moet zeker een kijkje nemen bij de Itaipudam. Dit is een gigantische stuwdam in de rivier de Paraná. Het ligt op de grens van Brazilië en Paraguay. De Itaipudam is 7,7 km lang en 196 meter hoog. Hiermee is het de op een na grootste stuwdam van de wereld. De waterkrachtcentrale bij de dam zorgt voor 90% van de gebruikte elektriciteit in Paraguay en voor 19% van de gebruikte elektriciteit in Brazilië. Vanaf 1994 geldt de dam als een van de zeven moderne wereldwonderen.

Manaus (Manaus)

Manaus
Manaus

Manaus is een moderne en groeiende stad gelegen in het Amazone-gebied. Voor de 19e eeuw was Manaus een klein, nietszeggend stadje totdat er in het omliggende regenwoud rubber werd gevonden. Hierna groeide het stadje snel en volgde een periode waarin architectonisch indrukwekkende gebouwen werden gebouwd. Momenteel is Manuas de poort tot het Amazone-gebied.

Het Gemeentelijke Park Mindu (Manaus)

Het Gemeentelijke Park Mindu ligt in het hart van Manaus, op 15 minuten van het centrum. Het is één van de vier beschermde gebieden in de Amazone. Het park is gelegen vlak bij het Park Ten. De oprichting van het park is een initiatief van de stad, stichting Vicory Amazon en de bewonersvereniging van Park Ten. Het park wordt beheerd door de gemeente. Er zijn nog wetenschappelijke activiteiten bezig in het park. Het park heeft een oppervlakte van 33 ha, dit is ook het enige bos wat er nog in Manaus is. In het park bevinden zich de laatste sauim-toed apen, deze apen worden erg bedreigd en komen alleen voor in de regio van Manaus. In 1996 is Manaus ingezet voor het maken van een modern architectonisch ontwerp in het park, waardoor er een goede samenwerking komt tussen mens en milieu. Over een goed aangelegd pad kun je veilig wandelen door het park.

Het Teatro Amazonas (Manaus)

Het Teatro Amazonas
Het Teatro Amazonas

Het Teatro Amazonas werd gebouwd tijdens de Belle Epoque, in de tijd waarin veel geld werd verdiend aan de rubberbomen. De bouw van het Teatro Amazonas werd voor het eerst voorgesteld in 1881 door Antonio Jose Fernandes Júnior, een lid van de lokale Kamer van Volksvertegenwoordigers. In 1882 werd het eerste plan afgekeurd door een beperkte financiering. Aan het einde van 1882 keurde de voorzitter van de provincie, Jose Listosa Paranaguá, het plan goed omdat er een groter budget was. Er startte een wedstrijd voor het indienen van een plan voor het theater. Het gekozen plan werd gemaakt door een ingenieurs- en architectenbureau uit Lissabon. In 1884 kon de bouw beginnen onder leiding van de Italiaanse architect Celestial Sacardim. In 1895, toen het metselwerk en exterieur klaar was, kon de decoratie van het interieur en de installatie van de elektrische verlichting beginnen. Het theater werd op 31 december 1896 geopend. De eerste voorstelling vond plaats op 7 januari 1897.


Museu Amazônico (Manaus)

Museu Amazônico
Museu Amazônico

Museu Amazônico is een museum dat gelegen is in een verbouwd herenhuis. In dit museum vind je een mooie en kleine collectie van inheemse voorwerpen en door de mens bewerkte voorwerpen afkomstig rond en uit de Amazone. Deze zijn gevonden tijdens archeologische onderzoeken die nog steeds lopende zijn in de staat Amazonas. Enkele bijzondere voorwerpen die hier bewaard worden zijn Matis en Maku jacht gereedschappen, prachtige kostuums maar ook maskers die gebruikt zijn in de Yanomami en Ticuna rituelen. Op de eerste verdieping van het museum vinden er ook af en toe tijdelijke kunst en educatieve voorstellingen plaats.

Forte do Castelo (Belém)

Het oude fort, Forte do Castelo is een van de meest gewilde bezienswaardigheden van de Braziliaanse stad Belém. Dit fort is gelegen aan de baai van Guajará, waardoor je een zeer mooi uitzicht hebt over de haven. Het fort heeft een historische betekenis en een prachtige architectuur. Het is een uitstekende bezienswaardigheid voor het gezin. Oude kanonnen bekijken, wat leren over de geschiedenis en 's avonds een mooie zonsondergang bekijken.

Ver-O-Peso markt (Belém)

Ver-O-Peso markt
Ver-O-Peso markt

De fantastische Ver-O-Peso markt langs de haven is een markthal gelegen aan de Guajará Bay rivier. Deze markt is gratis te bezoeken en er worden zowel food als non food producten verkocht. Populair zijn op deze markt de açai bessen, handelaren verkopen deze vruchten in natura voor açai sap winkels. Ook worden hier klokkentorens verkocht die met ijzer zijn gegoten in Engeland. Op deze markt worden tevens vele inheemse vissoorten uit de Amazone verkocht. De vissen worden vers gelost van de boten en meteen verkocht. Er zijn hier nog veel meer dingen te vinden op de markt zoals kunst, typische gerechten en natuurlijke parfums.

Museu Paraense Emílio Goeldi (Belém)

Museu Paraense Emílio Goeldi
Museu Paraense Emílio Goeldi

Het Museu Paraense Emílio Goeldi is een combinatie van een botanische tuin, dierentuin en research-instituut. Deze bezienswaardigheid is ontworpen door 'Domingos Ferreira Pena' en heeft het bij de opening in 1866 genoemd naar een Zwitserse bioloog en natuurkundige genaamd 'Emilio Augusto Goeldi'. Emilio deed onderzoek naar botanische en zoölogische rijkdommen van Pará en daarover organiseerde hij een congres. Er zijn hier wel meer dan 1.500 soorten planten die vooral in het Amazonegebied voorkomen maar ook 1.600 soorten vruchten, ongeveer 700 soorten bomen en honderden verschillende diersoorten te bewonderen. Het museum is gelegen aan de Av. Magalhães Barata 376 en is elke dag geopend van 09.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur. Let op: het museum is niet geopend op vrijdagmiddag.

Theatro da Paz (Belém)

Het Theatro da Paz is een prachtig bouwwerk en is gelegen aan de Praça da Republica. Het bouwwerk heeft een interieur met een neoklassieke stijl uit 1874 en ontworpen door architect José Tibúrcio Pereira Magelhães. Hij gebruikte in de buitenmuren Griekse zuilen om het klassieke aspect nog duidelijker te maken. Het theater heeft een prachtige kleine zaal met kroonluchters en spiegels van kristal. De zaal ziet er nog perfect uit en er is plaats voor 1.100 bezoekers. Wanneer je dit theater wilt bezoeken is dit mogelijk op alle werkdagen van 08.00-20.00 uur en van 14.00-18.00 uur. De entree bedraagt een klein bedrag en je kunt persoonlijke begeleiding krijgen. Echter zijn de toelichtingen wel in het Portugees. Voor het theater is een prachtig park waar je zeker even doorheen moet wandelen. In het park zijn namelijk kunstwerken te vinden en Beléms jeugd.

Buggytocht Fortaleza (Fortaleza)

Buggytocht Fortaleza
Buggytocht Fortaleza

In Fortaleza kun je een spannende buggytocht maken door de duinen. Racend over de zandduinen maak je kennis met dorpen en het natuurschoon van het noorden van Brazilië. Het kan er nogal ruig aan toe gaan, dus niet geschikt voor angsthazen.

Markten in Fortaleza (Fortaleza)

Markten in Fortaleza
Markten in Fortaleza

De dagelijkse markt in Fortaleza (Mercado central) is geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Hier kun je terecht voor o.a. fruit, kleding, schoenen, handwerk enzovoort. De markt bevindt zich vlakbij de kathedraal en niet ver van Iracema.

Aan het begin van de boulevard 'Beira Mar' wordt op sommige dagen een vismarkt georganiseerd. Hier kun je terecht voor heerlijke, verse vis.

Catedral Metropolitana de Fortaleza (Fortaleza)

Kathedraal van Fortaleza (Catedral Metropolitana de Fortaleza) is gebouwd in 1978 en is een van de mooiste gebouwen van de stad. In deze kathedraal is maar liefst plaats voor 5.000 bezoekers.

Igreja de Nossa Senhora do Carmo (Olinda)

Igreja de Nossa Senhora do Carmo
Igreja de Nossa Senhora do Carmo

De Igreja de Nossa Senhora do Carmo is de eerste kerk van de karmelieten op Braziliaans grondgebied. De fundamenten dateren van 1588. De kerk is een van de oudste kerken in de stad en is gesticht in de zestiende eeuw. Rond 1900 werden zowel de gevel als toren veel veranderd. Alleen de eerste verdieping van de gevel is nog in de originele staat, het heeft drie portalen in de stijl van Lissabon Pombaline. De mooie kerk is zeker een bezoekje waard.

Mercado da Ribeira (Olinda)

Mercado da Ribeira
Mercado da Ribeira

Al sinds de 17e eeuw bestaat de Mercado da Ribeira markt. Op deze markt zijn er onder andere leuke souvenirs te koop. Doordeweeks kun je iedere ochtend op de markt terecht voor verse vis, groente, fruit, kruiden en delicatessen. De markt is gelegen in de wijk Chiado, je kunt hier allemaal Portugese streekproducten leren kennen en proeven. Wat ook leuk om te doen is, is om eerst je producten te halen op de markt en vervolgens te gaan picknicken in het gras bij Marcado da Ribeira.

Basílica e Mosteiro de São Bento (Olinda)

Basílica e Mosteiro de São Bento
Basílica e Mosteiro de São Bento

Basiliek en Klooster van Sint-Benedictus (Basílica e Mosteiro de São Bento) is gebouwd in de 16e eeuw en verwoest door de Nederlanders in 1631. Het is opnieuw opgebouwd in verschillende stijlen. Het altaarstuk, van hout bekleed met bladgoud, laat de beeltenis van Sint-Benedictus zien, gezeten op een troon. In de sacristie laten panelen en rijk beeldhouwwerk het leven van deze heilige zien.

Museo de Arte Sacra (Olinda)

Museo de Arte Sacra
Museo de Arte Sacra

Het Museum voor Gewijde Kunst (Museo de Arte Sacra) herbergt in een gebouw uit 1676, dat eerst de Senaatskamer van Olinda huisvestte en daarna het bisschoppelijk paleis. In dit museum zijn collecties te vinden van diverse beeldhouwwerken, edelsmeedkunst, gewaden en schilderijen. De collecties lopen op chronologische volgorde en komen uit de 15e tot 19e eeuw. Voor kunstliefhebbers is dit museum zeker een bezoekje waard.

Boa Viagem strand (Recife)

Boa Viagem strand
Boa Viagem strand

Boa Viagem strand is het beroemdste en mooiste strand van Recife. Het strand wordt beschermd door een rotspartij die zo’n 30 meter vanaf het strand in het water ligt. Het wordt afgeraden om achter deze rotspartij te gaan zwemmen, vanwege sterke stromingen en haaien. Het strand ligt ongeveer 7,5 kilometer van het internationale luchthaven Recife Freyre. Op zondag kun je het beste naar het strand, want dan is het het rustigste. Let op voor waarschuwingen voor haaien bij dit strand.

Forte das Cinco Pontas (Recife)

Het fort Cinco Pontas stamt nog uit de tijd van de Hollandse bezetting. Nu is het stedelijk museum hier gevestigd. Het fort is vernoemd naar de stadhouder, maar wordt ook wel naar zijn vijfhoekige vorm genoemd. Het fort is aan de buitenzijde onder andere voorzien van een hoornwerk en omgrachting. Tijdens de bouw van het fort, waren er meerdere conflicten met de vijand, maar gelukkig belemmerde dit de bouw niet.

São João Batista dos Militares (Recife)

São João Batista dos Militares
São João Batista dos Militares

De kerk São João Batista dos Militares is een kerk die je zeker moet bezoeken wanneer je in de buurt bent. Maar ook de São Roquekapel van het franciscanenklooster. Beide gebouwen zijn in de 17e en 18e eeuw verwoest geweest door de Nederlanders. In de São Roquekapel vind je nog prachtige schilderingen maar ook verguld stucwerk en houtsnijwerk. De gebouwen hebben opvallende kleuren als felblauw, donkerrood, roze en lichtgroen. Dit geeft een zeer unieke uitstralingen.

São João festival (Caruaru)

São João festival
São João festival

Als je in juni in de buurt bent moet je zeker naar het São João festival in Caruaru. Zoals gezegd is dit festival hier in Caruaru de grootste van Brazilië. Het festival duurt 30 dagen en staat bol van de activiteiten. De stad veranderd in een gigantisch tentenkamp versierd met kleurige vlaggetjes.

Openluchtmarkt (Caruaru)

Openluchtmarkt
Openluchtmarkt

De Caruaru markt is iets wat je zeker moet bezoeken als je hier bent. De markt is 40.000 vierkante meter groot en bestaat uit 3 delen. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten en van het prachtige beeldhouwwerk waar Caruaru om bekend staat. Ook wordt er veel vers fruit verkocht waaronder kokosnoten en pinha.

Alto do Moura (Caruaru)

Alto do Moura
Alto do Moura

Aangezien Caruaru het grootste centrum voor de beeldende kunsten in Latijns-Amerika is moet je ook zeker een bezoek brengen aan Alto do Moura. Hier bevinden zich zo'n 200 kunstenaars die zich met aardewerk bezig houden. De huizen zijn omgebouwd tot heuse studio's waar je als toerist een kijkje kunt nemen en geholpen wordt door de kunstenaar zelf. Ook is hier het Mestre Vitalino Museum. Vitalino Pereira dos Santos wordt gezien als de beroemdste aardewerk kunstenaar van noordoost-Brazilië die ooit geleefd heeft. Delen van zijn werk worden in dit museum tentoongesteld.

Solar do Unhao (Salvador da Bahia)

Solar do Unhao
Solar do Unhao

Solar do Unhao is een prachtig bewaard gebleven gebouwencomplex uit de 18e eeuw dat diende als overslagpunt voor suikertransport. Er gaan legendes dat het nu wordt gekweld door de geesten van vermoorde slaven. Tegenwoordig is hier het Museu de Arte Moderna gevestigd. Hier vind je wisselende tentoonstellingen met avant-garde kunst. In het voormalig pakhuis zit een restaurant en er worden elke zaterdagavond concerten georganiseerd. Vanuit de beeldentuin op de heuvel heb je een mooi uitzicht over de baai. Als je het complex wilt bezoeken kun je het beste een taxi nemen. Er rijden geen bussen en de wandeling door het afgelegen gebied staat bekend om berovingen.

Museu Afro-Brasileiro (Salvador da Bahia)

Museu Afro-Brasileiro
Museu Afro-Brasileiro

Het Museu Afro-Brasileiro beheert een van de belangrijkste collecties van Salvador. Braziliaanse en Afrikaanse tradities worden gekoppeld in de tentoonstelling die onder meer houtsnijwerken, manden en aardewerk bevat. Het hoogtepunt van het museum is een kamer met 27 grote adembenemende panelen met houtsnijwerken van Carybé, misschien wel de bekendste beeldend kunstenaar van de 20e eeuw van Salvador. De panelen zijn gestileerde afbeelden van goden van Afro-Braziliaanse goden, ingelegd met schelpen en metalen. Ook is er een tentoonstelling met fotografie, heilige voorwerpen en ceremoniële kleding die de Afrikaanse wortels tonen.

Mercado Modelo (Salvador da Bahia)

Mercado Modelo
Mercado Modelo

In 1986 werd het uit 1861 stammende douanekantoor gedeeltelijk verwoest bij een brand. Na de wederopbouw werd het omgevormd tot een toeristische markt, de huidige Mercado Modelo. Vroeger kwamen de schepen met nieuwe slaven hier in de haven aan. De slaven werden opgesloten in de waterige kelders in afwachting van hun veiling. Nog steeds rapporteren nachtbewakers over geestelijke activiteiten na sluitingstijd. Op de markt vind je veel Braziliaanse en Afrikaanse folklore. Ook is er vaak live muziek en worden er capoeira voorstellingen gegeven.

Forte de Santo Antonio da Barra (Salvador da Bahia)

Forte de Santo Antonio da Barra
Forte de Santo Antonio da Barra

Het oudste fort van Salvado da Bahia is Forte de Santo Antonio da Barra en is gebouwd in 1698. Vanwege de oudste vuurtoren van Zuid-Amerika die binnen de muren van het fort staat, wordt het ook wel Fadol da Barra genoemd. Niet alleen heb je vanuit het fort een prachtig uitzicht, het herbergt ook een nautisch museum met een tentoonstelling over de tijd van de Portugese zeevaarders.

Igreja NS do Bonfim (Salvador da Bahia)

Igreja NS do Bonfim
Igreja NS do Bonfim

Als je je ooit hebt afgevraagd waar verkopers hun fitas (gekleurde linten) vandaan halen, kijk dan niet verder dan de Igreja NS do Bonfim. De fitas zijn een souvenir van de kerk en zijn een symbool van Bahia geworden. De gewone kerk is een populair heiligdom verworden door wonderbaarlijke genezingen. In de Sala dos Milagres (Kamer der Wonderen) aan de rechterkant van de kerk laten mensen brieven en foto's achter.

Salvador da Bahia (Salvador da Bahia)

Salvador da Bahia
Salvador da Bahia

Salvador da Bahia is veruit de meest exotische stad van Zuid-Amerika. De stad heeft haar eigen cultuur, voornamelijk met Afrikaanse invloeden. Overal zie je zwarte vrouwen in witte rokken en met prachtige hoofddeksels. De volledige naam van Salvador luidt eigenlijk: ‘Cidade do Salvador da Bahia de todos os Santos’, wat ‘Stad van de verlosser aan de baai van Allerheiligen’ betekent. De leukste avond van de week is de dinsdag, de dag waarop de meeste bateria’s (drumbands) optreden. Op deze avond eet je op alle straathoeken allerlei lekkernijen.

Itaipava Arena Fonte Nova (Salvador da Bahia)

Itaipava Arena Fonte Nova
Itaipava Arena Fonte Nova

Het stadion van Salvador da Bahia heet Itaipava Arena Fonte Nova en is speciaal gebouwd voor het WK voetbal van 2014. Vroeger stond op deze plek het Estádio Fonte Nova stadion. Het nieuwe stadion heeft een capaciteit van ongeveer 55.000 toeschouwers. Naast dat het stadion voor het WK in 2014 wordt gebruikt, zal het ook tijdens de Olympische Zomerspelen in 2016 gebruikt worden.

De bovenstad van Porto Seguro (Porto Seguro)

De bovenstad van Porto Seguro
De bovenstad van Porto Seguro

De bovenstad en benedenstad zijn twee aparte delen van de stad, maar zeker beide de moeite waar om te bezoeken. De bovenstad is vooral bedekt door het historische centrum. In dit centrum vind je veel gebouwen terug uit de koloniale tijd. Je kunt gerust een middag er voor uit trekken om deze gebouwen te bekijken. Ook kun je goed wandelen in de mooie oude stad.

De benedenstad van Porto Seguro (Porto Seguro)

De benedenstad van Porto Seguro
De benedenstad van Porto Seguro

De benedenstad ligt langs de stranden en op de oever van de Buranhém rivier. De Passarela do Álcool (‘Alcohol Straat’) is een straat met veel cafés, restaurants en winkels. ’s Nachts is deze straat het uitgaanscentrum. Er zijn marktkramen waar men souvenirs verkoopt. Ook tijdens het Carnaval en tijdens São João is dit de plek waar het allemaal gebeurt.

Igreja da Misericôrdia (Porto Seguro)

Igreja da Misericôrdia
Igreja da Misericôrdia

Igreja da Misericôrdia is een 18e eeuwse kerk. Het is gebouwd op de plaats waar een 16e eeuwse kapel stond. De stijl is barok en rococo. De kerk is gelegen in Rua das Flores, in de stad van Porto. De kerk is in het jaar 1559 gebouwd, helaas werd de kerk later verwoest doordat de bliksem de voorgevel van de kerk trof. Dit gebeurde in april in het jaar 1621.

Museu Histórico Júlio de Castilhos (Porto Alegre)

Museu Histórico Júlio de Castilhos
Museu Histórico Júlio de Castilhos

Het Museu Histórico Júlio de Castilhos is het oudste museum van Rio Grande do Sul. De collectie bevat meer dan 10.000 stukken van het Braziliaanse nationale erfgoed dat bestaat uit objecten van historisch, artistiek, etnografisch en archeologisch karakter. Het meeste is gerelateerd aan de geschiedenis van Rio Grande do Sul. Je vindt er onder andere dingen van de Oorlog van de Drievoudige Alliantie. Het museum heeft ook enkele belangrijke sculpturen, gemaakt door jezuïeten en andere inheemse volkeren.

Museu de Arte do Rio Grande do Sul (Porto Alegre)

Museu de Arte do Rio Grande do Sul
Museu de Arte do Rio Grande do Sul

Een ander museum in Porto Alegre is het Museu de Arte do Rio Grande do Sul, gelegen in het centrum van Porto Alegre. Het gebouw is een van de meest opvallende historische gebouwen in Porto Alegre. Het museum bevat meer dan 2.600 objecten van bijna alle vormen van visuele kunst. Er is vooral veel kunst van Rio Grande do Sul te vinden. Er is ook een kleine maar interessante collectie van Braziliaanse kunst en van Europese kunstenaars uit het einde van de 19e eeuw te vinden.

Mercado Público de Porto Alegre (Porto Alegre)

Mercado Público de Porto Alegre
Mercado Público de Porto Alegre

De Mercado Público de Porto Alegre (de openbare markt van Porto Alegre) is ook de moeite waard. Het is de oudste markt van de stad en een belangrijk historisch monument. Ook is het een bekende ontmoetingsplek met veel cafés, snackbars en restaurants. In het gebouw bevinden zich ongeveer 109 winkels die meer dan 100.000 verschillende spullen verkopen, waaronder verse en gebakken producten, lokaal vlees en zuivelproducten. Ook vind je er handgemaakte producten.

Moinho de Vento park (Porto Alegre)

Moinho de Vento park
Moinho de Vento park

Het Moinho de Vento park is een klein, smal park in de wijk Moinhos de Vento. In het midden van het park ligt een vijver met schildpadden, watervogels en eenden. Naast de vijver is een windmolen die tijdens de zomer open is voor ambachtelijk werk. Er is een speeltuin voor de kinderen en er zijn twee paden om te joggen: een korte van 650 m en een lange van 1 km.

Estádio Beiro-Rio (Porto Alegre)

Estádio Beiro-Rio
Estádio Beiro-Rio

Het voetbalstadion van de voetbalclub SC Internacional heet het Estádio Beiro-Rio. Het stadion werd in 1969 geopend en kan 56.000 toeschouwers ontvangen. De naam Beira-Rio betekent 'rivierbank'. Tijdens het wereldkampioenschap 2014 wordt door Nederland hier de tweede wedstrijd gespeeld tegen Australië

  • Vorige
  • 1
  • 2