Bezienswaardigheden BraziliŽ

Pagina 2 van 10 met 95 resultaten

Catedral de BrasŪlia (Brasilia)

Catedral de BrasŪlia
Catedral de BrasŪlia

Catedral de Brasília is een van de meest kenmerkende gebouwen van de stad. Dit komt door de bijzondere, maar vooral voor een kathedraal unieke architectuur. De kathedraal heeft namelijk een hyperboloïde vorm. Deze vorm is gecreëerd door de zestien witte pilaren van beton, waartussen glas is geplaatst. Het witte bouwwerk moet hiermee een doornenkroon voorstellen. Een andere veel voorkomende interpretatie van het ontwerp is het uitsteken van handen richting de hemel. Het ontwerp van de kathedraal van Brasilia staat op de naam van Oscar Niemeyer.

Copacabana (Rio de Janeiro)

Copacabana
Copacabana

Het vier kilometer lange strand Copacabana is het bekendste strand in Rio de Janeiro en misschien wel ter wereld. Hier vind je Brazilianen van alle klasse en standen en dit vormt zo een dwarsdoorsnede van de bevolking van de stad. Het is hier alle dagen druk, maar in het weekend lijkt het alsof heel Brazilië is uitgetrokken is naar de Copacabana.

Cristo Redentor (Rio de Janeiro)

Cristo Redentor
Cristo Redentor

Het beeld van Christus de Verlosser is hét icoon van Rio de Janeiro en wordt Cristo Redentor genoemd. Gelegen op de 710 meter hoge berg Corcovado kijkt het 38 meter hoge beeld uit over de rest van de stad. Het idee voor het standbeeld kwam van de katholieke priester Pedro Maria Boss in 1850. Koningin Isabel, die het beeld moest financieren, vond het echter helemaal niets. Toen Brazilië in 1889 een republiek werd en in de wet werd opgenomen dat kerk en staat gescheiden moesten blijven, werd het plan definitief afgeblazen. In 1921 werd het plan toch weer nieuw leven ingeblazen door de kerk. Ze organiseerden een Monumentenweek in om geld in te zamelen en het beeld werd in 1931 alsnog gerealiseerd. Je kunt het beeld bezoeken met een twintig minuten durende rit in een tandradbaan, waarna je nog 222 treden moet beklimmen. Je kunt ook kiezen om de drie liften of de vier roltrappen te gebruiken om boven te komen.

PaÁo de S„o Christův„o (Rio de Janeiro)

PaÁo de S„o Christův„o
PaÁo de S„o Christův„o

Het Paço de São Christóvão is het voormalige paleis van de Braziliaanse monarchen. In eerste instantie was het een herenhuis van een Portugese handelaar. Toen het Portugese hof zich in 1808 Brazilië vestigde, deed hij het huis cadeau aan Prins regent John VI. Hij heeft het laten verbouwen tot een paleis. Toen in 1889 Brazilië een republiek werd, verliet de koninklijke familie het land en kwam het paleis leeg te staan. Sinds 1892 is het Nationaal Museum hier gevestigd. Het bezit een van de grootste collecties van de beide Amerika's, waaronder dieren, mineralen. Egyptische mummies, Zuid-Amerikaanse archeologische artefacten, meteorieten, fossielen en vele andere dingen.

Flamengo Park (Rio de Janeiro)

Flamengo Park
Flamengo Park

Het 1.2 vierkante meter grote Flamengo Park is gelegen aan de zee en ontworpen door Roberto Burle Marx. Het is befaamd vanwege de vele outdoor activiteiten. Er zijn paden aangelegd voor fietsers en skaters en er zijn veen sportvelden. Op zondagen en in vakanties zijn de straten door het park afgesloten voor verkeer. Tevens zijn er drie musea in het park, te weten het Museu de Arte Moderna, het Monumento Nacional aos Mortos da II Guerra Mundial en het Museu Carmen Miranda.

Mosteiro de S„o Bento (Rio de Janeiro)

Mosteiro de S„o Bento
Mosteiro de S„o Bento

De Mosteiro de São Bento is één van de mooiste koloniale kerken van Rio de Janeiro. Hij is gebouwd tussen 1617 en 1641 op de berg Morro de São Bento. Vanaf hier heb je een goed uitzicht over de stad. De simpele façade verbergt een barok interieur dat rijkelijk met goud is versierd. Onder de schatten bevinden zich mooie houtsnijwerken, ontworpen door Frei Domingos da Conceição, en schilderijen van José de Oliveira Rosa. De zondagse mis om 10:00 uur bevat een koor waar Benedictijner monniken Gregoriaanse liederen zingen.

Museum Nacional de Belas Artes (Rio de Janeiro)

In Rio de Janeiro vind je het museum Nacional de Belas Artes. Dit museum ligt vlakbij het Cinelandia Metro Station, dus het is makkelijk bereikbaar. In het museum kun je 18e en 19e eeuwse Braziliaanse kunst bewonderen. Het museum heeft ook werken van de Nederlander Frans Post. In het museum vind je vooral schilderijen van het prachtige landschap in Brazilië. Deze schilderijen zijn in allerlei stijlen geschilderd, de meest voorkomende stijl is barok. In Rio de Janeiro zijn nog veel meer musea zoals het Museum Histórico Nacional, het museum da república en het museum de Arte Moderna.

Jardim Bot‚nico (Rio de Janeiro)

Jardim Bot‚nico
Jardim Bot‚nico

Jardim Botânico is een prachtige botanische tuin in Rio de Janeiro. In de tuin kom je de mooiste planten en de grootste bomen tegen. Er zijn diverse bomen en planten die allemaal naar iets speciaals leiden in een ander gedeelte van de tuin. In deze botanische tuin hebben ze ook bomen waar jackfruit aan groeit. Ga niet onder deze boom staan want er komen nog wel eens wat van deze enorm grote vruchten naar beneden. In de tuin leven ook verschillende wilde diersoorten, de kans is erg groot dat je apen of andere dieren tegen gaat komen.

Hippie Fair Crafts Market (Rio de Janeiro)

De Hippie Fair Crafts Market in Rio de Janeiro is een geweldige markt. Je kunt er echt van alles vinden. De meeste verkopers spreken een beetje engels, dat is wel zo makkelijk tijdens het (verplichte!) afdingen. Bij veel kraampjes kun je eten en drinken kopen. Laat dure spullen zoals fotocamera's en horloges thuis want het is er erg druk, dus de kans dat er zakkenrollers aan de gang zijn is groot.

Heuvel van Chapadoa (Praia da Pipa)

Heuvel van Chapadoa
Heuvel van Chapadoa

De heuvel van Chapadoa (Chapadao da Praia de Pipa), die zich bevindt bij het strand van Praia da Pipa, biedt je een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan en de kustlijn. Tijdens je bezoek aan Praia da Pipa moet je deze klif zeker bezocht hebben. Terwijl je kunt genieten van een prachtige zonsondergang, kleurt de klif mooi oranje en rood. Je kunt hier op verschillende manieren komen, met de motor of openbaar vervoer of je kunt deelnemen aan een van de georganiseerde tours.


  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende