Bezienswaardigheden BraziliŽ

Pagina 3 van 10 met 95 resultaten

Praia do Amor (Praia da Pipa)

Praia do Amor
Praia do Amor

Praia do Amor, ook wel Love Beach genoemd, is een van de mooiste stranden van Brazilië. Het ligt net buiten het centrum en is het meest bekende strand van Praia da Pipa. De golven hier zijn erg geschikt om te surfen. De stroming van de golven kan sterk zijn, pas hiermee op als je gaat zwemmen. Rondom het strand zijn rotsen te vinden, waardoor het strand een mooi aanzicht heeft. Het strand is erg populair omdat het op loopafstand ligt van de meeste hotels in Praia da Pipa.

Baia dos Golfhinos (Praia da Pipa)

Baia dos Golfhinos
Baia dos Golfhinos

Als je graag dolfijnen wilt zien, moet je naar Baia dos Golfhinos (Dolphin's Bay) gaan. Dit is de favoriete plek van de dolfijn in Praia da Pipa. De kans dat je er een ziet, is dan ook erg groot. Je kunt hier genieten van de acrobatische trucs van de dolfijnen vanaf het strand, maar je kunt ook gaan zwemmen in het water. Deze wilde dolfijnen zijn niet bang voor mensen en kunnen tot drie meter bij je in de buurt komen.

Paardrijden Canoa Quebrada (Canoa Quebrada)

Paardrijden Canoa Quebrada
Paardrijden Canoa Quebrada

Paardrijden door de duinen. Dit is een activiteit die je zeker niet mag missen wanneer je in Canoa Quebrada bent. De duinen en roodgetinte klippen maken het een prachtige omgeving voor een paardrijtocht. Galopperen over de zandstranden, kleine paadjes ontdekken in de duinen; het kan allemaal!

Buggytocht in de duinen (Canoa Quebrada)

Buggytocht in de duinen
Buggytocht in de duinen

In Canoa Quebrada kun je jezelf ook wat sneller door de duinen vervoeren dan met een paard. Er is ook de mogelijkheid om een buggytocht door de duinen te doen. In deze buggy's cross je omhoog en omlaag door de duinen. Deze tocht staat zeker garant voor een adrenalinekick.

Tocht in een Jangada (Canoa Quebrada)

Tocht in een Jangada
Tocht in een Jangada

Wil je eens weten hoe het vissersleven er aan toe gaat? Ga dan mee met een boottocht in een Jangada, de vissersboot die hier gebruikt wordt. Tijdens de tocht kun je de prachtige kliffen en duinen eens vanaf een andere kant bekijken. Ervaar de sensatie van het vissersleven.

Paardrijden in Tibau Do Sul (Tibau do Sul)

Paardrijden in Tibau Do Sul
Paardrijden in Tibau Do Sul

Er is een goede ranch aan de rand van het dorp waar je verschillende paardrijtochten kan maken. Je rijdt bijvoorbeeld door de duinen of op het strand. Een echte aanrader voor paardenliefhebbers. Zowel beginnende ruiters als ervaren ruiters kunnen heerlijk genieten van een leuke paardrijtocht. Maar ook als je liever niet het paard op gaat is het leuk om te kijken bij deze bijzondere dieren.

Buggytochten (Tibau do Sul)

Buggytochten
Buggytochten

De buggytochten richting noord of zuid zijn de moeite waard. Hierbij krijg je een spectaculair landschap te zien van het noordoosten van Brazilië. Het is een unieke manier om de omgeving hier te leren kennen. En het is nog relaxed ook, want je wordt rondgereden terwijl je zelf achterover leunt op de achterbank van de buggy. Ook zie je meer van de omgeving dan wanneer je gaat wandelen of fietsen. Een leuke activiteit voor zowel jong als oud.

Atol das Rocas (Tibau do Sul)

Atol das Rocas
Atol das Rocas

Het Atol das Rocas is een atol in de Atlantische Oceaan. De atol ontstond door vulkanische uitbarstingen en valt onder de deelstaat Rio Grande do Norte. De atol bestaat uit twee eilanden met daarheen een prachtige lagune. Op de atol zijn een aantal onbewoonde eilanden genaamd Farol Bay en Cemitério Island. Ze nemen in totaal 360m² van het gebied in beslag. Op deze eilanden vind je voornamelijk verschillende soorten dieren en grassen. Wat ook leuk is om te bekijken, is de vuurtoren die in 1933 op Farol Bay is gebouwd. Deze vuurtoren is in de jaren 60 van de twintigste eeuw vervangen door de Braziliaanse marine. Het Atol das Rocas staat sinds 2001 op de UNESO Werelderfgoedlijst.

Fernando de Noronha (Tibau do Sul)

Fernando de Noronha
Fernando de Noronha

Het archipel Fernando de Noronha is ook gelegen in de deelstaat Rio Grande do Norte en is ook zeker een bezoekje waard. Deze archipel heeft zo'n 21 unieke en prachtige eilanden. Dit archipel is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het belangrijkste eiland is Fernando de Noronha en is 17 km² groot en neemt daarmee maar liefst 91% van het totale oppervlak in beslag. De overige eilanden zijn Sela Gineta, Rata, São Jose, Cabeluda en Leão en Viúva, de wat kleinere eilandjes.

Braziliaanse reuzenschildpadden spotten (Galinhos)

Braziliaanse reuzenschildpadden spotten
Braziliaanse reuzenschildpadden spotten

Je kunt via het strand van Galinhos naar de karakteristieke vuurtoren lopen, grote kans dat je er schildpadden of haar eieren tegenkomt. De Braziliaanse reuzenschildpadden zijn de grootste van Zuid-Amerika. Sommige hebben een rugschild van meer dan 80 centimeter. De kop van deze schildpadden is groot en kunnen niet terug in het schild worden getrokken. Jonge schildpadden hebben gele strepen langs de binnenzijde van het schild op hun rug. Je kunt de schildpadden herkennen door de donkerbruine basiskleur.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende