Bezienswaardigheden Chili

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

Het Museo de Colchagua herbergt de grootste privé-collectie van Chili, die bestaat uit ongeveer 6.000 stukken die de hele geschiedenis sinds het ontstaan van de aarde tot begin 20e eeuw weergeeft. Het museum is gevestigd in een prachtige haciënda in Santa Cruz.

Lauca Nationaal Park
Lauca Nationaal Park

Lauca Nationaal Park ligt in het noorden van Chili, in de Andes. Het park is erg groot en wordt gedomineerd door vulkanen. In het park zijn ook verschillende meren die aan de voet van een vulkaan liggen. Het park beschikt over een aantal prachtige plekken en er leven een aantal prachtige dieren zoals alpaca's, Andes gans, Andes condor, lama's en de Chileense flamingo.

Saltos del Petrohue
Saltos del Petrohue

In Districto de Lagos ligt Saltos del Petrohue. Deze stroomversnelling is gelegen op een basis van basaltische lava, die uit de Osorno vulkaan komt. Het water stroomt met een gemiddelde van 370 kubieke meter per seconde. Tijdens het regenseizoen neemt de stroming nog meer toe. Het water heeft een heldere blauwe kleur met groene tinten en ligt in een prachtige omgeving van het Nationaal Park Vicente Perez. Je kunt er 2 korte routes wandelen in de omgeving.

Markten in Chili
Markten in Chili

De meeste Chileense steden hebben verschillende soorten markten. Elke plaats heeft zijn 'Mercado Municipal'. Dit is meestal een overdekte markt die op weekdagen geopend is. En waar voornamelijk voedsel wordt verkocht, maar ook huishoudelijke artikelen en kleding.

Havenstad Valparaíso
Havenstad Valparaíso

Valparaíso is een drukke havenstad en de plek waar de regering zetelt. Valparaíso vormt een agglomeratie met Viña del Mar en Quilpué. Viña del Mar is Chili’s mondaine badplaats, met casinos, hotels en dure shoppingcentra.

Openingstijden van de winkels: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Sommige winkelcentra en hand-werkwinkels zijn ook op zondag open. In Chili vind je veel unieke koperen, bronzen, lederen en handwerkartikelen. Ook belangrijk zijn de Chileense juwelen gemaakt van de halfedelstenen Lapislazuli.

Nationaal Park Torres del Paine
Nationaal Park Torres del Paine

Nationaal Park Torres del Paine is zeker een bezoek waard wanneer je in Chili bent. Het park werd op 13 mei 1959 opgericht. In dit park vind je woeste berggebieden, kabbelende rivieren, weidse vergezichten en uitgestrekte gletsjers. Er leeft een groot aantal zoogdieren in dit park zoals de poema en guanaco, maar ook verschillende reptielen. De flora van het park is verdeeld in 274 verschillende plantsoorten.


Isla Magdalena y Marta
Isla Magdalena y Marta

Op 32 kilometer ten noordoosten van Punta Arenas, is het Isla Magdalena gelegen. Dit eiland staat bekend om de grote pinguïnkolonie die zich op het eiland bevindt. Via een boot kun je het eiland bereiken. Ook staat het eiland bekend als een voedingsbron voor verschillende soorten zeevogels. De Magelhaense pinguïn is de grootste bewoner van het eiland. In 2007 werden de broedparen geschat op 63.000. 


Museo Chileno de Arte Precolombino is echt een bezoekje waard. Het museum ligt in Santiago, de hoofdstad van Chili. Er zijn in het museum sculpturen, maskers en wapens van vroeger te vinden. Het museum vertelt voor het grootste deel over de volkeren die er leefden voordat de Spanjaarden kwamen.

Museo de Artes Visuales bevindt zich in Santiago en is gevestigd in een prachtig gebouw. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijk en kunstmatige verlichting om de meesterwerken nog beter uit te laten komen. Er zijn veel wisselende tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op de begane vloer bevindt zich een winkeltje waar ze leuke cadeautjes/souvenirs voor familie en vrienden verkopen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende