Bezienswaardigheden Chili

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

Museo de Colchagua

Het Museo de Colchagua herbergt de grootste privé-collectie van Chili, die bestaat uit ongeveer 6.000 stukken die de hele geschiedenis sinds het ontstaan van de aarde tot begin 20e eeuw weergeeft. Het museum is gevestigd in een prachtige haciënda in Santa Cruz.

Lauca Nationaal Park

Lauca Nationaal Park
Lauca Nationaal Park
Kaart met locatie Lauca Nationaal Park

Lauca Nationaal Park ligt in het noorden van Chili, in de Andes. Het park is erg groot en wordt gedomineerd door vulkanen. In het park zijn ook verschillende meren die aan de voet van een vulkaan liggen. Het park beschikt over een aantal prachtige plekken en er leven een aantal prachtige dieren zoals alpaca's, Andes gans, Andes condor, lama's en de Chileense flamingo.

Saltos del Petrohue

Saltos del Petrohue
Saltos del Petrohue
Kaart met locatie Saltos del Petrohue

In Districto de Lagos ligt Saltos del Petrohue. Deze stroomversnelling is gelegen op een basis van basaltische lava, die uit de Osorno vulkaan komt. Het water stroomt met een gemiddelde van 370 kubieke meter per seconde. Tijdens het regenseizoen neemt de stroming nog meer toe. Het water heeft een heldere blauwe kleur met groene tinten en ligt in een prachtige omgeving van het Nationaal Park Vicente Perez. Je kunt er 2 korte routes wandelen in de omgeving.

Markten in Chili

Markten in Chili
Markten in Chili

De meeste Chileense steden hebben verschillende soorten markten. Elke plaats heeft zijn 'Mercado Municipal'. Dit is meestal een overdekte markt die op weekdagen geopend is. En waar voornamelijk voedsel wordt verkocht, maar ook huishoudelijke artikelen en kleding.

Havenstad Valparaíso

Havenstad Valparaíso
Havenstad Valparaíso

Valparaíso is een drukke havenstad en de plek waar de regering zetelt. Valparaíso vormt een agglomeratie met Viña del Mar en Quilpué. Viña del Mar is Chili’s mondaine badplaats, met casinos, hotels en dure shoppingcentra.

Winkelen in Chili

Openingstijden van de winkels: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Sommige winkelcentra en hand-werkwinkels zijn ook op zondag open. In Chili vind je veel unieke koperen, bronzen, lederen en handwerkartikelen. Ook belangrijk zijn de Chileense juwelen gemaakt van de halfedelstenen Lapislazuli.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende