Bezienswaardigheden Chili

Museo de Colchagua

Het Museo de Colchagua herbergt de grootste privé-collectie van Chili, die bestaat uit ongeveer 6.000 stukken die de hele geschiedenis sinds het ontstaan van de aarde tot begin 20e eeuw weergeeft. Het museum is gevestigd in een prachtige haciënda in Santa Cruz.

Lauca Nationaal Park

Lauca Nationaal Park
Lauca Nationaal Park
Kaart met locatie Lauca Nationaal Park

Lauca Nationaal Park ligt in het noorden van Chili, in de Andes. Het park is erg groot en wordt gedomineerd door vulkanen. In het park zijn ook verschillende meren die aan de voet van een vulkaan liggen. Het park beschikt over een aantal prachtige plekken en er leven een aantal prachtige dieren zoals alpaca's, Andes gans, Andes condor, lama's en de Chileense flamingo.

Saltos del Petrohue

Saltos del Petrohue
Saltos del Petrohue
Kaart met locatie Saltos del Petrohue

In Districto de Lagos ligt Saltos del Petrohue. Deze stroomversnelling is gelegen op een basis van basaltische lava, die uit de Osorno vulkaan komt. Het water stroomt met een gemiddelde van 370 kubieke meter per seconde. Tijdens het regenseizoen neemt de stroming nog meer toe. Het water heeft een heldere blauwe kleur met groene tinten en ligt in een prachtige omgeving van het Nationaal Park Vicente Perez. Je kunt er 2 korte routes wandelen in de omgeving.

Markten in Chili

Markten in Chili
Markten in Chili

De meeste Chileense steden hebben verschillende soorten markten. Elke plaats heeft zijn 'Mercado Municipal'. Dit is meestal een overdekte markt die op weekdagen geopend is. En waar voornamelijk voedsel wordt verkocht, maar ook huishoudelijke artikelen en kleding.

Havenstad Valparaíso

Havenstad Valparaíso
Havenstad Valparaíso

Valparaíso is een drukke havenstad en de plek waar de regering zetelt. Valparaíso vormt een agglomeratie met Viña del Mar en Quilpué. Viña del Mar is Chili’s mondaine badplaats, met casinos, hotels en dure shoppingcentra.

Winkelen in Chili

Openingstijden van de winkels: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Sommige winkelcentra en hand-werkwinkels zijn ook op zondag open. In Chili vind je veel unieke koperen, bronzen, lederen en handwerkartikelen. Ook belangrijk zijn de Chileense juwelen gemaakt van de halfedelstenen Lapislazuli.

Nationaal Park Torres del Paine (Punta Arenas)

Nationaal Park Torres del Paine
Nationaal Park Torres del Paine
Kaart met locatie Nationaal Park Torres del Paine

Nationaal Park Torres del Paine is zeker een bezoek waard wanneer je in Chili bent. Het park werd op 13 mei 1959 opgericht. In dit park vind je woeste berggebieden, kabbelende rivieren, weidse vergezichten en uitgestrekte gletsjers. Er leeft een groot aantal zoogdieren in dit park zoals de poema en guanaco, maar ook verschillende reptielen. De flora van het park is verdeeld in 274 verschillende plantsoorten.


Isla Magdalena y Marta (Punta Arenas)

Isla Magdalena y Marta
Isla Magdalena y Marta
Kaart met locatie Isla Magdalena y Marta

Op 32 kilometer ten noordoosten van Punta Arenas, is het Isla Magdalena gelegen. Dit eiland staat bekend om de grote pinguïnkolonie die zich op het eiland bevindt. Via een boot kun je het eiland bereiken. Ook staat het eiland bekend als een voedingsbron voor verschillende soorten zeevogels. De Magelhaense pinguïn is de grootste bewoner van het eiland. In 2007 werden de broedparen geschat op 63.000. 


Museo Chileno de Arte Precolombino (Santiago)

Museo Chileno de Arte Precolombino is echt een bezoekje waard. Het museum ligt in Santiago, de hoofdstad van Chili. Er zijn in het museum sculpturen, maskers en wapens van vroeger te vinden. Het museum vertelt voor het grootste deel over de volkeren die er leefden voordat de Spanjaarden kwamen.

Museo de Artes Visuales (Santiago)

Museo de Artes Visuales bevindt zich in Santiago en is gevestigd in een prachtig gebouw. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijk en kunstmatige verlichting om de meesterwerken nog beter uit te laten komen. Er zijn veel wisselende tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op de begane vloer bevindt zich een winkeltje waar ze leuke cadeautjes/souvenirs voor familie en vrienden verkopen.

Los Dominicos Handicraft Village (Santiago)

Los Dominicos Handicraft Village in Santiago is een markt wat er uitziet als een dorpje en dat geeft een leuke sfeer. Als je toch in Santiago bent dan moet je dit niet overslaan. Op de markt kun je zien hoe verschillende producten met de hand worden gemaakt. De prijs op deze markt ligt hoog maar de kwaliteit van de producten is erg goed.

Cultuur in Santiago (Santiago)

Cultuur in Santiago
Cultuur in Santiago
Kaart met locatie Cultuur in Santiago

Santiago de Chile heeft veel historische gebouwen en interessante musea, waar je een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van Chili kunt krijgen. De bekenste bezienswaardigheid van de hoofdstad is het regeringspaleis La Moneda. In dit paleis is in 1973 president Allende vermoord en werd bijna 20 jaar lang de macht overgenomen door dictator Pinochet. Het paleis geldt als een symbool voor de democratie.

Nationaal Park Tores del Paine (Pucón)

Nationaal Park Tores del Paine
Nationaal Park Tores del Paine
Kaart met locatie Nationaal Park Tores del Paine

Nationaal Park Tores del Paine is een prachtig park in het zuiden van Chili. Het park werd opgericht in 1959 en staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de vele bergen, gletsjers, meren en rivieren is het een populaire wandelbestemming. Er zijn dan ook verschillende meerdaagse wandelingen mogelijk, van 4 tot 9 dagen.

Nationaal Park Villarrica (Pucón)

Nationaal Park Villarrica
Nationaal Park Villarrica
Kaart met locatie Nationaal Park Villarrica

In de directe omgeving van Pucón ligt het nationale park Villarrica. Het park heeft drie vulkanen waarvan de actieve Villarrica vulkaan het bekendste is. De Villarrica vulkaan bevindt zich op een hoogte van 2.847 meter boven de zeespiegel. Hiermee is de vulkaan de bekendste toeristische attractie van het park. Als het weer goed is kun je de vulkaan zelfs beklimmen en loop je over met sneeuw bedekte lavavelden. Het park is het leefgebied voor onder andere, poema's, wolven, stinkdieren en nog andere verschillende dieren. 


Los Ojos del Caburgua (Pucón)

Los Ojos del Caburgua
Los Ojos del Caburgua
Kaart met locatie Los Ojos del Caburgua

Los Ojos del Caburgua is een natuurlijke attractie gelegen in het centrum van Pucón in Chili. Via een ondergrondse afwatering stroomt het water van het meer Caburgua in de rivier. Via een waterval van een hoogte van twintig meter stroomt het glasheldere water de rivier in. In de omgeving kun je verschillende wandelingen of fietstochten maken. Wel is deze plek een vrij toeristische attractie. 

RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum (San Pedro de Atacama)

RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum
RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum
Kaart met locatie RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum

RP Gustavo Le Paige Archeologisch Museum is een museum met bijna 400.000 pre-Colombiaase kunstobjecten uit de Atacameño cultuur. De kunstobjecten beelden het tijdperk uit tot aan de komst van de Spanjaarden in het gebied. Het museum is vernoemd naar de oprichter, pater Gustavo Le Paige. In september 2015 sloot het museum tijdelijk haar deuren voor een grote renovatie. Eind 2016 zal het museum heropend worden.


Salar de Atacama (San Pedro de Atacama)

Salar de Atacama
Salar de Atacama
Kaart met locatie Salar de Atacama

Salar de Atacama is de grootste zoutvlakte in Chili en zeker een bezoek waard. Grote vulkanen als de Licancabur, Acamarachi, Aguas Calientes en de Lascar domineren het landschap. De Lascar vulkaan is een van de meest actieve vulkanen in Chili. De gemiddelde hoogte van de zoutvlakte is ongeveer 2.300 meter boven zeeniveau. Daarnaast is de zoutvlakte met zijn lengte van honderd kilometer en breedte van tachtig kilometer ook een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. 


El Tatio (San Pedro de Atacama)

El Tatio
El Tatio
Kaart met locatie El Tatio

El Tatio is gelegen in het Andes-gebergte in het noorden van Chili. El Tatio is omringd door vulkanen en staat bekend om zijn vele geisers. Met meer dan 80 actieve geisers is El Tatio het grootste geisergebied op het zuidelijk halfrond. De beste tijd om de geisers te bezichtigen is vroeg in de ochtend. De grootste uitbarsting die is waargenomen van de geisers is rond de zes meter hoog. Gemiddeld is een uitbarsting rond de 75 centimeter.


Het La Sebastiana Museum (Valparaíso)

Het La Sebastiana Museum
Het La Sebastiana Museum
Kaart met locatie Het La Sebastiana Museum

Het La Sebastiana Museum staat bovenop een heuvel en was vroeger het huis van de dichter Pablo Neruda. Vanaf 1959 tot 1973 woonde deze Chileense poëet in dit huis. Hij was in die tijd de bekendste inwoner van Valparaíso. Het huis heeft een prachtig uitzicht en dit inspireerde Neruda. Het museum in het huis is na een grote klim te bezoeken. In het museum zie je alles dat met Neruda’s leven te maken had.

Cerro Concepción (Valparaíso)

Cerro Concepción
Cerro Concepción
Kaart met locatie Cerro Concepción

Cerro Concepción is een prachtige wijk, gelegen op een heuvel, in Valparaíso. De wijk kenmerkt zich door kleurrijke huizen, gebouwd in Victoriaanse stijl. Begin de 19e eeuw is de wijk gebouwd door Duitse en Engels migranten. De wijk is een van de populairste hotspots in de stad en wordt dan ook door veel toeristen bezocht. Je kunt Cerro Concepción bereiken via een oude lift.Ascencor Concepción (Valparaíso)

Ascencor Concepción
Ascencor Concepción
Kaart met locatie Ascencor Concepción

Ascencor Concepción is de lift die je neemt naar de wijk Cerro Concepción. Het is de oudste lift van de stad, hij komt namelijk uit 1883. Ooit had Valparaíso tientallen liften, dit zijn er tegenwoordig nog maar een stuk of tien. De lift naar Cerro Concepción is een van de mooiste liften van de stad. De liften zijn vaak gemaakt van twee metalen of houten wagentjes die in tegengestelde richting bewegen. Vanaf het stadscentrum klimmen ze vervolgens de heuvels op.

La Portada (Antofagasta)

La Portada
La Portada
Kaart met locatie La Portada

La Portada is een natuurmonument dat ongeveer 25 kilometer ten noorden van Antofagasta ligt. La Portada is een natuurlijke boog die uit de zee verrijst en ziet er prachtig uit. De omliggende kliffen maken het plaatje nog mooier. In 1990 is La Portada tot natuurmonument verklaard. De rotsformatie is ontstaan door erosie waarvan het zeewater de oorzaak is. De zee rondom La Portada is erg gevaarlijk door de stromingen dus het wordt afgeraden om er te zwemmen.

Chuquicamata (Antofagasta)

Chuquicamata
Chuquicamata
Kaart met locatie Chuquicamata

Aangezien de mijnbouw erg belangrijk is in Antofagasta is het niet meer dan logisch om een bezoek te brengen aan een van de mijnen. Neem vooral eens een kijkje bij de Chuquicamata, een van de grootste open kopermijnen ter wereld. Deze mijn is zo groot geworden dat een heel stadje gesloopt moest worden om ruimte te creëren. Nu leven er nog maar weinig mensen in het mijngebied.

Plaza Colón (Antofagasta)

Plaza Colón
Plaza Colón
Kaart met locatie Plaza Colón

Breng in de stad eens een bezoek aan Plaza Colón. Dit mooie plein met zijn rustieke fonteintjes en palmbomen laat duidelijk de invloed van de Britse gemeenschap zien. Het plein is in de 19 eeuw aangelegd en je vindt er onder andere de Torre Reloj. Deze kleine klokkentoren is een replica van de Big Ben in Londen. Er wordt gezegd dat het geluid van de klok zelfs klinkt als een baby Big Ben.