Bezienswaardigheden Cuba

Cuba is het land van de rum, de salsa, de sigaren en de typische autootjes. Veel mensen bezoeken het land vooral om het fijne klimaat en de mooie stranden, maar er zijn ook ontzettend veel leuke bezienswaardigheden op het Caribische eiland te vinden. Bezoek onder andere de kleurrijke hoofdstad Havana, de schitterende havenstad Cienfuegos en het parelwitte strand van Varadero. Om je een handje te helpen bij het vinden van leuke bezienswaardigheden om jouw vakantie naar Cuba compleet te maken, hebben wij een overzicht gemaakt met de beste bezienswaardigheden van het land. Neem een kijkje in de lijst hieronder en doe wat inspiratie op.

Typische auto in Havana
Typische auto in Havana

Pagina 1 van 4 met 35 resultaten

Parque Nacional Desembarco del Granma

Parque Nacional Desembarco del Granma
Parque Nacional Desembarco del Granma
Kaart met locatie Parque Nacional Desembarco del Granma

Parque Nacional Desembarco del Granma is een prachtig park en zeker een bezoekje waard. Het park is 40.000 ha groot en herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna. Vooral de orchidee kom je veel tegen. Het park is zeer geschikt voor een meerdaagse trektocht en met een beetje geluk kun je tijdens deze trektocht het Commandancia de la Plata bezoeken. Dit is het hoofdkwartier dat door Fidel Castro is opgericht toen hij aan land ging in 1956.

Winkelen op Cuba

Winkelen op Cuba
Winkelen op Cuba

Cuba kent 2 soorten winkels: 1 voor Cubanen waar men met het bonnenboekje (Libreta) of peso’s terecht kan en 1 waar men alleen met Amerikaanse dollars kan betalen. Een echt winkelparadijs is Cuba zeker niet. De winkels zijn op maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur geopend. De dollarwinkels zijn over het algemeen van 10.00 tot 21.00 uur open.

Museo Historicó Municipal (Trinidad)

Museo Historicó Municipal
Museo Historicó Municipal
Kaart met locatie Museo Historicó Municipal

Het mooiste museum van de stad ligt vlakbij het Plaza Mayor. Het Museo Historicó Municipal is gevestigd in een herenhuis dat van 1827 tot 1830 toebehoorde aan de familie Borrell. Later is het overgedragen aan een Duitser met de naam Kanter, wiens naam het Casa Cantero nog altijd draagt. Het verhaal gaat dat hij de uitgestrekte landgoederen heeft verkregen door een oude slavenhandelaar te vergiftigen en te trouwen met zijn weduwe, die eveneens een vroegtijdige dood stierf. In het museum loop je door de kamers van het herenhuis waar de rijkdom goed wordt weergegeven in de stijlvolle neoklassieke inrichting. Het uitzicht vanaf de top van de toren alleen al is een bezoek waard.

San Fransisco de Asís (Trinidad)

San Fransisco de Asís
San Fransisco de Asís
Kaart met locatie San Fransisco de Asís

Misschien wel het meest kenmerkende gebouw van Trinidad is de schilderachtige gele klokkentoren van het voormalige klooster van San Fransisco de Asís. Sinds 1986 is hier het Museo Nacional de la Lucha Contra Bandidos gehuisvest. Er worden foto's, kaarten, wapens en andere voorwerpen tentoongesteld die betrekking hebben op de strijd tussen de verschillende revolutionaire groepen die hier van 1960 tot 1965 werd gevochten. Ook de romp van een Amerikaans U-2 spionagevliegtuig dat is neergeschoten boven Cuba is hier te zien. De klokkentoren is ook te beklimmen.

Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad (Trinidad)

Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad
Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad
Kaart met locatie Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad

Ondanks de nogal onopvallende buitengevel siert de Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad aan de noordoostelijke kant van het Plaza Mayor op menig ansichtkaart. De kerk is herbouwd in 1892 op de plaats waar een eerdere kerk een storm niet had overleefd. Zo is er een mix ontstaan van nieuwe elementen met artefacten die uit de vroege 18e eeuw stammen, zoals het beeld van Christ of the True Cross uit 1713.

Casa Templo de Santería Yemayá (Trinidad)

Casa Templo de Santería Yemayá
Casa Templo de Santería Yemayá
Kaart met locatie Casa Templo de Santería Yemayá

Geen museum kan de spirituele ervaring van Regla de Ocha, de belangrijkste Cubaanse religie van Afrikaanse afkomst, nabootsen, maar Casa Templo de Santería Yemayá heeft het geprobeerd. Het bevat een altaar voor Yemaya, Godin van de Zee, met talloze offers van fruit, water en stenen. Het huis wordt voorgezeten door santeros, priesters van de religie Santeria. Op 19 maart, de verjaardag van de Godin, worden er dag en nacht ceremonies uitgevoerd.

Museo Romántico (Trinidad)

Museo Romántico
Museo Romántico
Kaart met locatie Museo Romántico

Het Museo Romántico is gevestigd in het Palacio Brunet. De begane grond van dit gebouw is gebouwd in 1740, de bovenverdieping werd toegevoegd in 1808. In 1974 werd het landhuis omgebouwd tot museum met 19e-eeuws meubilair, een collectie porselein en diverse andere antieke meubels.

Memorial José Martí (Havana)

Memorial José Martí
Memorial José Martí
Kaart met locatie Memorial José Martí

Memorial José Martí is het grootste museum over José Martí, leider van de Cubaanse onafhankelijkheidsbeweging. De 142 meter hoge toren is tevens het uitkijkpunt van de stad Havana. In het museum wordt het leven van José Martí uitgelegd en wat hij voor Cuba heeft betekend. José Martí was een belangrijk personage in de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijd.

Museum van de Revolutie (Havana)

Museum van de Revolutie
Museum van de Revolutie
Kaart met locatie Museum van de Revolutie

In Havana vind je het Museum van de Revolutie. Dit is zeer geschikt voor mensen die meer willen leren over de geschiedenis van Cuba en dan vooral over de revolutie. Het museum is tegenwoordig gevestigd in het oude paleis van Batitsta. Alle informatie wordt gegeven in het Engels of Spaans.

Markt in Havana (Havana)

Markt in Havana
Markt in Havana
Kaart met locatie Markt in Havana

Iedere dag wordt er in het centrum van Havana een tweedehandsmarkt georganiseerd. Op deze markt kun je werkelijk van alles vinden. Je kunt er o.a. boeken, lederwaren, tassen en riemen kopen. Voor de mensen die van oude filmposters houden en antieke postkaarten verzamelen is dit 'the place to be'. Als je goed rondkijkt bij de kraampjes kun je unieke dingen op de kop tikken voor weinig geld.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende