Bezienswaardigheden Cuba

Cuba is het land van de rum, de salsa, de sigaren en de typische autootjes. Veel mensen bezoeken het land vooral om het fijne klimaat en de mooie stranden, maar er zijn ook ontzettend veel leuke bezienswaardigheden op het Caribische eiland te vinden. Bezoek onder andere de kleurrijke hoofdstad Havana, de schitterende havenstad Cienfuegos en het parelwitte strand van Varadero. Om je een handje te helpen bij het vinden van leuke bezienswaardigheden om jouw vakantie naar Cuba compleet te maken, hebben wij een overzicht gemaakt met de beste bezienswaardigheden van het land. Neem een kijkje in de lijst hieronder en doe wat inspiratie op.

Typische auto in Havana
Typische auto in Havana

Pagina 1 van 4 met 35 resultaten

Parque Nacional Desembarco del Granma

Parque Nacional Desembarco del Granma
Parque Nacional Desembarco del Granma
Kaart met locatie Parque Nacional Desembarco del Granma

Parque Nacional Desembarco del Granma is een prachtig park en zeker een bezoekje waard. Het park is 40.000 ha groot en herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna. Vooral de orchidee kom je veel tegen. Het park is zeer geschikt voor een meerdaagse trektocht en met een beetje geluk kun je tijdens deze trektocht het Commandancia de la Plata bezoeken. Dit is het hoofdkwartier dat door Fidel Castro is opgericht toen hij aan land ging in 1956.

Winkelen op Cuba

Winkelen op Cuba
Winkelen op Cuba

Cuba kent 2 soorten winkels: 1 voor Cubanen waar men met het bonnenboekje (Libreta) of peso’s terecht kan en 1 waar men alleen met Amerikaanse dollars kan betalen. Een echt winkelparadijs is Cuba zeker niet. De winkels zijn op maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur geopend. De dollarwinkels zijn over het algemeen van 10.00 tot 21.00 uur open.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende