Bezienswaardigheden Curašao

Pagina 2 van 2 met 16 resultaten

Slavenmuseum (Willemstad)

Slavenmuseum
Slavenmuseum

Bij hotel Kura Hulanda is een slavenmuseum gevestigd dat overzicht geeft van de dominante culturen op Curaçao. Zo krijg je veel te horen over de eerste bewoners, de slavenhandel en de Antilliaanse kunst. Het museum laat een goed beeld zien van de slavenhandel en wat voor een rol Nederland daarin heeft gespeeld.

Curašao Museum (Willemstad)

Het Curaçao Museum is gevestigd in het westelijke deel van Otrobanda in een historische pand wat dateert uit 1853. Dit ruim opgezette museum toont traditionele en moderne werken van lokale en buitenlandse kunstenaars.

Joods Cultureel Historisch Museum (Willemstad)

Joods Cultureel Historisch Museum
Joods Cultureel Historisch Museum

In Willemstad bevindt zich het Joods Cultureel Historisch Museum en de Joodse Synagoge. De Mikvé Israel Synagoge is de oudste synagoge van het eiland en stamt uit 1732. Het Joodse Museum is in 1970 gesticht en laat vele interessante objecten zien die de geschiedenis en cultuur van de Joodse Gemeenschap verduidelijken.

Drijvende markt in Willemstad (Willemstad)

Drijvende markt in Willemstad
Drijvende markt in Willemstad

De drijvende markt in Willemstad is een bezienswaardigheid op zich. De markt vindt plaats aan de Caprileskade, in de buurt van de Handelskade. Colombiaanse vissers en ambachtslieden verkopen er hun producten zoals groente en fruit. Vroeger werden de goederen vanuit de boten verkocht, tegenwoordig slapen de Colombianen alleen nog op de boten. Op de markt is het altijd erg druk omdat de inwoners van Willemstad er ook hun eigen boodschappen halen.

Winkelen op Curašao (Willemstad)

De wijken Punda en Otrabanda bevinden zich aan de weerszijden van de Sint Annabaai in Willemstad. Zowel Punda's Breedestraat als Otrobanda's Breedestraat zijn drukke winkelstraten. Beide straten zijn alleen voor voetgangers toegankelijk. Hoewel de winkels niet belastingvrij zijn, betalen winkeliers er een laag tarief, en dat scheelt aanzienlijk vergeleken met gewone prijzen.

Curašao Sea Aquarium (Willemstad)

Curašao Sea Aquarium
Curašao Sea Aquarium

Dit is misschien wel de populairste attractie op het eiland. Trek minimaal een halve dag uit voor het Sea Aquarium want er is veel te zien en te doen. Gelegen aan de zuidkust, iets ten oosten van Willemstad, omvat het complex een jachthaven, een groot strand, een hotel en een aantal grote aquaria. Pijlstaartroggen, haaien, zeeschildpadden, maar ook pelikanen, flamingo's en zeeleeuwen vind je hier. Het ernaast gelegen Curaçao Underwater Park is een beschermd natuurgebied waar zeebiologen en andere wetenschappers onderzoek kunnen doen. Duikers kunnen ook toegang krijgen in het gebied dat lokaal bekend staat als Bapor Kibra, oftewel Vergane Boot, genoemd naar het stoomschip Oranje Nassau dat vlakbij de kust zonk in 1906.

  • Vorige
  • 1
  • 2