Bezienswaardigheden Iran

Pagina 1 van 2 met 13 resultaten

Kavir Nationaal Park

Kavir Nationaal Park
Kavir Nationaal Park
Kaart met locatie Kavir Nationaal Park

Het Kavir Nationaal Park ligt in het noorden van Iran en is een beschermde ecologische zone. In het park kun je kennis maken met de diverse landschappen van Iran zoals de steppen en de woestijn. Ook zijn in het park verschillende 'safari-achtige' dieren te zien, zoals wolven, schapen, hyena's, perzisch luipaard, gazellen en de Aziatische Cheeta.

Bam

Bam
Bam
Kaart met locatie Bam

Bam is de oudste stad die compleet gebouwd is uit modder en steen, daardoor lijkt de stad net op een zandsculptuur. De stad ligt in de provincie Kerman en er wonen ongeveer 100.000 mensen. In 2003 werd de stad geteisterd door een aardbeving waardoor het moderne gedeelte voor ongeveer 70% vernietigd werd. In 2004 werd de stad opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Yazd

Yazd
Yazd
Kaart met locatie Yazd

Een van de oudste woestijnsteden ter wereld is Yazd. De stad is beschermd door de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de stad vind je de vuurtempel, deze naam heeft de tempel te danken aan het vuur dat al in de tempel brandt sinds het jaar 470. Ook de Tower of Silence is in de stad te vinden, deze twee torens werden vroeger gebruikt om de doden aan te bieden aan de gieren.

Mil-e Gonbad

Mil-e Gonbad is de hoogste van bakstenen gemaakte toren ter wereld. Deze toren vind je in Iran en wel in het stadje Gonbad. De Mil-e Gonbad is al bijna 1000 jaar oud en 60 meter hoog. De toren werd gebouwd voor prins Qabus ebn-e Vashmgi als eerbetoon.

Sahoolan watergrot

De naam van de Sahoolan watergrot komt af van de naam van het dorp waar de grot zich bevindt. Door de lokale bevolking wordt de grot 'dove nest' genoemd, dit komt doordat veel duiven zich ophouden voor de ingang van de grot. Er zijn twee ingangen voor de grot, beide ingangen zijn op dezelfde hoogte gelegen. Over het algemeen is het water in de grot 18 meter diep, maar op enkele plekken is het zelfs 52 meter diep.

Shalmash waterval

De Shalmash waterval bestaat eigenlijk uit drie watervallen die elkaar snel opvolgen. Je vindt de Shalmash watervallen nabij Sardasht, in de provincie West-Azerbeidzjan, dicht bij de grens met Irak. De watervallen liggen ongeveer een kwartier buiten het centrum van Sardasht. Bij de watervallen zijn trappen gecreëerd om zo een beter vooraanzicht op de waterval te geven.

Winkelen in Iran

De meeste winkels zijn elke dag geopend, behalve op vrijdag. De openingstijden zijn van 08.00 of 09.00 's ochtends en zijn gesloten vanaf 13.00 uur. Van 15.30 tot 20.30 worden de winkels vaak weer geopend. Vooral in Shiraz kan er uitgebreid gewinkeld worden. Je kunt hier diverse producten krijgen zoals souvenirs, kleding en eten/drinken.

Nationaal Museum Iran (Teheran)

Het nationaal museum van Iran ligt in het centrum van Teheran, de hoofdstad van Iran. In het museum zijn historische en archeologische bezienswaardigheden te zien. Het museum is verdeeld over twee gebouwen, in het eerste gebouw is de tentoonstelling over de pre-islamitische artefacten te zien. De pre-islamitische artefacten laten bezienswaardigheden uit de IJzer- en Bronstijd zien. De tentoonstelling in het tweede gebouw laat de post-Islamitische tijd zien.

Grote Bazaar Teheran (Teheran)

Grote Bazaar Teheran
Grote Bazaar Teheran
Kaart met locatie Grote Bazaar Teheran

In het zuiden van Teheran vind je de Grote Bazaar, die maar liefst 10 km lang is. Op deze markt komen veel toeristen maar ook de lokale bevolking haalt hier de boodschappen en andere producten zoals horloges en kleding.

Teheran (Teheran)

Teheran
Teheran
Kaart met locatie Teheran

De hoofdstad van Iran is Teheran, een stad met vele musea en ontelbare bazaars. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen in Teheran, dat in het noorden van Iran ligt. De hoogtes en de temperaturen in de stad en het gebied verschillen erg, zo kan het in de winter -9°C worden en in de zomer maar liefst 43°C. De hoogtes gaan van 1.100 meter tot wel 1.750 meter. Niet alleen de stad op zich is een bezienswaardigheid, ook een aantal bouwwerken in de stad. Zo is een bezoek aan het S'ad-Abad paleis of de Milad toren zeker aan te raden.

  • 1
  • 2
  • Volgende