Bezienswaardigheden IsraŽl

Pagina 1 van 2 met 20 resultaten

Yad Vashem

Yad Vashem
Yad Vashem
Kaart met locatie Yad Vashem

Het Yad Vashem is de gedenkplaats voor de ruim 6 miljoen slachtoffers van de holocaust. Het Yad Vashem bestaat onder andere uit een park, een archief en een museum. Het park is opgezet om de Rechtvaardigen onder de Volkeren te eren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er veel mensen die joden geholpen hebben te overleven. Het museum is in 1953 gebouwd en is sindsdien zo verbouwd dat het nu 3x zo groot is als het oorspronkelijke ontwerp.

Winkelen in IsraŽl

Winkelen in IsraŽl
Winkelen in IsraŽl

Diamanten, juwelen en lederwaren zijn in Israël aanmerkelijk goedkoper. Grote warenhuizen en smaakvolle winkels vind je o.a. in de Dizengoff in Tel Aviv en King David- en Ben Yehudastreet in Jeruzalem. De meeste winkels zijn van zondag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag sluiten de winkels vroeg in de middag. Arabische winkels zijn veelal alleen op vrijdag gesloten.

Bethlehem

Bethlehem
Bethlehem
Kaart met locatie Bethlehem

Het kleine maar wereldberoemde stadje Bethlehem ligt 10 km ten zuiden van Jeruzalem. Volgens de Bijbel zou Jezus van Nazareth hier geboren zijn. Ook de islam beschouwt Bethlehem als de geboorteplaats van Jezus, die daar bekend staat als de profeet Isa. Tegenwoordig is het stadje bijna geheel omsingeld door de 8 m hoge afscheidingsmuur.

De tourphone

Het Israëlische Ministerie van Toerisme lanceerde onlangs een nieuwe dienst, de tourphone: een informatielijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Bij het draaien van telefoonnummer *3888 in Israël, krijg je een telefoniste aan de lijn die in het Engels informatie verschaft over toeristische bezienswaardigheden en gegevens over grensovergangen. Ook in geval van nood kan het nummer worden gedraaid. Het Ministerie van Toerisme hoopt met deze informatielijn bij te dragen aan kwaliteit en service voor de toerist.

  • 1
  • 2
  • Volgende