Bezienswaardigheden IsraŽl

Pagina 1 van 2 met 20 resultaten

Yad Vashem

Yad Vashem
Yad Vashem
Kaart met locatie Yad Vashem

Het Yad Vashem is de gedenkplaats voor de ruim 6 miljoen slachtoffers van de holocaust. Het Yad Vashem bestaat onder andere uit een park, een archief en een museum. Het park is opgezet om de Rechtvaardigen onder de Volkeren te eren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er veel mensen die joden geholpen hebben te overleven. Het museum is in 1953 gebouwd en is sindsdien zo verbouwd dat het nu 3x zo groot is als het oorspronkelijke ontwerp.

Winkelen in IsraŽl

Winkelen in IsraŽl
Winkelen in IsraŽl

Diamanten, juwelen en lederwaren zijn in Israël aanmerkelijk goedkoper. Grote warenhuizen en smaakvolle winkels vind je o.a. in de Dizengoff in Tel Aviv en King David- en Ben Yehudastreet in Jeruzalem. De meeste winkels zijn van zondag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag sluiten de winkels vroeg in de middag. Arabische winkels zijn veelal alleen op vrijdag gesloten.

Bethlehem

Bethlehem
Bethlehem
Kaart met locatie Bethlehem

Het kleine maar wereldberoemde stadje Bethlehem ligt 10 km ten zuiden van Jeruzalem. Volgens de Bijbel zou Jezus van Nazareth hier geboren zijn. Ook de islam beschouwt Bethlehem als de geboorteplaats van Jezus, die daar bekend staat als de profeet Isa. Tegenwoordig is het stadje bijna geheel omsingeld door de 8 m hoge afscheidingsmuur.

De tourphone

Het Israëlische Ministerie van Toerisme lanceerde onlangs een nieuwe dienst, de tourphone: een informatielijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Bij het draaien van telefoonnummer *3888 in Israël, krijg je een telefoniste aan de lijn die in het Engels informatie verschaft over toeristische bezienswaardigheden en gegevens over grensovergangen. Ook in geval van nood kan het nummer worden gedraaid. Het Ministerie van Toerisme hoopt met deze informatielijn bij te dragen aan kwaliteit en service voor de toerist.

IsraŽl Museum (Jeruzalem)

In Jeruzalem staat het Israël Museum uit 1965, in het museum is een prachtige archeologische en kunstcollectie te vinden. Er zijn vier verschillende vleugels in het museum, in elk van de vier vleugels vind je verschillende collecties. In één van de vleugels is een archeologische afdeling gecreëerd, hier is het oudste voorwerp uit het museum tentoongesteld. Het echte hoogtepunt van het museum is de 'Schrijn van het Boek', een boek met ongeveer 800 dode-zeerollen die nog steeds een grote rol spelen bij het achterhalen van de eerste tekst van het Oude Testament.

Bijbelse Zoo (Jeruzalem)

In de Zoölogische Tuinen van de Familie Tisch, beter bekend als de Bijbelse Zoo in Jeruzalem zijn veel plant- en diersoorten te zien. Er zijn tentoonstellingen over dieren, maar er zijn ook echte exotische dieren te bewonderen. Bijzonder is dat er een bezoekersplaats in de vorm van de Ark van Noah is gebouwd en daaromheen lopen alle dieren los door het park. Er zijn olifanten, apen, zebra's en andere 'Bijbelse' dieren te zien.

Botanische Tuinen Jeruzalem (Jeruzalem)

Wil je tijdens je vakantie in Israël even helemaal tot rust komen, dan zijn de Botanische Tuinen in Jeruzalem een heerlijk plekje. In 1953 werden de tuinen aangelegd en sinds dat jaar zijn ze enorm uitgebreid. De tuinen zijn opgedeeld in allemaal verschillende gebieden, deze gebieden zijn de verschillende werelddelen. In het gedeelte van Europa zijn bijvoorbeeld allerlei planten en diersoorten uit Europa te vinden.

Markt in Jeruzalem (Jeruzalem)

Markt in Jeruzalem
Markt in Jeruzalem
Kaart met locatie Markt in Jeruzalem

Israël staat bekend om haar vele markten: in iedere plaats vind je er wel een. De allergrootste bazaar (shouk) ligt in de oude stad van Jeruzalem. Behalve de vele souvenirwinkeltjes, zijn hier ook veel antieke winkels. In tegenstelling tot in andere landen is onderhandelen over de prijs niet gebruikelijk in Israël. De winkeliers van de shouk in Jeruzalem zijn dan ook gewend aan een vaste prijs en verlagen deze niet. 

De Mahane Yehuda markt is een populaire markt in Jeruzalem. Hier kun je veel verschillende producten kopen, zowel etenswaren, als schoenen en huishoudelijke apparatuur. Als je de typische, Arabische sfeer wilt ervaren, kun je het beste op vrijdag de markt bezoeken. Op vrijdag doen de inwoners namelijk boodschappen voor de Sabbat, die op zaterdag is.

Haram Esh Sharif (klaagmuur) (Jeruzalem)

Haram Esh Sharif (klaagmuur)
Haram Esh Sharif (klaagmuur)
Kaart met locatie Haram Esh Sharif (klaagmuur)

De wereldberoemde Haram Esh Sharif oftewel de Tempelberg ligt in Jeruzalem. In de volksmond staat de westelijke muur bekend als de klaagmuur. De Tempelberg is wereldberoemd geworden doordat de berg voor drie religies belangrijk is. Volgens het christen- en jodendom is de Tempelberg de plek waar Izaäk de zoon van Abraham bijna geofferd werd, volgens de moslims offerde Abraham niet Izaäk maar Ismaël. Hierdoor is al jaren een strijd tussen de religies gaande.

Basilica of the Annunciation (Nazareth)

Basilica of the Annunciation
Basilica of the Annunciation
Kaart met locatie Basilica of the Annunciation

De Basiliek van de Aankondiging (Basilica of the Annunciation) ligt op de plek waar de engel Gabriël aan Maria verscheen om haar te vertellen dat ze het leven zou schenken aan Jezus. Onderin de basiliek ligt een grot, waar Maria zou hebben geleefd. Deze rooms-katholieke basiliek is de grootste christelijke kerk van het Midden-Oosten. In 570 werd de bouw van de eerste kerk op deze locatie gebouwd. Gedurende de eeuwen werd de kerk enkele keren opnieuw gebouwd. Uiteindelijk werd de bouw van de huidige basiliek in 1969 afgerond.

  • 1
  • 2
  • Volgende