Bezienswaardigheden Lesotho

Pagina 1 van 2 met 11 resultaten

Sehlabathebe National Park

Sehlabathebe National Park
Sehlabathebe National Park
Kaart met locatie Sehlabathebe National Park

Het Sehlabathebe National Park van Lesotho heeft een ongekende schoonheid. Je kunt er wel moeilijk doorheen wandelen, maar het is zeker een uitdaging voor een hiker die eens wat anders wil. Er is weinig wild te spotten, maar de natuur is prachtig. Je wandelt gemiddeld op een hoogte van 2.400 meter, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen. Als je naar Sehlabathebe wilt komen, zul je er met een 4x4 terreinwagen heen moeten, want anders kom je vast te zitten. Er is veel rust en stilte, dus genieten zul je zeker. Ook zijn er maar weinig mensen, dus je bent echt een van de enige in dit mooie park. Ver weg van de bewoonde wereld!

Markt in Lesotho

Markt in Lesotho
Markt in Lesotho

In Lesotho zijn een aantal lokale markten waar ze verschillende producten verkopen. Van lokale lekkernijen tot mooie kunstwerken. Deze producten zijn allemaal met de handgemaakt. Erg leuk om zo'n product als souvenir mee naar huis te nemen.

Winkelen in Lesotho

Als je gaat winkelen in Lesotho, houdt er dan rekening mee dat er in de winkel bijna alleen maar Afrikaanse kleding hangt. Ook zijn er talloze winkeltjes met handwerk, gemaakt door de inheemse bevolking van Lesotho. Ook zijn er winkels met lokale ambachten. Souvenirs kun je kopen bij Bosotho Hat. Dit is een van de populairste winkels in Maseru. In de winkels in Lesotho worden onder andere producten verkocht als tapijten, wollen sjaals, mohair tapijten, aardewerk, kegelvormige hoeden, matten, koperen kunstwerken en reproducties van rotsschilderingen.

Ru´ne-stadje Thaba Bosiu

Het ruïne bergstadje Thaba Bosiu is erg mooi om te bezoeken. Je kunt met een pendelbus, die vertrekt vanaf de Hyperma-supermarkt in Maseru, naar het mooie bergstadje rijden. Hier ligt een fort dat stamt uit 1860 die van Koning Moshoeshoe de Grote was. Het is een monumentaal pand, omdat het door de strategische ligging nooit in de handen van een vijand gevallen is. In het dorpje vind je een bezoekerscentrum maar heb je ook een prachtig uitzicht over de Qiloane-piek. Deze stond model voor de beroemde Basotho-hoed.

Maseru

Er wonen in de hoofdstad Maseru meer dan 200.000 mensen. Het ligt op 1.600 meter boven zeeniveau en in het westen van Lesotho. De hoofdstad ligt aan de Caledon, een rivier die de grens vormt met het land Zuid-Afrika. Het is een levendige en bruisende stad met Europese, Afrikaanse en Aziatische invloeden. Er heerst een rustige en relaxte sfeer en het is bovendien een perfecte plek om vanuit hier uitstapjes te maken naar de rest van het land. Daarnaast kent de stad een groeiende textielindustrie en vindt er ook volop tapijt- en kaarsenindustrie plaats.

Maletsunyane watervallen

Maletsunyane watervallen
Maletsunyane watervallen
Kaart met locatie Maletsunyane watervallen

In Molimo Nthuse liggen de Maletsunyane watervallen. Het is de op één na hoogste waterval van heel Zuid-Afrika. Hij is 196 meter hoog en 5 kilometer vanaf het plaatsje Semonkong kun je de waterval bezichtigen. De waterval zelf kun je bereiken te paard of met een 4x4. Er worden ook verschillende pony-trekken georganiseerd. De Maletsunyane Fall is een zeer fotogenieke waterval, vergeet dus je fotocamera niet!

Trektocht op de Drakensbergen

Erg mooi is de trektocht op de Drakensbergen. Ze noemen het ook wel de Sani Pas. Dit is de enige weg die begaanbaar is voor voertuigen, tussen het koninkrijk van Lesotho en de Drakensberg in. Het is een weg tussen spectaculaire rotsen die je naar de top brengt. Als je eenmaal de top hebt bereikt ontdek je een geheel nieuwe wereld. Je waant je in de bergcultuur van de Basotho's, waar mensen nog leven in traditionele hutten.

  • 1
  • 2
  • Volgende