Bezienswaardigheden Mali

Pagina 1 van 2 met 18 resultaten

Bafing National Park

Bafing National Park
Bafing National Park

Het Bafing National Park ligt in het zuiden van Mali en is opgericht op 1 juli 2000. Het park is 5.000 km² groot en het enige beschermde gebied voor chimpansees in het Mandin Plateau gebied. Bossen domineren vooral in dit park.

Boucle du Baoule National Park

In het westen van Mali ligt het Boucle du Baoule National Park. Hier komen maar heel weinig dieren voor. Het park staat vooral bekend om zijn prehistorische rotsschilderingen en graven. In 1999 kwam het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.

Wongo National Park

Het Wongo National Park is een wat kleiner nationaal park in het zuiden van Mali. Het is opgericht op 16 januari 2002 en is zo'n 534 km² groot.

Gao

Een bezoek aan de stad Gao is ook de moeite waard. Het is een echte handelsstad, en beschikt over twee markten die leuk zijn om te bezoeken. Ook de moskee met de tombe van Askia is in deze stad te bezichtigen. De tombe is een monument dat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de tombe is Askia Mohammed I begraven. Hij was de allereerste keizer van het Songhai Imperium. Aan het eind van de 15e eeuw is de tombe gebouwd. Daarnaast is het erg leuk om een bezoek te brengen aan het Etnografisch Museum in Gao.

Dogon-gebied

Dogon-gebied
Dogon-gebied

Tijdens een bezoek aan Mali mag het Dogon-gebied niet ontbreken. Met een gids wordt je als bezoeker rondgeleid door het gebied. De bewoners leven nog steeds volgens eeuwenoude tradities, de gids kan je hier veel over vertellen. Ook de Dogon Vallei is bijzonder om te bezoeken. Het Dogon volk vestigde zich hier aan het eind van de 11e eeuw, en er zijn nu nog steeds Dogon dorpjes.

Winkelen in Mali

In Mali zijn vaak kleine winkeltjes te vinden waar allerlei producten gekocht kunnen worden. Vooral in de grote steden zijn er veel winkels. De winkels in Mali zijn meestal van maandag t/m zaterdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Sommige winkels zijn op vrijdag en zaterdagmiddag gesloten. Ook zijn er veel markten waar allerlei producten en spullen gekocht kunnen worden.

Festival au Désert (Timboektoe)

Festival au Désert
Festival au Désert

Ieder jaar in januari wordt er in de woestijn iets buiten Timboektoe genaamd Essakane het Festival au Désert gehouden. Dit is het grootste festival van heel West-Afrika en het duurt drie dagen. Circa 30 artistieke groepen vanuit de hele wereld zijn aanwezig om op hun eigen manier kunst te presenteren. Het is een erg cultureel festival met veel traditionele dans en muziek. Ook worden er zwaardgevechten en kamelenraces georganiseerd.

Djinguerber-moskee (Timboektoe)

Djinguerber-moskee
Djinguerber-moskee

Djinguerber-moskee is de oudste moskee van de stad. De moskee werd gebouwd in 1327, en is gebouwd van leem, organische materialen (zoals hout, stro en vezels) en kalkzandstenen. Het is de enige moskee in heel Mali waar niet moslims naar binnen mogen. De uitstraling van deze mooie moskee is erg karakteristiek met negen rijen massieve pilaren, drie binnenplaatsen, twee minaretten en een gebedsruimte die plaatst biedt aan 2.000 mensen.

Bibliotheek van Ahmed Baba (Timboektoe)

Bibliotheek van Ahmed Baba
Bibliotheek van Ahmed Baba

In de Bibliotheek van Ahmed Baba is een indrukwekkend collectie van meer dan 20.000 manuscripten te bewonderen. De manuscripten zijn geschreven in het Arabisch en andere lokale talen zoals Hebreeuws en Songhai en gaan over de geschiedenis van Mali. Onderwerpen zijn medicijnen, astronomie, literatuur, islamitische wetten en poëzie. De meeste van deze manuscripten komen uit de 14e tot de 16e eeuw. De regering van Mali is bezig om deze manuscripten te gaan restaureren, zodat ze nog lang bewaard en bewonderd kunnen blijven.

Grande Mosquée (Mopti)

Grande Mosquée
Grande Mosquée

Grande Mosquée is een grote moskee in de wijk Komoguel. Het is een kleinere versie van de moskee van Djenné. De moskee werd vroeger helemaal bepleisterd met leem. Tegenwoordig hoeft dit niet meer, omdat er een cementlaag omheen zit. De moskee is omgeven door een muur en het dak van de Grandé Mosquée wordt ondersteund door pilaren die in de in de richting van Mekka staan. Sinds 28 september 2005 staat de moskee op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  • 1
  • 2
  • Volgende