Bezienswaardigheden Mali

Pagina 1 van 2 met 18 resultaten

Bafing National Park

Bafing National Park
Bafing National Park
Kaart met locatie Bafing National Park

Het Bafing National Park ligt in het zuiden van Mali en is opgericht op 1 juli 2000. Het park is 5.000 km² groot en het enige beschermde gebied voor chimpansees in het Mandin Plateau gebied. Bossen domineren vooral in dit park.

Boucle du Baoule National Park

In het westen van Mali ligt het Boucle du Baoule National Park. Hier komen maar heel weinig dieren voor. Het park staat vooral bekend om zijn prehistorische rotsschilderingen en graven. In 1999 kwam het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.

Wongo National Park

Het Wongo National Park is een wat kleiner nationaal park in het zuiden van Mali. Het is opgericht op 16 januari 2002 en is zo'n 534 km² groot.

Gao

Een bezoek aan de stad Gao is ook de moeite waard. Het is een echte handelsstad, en beschikt over twee markten die leuk zijn om te bezoeken. Ook de moskee met de tombe van Askia is in deze stad te bezichtigen. De tombe is een monument dat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de tombe is Askia Mohammed I begraven. Hij was de allereerste keizer van het Songhai Imperium. Aan het eind van de 15e eeuw is de tombe gebouwd. Daarnaast is het erg leuk om een bezoek te brengen aan het Etnografisch Museum in Gao.

Dogon-gebied

Dogon-gebied
Dogon-gebied

Tijdens een bezoek aan Mali mag het Dogon-gebied niet ontbreken. Met een gids wordt je als bezoeker rondgeleid door het gebied. De bewoners leven nog steeds volgens eeuwenoude tradities, de gids kan je hier veel over vertellen. Ook de Dogon Vallei is bijzonder om te bezoeken. Het Dogon volk vestigde zich hier aan het eind van de 11e eeuw, en er zijn nu nog steeds Dogon dorpjes.

Winkelen in Mali

In Mali zijn vaak kleine winkeltjes te vinden waar allerlei producten gekocht kunnen worden. Vooral in de grote steden zijn er veel winkels. De winkels in Mali zijn meestal van maandag t/m zaterdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Sommige winkels zijn op vrijdag en zaterdagmiddag gesloten. Ook zijn er veel markten waar allerlei producten en spullen gekocht kunnen worden.

  • 1
  • 2
  • Volgende