Bezienswaardigheden Martinique

Pagina 1 van 2 met 12 resultaten

Museum van Vulkanologie

Het Museum van Vulkanologie bevindt zich ten noorden van de hoofdstad Fort-de-France in Saint-Pierre. Het museum is ter nagedachtenis aan de vulkaanramp in 1902. Toen barstte de Mont Pelée uit en kwamen er 30.000 mensen om.

Les Jardins de la Mer

Les Jardins de la Mer ligt in het zuiden van Martinique (Sainte-Anne) en is een waterpark waar de belangrijkste ecosystemen worden gepresenteerd. Er zijn zes water biotopen: de rivier, het moeras, de laguna, de mangrove, het rif en het koraal. Je kunt er een rondleiding doen die plezier, informatie en interactie combineert. Ook kun je er picknicken en kajakken. Het park is geopend op dinsdag t/m zondag.

Butterflies Garden

Butterflies Garden
Butterflies Garden
Kaart met locatie Butterflies Garden

Butterflies Garden is gevestigd op het terrein van pater Jean Baptiste du Tetre in Carbet. Er is hier erg veel natuur te zien. Je kunt hier observeren, maar ook dingen doen zoals het schoonmaken van water. Ook kunstenaars laten hier hun talenten zien. Daarnaast is er muziek, theater enzovoort. Genoeg vermaak dus. Als je honger krijgt kun je naar het restaurant dat ook gelegen is in het park.

Mont Pelée

Mont Pelée
Mont Pelée
Kaart met locatie Mont Pelée

Mont Pelée, de vulkaan van Martinique, is met 1.397 meter het hoogste punt van het eiland en bevindt zich in het noordoosten in Saint-Pierre. Deze vulkaan had in 1902 een grote uitbarsting waarbij vele mensen omkwamen. Je kunt hier een kijkje naar gaan nemen. Er is tevens een museum ter nagedachtenis aan de vulkaanramp.

Les Salines

Les Salines
Les Salines
Kaart met locatie Les Salines

Het strand Les Salines ligt in het zuiden van Martinique en is erg populair bij toeristen. Je kunt er relaxen op het parelwitte strand en lekker genieten van de zon. De kokospalmen geven een tropisch sfeer en alles ziet er precies zo uit als op een ansichtkaart. Het strand is dus perfect voor een heerlijke luiervakantie.

Duiken op Martinique

Duiken op Martinique
Duiken op Martinique
Kaart met locatie Duiken op Martinique

Op Martinique zijn vele duikscholen te vinden waar je duikles kunt nemen. Hier is meestal de mogelijkheid om duikuitrusting te lenen en samen met een instructeur kun je de onderwaterwereld verkennen. Onder de zeespiegel zwemmen prachtige vissen en je vindt er veel koraalriffen. Door sommige duikscholen word je zelfs naar plaatsen gebracht om met roggen, haaien en dolfijnen te zwemmen. Dit is een bijzondere ervaring. Houd je niet zo van duiken? Er zijn ook veel plekken waar je kunt snorkelen.

  • 1
  • 2
  • Volgende