Bezienswaardigheden Mauritius

Als je aan Mauritius denkt, denk je waarschijnlijk aan een tropisch eiland met witte stranden en groene palmbomen. Dat is ook niet raar, want dat is voornamelijk waarom het land jaarljiks zo veel toeristen trekt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er nog veel meer te doen is op het eiland dan alleen maar op het strand liggen en bruin bakken. Je kunt er goed snorkelen, duiken en verschillende watersporten beoefenen. En wat dacht je van de verschillende musea, interessante markten en natuurparken? Breng daarnaast zeker een bezoekje aan een botanische tuin en ga de vulkaankrater Trou aux Cerfs bezichtigen. De beste bezienswaardigheden van het land Mauritius vind je hieronder. Laat je inspireren.

Mauritius
Mauritius

Pagina 1 van 3 met 21 resultaten

Botanische tuinen

Botanische tuinen
Botanische tuinen

In de botanische tuinen in Pamplemousse staan o.a. 85 verschillende soorten palmen. Van sommige zeldzame boomsoorten staat er zelf maar 1 exemplaar. Ook zijn de wereldberoemde Victorial Regia waterlelies te bezichtigen die zo beroemd geworden zijn door hun enorme grote. Het park is echt prachtig door de vele soorten planten. De tuin is ooit opgericht door Pierre Poivre in 1767 en bestaat dus bijna 250 jaar.

Casela Nature & Leisure Park

Casela Nature & Leisure Park
Casela Nature & Leisure Park

Het Casela Nature & Leisure Park in het westen van Mauritius is geweldig. Het park is 14 hectare groot en je vindt er interessante dieren zoals tijgers. In het park is er ook een restaurant waar je lekker kunt eten. Het is mogelijk om leeuwen te observeren, te aaien en om ermee te wandelen. De gidsen hebben de dieren getemd zodat ze met mensen in aanraking kunnen komen.

Markt in Mauritius

Markt in Mauritius
Markt in Mauritius

Iedere stad of groter dorp heeft een markt. Je vindt er verse groenten en fruit, specerijen en brood. De grootste markt van het land is in Port Louis. De central market van Port Louis is wel erg toeristisch. Onderhandelen over de prijs heeft hier weinig zin. Toch is de markt altijd erg gezellig en is het de perfecte gelegenheid om de cultuur van Mauritius mee te maken.

Hindoetempel

Hindoetempel
Hindoetempel

Ten zuiden van het plaatsje Trou aux Biches staat, naast het busstation van Triolet, de grootste hindoetempel van Mauritius (Maheswarnath tempel). Het plaatsje Triolet is het langste dorp van heel het eiland. De hindoetempel is in 1819 gebouwd. Doordeweeks is het er rustig maar in het weekend komen er veel mensen om rijst, bloemen en fruit te offeren.

Winkelen in Mauritius

Winkelen in Mauritius
Winkelen in Mauritius

De winkels op Mauritius zijn vaak open vanaf 9.30 uur 's ochtends tot 19.30 uur 's avonds. Op Mauritius kun je goed winkelen. Het is er divers en de kwaliteit is vaak goed. Ook heb je een aantal belastingvrije winkels voor toeristen. De prijzen zijn hier zeer acceptabel. Scheepsmodellen en textiel zijn veel te koop op Mauritius maar ook handwerk als borduurwerk en aardewerk zijn er te koop.

Watersport

Watersport
Watersport

De watersport op Mauritius is voor iedereen weggelegd. Beginner, gevorderde of expert. In de meeste hotels worden cursussen gegeven om te leren zeilen, surfen, duiken of waterskiën. Ook tijdens het snorkelen ontdek je een prachtige onderwaterwereld. Grand Baie is de oudste en drukste badplaats van Mauritius. Je hebt hier een 'yachting-club' waar je kunt windsurfen, waterskiën of andere watersporten kunt beoefenen. Ook is het strand heel geschikt voor kinderen.

Golfen

Golfen
Golfen

Golfen op Mauritius is fantastisch. Je zult er dan ook zeker geen spijt van krijgen. Mauritius is geschikt voor de beginnende en de professionele golfer. De meeste banen liggen op echt prachtige locaties, waar je je echt in een golfparadijs waant. De mooiste baan van het eiland is One & Only Le Touessrok Golf Course. Vanaf deze baan heb je een prachtig uitzicht op de oceaan. Verschillende hotels hebben een eigen golfbaan op Mauritius.

Jummah Moskee (Port Louis)

Jummah Moskee
Jummah Moskee

Halfverwege Jummah Mosque Street ligt de drukke Royal Street, met op de hoek een wit gebouw met turkooizen luiken en fraai bewerkte houten toegangsdeuren. Dit is de Jummah Moskee. Deze moskee stamt uit 1850 en is de grootste op heel Mauritius. Binnen in de moskee zijn mooie kalligrafieën en stijlelementen uit het Midden-Oosten te bewonderen. Ook zit er in het gebouw een religieus boekwinkeltje en een koranschool. Wanneer je netjes gekleed bent kun je de moskee bezoeken van zaterdag tot en met donderdag.

Hippodrome Champs de Mars (Port Louis)

Hippodrome Champs de Mars
Hippodrome Champs de Mars

Het hippodrome van Port Louis ligt aan de voet van de heuvels. Een Britse gouverneur zocht in 1812 een manier om de Britten en de Franse kolonisten dichter bij elkaar te brengen en vond de oplossing in de paardenrace. Hiermee is het de 2e oudste renbaan van de wereld. Van april tot december is het Hippodrome Champs de Mars op de zaterdagen een drukbezochte plaats met toeschouwers uit alle lagen van de bevolking.

Blue Penny Museum (Port Louis)

Blue Penny Museum
Blue Penny Museum

Het Blue Penny Museum is gewijd aan de kunst en geschiedenis van Mauritius. Het herbergt een aantal prestigieuze collecties. Bezoekers gaan terug in de tijd, terug naar het tijdperk van grote maritieme exploraties in de Indische Oceaan. Ook een overzicht van de drie koloniale periodes uit de geschiedenis van Mauritius ontbreekt niet. Van daaruit begeef je je in Port Louis ten tijde van de 18e en 19e eeuw. Het kroonstuk van het museum zijn de allereerste postzegels van Mauritius.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende