Bezienswaardigheden Mauritius

Als je aan Mauritius denkt, denk je waarschijnlijk aan een tropisch eiland met witte stranden en groene palmbomen. Dat is ook niet raar, want dat is voornamelijk waarom het land jaarlijks zo veel toeristen trekt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er nog veel meer te doen is op het eiland dan alleen maar op het strand liggen en relaxen. Je kunt er goed snorkelen, duiken en verschillende watersporten beoefenen. En wat dacht je van de verschillende musea, interessante markten en natuurparken? Breng daarnaast zeker een bezoekje aan een botanische tuin en ga de vulkaankrater Trou aux Cerfs bezichtigen. De beste bezienswaardigheden van het land Mauritius vind je hieronder.

Unieke kustlijn van Mauritius
Unieke kustlijn van Mauritius

Pagina 1 van 3 met 23 resultaten

Lokale markt op Mauritius

Lokale markt op Mauritius
Lokale markt op Mauritius
Kaart met locatie Lokale markt op Mauritius

Iedere stad of groter dorp op Mauritius heeft een lokale markt. En dit is overal ter wereld een leuk uitstapje om te maken tijdens de vakantie. Je vindt er verse groenten en fruit, specerijen en brood. De grootste markt van het land is in Port Louis, maar deze Central Market is wel erg toeristisch. Onderhandelen over de prijs heeft hier weinig zin. Toch is de markt altijd erg gezellig en is het de perfecte gelegenheid om de cultuur van Mauritius mee te maken.

Winkelen op Mauritius

Winkelen op Mauritius
Winkelen op Mauritius
Kaart met locatie Winkelen op Mauritius

De winkels op Mauritius zijn vaak open vanaf 9:30 uur 's ochtends tot 19:30 uur 's avonds. Op Mauritius kun je goed winkelen. Er is een divers aanbod en de kwaliteit is vaak goed. Ook heb je een aantal belastingvrije winkels voor toeristen. De prijzen zijn hier zeer acceptabel. Scheepsmodellen en textiel zijn veel te koop op Mauritius maar ook handwerk als borduurwerk en aardewerk zijn er te koop.

Watersport op Mauritius

Watersport op Mauritius
Watersport op Mauritius
Kaart met locatie Watersport op Mauritius

De watersport op Mauritius is voor iedereen weggelegd. Beginner, gevorderde of expert. In de meeste hotels worden cursussen gegeven om te leren zeilen, surfen, duiken of waterskiën. Ook tijdens het snorkelen ontdek je een prachtige onderwaterwereld. Grand Baie is de oudste en drukste badplaats van Mauritius. Je hebt hier een 'yachting-club' waar je kunt windsurfen, waterskiën of andere watersporten kunt beoefenen. Ook is het strand heel geschikt voor kinderen omdat het langzaam afloopt in zee.

Golfen op Mauritius

Golfen op Mauritius
Golfen op Mauritius
Kaart met locatie Golfen op Mauritius

Golfen op Mauritius is fantastisch. De ideale activiteit tijdens de vakantie. Mauritius is geschikt voor de beginnende en de professionele golfer. De meeste banen liggen op echt prachtige locaties, waar je je echt in een golfparadijs waant. De mooiste baan van het eiland is One & Only Le Touessrok Golf Course. Vanaf deze baan heb je een prachtig uitzicht op de oceaan. Verschillende hotels hebben een eigen golfbaan op Mauritius.

Jummah Moskee (Port Louis)

Jummah Moskee
Jummah Moskee
Kaart met locatie Jummah Moskee

Halfverwege Jummah Mosque Street ligt de drukke Royal Street, met op de hoek een wit gebouw met turkooizen luiken en fraai bewerkte houten toegangsdeuren. Dit is de Jummah Moskee. Deze moskee stamt uit 1850 en is de grootste op heel Mauritius. Binnen in de moskee zijn mooie kalligrafieën en stijlelementen uit het Midden-Oosten te bewonderen. Ook zit er in het gebouw een religieus boekwinkeltje en een koranschool. Wanneer je netjes gekleed bent kun je de moskee bezoeken van zaterdag tot en met donderdag.

Hippodrome Champs de Mars (Port Louis)

Hippodrome Champs de Mars
Hippodrome Champs de Mars
Kaart met locatie Hippodrome Champs de Mars

Het hippodrome van Port Louis ligt aan de voet van de heuvels. Een Britse gouverneur zocht in 1812 een manier om de Britten en de Franse kolonisten dichter bij elkaar te brengen en vond de oplossing in de paardenrace. Hiermee is het de 2e oudste renbaan van de wereld. Van april tot december is het Hippodrome Champs de Mars op de zaterdagen een drukbezochte plaats met toeschouwers uit alle lagen van de bevolking.

Blue Penny Museum (Port Louis)

Blue Penny Museum
Blue Penny Museum
Kaart met locatie Blue Penny Museum

Het Blue Penny Museum is gewijd aan de kunst en geschiedenis van Mauritius. Het herbergt een aantal prestigieuze collecties. Bezoekers gaan terug in de tijd, terug naar het tijdperk van grote maritieme exploraties in de Indische Oceaan. Ook een overzicht van de drie koloniale periodes uit de geschiedenis van Mauritius ontbreekt niet. Van daaruit begeef je je in Port Louis ten tijde van de 18e en 19e eeuw. Het kroonstuk van het museum zijn de allereerste postzegels van Mauritius.

Central Market (Port Louis)

Central Market
Central Market
Kaart met locatie Central Market

De overdekte Central Market van Port Louis is een multicultureel geheel, met schreeuwende handelaren, roddelende vrouwen en bepakte dragers. De dragers hebben grote gevulde manden op hun hoofd, die ze van plek naar plek brengen. De bezoekers van de markt komen niet alleen uit Port Louis, maar uit alle delen van het eiland. De kruiden, specerijen, groenten en fruitsoorten liggen opgestapeld, met af en toe een rode peper ter bescherming tegen het 'boze oog'. Voor vlees en vis zijn er aparte afdelingen en ook kleding, speelgoed, houtsnijwerk etc. ontbreken niet op de Central Market.

Aapravasi Ghat (Port Louis)

Aapravasi Ghat
Aapravasi Ghat
Kaart met locatie Aapravasi Ghat

Het aankomstpunt van de vele immigranten op het eiland Mauritius was Aapravasi Ghat. Het is een klein complex van gebouwen, gelegen aan zee. Dit complex werd gebouwd in 1849 door de Britten en deed dienst als immigratiedepot. Op het eiland werd ervoor gekozen om niet langer slaven te verhandeld, maar er werden arbeidsmigranten uit o.a. India en Madagascar aangetrokken die er een contract kregen om te werken. Vandaag de dag is Aapravasi Ghat een museum waar je een goede indruk krijgt van het zeer geslaagde ‘experiment’ uit de 19e eeuw. Je ziet er o.a. stallen, een ziekenboeg, de keuken, militaire ruimtes, wasruimtes en woonvertrekken. Aapravasi Ghat is sinds 2006 opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco en werd in 2010 gerenoveerd. Er worden leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, dus je kunt ze prima meenemen.

Het postmuseum (Port Louis)

Het postmuseum
Het postmuseum
Kaart met locatie Het postmuseum

Het oude en belangrijkste postkantoor van Port Louis is tegenwoordig ingericht als museum. Als je een kijkje wilt in de geschiedenis van Mauritius en Port Louis ben je hier aan het juiste adres. Je vindt hier uiteenlopende verhalen, kunst en foto’s die verband houden met diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van Mauritius. Uiteraard wordt er ook speciaal aandacht besteed aan de telecommunicatie en post.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende