Bezienswaardigheden Mauritius

Als je aan Mauritius denkt, denk je waarschijnlijk aan een tropisch eiland met witte stranden en groene palmbomen. Dat is ook niet raar, want dat is voornamelijk waarom het land jaarlijks zo veel toeristen trekt. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er nog veel meer te doen is op het eiland dan alleen maar op het strand liggen en relaxen. Je kunt er goed snorkelen, duiken en verschillende watersporten beoefenen. En wat dacht je van de verschillende musea, interessante markten en natuurparken? Breng daarnaast zeker een bezoekje aan een botanische tuin en ga de vulkaankrater Trou aux Cerfs bezichtigen. De beste bezienswaardigheden van het land Mauritius vind je hieronder.

Unieke kustlijn van Mauritius
Unieke kustlijn van Mauritius

Pagina 1 van 3 met 23 resultaten

Lokale markt op Mauritius

Lokale markt op Mauritius
Lokale markt op Mauritius
Kaart met locatie Lokale markt op Mauritius

Iedere stad of groter dorp op Mauritius heeft een lokale markt. En dit is overal ter wereld een leuk uitstapje om te maken tijdens de vakantie. Je vindt er verse groenten en fruit, specerijen en brood. De grootste markt van het land is in Port Louis, maar deze Central Market is wel erg toeristisch. Onderhandelen over de prijs heeft hier weinig zin. Toch is de markt altijd erg gezellig en is het de perfecte gelegenheid om de cultuur van Mauritius mee te maken.

Winkelen op Mauritius

Winkelen op Mauritius
Winkelen op Mauritius
Kaart met locatie Winkelen op Mauritius

De winkels op Mauritius zijn vaak open vanaf 9:30 uur 's ochtends tot 19:30 uur 's avonds. Op Mauritius kun je goed winkelen. Er is een divers aanbod en de kwaliteit is vaak goed. Ook heb je een aantal belastingvrije winkels voor toeristen. De prijzen zijn hier zeer acceptabel. Scheepsmodellen en textiel zijn veel te koop op Mauritius maar ook handwerk als borduurwerk en aardewerk zijn er te koop.

Watersport op Mauritius

Watersport op Mauritius
Watersport op Mauritius
Kaart met locatie Watersport op Mauritius

De watersport op Mauritius is voor iedereen weggelegd. Beginner, gevorderde of expert. In de meeste hotels worden cursussen gegeven om te leren zeilen, surfen, duiken of waterskiën. Ook tijdens het snorkelen ontdek je een prachtige onderwaterwereld. Grand Baie is de oudste en drukste badplaats van Mauritius. Je hebt hier een 'yachting-club' waar je kunt windsurfen, waterskiën of andere watersporten kunt beoefenen. Ook is het strand heel geschikt voor kinderen omdat het langzaam afloopt in zee.

Golfen op Mauritius

Golfen op Mauritius
Golfen op Mauritius
Kaart met locatie Golfen op Mauritius

Golfen op Mauritius is fantastisch. De ideale activiteit tijdens de vakantie. Mauritius is geschikt voor de beginnende en de professionele golfer. De meeste banen liggen op echt prachtige locaties, waar je je echt in een golfparadijs waant. De mooiste baan van het eiland is One & Only Le Touessrok Golf Course. Vanaf deze baan heb je een prachtig uitzicht op de oceaan. Verschillende hotels hebben een eigen golfbaan op Mauritius.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende