Formule 1 in Monaco

Formule 1 raceauto, Monaco, stratencircuit
Formule 1 raceauto, Monaco, stratencircuit

Een van de meest spectaculaire en bekendste autoraces in de wereld is de Formule 1 race van Monaco. Al jaren staat deze prestigieuze race door de straten van Monte Carlo op de kalender van het Formule 1 seizoen. De race in Monaco is naast het feit dat het een stratencircuit op meerdere punten een bijzondere race. Vooral de glitter en glamour straalt er vanaf. Tijdens de race liggen er in de haven van Monaco de mooiste en duurste jachten. Veelal verblijven er vips op deze jachten die vanaf daar de race volgen.

Aanbieders van vakanties naar Monaco
Captain Cruise (cruise) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Hotelopia (hotel) Klik

Stratencircuit

Omdat het circuit in Monte Carlo een stratencircuit is, is het inhalen een hele opgave voor de coureurs. De straten zijn erg smal en de vangrail is snel geraakt. Ook zijn er grote verschillen in snelheid en de coureurs zijn bijna constant aan het schakelen. Dit alles bij elkaar maakt de races ook weer tot een waar spektakel. Bijna iedere race in Monaco komt het wel voor dat één of meerdere auto's met elkaar of de vangrail in botsing komen.

Geschiedenis van de race

Sinds het eerste Formule 1 seizoen in 1950 staat de race in Monaco al op het programma. Daarmee beschikt dit circuit over een rijke historie met vele hoogte- en dieptepunten. Echter werden er in de geschiedenis al vanaf het jaar 1929 races gereden door de straten van Monte Carlo. De geschiedenis heeft vele winnaars opgeleverd, maar ook genoeg coureurs hebben een race niet uit kunnen rijden. Meestal kwam dit door een crash. Zo is er bijvoorbeeld een keer een coureur de Middenlandse Zee ingeschoten en in het jaar 1996 kwamen er maar 4 auto's aan de finish. Helaas zijn er in de historie van het racen in Monaco ook 2 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Publiekstrekker

Ondanks alles is de Formule 1 race van Monaco enorm populair, zowel onder het publiek als de coureurs zelf. Het evenement trekt altijd veel publiek naar Monte Carlo. Voor de bezoekers zijn er ook tal van opties om te genieten van het Formule 1 circus in de straten van de stad. Kaarten voor het evenement zijn er in diverse prijs-categorieën te verkrijgen. Zo hebben bezoekers de mogelijkheid voor een staanplaats, tribuneplaats, een balk af te huren of zelfs vanaf een luxe jacht toe te kijken. De toegangsprijs voor de Formule 1 race in Monaco varieert van ongeveer € 75,- tot vip-arrangementen van een paar duizend euro.

Bekijk het zelf

Tickets voor de race zijn gewoon bij het circuit te verkrijgen, maar zijn ook prima via het internet te bestellen. Ook zijn er veel aanbieders die vanuit Nederland georganiseerde reizen, met vervoer, hotel en toegang, naar de Formule 1 race van Monaco regelen. Ieder jaar zijn er wel grote groepen Nederlanders die een bezoek brengen aan dit prachtige evenement, meestal door middel van een georganiseerde reis. Mocht je alles zelf regelen is het verstandig een hotel te nemen in Nice, aangezien in Monaco meestal alles vol zit. Vanaf Nice is er de mogelijkheid om met een treintransfer binnen 25 minuten in Monaco te zijn. In 2010 is besloten dat er nog minimaal voor de komende 10 jaar een Formule 1 race in Monaco gehouden zal worden.

Monte Carlo

Natuurlijk is Monaco ook prima te bezoeken buiten dit evenement om. Dan kun je als bezoeker in alle rust genieten van de mooie stad Monte Carlo. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren en je net als Michael Schumacher door de straten van de stad wanen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen