Bezienswaardigheden Montenegro

Pagina 2 van 3 met 22 resultaten

Gospa od Škrpjela (Kotor)

Gospa od Škrpjela
Gospa od Škrpjela

Gospa od Škrpjela, oftewel 'Onze Vrouwe van de Rotsen', is een kunstmatig eilandje in de Baai van Kotor. Het eiland is op een hele bijzondere manier ontstaan. Namelijk door oude schepen te vullen met rotsen en te laten zinken. Tegenwoordig worden er zelfs nog rotsen in de zee gegooid. Op heit eiland staat een kerk die voor het eerst gebouwd werd in 1452. Later werd de kerk herbouwd in 1632 en nog eens verbeterd in 1722. Er gaat een bootje naar het eiland zodat je het kan bekijken. Vanuit het plaatsje Perast in het eiland het beste te bezoeken.

Nationaal Park Lovćen (Kotor)

Nationaal Park Lovćen
Nationaal Park Lovćen

Lovćen is een berg en een nationaal park die begint aan de baai van Kotor. Naar het park worden diverse excursies georganiseerd om de top van de berg te beklimmen. De beklimming is zeer avontuurlijk met als beloning een adembenemend uitzicht over Kotor en de baai. De hoogste top is 1.749 meter hoog, hier zal je echter niet helemaal naartoe klimmen. Een belangrijk monument in het nationale park is het mausoleum van Njegoš, een oude prins-bisschop van Montenegro. De bisschop wilde hier begraven worden op de berg in een kapel die hij zelf ooit gebouwd had.

Porto Montenegro (Tivat)

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Porto Montenegro is een nieuwe luxe mega-jachthaven in het centrum van Tivat en gelegen aan de baai van Kotor. De jachthaven is nog in aanbouw, maar er kunnen wel al 185 boten liggen. Uiteindelijk komt er voor 630 boten een ligplaats. Naast dat de haven erg leuk is om te bezoeken, omdat er diverse grote en luxe jachten liggen, zijn er ook genoeg faciliteiten als winkels en restaurants.

Zomerhuis Buca (Tivat)

Zomerhuis Buca
Zomerhuis Buca

Zomerhuis Buca gebouwd in renaissancestijl in het centrum van de stad behoorde toe tot de familie Buca. Ook de Lukovic familie heeft een tijd in het huis gewoond. Het huis is het culturele middelpunt van de stad. Het herbergt een tal van tentoonstellingen met onder andere sieraden van de familie en gebruiksvoorwerpen. Het huis is gebouwd in het middel van de 16e eeuw.

Eilanden Tivat (Tivat)

Eilanden Tivat
Eilanden Tivat

Voor de kust van Tivat liggen drie kleine eilandjes. De kleine archipel is populair bij toeristen. Stradioti, Prevlaka en Gospa Od Milosti zijn de namen van de eilanden. Op Prevlaka ligt een interessant middeleeuws klooster uit de 9e eeuw. Door middel van een brug wordt Prevlaka verbonden met het vasteland, waardoor het heel gemakkelijk bezocht kan worden. De andere twee eilandjes kunnen worden bezocht per boot.

Stari Bar (Bar)

Stari Bar
Stari Bar

De belangrijkste toeristische attractie in Bar is de Stari Bar, ook wel bekend als Old Bar. Stari Bar ligt, in tegenstelling tot de nieuwere delen van de stad, niet in de buurt van de zee maar op een rustige heuvel. De stad werd ooit opgericht door de Illyriërs als vestingstad. Binnen in Stari Bar, zullen de toeristen de overblijfselen vinden van de twee belangrijkste kerken van de oude stad, namelijk St. Catherine (14e eeuw) en St. Veneranda (15de eeuw). Ook de kerk van St. Nikola, opgericht in 1288, is een belangrijke bezienswaardigheid.

king Nikola (Bar)

king Nikola
king Nikola

Er zijn slechts enkele attracties een bezoek waard in de stad. Het Paleis van Koning Nikola is er daar een van. Het paleis is gelegen aan de boulevard, met uitzicht op de zee en werd gebouwd in 1885 met een kapel en een wintertuin. Het paleis herbergt nu een lokaal museum met een hoofdstuk gewijd aan de spoorlijn die liep van Bar naar Virpazar in 1908.

Oude olijfboom (Bar)

Oude olijfboom
Oude olijfboom

Bar is veel bezocht door mensen die voor de olijfboom komen. Het is niet zomaar een olijfboom, maar een van meer dan 2000 jaar oud. Het wordt ook wel de 'oudste boom van Europa' genoemd. De olijfboom heeft een omtrek van wel meer dan 10 meter. Bar staat ook bekend om de productie van olijfolie. Ook wordt er in december een olijffestival gehouden dat erg leuk is om te bezoeken.

Ada Bojana (Ulcinj)

Ada Bojana
Ada Bojana

Ada Bojana is een eiland dat bij de gemeente Ulcinj hoort. Ada betekent eiland in het Turks. Het eiland werd ooit gecreëerd door een delta van de rivier de Bojana. Een legende zegt dat het werd gevormd door verzameld rivierzand rondom een gezonken schip. Het ligt op het zuidelijkste puntje van Montenegro. Ada Bojana heeft de vorm van een driehoek en is zeer populair bij toeristen. Vooral het drie kilometer lange zandstrand en de traditionele visrestaurants doen het goed. Daarnaast is het een officieel naturisten gebied. Kitesurfers zitten ook helemaal goed op het eiland vanwege de goede windsurflocaties met een sterke wind.

Pasha Moskee (Ulcinj)

Pasha Moskee
Pasha Moskee

Midden in Ulcinj ligt de Pasha Moskee. Het gebouw van de moskee stamt uit de Turkse periode en werd gebouwd in 1719. De moskee is een schenking van Klic Alija uit Constantinopel (Istanbul). Naast de moskee is een Turks bad gevestigd, een van de weinige in Montenegro. Het Turkse bad is niet heel groot en bestaat slechts uit een bijgebouw en een bad.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende