Bezienswaardigheden Mozambique

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Maputo Elephant Reserve

Maputo Elephant Reserve
Maputo Elephant Reserve

Het Maputo Elephant Reserve is echt de moeite waard om te bezoeken. Het ligt 79 kilometer van Maputo af en is erg populair onder de toeristen. In het park leven veel groepen olifanten. Deze fantastische dieren hebben de burgeroorlog overleeft door naar Zuid-Afrika te vluchten. Tegenwoordig komen de dieren in grote groepen weer terug. Naast de olifanten zijn er ook veel verschillende soorten vogels te zien.

National Park Limpopo

National Park Limpopo
National Park Limpopo
Kaart met locatie National Park Limpopo

Het National Park Limpopo maakt samen met het Krüger National Park en het Gonarezhou National Park tot het immens grote Great Limpopo Transfrontier Park. Het Limpopo National Park en het Krüger National Park werken nauw samen, aangezien het Krüger National Park overvol is worden er olifanten naar het Limpopo National Park gebracht. In het Limpopo National Park leven ook veel andere diersoorten zoals vogels.

Markt in Pemba

In Pemba, dat de hoofdstad is van het noordelijke deel van Mozambique, kun je goed winkelen op de lokale markt. De markt is zo'n 2 kilometer lang en er zijn duizenden stalletjes geplaatst. Hier is echt van alles te koop, van kruiden, sieraden, verse waren en kunst tot reserveonderdelen voor je fiets. Het is een echte authentieke markt, die ook wel Souk wordt genoemd.

Ilha de Mozambique

Ilha de Mozambique (Mozambique eiland) ligt voor de noordoostkust en was de vroegere hoofdstad van de Portugese Oost-Afrikaanse kolonie. Het eiland wordt via een brug aan het vasteland verbonden en ligt in de Mossurilbaai. Door de vervallen staat van de eens zo grandioze architectuur is het noorden van het eiland uitgeroepen tot Werelderfgoed. Je vindt er het fort van Sao Sebastiao, talrijke moskeeën, kerken en een Hindu-tempel. Het eiland is 1,5 km² groot.

Inhaca

Inhaca is een eiland voor de zuidkust van Mozambique, 40 km verwijdert van de hoofdstad Maputo. Meestal wordt het exotische eiland bezocht tijdens een dagtrip vanuit de hoofdstad. Interessante bezienswaardigheden op het eiland zijn de oude vuurtoren en het maritiem museum. Inhaca is bovendien een paradijs voor ornithologen maar ook voor strandliefhebbers. De stranden zijn er prachtig en onderwater leeft prachtig koraal. Ook de mangrove langs de kust is indrukwekkend.

De stranden van Mozambique

De stranden van Mozambique
De stranden van Mozambique

In Mozambique heb je fantastische stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Zo ligt Tofo Beach 500 kilometer ten noorden van de hoofdstad, dit strand is erg populair bij duikers uit Zuid-Afrika. De stranden zijn lang, tropisch en het water van de Indische oceaan is warm. Ook is de onderwaterwereld er prachtig. Walvishaaien en manta's zul je hier bijna zeker zien. Naast Tofo Beach zijn er rond Maputo ook mooie stranden te vinden. Praia da Macaneta bijvoorbeeld, waar altijd grote en sterke golven zijn. Ook Ponta Malongane is een mooi strand. Het heeft spierwit zand en een blauw-groene zee.

Museum van de Revolutie (Maputo)

Het Museum van de Revolutie vertelt het verhaal over de strijd van onafhankelijkheid, tegen het Portugese kolonialisme. De exposities zijn verdeeld over vier verschillende verdiepingen met ieder weer bijzondere foto's, wapens, kaarten en uniforms. Het geeft een goed beeld van de strijd. Het museum is op alle dagen behalve woensdag open.

Natuurhistorisch Museum (Maputo)

In het Natuurhistorisch museum zijn verschillende unieke tentoonstellingen te zien. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige collectie van insecten, leer je meer over de draagtijd van de olifant en is er een tentoonstelling met geluiden van wilde dieren. Ook zijn er exemplaren van haaien en doejongs, wat grote zeezoogdieren zijn. Het museum is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw met een aangename tuin met kleurrijke muurschilderingen.

Nationale Museum van het Geld (Maputo)

Nationale Museum van het Geld
Nationale Museum van het Geld
Kaart met locatie Nationale Museum van het Geld

Nationale Museum van het Geld ofwel het National Museum of Money krijgt ook wel de naam 'Casa Amarela' of 'het Gele Huis'. Dit vanwege de opvallende verschijning van het gebouw dat dateert uit 1860. Bezoekers kunnen de geschiedenis van de munt van Mozambique ontdekken en terugkijken in de vroegste tijden van het geld. Ook kun je de series bankbiljetten en munten van de afgelopen decennia van het Mozambikaanse geld bekijken. Het museum bevindt zich in Maputo.

Markt in Maputo (Maputo)

Markt in Maputo
Markt in Maputo
Kaart met locatie Markt in Maputo

In Maputo vind je een winkelstraat genaamd de Mercado Xipamanine. Dit is een markt die je echt zou moeten bezoeken tijdens je reis door Mozabique. Dit is niet alleen vanwege de vele leuke dingen die er te koop zijn, maar ook om de Mozambikaanse kleuren die de markt zijn charme geven. De doeken die gedragen worden door Mozambikaanse vrouwen zijn hier bijvoorbeeld ook te koop. Medicijnen verkopen ze ook veel op de markt. Dit varieert van gelukdrankjes tot kruiden.

  • 1
  • 2
  • Volgende