Bezienswaardigheden Nicaragua

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

La Reserva de la Biosfera Bosawas

La Reserva de la Biosfera Bosawas is een enorm biosfeerreservaat (20.000 km²). Het ligt tegen de grens met Honduras en herbergt het grootste beschermde tropische woud van Midden-Amerika. In 1997 werd dit park uitgeroepen tot biosfeerreservaat van het jaar door UNESCO. Er wonen ongeveer 200.000 mensen in dit gebied.

La Reserva de la Biosfera Rio San Juan

La Reserva de la Biosfera Rio San Juan
La Reserva de la Biosfera Rio San Juan
Kaart met locatie La Reserva de la Biosfera Rio San Juan

La Reserva de la Biosfera Rio San Juan (18.340 km²) ligt in het zuidoosten van Nicaragua en bestaat uit 7 beschermde gebieden. Het is een toevluchtsoord voor een diversiteit aan (bedreigde) dier- en plantensoorten zoals de tapir en felgekleurde papagaaien. In dit gebied vind je lagunes, tropische wouden, moerassen en delta’s.

Markten in Nicaragua

Markten in Nicaragua
Markten in Nicaragua

In bijna iedere plaats in Nicaragua worden markten georganiseerd. De hoofdstad Managua heeft vele lokale markten waar je terecht kunt voor groenten, fruit, hangmatten, spaanse cd's, souvenirs en kleding.

Ook Masaya heeft een aantal markten met o.a. ambachtelijke producten uit de regio. De twee bekendste markten zijn de Mercado Municipal Ernesto Fernández en de Mercado Viejo. Op de Mercado Viejo (oude markt) kun je onder andere kunstwerken, kleurrijke hangmatten en mooie souvenirtjes kopen. Door de hele straat staan kleine houten kraampjes waar allerlei koopwaar op uitgestald staat. De andere markt, de Mercado Municipal Ernesto Fernández is groter en chaotischer dan de Mercado Viejo, het is er vaak erg druk. Je kunt hier onder andere vleeswaren, leren sandalen en tassen kopen.

Corn eilanden

Corn eilanden
Corn eilanden
Kaart met locatie Corn eilanden

De Corn eilanden, vernoemd naar het populairste was dat er groeit: mais, zijn twee Caribische eilandjes die bekend staan om hun goudgele stranden met kokospalmen. De eilanden zijn gelegen in de Caribische Zee aan de oostkust van Nicaragua. Je kunt hier goed duiken tussen de kleurrijke koraalriffen met de meest aparte vissen. Ook kun je onder water grotten, schildpadden, roggen en haaien tegenkomen.

Catedral de León (Léon)

Catedral de León
Catedral de León
Kaart met locatie Catedral de León

De kathedraal van León is de grootste kathedraal van Midden-Amerika en staat ook wel bekend als 'Basílica Catedral de la Asunción de León'. De volledige naam van dit indrukwekkende gebouw is echter 'Real e Insigne Basílica de la Asunción de la Bienaventurada Virgen María' De bouw begon in 1746 en in 1814 rondde men het bouwwerk af. In 1860 werd de kathedraal ingezegend door Paus Pius IX. Het gebouw toont de overgang van barok naar de neoklassieke stijl aan. In 2011 werd de kathedraal van León erkent als een nationaal monument en toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. De beroemde Nicaraguaanse schrijver en dichter Rubén Darío is in deze kathedraal begraven.

Casa y Archivo de Rubén Darío (Léon)

Casa y Archivo de Rubén Darío
Casa y Archivo de Rubén Darío
Kaart met locatie Casa y Archivo de Rubén Darío

Casa y Archivo de Rubén Darío is het huis waar Rubén Darío, een bekende Nicaraguaanse schrijver en dichter, tot aan zijn tienerjaren heeft gewoond. De nationale dichtheld heeft in zijn leven op veel plekken gewoond, maar keerde na verloop van tijd terug naar León waar hij weer in zijn ouderlijk huis ging wonen en uiteindelijk ook stierf. Tegenwoordig is het huis een museum waar een aantal van zijn handgeschreven gedichten, foto's en persoonlijke voorwerpen worden tentoongesteld.

Iglesia de la Recolección (Léon)

In Léon zijn veel mooie kerken te bewonderen. De kerk die echter als de mooiste kerk van Léon wordt beschouwd is Iglesia de la Recolección. Het gebouw dateert uit 1785 en is in de jaren '90 gerestaureerd. De kerk is vanwege de hoogte, de intense gele kleur en een rijke versierde gevel in Mexicaanse barokke stijl een opvallende verschijning. Het interieur van de kerk bevat ook een van de beste barokke altaarstukken in de stad. Deze wordt versierd met schilderijen en zilveren graveerwerken.

Teatro Municipal in León (Léon)

Het Teatro Municipal in León is een opvallend gebouw. Het werd in 1885 gebouwd als eerste theater van Nicaragua. Na de brand in 1956 is het gebouw weer gereconstrueerd.

Markten (Masaya)

Markten
Markten
Kaart met locatie Markten

Er zijn verschillende dingen te doen in en rondom Masaya. Een leuke bezigheid is het bezoeken van de markten in de stad. Masaya heeft twee grote markten: Mercardo de Artesanias en de Mercado Municipal Ernesto Fernández. De eerste markt, Mercardo de Artesanias, is erg geliefd bij toeristen. Je kunt hier namelijk mooie handgemaakte souvenirs kopen. De andere markt, de Mercado Municipal Ernesto Fernández, is een stuk groter en chaotischer. Deze markt is onderverdeeld in verschillende secties. Zo kun je in de ene sectie vleeswaren kopen en op een ander gedeelte van de markt sandalen en kleurrijke hangmatten vinden. Er is ook een sectie aanwezig waar je kleding en elektronica kunt kopen.

Parque Nacional Volcán Masaya (Masaya)

Parque Nacional Volcán Masaya
Parque Nacional Volcán Masaya
Kaart met locatie Parque Nacional Volcán Masaya

De dampende vulkaan Masaya ligt in Parque Nacional Volcán Masaya. Deze vulkaan kun je zowel overdag als s`nachts bezoeken. In het donker is het nog mooier om de oranje oplichtende lava in de krater te zien. Verder kun je in het nationale park zwemmen in het kratermeer van Apoyo. Tijdens het zwemmen kun je genieten van de mooie omgeving. Het wordt namelijk omgeven door een tropisch woud waar de mooiste vogels wonen.

  • 1
  • 2
  • Volgende