Bezienswaardigheden Nicaragua

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

La Reserva de la Biosfera Bosawas

La Reserva de la Biosfera Bosawas is een enorm biosfeerreservaat (20.000 km²). Het ligt tegen de grens met Honduras en herbergt het grootste beschermde tropische woud van Midden-Amerika. In 1997 werd dit park uitgeroepen tot biosfeerreservaat van het jaar door UNESCO. Er wonen ongeveer 200.000 mensen in dit gebied.

La Reserva de la Biosfera Rio San Juan

La Reserva de la Biosfera Rio San Juan
La Reserva de la Biosfera Rio San Juan
Kaart met locatie La Reserva de la Biosfera Rio San Juan

La Reserva de la Biosfera Rio San Juan (18.340 km²) ligt in het zuidoosten van Nicaragua en bestaat uit 7 beschermde gebieden. Het is een toevluchtsoord voor een diversiteit aan (bedreigde) dier- en plantensoorten zoals de tapir en felgekleurde papagaaien. In dit gebied vind je lagunes, tropische wouden, moerassen en delta’s.

Markten in Nicaragua

Markten in Nicaragua
Markten in Nicaragua

In bijna iedere plaats in Nicaragua worden markten georganiseerd. De hoofdstad Managua heeft vele lokale markten waar je terecht kunt voor groenten, fruit, hangmatten, spaanse cd's, souvenirs en kleding.

Ook Masaya heeft een aantal markten met o.a. ambachtelijke producten uit de regio. De twee bekendste markten zijn de Mercado Municipal Ernesto Fernández en de Mercado Viejo. Op de Mercado Viejo (oude markt) kun je onder andere kunstwerken, kleurrijke hangmatten en mooie souvenirtjes kopen. Door de hele straat staan kleine houten kraampjes waar allerlei koopwaar op uitgestald staat. De andere markt, de Mercado Municipal Ernesto Fernández is groter en chaotischer dan de Mercado Viejo, het is er vaak erg druk. Je kunt hier onder andere vleeswaren, leren sandalen en tassen kopen.

Corn eilanden

Corn eilanden
Corn eilanden
Kaart met locatie Corn eilanden

De Corn eilanden, vernoemd naar het populairste was dat er groeit: mais, zijn twee Caribische eilandjes die bekend staan om hun goudgele stranden met kokospalmen. De eilanden zijn gelegen in de Caribische Zee aan de oostkust van Nicaragua. Je kunt hier goed duiken tussen de kleurrijke koraalriffen met de meest aparte vissen. Ook kun je onder water grotten, schildpadden, roggen en haaien tegenkomen.

  • 1
  • 2
  • Volgende