Bezienswaardigheden Oostenrijk

Pagina 2 van 3 met 26 resultaten

Het geboortehuis van Mozart (Salzburg)

Het geboortehuis van Mozart
Het geboortehuis van Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart werd op 27 januari 1756 geboren in het hartje van Salzburg. In de Getreidegasse staat het geboortehuis van Mozart nog in originele staat. Het huis geeft een goede indruk van hoe het leven er vroeger uitzag in Oostenrijk. Op de derde verdieping van het gebouw vind je een museum over Mozart. Hier staan een aantal van zijn muziekinstrumenten en portretten, maar ook Salzburgse gebruiksvoorwerpen en meubels. Naast de vaste collectie van het museum zijn er ook regelmatig thema-tentoonstellingen.

Stiegl Brauwelt museum (Salzburg)

Stiegl Brauwelt museum
Stiegl Brauwelt museum

Het Stiegl Brauwelt museum in de brouwerij van Stiegl in Salzburg is geen uiterst serieus museum. De brouwerij is sinds 1492 de grootste privé-brouwerij van Oostenrijk. Er worden dagelijks meerdere rondleidingen gegeven in de brouwerij die eindigen in het museum. De Stiegl Brauwelt brouwt bier met het bronwater uit de nabijgelegen Unterberg. Na een bezoek aan de brouwerij en het museum kun je in de winkel van de brouwerij het originele Stiegl bier kopen.

Markt in Salzburg (Salzburg)

Markt in Salzburg
Markt in Salzburg

In Salzburg vinden regelmatig markten plaats. Naast groenten en vlees worden er ook streekproducten verkocht zoals honing en handgemaakte producten. Iedere dag, behalve zondag, is er een markt op het Universiteitsplein en de Wiener Philharmoniker Gasse. Hier wordt vlees, fruit, groenten, brood, vis, kaas en andere verse producten verkocht. Op donderdag is er een levendige markt op het plein voor de Sint Andreas-kerk, de ‘Schranne’.

Salzburger Dom (Salzburg)

Salzburger Dom
Salzburger Dom

De dom in Salzburg ligt aan de imposante domplatz. De domplatz is een plein omringd met zuilengalerijen dat dient als voorportaal van de Salzburger Dom. In 1614 werd de dom die aan het plein staat herbouwd, de oude dom is namelijk afgebrand. De herbouw duurde tot 1628, maar de torens van de Salzburger Dom werden pas in 1665 voltooid. Wanneer je de dom voor het eerst ziet is het waarschijnlijk dat je de details op de voorgevel over het hoofd ziet. Echter de voorgevel bestaat uit prachtige details, verdeeld over 3 verdiepingen.

Schloss Ambras (Innsbruck)

Schloss Ambras
Schloss Ambras

Schloss Ambras is een kasteel in Amras, een stadsdeel van Innsbruck. Het is een dependance van het Kunsthistorisches Museum Wien in Wenen. Het kasteel werd in Renaissancestijl gebouwd door Ferdinand II van Tirol, die hier zijn portret- en harnasverzameling onderbracht.

Sint-Jacobskerk (Villach)

Sint-Jacobskerk
Sint-Jacobskerk

In het centrum van Villach vind je de Sint-Jacobskerk. Dit is een gotische driebeukige kerk uit het begin van de 14e eeuw. De kerktoren is 95 meter hoog en is daarmee de hoogste kerktoren van Karinthië. Het hoogaltaar van de kerk is uit hout gesneden.

Stadsmuseum (Villach)

Museum der Stadt Villach werd in 1873 opgericht door Carl Andreas Picco. Het museum bevindt zich in het centrum van de stad. Er zijn onder andere voorwerpen over de geschiedenis van Villach en omgeving te zien, waaronder voorwerpen van de Villacher Schule en schilderijen van lokale kunstenaars. Het binnenhof van het museum is heel romantisch en het museum geeft regelmatig wisseltentoonstellingen.

Hauptplatz (Villach)

Wandelend op de Hauptplatz zul je proeven en voelen dat deze stad ooit een belangrijk handelscentrum is geweest. Rondom het grote middeleeuwse plein staat vele prachtige woonhuizen. Tegenwoordig vind je er ook cafés met gezellige terrasjes. Op nummer 18 vind je de prachtige ‘Paracelsushof’ met een zuilengalerij.

Kasteel Bruck (Lienz)

Kasteel Bruck
Kasteel Bruck

Kasteel Bruck uit de 13e eeuw bevindt zich in het westen van de stad, gelegen op een heuvel. Rond 1500 was dit het sociale, economische en politieke middelpunt van Lienz. In het kasteel kun je verschillende kunstwerken zien van kunstenaars uit Oost-Tirol.

Wintersport (Lienz)

Wintersport
Wintersport

De wintersport is voor veel Nederlanders de reden om naar Lienz te reizen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat schijnt de zon en er zijn nauwelijks wachtrijen bij de liften. Om de twee jaar worden de Women's World Cup wedstrijden hier gehouden.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende