Bezienswaardigheden Senegal

Pagina 2 van 3 met 21 resultaten

Duiken in Senegal

Duiken in Senegal
Duiken in Senegal

Sportmogelijkheden zijn in Senegal maar beperkt aanwezig, maar toch zijn er een aantal activiteiten wel geschikt om uit te voeren. Zo is de onderwaterwereld bij Pointe des Almadies een van de betere duiklocaties van West-Afrika en vooral rond het eiland N'Gor, het eiland Gorée en de Almadies regio kun je schitterend duiken. Voor de kust bij Dakar is er weinig spectaculair onderwaterleven, maar liggen wel enkele interessante wrakken.

Vissen in Senegal

De kustwateren van West-Afrika zijn uitermate geschikt om te vissen omdat ze heel visrijk zijn door de samenvloeiing van de koude stromingen van de Canarische eilanden met de warme wateren van de evenaar. Er wordt op diverse manieren gevist en de manier is afhankelijk van de streek.

Monument de la Renaissance Africaine (Dakar)

Monument de la Renaissance Africaine: dit monument werd in 2001 door president Wade onthuld. Hij werd gebouwd om de opening van het Afrikaanse continent in dit nieuwe millennium te symboliseren. Het is een poort die bestaat uit drie bogen, die ieder symbool staan voor een eeuw; de eerste is recht (eeuw van de kennis), de tweede is een boog (de industrialisatie) en de derde, die sterk gekromd is, staat symbool voor de communicatie. Door deze mooie poort heb je prachtig uitzicht op de oceaan.


Musée Théodore-Monod (Dakar)

Musée Théodore-Monod
Musée Théodore-Monod

De cultuurliefhebber moet het in Senegal niet hebben van musea, want die zijn er namelijk maar zeer sporadisch. Maar het is wel een aanrader een bezoek te brengen aan de musea die er in het land zijn. Zo ligt in de hoofdstad Dakar het Musée Théodore-Monod (voormalig IFAN, Institut fondamental d'Afrique Noir). Dit museum is een absolute must-see tijdens een reis in Senegal. Het is een van de oudste musea van dit type in Afrika en werd in 1931 opgericht. In het museum zijn voorwerpen tentoongesteld die door allerlei onderzoekers werden verzameld om de traditionele Afrikaanse stammen beter te leren begrijpen. Op de benedenverdieping is een grote zaal waarin de rituelen van de elf West-Afrikaanse bevolkingsgroepen worden voorgesteld.

Markt in Dakar (Dakar)

Markt in Dakar
Markt in Dakar

In zowel grote als kleine steden in Senegal is er altijd een markt te vinden en het is zeker een aanrader om deze te bezoeken! In de hoofdstad van Senegal, Dakar, zijn zelfs meerdere markten. Deze kleurrijke markten zijn vaak een bron van mooie stoffen, sieraden, tassen en andere prachtige souvenirs. Ook heb je er een aantal markten waar vooral voedsel verkrijgbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld de smalle gangetjes van de Kermelmarkt afstruinen en langs talloze kraampjes lopen die volop de Afrikaanse geuren verspreiden: bloemen, vissen, groenten, kruiden en exotische fruitsoorten. De Sandagamarkt wordt gehouden in een koloniaal gebouw dat uit meerdere verdiepingen bestaat en op iedere verdieping zijn andere producten verkrijgbaar. Ook de Tilènemarkt is een fraaie markt met voedingswaren en verleidelijke geuren en dit is de meest typisch Afrikaanse markt van Dakar.

Manufacture des Tapisseries (Thiès)

Manufacture des Tapisseries is een atelier waar zo'n 70 mensen werken. Tapijtwerken van hedendaagse kunstenaars zijn te bewonderen in de expositiezaal en op de tussenverdieping worden door middel van beeldmateriaal de weeftechnieken aan bezoekers uitgelegd. De tapijten worden vervaardigd met horizontale ketting en verticale inslag en dit is gebaseerd op een bekende Franse weeftechniek.

Le Centre culturel régional (Thiès)

Le Centre culturel régional waren de voormalige gebouwen van het koloniale leger. Tegenwoordig vormen deze gebouwen samen een regionaal cultureel centrum. De historische zaal vertelt het verhaal over historisch belangrijke gebeurtenissen aan de hand van allerlei voorwerpen, afbeeldingen enzovoort. In een ander gebouw kun je iets leren over het schilderen op glas (expositie en vervaardiging). Hier worden motieven over het dagelijkse, huiselijke en religieuze leven, in de stijl van een stripverhaal, op glas geschilderd. Deze vorm van kunst komt veel op de markten in heel Senegal voor, maar de glasschilderijen van Thiès staan erom bekend het meest interessant te zijn.

Village Artisanale (Thiès)

Village Artisanale
Village Artisanale

In het ambachtelijke dorpje Village artisanal verrichten 60 ambachtelijke ondernemers hun werk. Ook zijn er 70 knechten die nog een vak onder de knie moeten krijgen en bovendien vind je er 65 volledig geschoolde ambachtslieden. Je komt hier alle soorten en maten beroepen tegen: van timmerlieden tot schilders, van schoenmakers tot modeontwerpers en van wevers tot juweliers. Er is de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de verschillende ateliers en vanzelfsprekend kun je er iets kopen.


Le Centre de Recherches et de Documentation du Sénégal (Saint Louis)

Het Centre de Recherches et de Documentation du Sénégal is een erg leerzaam en fascinerend museum dat zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken. In het museum kun je je een algemeen beeld vormen van de Senegalese geschiedenis tot op de dag van vandaag. Ook is er in dit museum een blijvende tentoonstelling over traditionele weefsels, documenten, muziekinstrumenten, de Senegalese flora & fauna en foto's over de architectuur van huizen en moskeeën.

Langue de Barbarie (Saint Louis)

Langue de Barbarie
Langue de Barbarie

Dichtbij Saint Louis ligt een schitterend schiereiland, genaamd Langue de Barbarie. Het eiland is een paradijs voor vogelliefhebbers, aangezien het een vogelreservaat van 2.000 hectare is. Het eiland is zo'n 15 kilometer lang en je kunt het goed met de voet verkennen. Het eiland behoort dan ook tot een van de zes nationale parken in Senegal. Naast flamingo's, pelikanen, reigers en aalscholvers, vind je hier vele zeeschildpadden. 


  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende