Bezienswaardigheden Sint-Maarten

Pagina 2 van 2 met 16 resultaten

Fort Amsterdam (Philipsburg)

Fort Amsterdam
Fort Amsterdam

Fort Amsterdam mag zich het eerste Nederlandse fort in het Caribisch gebied noemen, het is namelijk gebouwd in 1631. Het werd later voor een groot deel verwoest door de Spanjaarden. Tot in 1950 bevond zich in Fort Amsterdam een communicatiepost. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over Philipsburg en Great Bay, waardoor het een echte bezienswaardigheid is geworden onder de meeste toeristen die Sint-Maarten bezoeken.

Sint-Maarten Museum (Philipsburg)

Sint-Maarten Museum
Sint-Maarten Museum

Het Sint-Maarten Museum in Philipsburg bestaat sinds 1989 en wordt in stand gehouden door vrijwilligers. Alles wat gerelateerd is aan de geschiedenis of aan de natuur van Sint-Maarten kun je hier vinden. Het museum is een deel van het nationale erfgoed van Sint-Maarten, je kunt er de geschiedenis, de natuur en de geologie van het eiland vinden. Er is een gedeelte met de levenswijze van de Arawaks, de vroegere bewoners van Sint-Maarten. Hier liggen dingen als artefacten, gereedschap, kleren en juwelen. Ook zijn er tentoonstellingen over 'grootmoederstijd'. Hier wordt getoond hoe mensen in die tijd leefden en hoe het was om toen naar school te gaan. Een andere ruimte bevat tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis, met bijvoorbeeld artefacten en modellen van schepen. Kortom, het museum is de perfecte plek om in contact te komen met de geschiedenis van het eiland.

Sint Maarten Park (Philipsburg)

Sint Maarten Park
Sint Maarten Park

Op Sint-Maarten, in Philipsburg, vind je het Sint Maarten Park. Het Sint Maarten park is een dierentuin met een interessante botanische tuin. Het park legt de nadruk op de Caribische en Zuid-Amerikaanse tropen. Je kunt er erg goed wandelen. Er leven meer dan 80 diersoorten in het park die je kunt ontdekken tijdens een wandeling, waaronder de grootste verzameling exotische papegaaien. Er bevindt zich ook een vogelverblijf en een reptielenhuis. Verder kun je kijken naar de doodshoofdaapjes die zich vermaken op het speciaal voor hun gebouwde eiland. Ook kun je er boshonden, ocelotten, de zeldzame gouden leeuwaapjes en capibara's bewonderen.

De markt (Marigot)

De markt
De markt

De markt in Marigot is erg leuk om te bezoeken. Elke woensdag- en zaterdagmorgen wordt deze markt in het Caribische plaatsje gehouden. Hier kun je bijna alles vinden wat je maar kunt bedenken: van kokosnoten, avocado's, zoete aardappelen en andere tropische vruchten en groenten, verschillende kruiden en verse vis, tot fijne omslagdoeken, lokale kunst, handwerk en schilderijen. Wanneer je op zoek bent naar een souvenirtje zul je hier zeker slagen.

Fort St. Louis (Marigot)

Fort St. Louis
Fort St. Louis

Een andere bezienswaardigheid is het Fort St. Louis, gebouwd door Lodewijk XVI. Dit is het grootste historische monument van Sint-Maarten en kijkt uit over Marigot Bay. Het fort werd oorspronkelijk in 1767 gebouwd om de plek tegen indringers te beschermen. Het fort bestaat zelf uit niet meer dan vier muren en een aantal kanonnen, maar het uitzicht over de omgeving als je boven op het fort staat is prachtig.


St-Martin Museum (Marigot)

In het zuidelijke gedeelte van Marigot, naast Marina Port la Royale, vind je het St-Martin Museum. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van het Franse gedeelte van Sint-Maarten. Er worden allerlei archeologische voorwerpen tentoongesteld waarvan sommigen teruggaan tot 1800 voor Christus. Voorbeelden van tentoonstellingen zijn een koloniale tentoonstelling die de geschiedenis van de plantages en slavernij laat zien en foto's uit het begin van de 20e eeuw die de ontwikkeling van het eiland tonen.

  • Vorige
  • 1
  • 2