Sint-Maarten

Op Sint Maarten vieren ze ook carnaval
Op Sint Maarten vieren ze ook carnaval

Sint-Maarten ligt 240 km ten oosten van Puerto Rico, en zuidelijk van Anguilla in de Caribische Zee. Sint-Maarten is onderdeel van de Nederlandse Antillen. Het is een van de 3 Bovenwindse Eilanden. Het half-Frans, half-Nederlandse eiland is een van de grootste toeristische trekpleisters van het Caribisch gebied. Met 96km2 is Sint-Maarten het grootst van de Bovenwindse Eilanden. Het Nederlandse deel heeft een oppervlakte van 34km2 en beslaat het gehele zuidelijke deel van het eiland. Het Nederlandse gedeelte is het drukste gedeelte van Sint-Maarten. Sint-Maarten telt 37 prachtige zandstranden, die allemaal gratis toegankelijk zijn.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Sint-Maarten
Officiele naam:
ISO:
SX
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Philipsburg
Inwoners:
+/- 40000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Katholiek
Tijdzone:
UTC -5
Munteenheid:
Antilliaanse gulden
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
87 km²
Beste reistijd:
januari - april

Ervaringen

Heb je ooit Sint-Maarten bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Sint-Maarten krijgt gemiddeld een 8,0 uit 10 op basis van 1 ervaringen:

8,0 1 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 1 resultaat

plaats: St. Maarten, reisperiode: november 2013

Gezellig eiland met prachtige stranden. Zeker als je van rust houd een aanrader.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 6
  • Restaurants 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  • 1

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sint-Maarten

Fort Amsterdam (Philipsburg)

Fort Amsterdam
Fort Amsterdam
Kaart met locatie Fort Amsterdam

Fort Amsterdam mag zich het eerste Nederlandse fort in het Caribisch gebied noemen, het is namelijk gebouwd in 1631. Het werd later voor een groot deel verwoest door de Spanjaarden. Tot in 1950 bevond zich in Fort Amsterdam een communicatiepost. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over Philipsburg en Great Bay, waardoor het een echte bezienswaardigheid is geworden onder de meeste toeristen die Sint-Maarten bezoeken.

De Methodist Church (Philipsburg)

De Methodist Church dateert oorspronkelijk uit 1851. In 1978 is het helemaal gesloopt en geprobeerd zo authentiek mogelijk te herbouwen. Het Methodisme kwam naar de Cariben door Nathaniel Green die het als zijn missie zag om deze godsdienst te verspreiden. De Methodist Church van Sint-Maarten stamt uit de tijd dat het eiland onderdeel was van de Nederlandse Antillen. De ramen hebben witte luiken en de ramen op de tweede verdieping zijn gebouwd in gotische stijl.

Het Courthouse (Philipsburg)

Het Courthouse
Het Courthouse
Kaart met locatie Het Courthouse

Het Courthouse, dateert uit 1793. Het gerechtsgebouw is gebouwd door John Handleigh. Dit gebouw is het nationale symbool van Sint-Maarten. Het is een van de overgebleven historische gebouwen van Sint-Maarten. Naast gouverneursgebouw heeft het bouwwerk ook gefunctioneerd als gevangenis, brandweerstation en postkantoor. In 1826 rukte een orkaan het dak van het gebouw af, waarna het ook lange tijd leeg heeft gestaan. In 1969 is het gerestaureerd en weer in gebruik als rechtbank.


Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Sint-Maarten

Artikelen

Eten en drinken

Het eten op Sint-Maarten bestaat voornamelijk uit veel tropische vruchten, vis, soep en natuurlijk de Franse keuken. De Antilliaanse keuken is een mengeling van verschillende invloeden, zoals de Europese en de Creolse keuken.

Van de lokale Guaveberry wordt likeur gestookt.

Vervoer

Sint-Maarten wordt veel aangedaan door cruiseschepen. Meerdere malen per dag meren de cruiseschepen aan in Philipsburg. Princess Juliana Airport is de internationale luchthaven. KLM en Air France vliegen regelmatig rechtstreeks naar deze luchthaven.

Met een huurauto kun je prima het eiland verkennen.

Visum

Iedereen met een Nederlands paspoort die voor vakantie of zaken- of familiebezoek naar de zogenaamde Koninkrijksdelen in het Caribisch gebied gaan, hebben geen Caribisch visum nodig. De Koninkrijksdelen in het Caribisch gebied zijn de landen Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en Caribisch Nederland (dit zijn de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba).

Prijsniveau

Het prijsniveau van Sint-Maarten ligt over het algemeen hoger dan in Nedrland. De munteenheid van het Nederlandse gedeelte is de Antilliaanse gulden. En in het Franse gedeelte gebruiken ze de euro. Je kunt ook overal met Amerikaanse dollars terecht.

Veiligheid

Sint-Maarten is over het algemeen veiliger dan de meeste andere plaatsen in de wereld. Neem echter altijd de normale veiligheidsmaatregelen in acht.

Medische informatie

De medische voorzieningen op Sint-Maarten zijn prima.

Inentingen zijn niet verplicht. Voor actuele adviezen neem contact op met de GGD, Travel Clinic of het Tropencentrum.

Het wordt afgeraden om het water uit de kraan te drinken. Bronwater is overal verkrijgbaar.

Bevolking

Op Sint-Maarten woont een relatief kleine groep blanken van gemengd Europese afkomst en een grote groep kleurlingen. Het negroïde volksdeel is op het eiland sterk vertegenwoordigd, een gevolg van de vroegere slavenarbeid. Vanaf 1960 tot heden is de bevolking op Sint-Maarten fors gegroeid. Dit wordt (mede) veroorzaakt door de sterk groeiende toeristenindustrie.

De taal

Sint-Maarten is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel, die respectievelijk Frans en Nederlands als officiële taal hebben. De voertaal op het eiland is echter Engels, doordat de bevolking grotendeels afstamt van Engelstalige slaven.

Flora & Fauna

Op Sint-Maarten vind je diverse cactussoorten en varensoorten. Maar natuurlijk ook kokospalmen en cassave. Het eiland staat bekend om de Guaveberry. Hier wordt likeur van gestookt. Sint-Maarten is heuvelachtig en heeft een tropische vegetatie. De hoogste berg is Paradise Peek, deze berg ligt in het Franse gedeelte.

Geschiedenis

Al sinds 4000 v.Chr. wordt Sint-Maarten bewoond. Ongeveer 800 na Chr. leefden de Arowakken-indianen er. In de 14e eeuw kwamen de Carib-indianen, die veel oorlogszuchtiger waren en aan kannibalisme deden. Zij noemden het eiland Soualiga (Zouteiland). Het eiland zou op 11 november 1493 door Columbus ontdekt zijn. Vandaar de naam Sint-Maarten (11 nov.). De Spanjaarden lieten het eiland aanvankelijk met rust. Rond 1630 vestigden Fransen en Nederlanders zich er, vooral vanwege het voorradige zout, maar zij werden door de Spanjaarden verdreven. Pas in 1644 gaven de Spanjaarden hun rechten op. Op 23 maart 1648 tekenden Frankrijk en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een overeenkomst (Verdrag van Concordia), waarbij het eiland verdeeld werd. Pas in 1817 werd deze overeenkomst definitief; het eiland was toen al zo`n 16 keer van eigenaar verwisseld.

Heeft u interesse in een reis naar Sint-Maarten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Het feest Sint Maarten