Bezienswaardigheden SyriŽ

Pagina 1 van 2 met 11 resultaten

Bosra

Bosra
Bosra
Kaart met locatie Bosra

In het zuiden van Syrië vind je de ruïnestad Bosra die sinds 1980 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Opmerkelijk is dat sommige delen van de ruïnestad tegenwoordig nog steeds bewoond worden. In de stad zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo staat er een Romeins amfitheater dat nog erg goed bewaard is gebleven, een aantal oude moskeeën waarvan er één nog steeds in gebruik is en een kathedraal uit het jaar 512.

Qanawat

Ongeveer 7 kilometer ten noorden van As-Suwayda ligt het dorp Qanawat dat gebouwd is op de locatie van de oude Romeinse stad Canatha. Tussen de 4e en 5e eeuw was het dorp een belangrijk centrum voor het Christendom. Tegenwoordig is er van die tijd weinig over en staat er alleen nog een ruïne van een grote kathedraal. Uit de latere Romeinse tijd zijn nog een grote ondergrondse cisterne, een tempel en een klein theater te vinden.

Seidnaya

Zo'n 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Syrië ligt Seidnaya, een stad met een lange geschiedenis. Ook in deze stad zijn verschillende historisch interessante gebouwen te vinden, maar dat is niet gek in een land waar overal archeologische en historische parels te vinden zijn. Wat Seidnaya bijzonder maakt is de religieuze achtergrond van het dorp. De legende gaat dat het klooster in Seidnaya gesticht is door Justinianus, tegenwoordig is dit klooster het bekendste pelgrimsoord in het oosten na Jeruzalem.

De Hamam in SyriŽ

De Hamam in SyriŽ
De Hamam in SyriŽ

Een bijzondere ervaring in oosterse landen is het bezoeken van een Hamam (ook wel badhuis genoemd). Het is een plaats waar mensen zich kunnen (laten) wassen in een warme ruimte. In Syrië zijn er verschillende badhuizen, sommige badhuizen hebben aparte openingstijden voor vrouwen en mannen. Vaak zijn in de badhuizen gescheiden ruimtes voor vrouwen en ook voor mannen.

  • 1
  • 2
  • Volgende