Bezienswaardigheden Togo

Pagina 1 van 2 met 15 resultaten

Keran National Park

Keran National Park
Keran National Park
Kaart met locatie Keran National Park

In 1971 is het Keran National Park uit een bosreservaat opgericht. Het gebied waar het park in ligt is gelegen in een vlakte waar de rivier de Koumongou soms overstromingen veroorzaakt. Toch is het park een van de populairste bestemmingen in het land. In de beboste savanne is een rijke fauna te vinden in vergelijking tot andere nationale parken in Togo. Het is daarnaast de thuisbasis voor verschillende wilde dieren als olifanten, buffels, leeuwen, antilopen en heel veel vogels.

Fazao-Malfakassa National Park

Fazao-Malfakassa National Park
Fazao-Malfakassa National Park
Kaart met locatie Fazao-Malfakassa National Park

Fazao-Malfakassa National Park is het tweede natuurreservaat in Togo. Het is het grootste van de twee parken in Togo en heeft een oppervlakte van zo'n 1.920 km². Dit oppervlakte is echter een benadering, de exacte grenzen zijn namelijk niet bekend. De vegetatie in het park is zeer gevarieerd: van savanne tot dichte bossen. De omgeving van het park is verder bergachtig. De hoogste top van het park is 844 meter hoog. Vroeger leefden er chimpansees in het park maar die zijn in de jaren '80 uitgeroeid. Er leven nog wel een aantal bijzondere vogelsoorten, antilopes en kleine krokodillen.

Markt in Togo

Markt in Togo
Markt in Togo

Bijna in elke plaats in Togo zijn er wel markten die bezocht kunnen worden. In het winkelcentrum van de hoofdstad Lomé staat de Grand Marché. Dit is een hal van drie verdiepingen waar de markt gehouden wordt. Hier kunnen zowel Afrikaanse als Europese artikelen gekocht worden. In Lomé is ook de fetish- en voodoo-markt. Op deze markt kunnen allerlei attributen gekocht worden die uit de fetish en voodoo religie komen. Al deze attributen beschikken over magische krachten die het geluk of de gezondheid beschermen. In Togoville is er een traditionele markt waar niet betaald wordt met geld. Attributen en goederen worden er gekocht door te ruilen.

Winkelen in Togo

In heel Togo zijn er veel winkeltjes en markten te vinden waar allerlei goederen en producten gekocht kunnen worden. Er is een winkelcentrum te vinden in de hoofdstad Lomé maar echte grote winkelcentra zoals wij die hier kennen hebben ze niet. Mensen halen hun producten vooral op de lokale markten. Ook voor souvenirs kun je daar het beste zijn.

Togo Lake

Togo Lake is zeer populair bij watersportliefhebbers. Het meer is een deel van de lagune in Togo, gescheiden door een smalle kuststrook. Het is een ondiep meer maar daardoor een populaire bestemming voor watersporters. Surfen, waterskiën en varen met een boot kun je er allemaal. Natuurlijk kun je er ook goed vissen. Enkele steden die aan het meer liggen zijn Agbodrafo en Togoville.

Aneho

Aneho
Aneho
Kaart met locatie Aneho

De stad Aneho ligt in het zuidoosten van Togo op zo'n 45 kilometer afstand van Lomé. Het ligt tussen Togo Lake en de Atlantische Oceaan in. Vroeger was de naam van het stadje Little Popo. Aneho staat onder andere bekend om haar mooie historische gebouwen als de protestantse kerk (gebouwd in 1895) en de kathedraal (gebouwd in 1898). Beide gebouwen staan sinds 2000 op de lijst van Unesco.

Bierbrouwerij in Kara

In de stad Kara zijn twee bierbrouwerijen te vinden. Afrikanen zijn gek op bier en dat zie je overal terug. Er zijn zelfs speciale ontmoetingsplaatsen in Togo waar ze vers bier brouwen en het dan samen opdrinken. Merken als Eku Bavaria, Awooyc, Flag en Caste zijn biermerken die in Togo te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de lokale bieren uit de brouwerij. Voor bierliefhebbers is Togo dus zeker een aanrader.

Tamberma Valley

Iets dat je zeker zou moeten bezoeken als je in Togo bent is de Tamberma Valley. Het is een collectie van dorpen die rond de 17e eeuw gesticht werden door mensen die vluchtten voor de rooftochten van de Dahomeyan Benin koningen en de zwarte slavernij. De Tamberma architectuur is een van de mooiste architecturen van Afrika. Het zijn versterkte huizen van klei en met meerdere verdiepingen. Ze zien er eigenlijk uit als kleine klei-kastelen. Een grote muur beschermt de hutten en de families, zo vormen zij kleine dorpjes in de vallei.

Nationaal Museum in Lomé (Lomé)

In Togo zijn er veel culturele attributen te bezichtigen. In een paar steden zijn musea of exposities in gebouwen. In Lomé is het Nationaal Museum gevestigd. In dit museum zijn veel voorwerpen uit de geschiedenis van Togo te bewonderen. Het is ooit opgericht in 1975 en het herbergt onder andere etnografische, culturele en artistieke tentoonstellingen over Togo. Ook zijn er een aantal prachtige houten beelden van muzikanten en Kentewevers te zien. De toegang voor het museum is gratis.

Grand Marché (Lomé)

Grand Marché
Grand Marché
Kaart met locatie Grand Marché

Niet ver gelegen van het stadscentrum en Cathédrale Sacré Coeur vind je de Grand Marché (Grote Markt). Dit is de lokale markt van Lomé en staat bekend om de 'Nana Benz', de Afrikaanse textielkoninginnen. De markt bestaat uit drie verschillende secties waar het koopwaar aangeboden wordt. Op deze markt vind je praktisch alles. Er kunnen o.a. moderne Europese producten en traditionele Afrikaanse producten gekocht worden. Producten als groenten en fruit, vis, tassen en geneesmiddelen zijn een greep uit de collectie van deze enorme markt. Je zult hier vooral vrouwen in kleurrijke traditionele kledij achter de kraampjes zien staan. Het geluid van de typische Afrikaanse klanken tijdens het winkelen maken het een bijzondere ervaring.

  • 1
  • 2
  • Volgende