Bezienswaardigheden Tonga

Pagina 1 van 2 met 11 resultaten

Afa Eli Historical Museum and Research Library

In het Afā Eli Historical Museum and Research Library leer je meer over het leven in Tonga en dan vooral van het leven in Ha'apai. De collectie van het kleine museum bestaat uit iets meer dan 500 items die zijn gevonden en gebruikt in Ha'apai. Of het nu gaat om fotografie, archeologie of etnografie, je vindt het allemaal in het museum. Naast het museum is in het gebouw ook een onderzoeksbibliotheek te vinden waar je je kunt inlezen over het leven in Tonga.

Eua National Park

Het 'Eua National Park vind je op het eiland 'Eua. Het park heeft een groot tropisch regenwoud met aan het westen steile kliffen waar je verschillende grotten en afgronden kunt zien. Het park is ideaal om doorheen te trekken. Er zijn verschillende paden die je door het regenwoud naar de ruige kust brengen.

Mount Talau National Park

Een ander nationaal park is het Mount Talau National Park in Vava'u. Het park bestaat uit een plateau van kalksteen met een weg die naar de top leidt. Vanaf de top heb je mooie uitzichten waar je foto's van kunt maken. Er zijn verschillende paden die door het regenwoud heen gaan. Het bos huisvest verschillende interessante en unieke dieren, waaronder de fokai (een leguanensoort), verschillende soorten skinken en mooie vogels, zoals de hengehenga (een Tongaanse fluiter), de kulukulu en de manuma'a (soorten duiven met mooie kleuren) en de lupe (een Pacifische duif). Ook vind je er het enige zoogdier dat van oorsprong uit Tonga komt, de vliegende hond.

Winkelen in Tonga

Doordat het toerisme steeds meer in opkomst is in Tonga, komen er ook steeds meer winkeltjes. Vooral in de hoofdstad Nuku'alofa vind je er veel. De winkels in Tonga zijn vaak erg goed onderhouden en goed gevuld, er is een grote variëteit aan producten. Er zijn winkeltjes waar je handgemaakte producten kunt kopen, maar ook moderne producten en souvenirtjes.

Zwemmen met walvissen

Zwemmen met walvissen
Zwemmen met walvissen
Kaart met locatie Zwemmen met walvissen

In 1993 werd in Tonga voor het eerst officieel met een bultrugwalvis gezwommen. Tegenwoordig kun je in Vava'u als toerist, met begeleiding, met walvissen zwemmen. Je gaat met een duikpak aan op walvisexcursie. Omdat walvissen levende dieren zijn, zijn ze niet altijd op dezelfde plaats te vinden. Daardoor moet voor het zwemmen kan beginnen eerst gezocht worden naar de groep walvissen. Wanneer je bij de walvissen bent, wordt eerst duidelijk uitgelegd wat je wel en ook wat je absoluut niet moet doen als je het water in gaat. Vervolgens ga je één op één met een begeleider duiken bij de walvisgroep.

Watersporten op Tonga

Watersporten op Tonga
Watersporten op Tonga

Op de 170 eilanden van Tonga kun je verschillende sporten beoefenen, zo kun je qua watersporten bij alle denkbare sporten beoefenen. Op de grotere eilanden kun je vaak benodigdheden huren en zelfs een leraar wanneer je de sport nog nooit geprobeerd hebt. Je kunt bijvoorbeeld surfen, duiken, kajakken, zeilen en snorkelen.

Niuas eilanden

Ten noorden van het eiland Vava'u liggen drie kleine vulkanische eilanden die deel uitmaken van Tonga. Wanneer je vanaf Tongatapu vertrekt, doe je er met de boot zo'n tweeënhalve dag over. De Niuas eilanden, zoals de drie eilanden genoemd worden, zijn anders dan de rest van de Tongaanse eilanden. Zo kennen de bewoners bijna geen andere taal en willen ze nooit meer weg van het eiland. Op de eilanden is nog iets speciaals, je kunt hier namelijk wandelen langs vulkanische kraters en over lavavelden. Het is een geweldige ervaring om over een vulkaan te wandelen en is dan ook zeker een van de dingen die je gedaan moet hebben als je de tijd hebt in Tonga.

Traditioneel feest op Tonga

Wanneer je in Tonga de mogelijkheid hebt om een traditioneel feest bij te wonen, zou je eigenlijk niet eens moeten twijfelen. De feesten spelen een erg belangrijke rol voor de Tonganen en vaak duren de feesten dan ook meerdere dagen. Op de feesten worden gezorgd voor veel eten wat in de vorm van een banket wordt opgediend. Na het eten gaat het feest over in zang en 'lakalaka' dansen, die vanuit vroeger zijn overgenomen en nu nog steeds worden gedanst op de traditionele feesten.

  • 1
  • 2
  • Volgende