Bezienswaardigheden Verenigde Arabische Emiraten

Pagina 1 van 4 met 34 resultaten

Ferrari World (Abu Dhabi)

Ferrari World
Ferrari World
Kaart met locatie Ferrari World

Eind 2010 werd in Abu Dhabi Ferrari World geopend, met zijn 200.000 m² is dit pretpark het grootste indoor pretpark ter wereld. Alles draait om snelheid en het Italiaanse merk Ferrari, zo is er een achtbaan waar je met 240 kilometer per uur wordt gelanceerd. Rond de opening van het park stonden er bij attracties wachttijden van meer dan 3 uur, dat is natuurlijk wel iets afgenomen. Maar nog steeds is het Ferraripark een enorm populaire bezienswaardigheid.

Yas Marina Circuit (Abu Dhabi)

Yas Marina Circuit
Yas Marina Circuit
Kaart met locatie Yas Marina Circuit

Als je het Yas Marina Circuit wil bezoeken is het aan te raden dit te doen wanneer er geen races zijn. Anders zijn de kaartjes behoorlijk prijzig en het is dan ook erg druk. Wanneer je een mooi uitzicht wilt hebben op het circuit kun je het beste op een van de terrassen van het Yas Marina Hotel gaan kijken. Hier kun je lekker lunchen en genieten van de jachthaven en de oefenrondjes van de coureurs.

Marina Mall (Abu Dhabi)

Marina Mall
Marina Mall
Kaart met locatie Marina Mall

Marina Mall is een modern winkelcentrum waar de lokale bevolking en de toeristen ontsnappen aan de warmte van de woestijn. Dit winkelcentrum is voorzien van een 100 meter hoog uitkijkplatform, een ijsbaan, een bowlingbaan, muzikale fonteinen en honderden winkels van bekende merken. Ook zijn er restaurants en cafés waar je rustig een hapje en drankje kunt doen tijdens het shoppen. In Abu Dhabi bevindt zich ook de Abu Dhabi Mall, een modern winkelcentrum met veel winkels.

Abu Dhabi Heritage Village (Abu Dhabi)

Abu Dhabi Heritage Village
Abu Dhabi Heritage Village
Kaart met locatie Abu Dhabi Heritage Village

Abu Dhabi Heritage Village is een nagebouwd dorp waar je een goed krijgt hoe het leven eeuwen geleden was in deze streek. In die tijd was er nog geen olie gevonden en moest men zien te overleven in de woestijn. In Heritage Village bevinden zich voorbeelden van de kleding die werd gedragen tot culturele objecten.

Sjeik Zayed-moskee (Abu Dhabi)

Sjeik Zayed-moskee
Sjeik Zayed-moskee
Kaart met locatie Sjeik Zayed-moskee

De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten staat in Abu Dhabi. De sjeik Zayed-moskee staat niet alleen bekend als grootste moskee van de V.A.E. maar ook als één van de zeven grootste moskee ter wereld. De moskee is vernoemd naar de eerste president van de V.A.E. die ook in de moskee ligt begraven. Voor publiek is de moskee de gehele dag van zaterdag tot donderdag geopend. Er kunnen 50.000 moslims tegelijk bidden in deze moskee. Er zijn twee wereldrecords die op naam staan van de moskee, namelijk die van het grootste tapijt ter wereld en die van de grootste kroonluchter ter wereld. Je hoeft hier geen speciale kleding voor aan want bij de ingang krijgen alle vrouwen een zwarte abaya met bijpassende hoofddoek. Voor de mannen met korte broek is er een kandura, die de benen bedekt.

Abu Dhabi Golf Club (Abu Dhabi)

Abu Dhabi Golf Club
Abu Dhabi Golf Club
Kaart met locatie Abu Dhabi Golf Club

Midden in de woestijn ligt een prachtig groen golfresort; de Abu Dhabi Golf Club. Door het heuvelachtige landschap van de woestijn zijn er nogal wat hoogteverschillen bij de holes. Er zijn 36 holes die over 162 hectare verspreid zijn. Naast de hoogteverschillen zijn er nog een aantal extra's aangelegd voor de golfers, zo zijn er bunkers, zoutwatermeren en sierstruiken en -bomen. De golfclub is niet alleen voor gevorderde golfers een mooie baan om te golfen, maar vooral ook voor de beginners.

Dubai Museum (Dubai)

Het belangrijkste museum in Dubai is gelegen in het Al Fahidi Fort, het oudste nog bestaande gebouw in Dubai (1787). In 1971 werd het Dubai Museum door de toenmalige heerser van Dubai geopend, het doel van de heerser was om met het museum te laten zien hoe het traditionele leven in Dubai eruit zag. Tegenwoordig bevat het Dubai Museum plaatselijke oudheden maar ook voorwerpen uit de Afrikaanse en Aziatische landen die in het verleden handelde met Dubai.

Souk Madinat (Dubai)

Souk Madinat
Souk Madinat
Kaart met locatie Souk Madinat

De souk Madinat in Dubai bestaat vooral uit kleinschalige winkels die bedoeld zijn voor en gericht zijn op toeristen. Je kunt hier bijna alle souvenirs vinden, lokale gebruiksproducten, kruiden, kleding en Arabische objecten voor thuis zoals waterpijpen, tapijten, schilderijen en sculpturen. Maar ook wanneer je niet van plan bent souvenirs te gaan kopen is het de moeite waard om rond te snuffelen op de markt. Aan de westelijke zijde van de souk staat een grote waterpartij die een vast onderdeel is van het watersysteem dat voor het naburige resort wordt gebruikt. Bij deze waterpartij zijn een aantal leuke restaurantjes waar je kunt lunchen met een mooi uitzicht op de Burj al Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Bastakiya (Dubai)

Wanneer je rondloopt in de oude wijken van Dubai kom je ook door de wijk Bastakiya. Hier doe je meteen een stap terug in de tijd naar de tijd voor de airconditioning en elektriciteit. De traditionele huizen in de wijk worden gekoeld door windtorens. Wanneer je op zoek bent naar deze traditionele woningen kun je het beste direct ten oosten van het Al Fahidi Fort kijken. De meeste huizen in de wijk hebben ook nog steeds de zandkleur die veel voorkomt in het Midden-Oosten.

Emirates Towers (Dubai)

De skyline van Dubai wordt mede bepaald door de Emirates Towers, twee hoge wolkenkrabbers aan de Sjeik Zayed Road. De Emirates Office Tower, de eerste toren van de twee, heeft een hoogte van 355 meter. De tweede toren, de Emirates Hotel Tower, is met een hoogte van 309 meter het op 26 na hoogste gebouw ter wereld. De twee torens worden verbonden door een winkelcomplex met de naam The Boulevard. Rondom de toren is bijna 600.000 m² aan meertjes, tuinen, parkeerplaatsen, parkjes en watervallen aangelegd.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende