Bezienswaardigheden Verenigde Staten

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Kaart met locatie Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park werd 1 maart 1872 opgericht en was het eerste nationale park ter wereld. Het park heeft een oppervlakte van bijna 9.000 km². Je hebt hier meer dan 200 geisers, rond de 10.000 heetwaterbronnen en modderpotten. Verder vind je er naast prachtige bossen, een groot meer en schitterende watervallen, ook nog eens vele diersoorten, zoals bizons, herten, beren en wolven.

Rocky Mountains

Rocky Mountains
Rocky Mountains
Kaart met locatie Rocky Mountains

Aan de westkant van Noord-Amerika vind je de Rocky Mountains. Ze bezetten een gebied van ten minste 4.800 kilometer door de Verenigde Staten vanaf Mexico naar Alaska en Canada. Het rotsgebergte creëert de grens tussen de rivieren die in de Grote Oceaan uitkomen en de rivieren die in de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee stromen. De hoogste rots, Mount Elbert, is wel 4.399 meter hoog.

Niagra watervallen

Niagra watervallen
Niagra watervallen
Kaart met locatie Niagra watervallen

Op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen de Niagra watervallen, zij behoren tot de meest bekende en grootste watervallen op de wereld. De watervallen bestaan weer uit drie watervallen, 2 in Amerika: de America Falls en de Bridal Feil Falls en 1 in Canada: de Horseshoe Falls. Je kunt over de Rainbow-bridge heen lopen die Canada en de Verenigde Staten met elkaar verbindt. De watervallen worden jaarlijks door miljoenen mensen bezocht.

Vrijheidsbeeld (New York)

Vrijheidsbeeld
Vrijheidsbeeld
Kaart met locatie Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld staat op het Liberty Island in New York. Het standbeeld staat symbool voor de vrijheid, een van de belangrijkste kernwaarden van de Verenigde Staten. Daarnaast verwelkomt het bezoekers van over de hele wereld. Het Vrijheidsbeeld is 46 meter hoog (93 met sokkel). Het beeld was een geschenk van Frankrijk ter ere van de honderdste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid en als teken van vriendschap. Het beeld werd ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic - Auguste Bartholdi. Op 26 oktober 1886 werd het onthuld door president Grover Cleveland.

Empire State Building (New York)

Empire State Building
Empire State Building
Kaart met locatie Empire State Building

Het Empire State Building in New York is een 381 meter hoge wolkenkrabber. De naam komt van de bijnaam van New York, "the Empire State". Het was voor ongeveer 40 jaar het hoogste gebouw van de wereld. Het is het culturele icoon van de Verenigde Staten. Je kunt het grote gebouw bezoeken, daarbij is het slim om vooraf tickets te kopen. Vanaf de 86e verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Times Square (New York)

Times Square
Times Square
Kaart met locatie Times Square

Times Square is een plein en een buurt in Manhattan, New York. De naam komt van het voormalige hoofdkantoor van de New York Times die er gevestigd was. Het plein is het culturele centrum van New York. Typerend voor Times Square zijn de vele elektronische billboards die er meer dan 50 hangen. Het wordt beschouwd als het bekendste plein ter wereld.

Central Park (New York)

Central Park
Central Park
Kaart met locatie Central Park

Het Central Park in New York is het meest bezochte park in de Verenigde Staten. Het ligt in Manhatten en komt veel voor in films en televisieprogramma's. Het park is 4 kilometer lang en heeft een oppervlakte van 341 ha. Het park werd in 1859 geopend en is sinds 1965 een officieel historisch monument. Central Park werd ontworpen door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux. Er zijn onder andere verschillende meren, wandelpaden, open grasvelden, speeltuinen, schaatsbanen, een roeivijver en een dierenbegraafplaats te vinden.

Museum of Modern Art New York (New York)

Het Museum of Modern Art (MoMA) in New York bevat een van de compleetste moderne-kunstcollecties ter wereld. Het museum bevindt zich in Manhattan en de collectie bestaat uit schilderkunst van de 20e eeuw en beeldhouwkunst van de 20e eeuw, films en foto's en een uitgebreide collectie boeken. Enkele topstukken zijn Les Demoiselles d'Avignon van Pablo Picasso, De sterrennacht van Vincent Van Gogh en het Fietswiel van Marcel Duchamp.

Vrijheidsbeeld in New York (New York)

Vrijheidsbeeld in New York
Vrijheidsbeeld in New York
Kaart met locatie Vrijheidsbeeld in New York

Het Vrijheidsbeeld in New York (Statue of Liberty) was een geschenk van Frankrijk. Het beeld werd ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic - Auguste Bartholdi. Op 26 oktober 1886 werd het onthuld door president Grover Cleveland. Het standbeeld staat symbool voor het welkom heten van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Universal Studios (Los Angeles)

Universal Studios
Universal Studios
Kaart met locatie Universal Studios

Universal Studios is een attractiepark rondom de studio en haar films. De studiofaciliteiten liggen in Universal City, dichtbij Los Angeles en wordt al sinds 1914 gebruikt voor filmopnames. De studio is in het bezit van NBC Universal. De meest succesvolle film die er is opgenomen is Jurassic Park. 

Rodeo Drive (Los Angeles)

Rodeo Drive
Rodeo Drive
Kaart met locatie Rodeo Drive

Rodeo Drive staat bekend als de grootste en duurste winkelstraat van Los Angeles, waar vooral exclusieve designer kleding te koop is van o.a. Chanel, Jimmy Choo en Tom Ford. Het is misschien wel het duurste winkelgebied ter wereld. De straat ligt vlakbij de wereldberoemde dure wijk Beverly Hills. Heb je niet genoeg geld om hier kleding te kopen dan is het alleen al leuk om echte Hollywood sterren te spotten en te kijken naar de limousines die voorbij rijden.

Venice Beach (Los Angeles)

Venice Beach
Venice Beach
Kaart met locatie Venice Beach

Venice Beach is een van de meest populaire stranden van Californië. De bijbehorende buurt Venice heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse Venetië; dit omdat er in Venice veel kleine kanalen en sloten zijn, net als in Venetië. Het strand komt vaak terug op televisie in films en series zoals Baywatch, the A-team en Just Legal.

Lincoln Park Zoo (Chicago)

Lincoln Park Zoo
Lincoln Park Zoo
Kaart met locatie Lincoln Park Zoo

Lincoln Park Zoo is een van de oudste en tegelijkertijd een van de meest moderne dierentuinen van het land. Het park is het hele jaar geopend en de toegang is volledig gratis. De dierentuin werd opgericht in 1868. Er leven ongeveer 1.100 dieren bestaande uit 200 verschillende soorten zoals reptielen, gorilla`s en ijsberen. Lincoln Park Zoo is een van de vier dierentuinen in de omgeving van Chicago, de andere zijn Brookfield Zoo, Phillips Park en Cosley Zoos.

Six Flags Great America (Chicago)

Six Flags Great America
Six Flags Great America
Kaart met locatie Six Flags Great America

Six Flags Great America is een groot attractiepark met meer dan 40 attracties waaronder 11 achtbanen en spectaculaire shows. Het is een van de meest populaire attractieparken in het midwesten van Amerika. Het park opende op 29 mei 1976 als Marriott's Great America. Six Flags kocht het park in 1984 en daarmee werd Six Flags Great America het zevende Six Flags park. Vandaag heeft het park 8 themagebieden, een 52.000 m² groot waterpark, 3 kinderzones en verschillende andere amusementsmogelijkheden.

Navy Pier
Navy Pier
Kaart met locatie Navy Pier

De kilometer lange pier aan de oever van Lake Michigan is meest bekende attractie van de stad Chicago. De pier werd gebouwd in 1914 en was bedoeld voor zowel de scheepvaart als voor entertainment. Je vindt er o.a. een groot reuzenrad, een IMAX theater en er zijn regelmatig tentoonstellingen of vuurwerkshows te bewonderen. Tijdens Halloween en rond de Kerst wordt de pier sfeervol aangekleed.

NASA Johnson Space Center (Houston)

NASA Johnson Space Center
NASA Johnson Space Center
Kaart met locatie NASA Johnson Space Center

In het NASA Johnson Space Center kun je via het bezoekerscentrum (Space Center Houston) een kijkje nemen in de thuisbasis van het centrum van de bemande ruimtevaartactiviteiten. Het bestaat uit een complex met honderd gebouwen en 650 hectare grond en is vooral bekend door de uitspraak "Houston we have a problem". Het centrum werd in 1963 opgezet als Manned Spacecraft Center. In 1973 werd het centrum hernoemd als eerbetoon aan dat jaar overleden ex-president van de Verenigde Staten Lyndon B. Johnson.

Houston Museum of Natural Science (Houston)

Houston Museum of Natural Science
Houston Museum of Natural Science
Kaart met locatie Houston Museum of Natural Science

Houston Museum of Natural Science (HMNS) is vier verdiepingen gevuld met natuurwetenschappelijke geschiedenis. Het staat in de top 10 best bezochte musea van de Verenigde Staten met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar. Het museum werd in 1909 opgericht en is vooral populair door het grote aantal bijzondere exposities.

Museum of Fine Arts Houston (Houston)

Museum of Fine Arts Houston
Museum of Fine Arts Houston
Kaart met locatie Museum of Fine Arts Houston

Museum of Fine Arts Houston (MFAH) is met 56.000 kunststukken een bijzondere verzameling op het gebied van de visuele kunst. Het is zelfs een van de grootste kunstmusea van de Verenigde Staten. In 2000 herdacht het museum het 100-jarige bestaan en werd het Audrey Jones Beck-gebouw voor het publiek geopend. In 1996 kreeg het museum achttien werken van Jackson Pollock en bezit hiermee een van de rijkste collecties van werken van Pollock ter wereld.

Independence Hall (Philadelphia)

Independence Hall
Independence Hall
Kaart met locatie Independence Hall

De Independence Hall in Philadelphia is een oud gebouw waar op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten werd aangenomen. Het ligt in het Independence National Historical Park. Tot 1783 werd er nog vergaderd in het gebouw. Nu is het gebouw volledig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke stijl. Het is dagelijks open van september tot mei.

Philadelphia Museum of Art (Philadelphia)

Philadelphia Museum of Art
Philadelphia Museum of Art
Kaart met locatie Philadelphia Museum of Art

Het Philadelphia Museum of Art wordt ook wel The Art Museum genoemd en is gelegen aan het Benjamin Franklin Parkway in het Fairmount Park. Het is opgericht in het jaar 1876 en nu een van de grootste kunstmuseums van de VS. Het bijzondere bouwwerk wordt ook wel het Parthenon van de Parkway genoemd. In het museum vind je Aziatische schilderijen en beeldhouwwerken en Perzische en Turkse tapijten, maar ook Europese schilderijen onder invloed van het impressionisme. Daarnaast zijn er veel beeldhouwwerken van Auguste Rodin te vinden en schilderijen van Picasso. Verder is Amerika natuurlijk ook vertegenwoordigd met werken van onder andere Thomas Eakins.

Fairmount Park (Philadelphia)

Fairmount Park
Fairmount Park
Kaart met locatie Fairmount Park

Het openbare Fairmount Park is gelegen in Philadelphia en bestaat uit een westelijk en een oostelijk gedeelte, gescheiden door de Schuylkill rivier. Het park is zo'n 831 ha groot en is daarmee het grootste stadspark ter wereld. Het is een prachtig natuurgebied te midden van de grote stad en toch komen de hoge gebouwen niet boven de bomen van het park uit. Je kunt hier mooie wandelingen maken, fietsen, softbal spelen, vissen, paardrijden of picknicken. In het park vind je het Philadelphia Museum of Art.

Phoenix Art Museum (Phoenix)

Phoenix Art Museum
Phoenix Art Museum
Kaart met locatie Phoenix Art Museum

In het Phoenix Art Museum in Phoenix hangen verschillende kunstcollecties waaronder enkele werken van Rembrant, Rockwell, Monet en Leibowitz. De baanbrekende tentoonstellingen zijn wereldwijd bekend. Er worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd in het museum zodat je er keer op keer terug kunt gaan en iedere keer iets nieuws ontdekt.

Museum of Fine Arts (Boston)

Museum of Fine Arts
Museum of Fine Arts
Kaart met locatie Museum of Fine Arts

Museum of Fine Arts is met meer dan 450.000 kunststukken en 1 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste musea van de Verenigde Staten. Het museum werd op 4 februari 1870 opgericht om de groeiende verzameling van het Boston Athenæum in onder te brengen, uiteindelijk opende het museum zijn deuren op 4 juli 1876. De collectie is verdeeld in acht afdelingen: Amerikaanse kunst, Aziatische, Oceanische en Afrikaanse kunst, Europese kunst, gravures, tekeningen en foto's, hedendaagse kunst, muziekinstrumenten, Oudheden en textiel en mode.

Freedom Trail Boston (Boston)

Freedom Trail Boston
Freedom Trail Boston
Kaart met locatie Freedom Trail Boston

Freedom Trail is een vier kilometer lange looproute die je langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden leidt. De route is onderdeel van het Boston National Historical Park, een beschermd gebied in de stad. De route is aangegeven door een rode lijn op de trottoirs. Op sommige plaatsen is de rode lijn uit baksteen gevormd. De route start op de Boston Common, het oudste publieke park in de Verenigde Staten.

John F. Kennedy Presidential Museum & Libary (Boston)

John F. Kennedy Presidential Museum & Libary
John F. Kennedy Presidential Museum & Libary
Kaart met locatie John F. Kennedy Presidential Museum & Libary

Het John F. Kennedy Presidential Museum & Libary in Boston vertelt alles over de voormalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, die geboren is in Boston. Er zijn een aantal vaste exposities maar ook de speciale tijdelijke tentoonstellingen zijn een bezoek waard. Leer in dit museum alles over de carrière van John F. Kennedy, de uitdagingen die hij zag, de beslissingen die hij maakte, en zijn toewijding aan het openbare leven.

Sanford L. Ziff Jewish Museum (Miami)

Het Sanford L. Ziff Jewish Museum huist in de eerste synagoge van Miami Beach uit 1936. Hier krijg je een kijk op de Joodse religie en cultuur door middel van films, lezingen en tentoonstellingen, zoals Mosaic: Joods leven in Florida, die meer dan 500 foto's en artefacten omvat. Naast het museum bevindt zich er ook een centrum voor onderzoek naar het joodse leven in Florida.

Biltmore Hotel (Miami)

Biltmore Hotel
Biltmore Hotel
Kaart met locatie Biltmore Hotel

Het Biltmore Hotel is een van de mooiste gebouwen van Coral Gables en bestaat al sinds 1926. De bouw kostte destijds ongeveer $10 miljoen en dit hotel werd het hoogste gebouw van Florida. Ook had het toen het grootste hotelzwembad ter wereld. De bekendheid en luxe trok al snel beroemdheden uit de hele wereld aan zoals Judy Garland, Babe Ruth, Al Capone en Franklin D. Roosevelt. In de Tweede Wereldoorlog diende het gebouw als miliatir ziekenhuis en later als onderdeel van de Universiteit van Florida. Vanaf 31 december 1987 is het weer in dienst als luxe hotel en wordt het wederom veel bezocht door beroemdheden als president Bill Clinton, die tijdens zijn verblijf tevens gaat golfen op de bekende golfbaan van het Biltmore. Er gaan verschillende verhalen de ronde dat er geesten zouden ronddwalen zoals die van een gangster genaamd Thomas "Fatty" Walsh, die werd vermoord op de 13e verdieping van het hotel in 1929. Je kunt er wekelijks gratis rondleidingen krijgen in het hotel, met ingebrip van de spookverhalen.

Holocaust Memorial (Miami)

Holocaust Memorial
Holocaust Memorial
Kaart met locatie Holocaust Memorial

Het Holocaust Memorial staat in Miami Beach omdat daar veel overlevenden wonen van de holocaust. Het kunstwerk bestaat uit een arm, voorzien van een Auschwitz-nummer met bijna 100 levensgrote bronzen beelden van lijdende mannen, vrouwen en kinderen.

Bayside Marketplace (Miami)

Bayside Marketplace
Bayside Marketplace
Kaart met locatie Bayside Marketplace

Bayside Marketplace is de populairste trekpleister van Downtown. Je kunt er prima winkelen en eten. Op het plein aan het water staan vaak bands te spelen. Bayside Marketplace is gelegen tussen de Bayfront Park aan de zuidkant, en de American Airlines Arena in het noorden en trekt 15 miljoen bezoekers per jaar.

Detroit Institute of Arts (Detroit)

Detroit Institute of Arts
Detroit Institute of Arts
Kaart met locatie Detroit Institute of Arts

Het Detroit Institute of Arts heette voorheen het Detroit Museum of Arts en bezit een van de grootste collecties kunst van de Verenigde Staten. Het museum werd op 16 april 1885 geopend en herbergt vandaag de dag 65.000 kunstwerken. Het topstuk van de collectie is 'De nootrapers' van William-Adolphe Bouguereau.

Motown Historical Museum (Detroit)

Motown Historical Museum
Motown Historical Museum
Kaart met locatie Motown Historical Museum

Motown Historical Museum is een museum over de geschiedenis van de succesvolle platenmaatschappij Motown. Detroit is de geboortestad van deze platanmaatschappij en heeft sterren als Diana Ross en The Supremes, Stevie Wonder en de Jackson 5 onder contract gehad. In het museum vind je Motown's eerste opname studio, bekend als Studio A, en een van Michael Jackson hoeden.

Belle Isle (Detroit)

Belle Isle
Belle Isle
Kaart met locatie Belle Isle

Belle Isle is een eiland gelegen in de Detroit River tussen de Verenigde Staten en Canada. Aan het einde van de 19e eeuw heeft Detroit het eiland gekocht. Op het eiland vind je o.a. een jachthaven en een dierentuin. Langs de kust van Belle Isle heb je een geweldig uitzicht op het centrum van Detroit (Verenigde Staten) en Windsor (Canada).

Golden Gate Bridge (San Francisco)

Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge
Kaart met locatie Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een brug over de Golden Gate rivier in San Francisco. Toen de bouw van de brug klaar was, in 1937, was het de langste hangbrug ter wereld. De brug maakt deel uit van zowel de California State Route 1 en U.S. Route 101 en verbindt het schiereiland van San Francisco met Marin County ten noorden van de metropool San Francisco. De brug werd ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph B. Strauss.

Denver Art Museum (Denver)

Denver Art Museum
Denver Art Museum
Kaart met locatie Denver Art Museum

Het Denver Art Museum, waar je een van de mooiste kunstcollecties van het westen van Amerika kunt bezichtigen, ligt in Denver en is opgericht onder de naam ‘Denver Artists Club’ in 1893. Het werd officieel pas een museum in 1918. Er zijn meer dan 70.000 kunstvoorwerpen te bezichtigen, waardoor het een van de grootste kunstmusea is van de westkust. Je kunt er naast Amerikaanse kunst ook Indiaanse kunst, Afrikaanse kunst, Europese kunst en Aziatische kunst bekijken. Ook is er een afdeling fotografie.

Red Rocks (Denver)

Red Rocks
Red Rocks
Kaart met locatie Red Rocks

Red Rocks is een openlucht amfitheater, gelegen tussen de Rocky Mountains in Morrison, ongeveer 24 kilometer ten westen van Denver. Het amfitheater bestaat uit twee 100 meter hoge monolieten, waartussen het podium en de tribunes zijn gelegen. De monolieten zorgen voor een bijzondere, natuurlijke akoestiek.

Brouwerij Coors (Denver)

De historische brouwerij Coors Brewery, waar het meest bekende sportstadion van Denver naar vernoemd is, maakt al bier sinds 1873. Je kunt er een rondleiding krijgen en zien hoe men hier al meer dan honderd jaar bier produceert. Na de rondleiding kun je een aantal verschillende alcoholische versnaperingen proeven.

Het Capitool (Washington D.C.)

Het Capitool
Het Capitool
Kaart met locatie Het Capitool

In het Capitool bevindt zich de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Zowel de Amerikaanse Senaat als het Huis van Afgevaardigden zetelen in het Capitool, welke samen het Congres vormen. Vlakbij vind je ook het Witte Huis met ertussen de National Mall, een park met fonteinen, bomen en bloemenperkjes dat open is voor publiek. Deze geeft op symbolische wijze de scheiding aan tussen de wetgevende macht (het Capitool) en de uitvoerende macht (het Witte Huis). De bouw van het Capitool begon in 1793 en werd gereed verklaard in 1800. Deze werd gedurende de Oorlog van 1812 verwoest, weer heropgebouwd en in 1850 werd het Capitool nogmaals uitgebreid. Het gebouw is gebouwd in neoclassicistische stijl.

Het Witte Huis (Washington D.C.)

Het Witte Huis
Het Witte Huis
Kaart met locatie Het Witte Huis

Iedereen kent het Witte Huis. Het is de ambtswoning en werkplek van de president van de Verenigde Staten die op dat moment regeert. Het staat voor één van de trias politica: de uitvoerende macht. De bouw van het Witte Huis is afgerond in 1800 en het gebouw staat in het President's Park. James Hoban heeft het Witte Huis ontworpen en deze bevat wel 6 verdiepingen, 132 kamers, 35 badkamers, 28 open haarden, een filmzaal, een bowlingbaan, een zwembad en een basketbalveld.

Smithsonian National Zoological Park (Washington D.C.)

Smithsonian National Zoological Park
Smithsonian National Zoological Park
Kaart met locatie Smithsonian National Zoological Park

Het Smithsonian National Zoological Park bestaat uit 2 delen: een dierentuin en een onderzoekscentrum. In de dierentuin vind je meer dan 2.000 dieren, waarvan vele tot een bedreigde soort behoren. Het park bestaat uit verschillende gebieden. In de Prairie Exhibit zie je bijvoorbeeld planten en dieren van de Amerikaanse prairie. En in de Amazonia wordt het Amazonegebied nagebootst. De dierentuin is gratis toegankelijk en voornamelijk bedoeld voor onderwijs. Het onderzoekscentrum is niet bedoeld voor publiek.

National Mall (Washington D.C.)

National Mall
National Mall
Kaart met locatie National Mall

De National Mall in Washington is het gebied tussen het Witte Huis en het Capitool, als scheiding tussen de wetgevende en de uitvoerende macht. In het park vind je bomen, bloemperken, fonteinen, monumenten en musea. Je vindt er onder andere het hoge Washington Monument, het National Museum of American History, het National Museum of Natural History, het National Air and Space Museum, een beeldentuin en een botanische tuin.

Capitool (Washington D.C.)

Het Capitool is niet alleen het wetgevend hart van Washington DC maar staat ook exact in het midden van de stad. In 1793 legde George Washington de eerste steen en in 1800 werd er al gewerkt. In 1812 brandden de Britten het af maar in 1815 werd alweer begonnen met de renovatie.

Salvador Dalí Museum (Florida)

Salvador Dalí Museum
Salvador Dalí Museum
Kaart met locatie Salvador Dalí Museum

Het Salvador Dalí Museum in St. Petersburg bezit een van de meest complete verzamelingen van de Spaanse kunstenaar. Het museum is gebaseerd op de privécollectie van de kunstverzamelaars Reynold en Eleanor Morse. Het huidige gebouw van de architect Yann Weymouth werd op 11 januari 2011 in gebruik genomen. De collectie omhelst meer dan 2.000 voorwerpen, waaronder 96 olieverfschilderijen.

Everglades National Park (Florida)

Everglades National Park
Everglades National Park
Kaart met locatie Everglades National Park

Het Everglades National Park is bijna 600.000 ha groot en is daarmee de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. In feite is het een 150 kilometer brede rivier, die ontspringt in het stroomgebied van de Kissimmee River, ten zuiden van Orlando. De rivier is slechts een paar centimeter diep en wordt op veel plaatsen bedekt door groene moerasgrassen. Je kunt er diverse boottochten maken, maar ook boten en kano's huren. De flora in het park is uniek voor het land.

Key West (Florida)

Key West
Key West
Kaart met locatie Key West

Het meest westelijk gelegen bewoonde eiland van de Florida Keys heet Key West, hier ligt tevens de gelijknamige plaats. Key West is de zuidelijkste plaats van het continent Noord-Amerika. In de stad vind je een unieke architectuur. Vanwege de strategische ligging groeide Key West snel uit tot de grootste en belangrijkste stad van Florida. Al aan het einde van de 19e eeuw had Key West bijna twintigduizend inwoners. Inmiddels heeft het deze status niet meer maar is het wel een populair toeristenoord.

Santa Monica Pier (Californië)

Santa Monica Pier
Santa Monica Pier
Kaart met locatie Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier ligt aan het einde van de Colorado Avenue in de Amerikaanse stad Santa Monica en is vooral bekend vanwege het pretpark Pacific Park wat hier gevestigd is. Daarnaast is het een veel gebruikte filmlocatie, o.a. de films The Sting (1973) en Forrest Gump (1994) werden er opgenomen evenals de televisieserie Baywatch. 

Hollywood (Californië)

Hollywood
Hollywood
Kaart met locatie Hollywood

Hollywood is een stadsdeel van Los Angeles in de staat Californië. Het werd in 1857 gesticht als een onafhankelijke stad ten noordwesten van het centrum van Los Angeles en is voornamelijk bekend als filmstad en historisch centrum van de Amerikaanse filmindustrie. Een bijnaam voor Hollywood is Tinseltown.

Nationaal Park Yosemite (Californië)

Nationaal Park Yosemite
Nationaal Park Yosemite
Kaart met locatie Nationaal Park Yosemite

Het Nationaal Park Yosemite is een Nationaal Park in Californië, zo'n 250 kilometer ten oosten van San Francisco in het midden van de Sierra Nevada. Yosemite is door de jaren heen gegroeid tot zijn huidige omvang van 3.081 km². Het park staat bekend om zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren.

Hoover Dam (Arizona)

Hoover Dam
Hoover Dam
Kaart met locatie Hoover Dam

Hoover Dam, deze 221 m hoge dam is gebouwd tussen 1930 en 1936. Het meer dat de dam creëert, Lake Mead, heeft een oppervlakte van 640 km². Hoover Dam ligt op de grens van de Amerikaanse staten Arizona en Nevada en is vernoemd naar Herbert Hoover die een sleutelrol speelde bij de bouw van de dam.

Barringkrater (Arizona)

Barringkrater
Barringkrater
Kaart met locatie Barringkrater

Barringkrater (ook wel Arizonakrater genoemd) is een van de bekendste inslagkraters op aarde. De krater is ongeveer 1.300 meter in diameter en ontstond maar liefst 50.000 jaar geleden. Onderzoekers schatten dat de meteoriet die hier neerkwam een diameter van ongeveer 50 m had en 300.000 ton woog. De krater is eigendom van de familie Barringer en je moet betalen om de krater van dichtbij te zien.

Nationaal Park Grand Canyon (Arizona)

Nationaal Park Grand Canyon
Nationaal Park Grand Canyon
Kaart met locatie Nationaal Park Grand Canyon

Het Nationaal Park Grand Canyon is een van de oudste nationale parken in de Verenigde Staten en ligt in de staat Arizona. Het park bevat de Grand Canyon, een diepe steile kloof uitgesneden door de rivier de Colorado, dat beschouwd wordt als een van de grootste natuurlijke wereldwonderen. Het park is 4.927 km² groot.

Molokini (Hawaï)

Molokini
Molokini
Kaart met locatie Molokini

Snorkelen en duiken bij Molokini is echt een beleving, hier vind je de meest heldere wateren van de staat, vol met prachtige exotische vissen. De Molokini krater is waarschijnlijk al 230.000 jaar geleden ontstaan en is nu een halve maan krater met enorm veel leven in de zee.

Kilauea Vulkaan (Hawaï)

Kilauea Vulkaan
Kilauea Vulkaan
Kaart met locatie Kilauea Vulkaan

Kīlauea is een actieve vulkaan op het eiland Hawaï in het Hawaii Volcanoes National Park. Deze vulkaan is al sinds 1983 actief en is een van de actiefste en meest bezochte vulkanen ter wereld. De vulkaan is opgebouwd door frequente lavastromen. Op de top van de vulkaan is een grote caldera met een diameter van ongeveer vijf kilometer. In deze caldera bevindt zich de Halemaumau-krater, waarin op dit moment een lavameer is.

USS Arizona Memorial (Hawaï)

USS Arizona Memorial
USS Arizona Memorial
Kaart met locatie USS Arizona Memorial

USS Arizona Memorial is een herdenkingsplaats in de vorm van de overblijfselen van het marineschip dat getroffen werd tijdens de aanval op Pearl Harbor op 7 december 1941. Hierbij kwamen 1.102 van de 1.177 matrozen en mariniers om. De aanval van Japanse keizerlijke troepen op Pearl Harbor zorgde ervoor dat de Verenigde Staten betrokken werd in de Tweede Wereldoorlog.

Rocky Mountain National Park (Colorado)

Rocky Mountain National Park
Rocky Mountain National Park
Kaart met locatie Rocky Mountain National Park

In Rocky Mountain National Park kan je van de prachtige natuur genieten en talloze dieren zien. 
Het park ligt in het noorden van Colorado en heeft prachtige berggezichten, bossen, bergtoendra en gevarieerde klimaten. Bovendien is het park makkelijk te bereiken door de kampeerplaatsen en wandelroutes. De bronnen van de Colorado rivier zijn ook te vinden in het park. De hoogste berg is de Longs Peak, met een hoogte van 4.345 meter.

Denver Museum of Nature and Science (Colorado)

Denver Museum of Nature and Science
Denver Museum of Nature and Science
Kaart met locatie Denver Museum of Nature and Science

Het Denver Museum of Nature and Science, met een planetarium, IMAX theater en verschillende tentoonstellingen is zeer interessant om te bezoeken. Het enorme gebouw bezit meer dan een miljoen voorwerpen met betrekking tot antropologie en historie. Ook is het museum een bron voor het wetenschapsonderwijs in de regio van de Rocky Mountain. Door middel van verschillende programma’s en activiteiten laat het museum de museumbezoekers meer weten over diverse onderwerpen met betrekking tot de natuur en wetenschap.

Colorado Springs (Colorado)

Colorado Springs
Colorado Springs
Kaart met locatie Colorado Springs

Colorado Springs is de tweede stad van Colorado en is zeker een bezoek waard. De stad werd in 1871 gesticht en is uitgegroeid tot een prachtige en schilderachtige stad. Naast de historische elementen, zoals het kuuroord uit de Victoriaanse tijd, is het ook een metropool. De bevolking is zeer vriendelijk en bovendien ligt de stad in een prachtige omgeving. Een bekende bezienswaardigheid in Colorado Springs is de bergtop Pikes Peak. De Garden of the Gods ligt aan de voet van deze berg en heeft een prachtig en mysterieus landschap.

Ernest Hemingway Museum & Birthplace (Illinois)

Ernest Hemingway Museum & Birthplace
Ernest Hemingway Museum & Birthplace
Kaart met locatie Ernest Hemingway Museum & Birthplace

Ernest Hemingway Museum & Birthplace in Oak Park Chicago richt zich vanzelfsprekend op het leven en het werk van Hemingway. Het geboortehuis van de Nobelprijs winnende auteur bevindt zich vlakbij hotel The Write Inn, waar je in Hemingway's Bistro kunt dineren. In combinatie met het Hemingway Museum aan de overkant van het hotel neem een kijkje in het leven van de in 1889 geboren Ernest Hemingway. Je vindt er o.a. zeldzame foto's van Hemingway, zijn jeugddagboek, brieven, vroege geschriften en andere aandenken.

Mitchell Museum of the American Indian (Illinois)

Mitchell Museum of the American Indian
Mitchell Museum of the American Indian
Kaart met locatie Mitchell Museum of the American Indian

Mitchell Museum of the American Indian in Evanston is het enige museum in de staat Illinois dat zich specifiek richt op de indianen die het gebied al jaren voor de kolonisten bewoonden. Het is een kernlid van het Chicago Cultural Alliance, een consortium van 25 etnische musea en culturele centra in Chicago. De collectie varieert van voorwerpen uit de Paleo-Indische periode tot de dag van vandaag. Permanente tentoonstellingen tonen de geschiedenis, cultuur en kunst van Noord-Amerikaanse inheemse volkeren.

The Old State Capitol (Illinois)

The Old State Capitol
The Old State Capitol
Kaart met locatie The Old State Capitol

The Old State Capitol in Springfield, Illinois, is het 5e capitolgebouw gebouwd voor de Amerikaanse staat Illinois. Het werd gebouwd in Griekse stijl, in de periode van 1837 tot 1840, en diende als staatshuis van 1840 tot 1876. Hier werden de kandidatuur aankondigingen gedaan door Abraham Lincoln in 1858 en Barack Obama in 2007.

Martha's Vineyard (Massachusetts)

Martha's Vineyard
Martha's Vineyard
Kaart met locatie Martha's Vineyard

Martha’s Vineyard is een beroemd vakantie-eiland, ten zuiden van Cape Cod. Het is onderdeel van de staat Massachusetts. De bewoners van New England noemen het eiland soms simpelweg the Vineyard (de wijngaard). Martha’s Vineyard was vroeger bekend om de walvisvaart en de grote dovengemeenschap die er woonde. Tegenwoordig is het vooral een populair zomerverblijf voor toeristen en rijke mensen, wegens het aangename klimaat en de mooie stranden. Onder andere Bill Clinton en David Letterman komen er regelmatig, maar ook Barack Obama heeft er in 2011 zijn vakantie doorgebracht.

Salem Witch Museum (Massachusetts)

Salem Witch Museum
Salem Witch Museum
Kaart met locatie Salem Witch Museum

In het Salem Witch Museum krijg je een goed beeld over hoe de heksenjacht in en rondom Salem is gegaan. Rond het jaar 1692 zijn er 19 mannen en vrouwen opgeknoopt tijdens de heksenprocessen, maar er zijn ook mensen overleden die nog in de gevangenis zaten. In het museum wordt duidelijk gemaakt hoe en waarom dit gebeurde.

The Berkshires (Massachusetts)

The Berkshires
The Berkshires
Kaart met locatie The Berkshires

Het westelijk deel van Massachusetts bestaat uit heuvelachtig en bebost gebied, deze regio wordt vaak The Berkshires genoemd. In de vorige eeuw trokken veel rijke Amerikanen naar The Berkshires toe en bouwden er zomerverblijven. Door hun interesse in kunst en cultuur kwamen er veel musea, galerieën en kunstuitstallingen, vooral in de zomer vinden er tientallen voorstellingen plaats. De toeristen die er nu komen zijn dan ook gek op natuur en cultuur.

Big Bend National Park (Texas)

Big Bend National Park
Big Bend National Park
Kaart met locatie Big Bend National Park

Door de afgelegen ligging is het Big Bend National Park een van de minst bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. De naam Big Bend komt van de scherpe bocht die de rivier Rio Grande maakt in het park. De rivier stroomt door spectaculaire kloven die je kunt verkennen per raft of kano. Op het land vind je een woestijn: de Chihuahuan Desert. Hier komt prachtige flora én fauna voor.

Guadalupe Mountains National Park (Texas)

Guadalupe Mountains National Park
Guadalupe Mountains National Park
Kaart met locatie Guadalupe Mountains National Park

In het Guadalupe Mountains National Park kun je prachtige wandelingen maken en backpacktrekkings door de wildernis. In het park is de hoge berg Guadalupe Peak van wel 2.667 meter hoog. Het is daarmee de hoogste berg van de staat Texas. Het park is gelegen vlak bij de grens met New Mexico. Je kunt in het park ook kamperen.

Barton Springs Pool (Texas)

Barton Springs Pool
Barton Springs Pool
Kaart met locatie Barton Springs Pool

De Barton Springs Pool is een gigantisch zwembad gevuld met water van nabijgelegen natuurbronnen. Het ligt in het Zilker Park in Austin, Texas. Je kunt hier het hele jaar door zwemmen, de temperatuur blijft zowel in de zomer als in de winter constant rond de 20 graden. Vroeger werd dit water als heilig beschouwd en werd het gebruikt bij diverse reinigingsrituelen.

Gettysburg National Military Park (Pennsylvania)

Gettysburg National Military Park
Gettysburg National Military Park
Kaart met locatie Gettysburg National Military Park

Het Gettysburg National Military Park is een nationaal park dat het grondgebied beschermd waar de Slag bij Gettysburg in 1863 heeft plaatsgevonden tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was een slag tussen de twee grootste legers van de hele oorlog en de slag wordt gezien als een groot keerpunt. De slag was erg bloederig en heeft veel slachtoffers geëist. Bij het park is ook een museum en bezoekerscentrum.

Ohiopyle State Park (Pennsylvania)

Ohiopyle State Park
Ohiopyle State Park
Kaart met locatie Ohiopyle State Park

Het Ohiopyle State Park is een park in Pennsylvania van wel 7.710 ha groot. Door het natuurpark stroomt de Youghiogheny rivier waar je erg goed op kunt raften. Er zijn in dit park verschillende watervallen te vinden. Dit zijn de Ohiopyle, Cucumber, Cascades, Sugar Run, Jonathan Run en Meadow Run Falls. Van deze laatste waterval kunnen bezoekers zelf vanaf glijden als een soort waterglijbaan. Verder kun je er ook erg goed jagen, vissen, wandelen, fietsen, picknicken en zelfs kamperen. Je kunt er kalkoenen, eekhoorns en konijnen tegenkomen, maar ook komen er rendieren en zwarte beer voor in het natuurgebied.

PNC Park (Pennsylvania)

PNC Park
PNC Park
Kaart met locatie PNC Park

Het PNC Park is sinds maart 2001 het honkbalstadion van het bekende honkbalteam de Pittsburgh Pirates in Pittsburgh. Het is vernoemd naar PNC Financial Services en er kunnen 38.362 mensen in het stadion. PNC Park is in verschillende films gebruikt als decor. Het is erg leuk om een honkbalwedstrijd bij te wonen tijdens je bezoek aan Pennsylvania. Op deze manier maak je echt kennis met deze tak van de Amerikaanse cultuur.

Kalamazoo Institute of Art (Michigan)

Kalamazoo Institute of Art
Kalamazoo Institute of Art
Kaart met locatie Kalamazoo Institute of Art

Kalamazoo Institute of Art (KIA) bevindt zich in Kalamazoo. Hier kun je verschillende collecties, zowel tijdelijk als permanent, van nationale en internationale kunstenaars bezichtigen. De Kirk Newman Art School is ook onderdeel van KIA. Hier kun je verschillende creatieve cursussen en opleidingen volgen.

USS Silversides Submarine Museum (Michigan)

USS Silversides Submarine Museum
USS Silversides Submarine Museum
Kaart met locatie USS Silversides Submarine Museum

USS Silversides Submarine Museum is gevestigd in Muskegon. Hier kun je o.a. een echte onderzeëer uit de Tweede Wereldoorlog zien. Er worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd door het museum zoals avondopeningen en speciale exposities.

Michigan's Adventure (Michigan)

Michigan's Adventure
Michigan's Adventure
Kaart met locatie Michigan's Adventure

Michigan's Adventure is een pretpark gelegen tussen Muskegon en Whitehall. Het is het grootste amusementspark in de staat Michigan. WildWater Adventure hoort ook bij dit park en dit is een openlucht waterpretpark. Het park werd oorspronkelijk opgericht in 1956 als Deer Park en was een kinderboerderij met herten, lama's, apen, kippen en eenden, alsmede een gedeelte voor kinderen genaamd Storybook Lane. Shivering Timbers en Thunderhawk zijn bekende achtbanen die in dit park staan.

Fremont Street (Las Vegas)

Fremont Street
Fremont Street
Kaart met locatie Fremont Street

Op de hoek van Fremont Street en Main Street begon het 100 jaar geleden allemaal. Na de Strip is dit de meest bekende straat van Las Vegas. Het is vernoemd naar ontdekkingsreiziger John Charles Frémont. Hier bevinden (en bevonden) de meest bekende casino's zich zoals Fremont Hotel & Casino, Binion's Horseshoe, Eldorado Club, Golden Nugget, The Mint, Golden Gate Hotel & Casino en the Pioneer Club.

Stratosphere Tower (Las Vegas)

Stratosphere Tower
Stratosphere Tower
Kaart met locatie Stratosphere Tower

Stratosphere tower (350 m), de hoogste vrijstaande toren van de stad met een spectaculair uitzicht over Las Vegas en de omgeving. Voor de echte waaghalzewn bevindt zich boven in de toren een achtbaan. Naast de toren staat Stratosphere, dit is een hotel en casino. De Stratosphere tower ligt aan de Las Vegas Boulevard.

The Strip (Las Vegas)

The Strip
The Strip
Kaart met locatie The Strip

The Strip, ofwel Las Vegas Boulevard, is de bekendste straat van Las Vegas en is 6,8 km lang. Een wandeling over deze boulevard brengt je langs alle grote hotels en casino's. Men doet er alles aan om zichzelf iedere keer weer te overtreffen en o.a. steeds grotere hotels te bouwen. Dit alles resulteert erin dat 15 van de 25 grootste hotels ter wereld op The Strip staan. Alle hotels samen hebben ongeveer 62.000 hotelkamers.

Bellagio Fonteinen (Las Vegas)

Bellagio Fonteinen
Bellagio Fonteinen
Kaart met locatie Bellagio Fonteinen

De Bellagio Fonteinen ontploffen ieder half uur tussen 15.00 en 20.00 uur. Maar liefst 1.215 sproeikoppen spuiten tot wel 140 meter hoog. Samen met de muziek die je hoort is dit een bijzonder spektakel. Kosten van de Bellagio Fonteinen waren meer dan 40 miljoen dollar en er zijn dagelijks mensen aan het werk om onderhoud te plegen en om nieuwe nummers toe te voegen aan de collectie.

Mount Rushmore (South Dakota)

Mount Rushmore
Mount Rushmore
Kaart met locatie Mount Rushmore

Mount Rushmore National Memorial is een Amerikaans monument. Het zijn vier uit graniet gehakte portretten van de Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Thomas Jefferson en George Washington. Het is een herdenking aan de groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten. Je vindt Mount Rushmore vlakbij Keystone in de Black Hills. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister van de Amerikaanse staat South Dakota.

Crazy Horse Memorial (South Dakota)

Crazy Horse Memorial
Crazy Horse Memorial
Kaart met locatie Crazy Horse Memorial

Crazy Horse Memorial is een herdenkingsmonument van de indiaanse krijgsleider Crazy Horse, die tijdens de slag bij Little Bighorn in 1877 om het leven kwam. Dit is 's werelds grootste monument in aanbouw, want het in 1948 begonnen project is nog lang niet klaar. Het moet Crazy Horse op een galopperend paard worden, maar nu zie je enkel nog een hoofd. Het beeld moet 195 meter lang en 172 meter hoog worden. De werkzaamheden, bestaande uit boringen en ontploffingen, maken je bezoek tot een spectaculaire beleving.

Badlands National Park (South Dakota)

Badlands National Park
Badlands National Park
Kaart met locatie Badlands National Park

Badlands staat letterlijk voor slecht land. De rots die het meeste aandacht krijgt is The Wall van wel 100 kilometer lang die parallel loopt aan de White River. Deze rots bestaat uit verschillende lagen waarvan de onderste zo'n 70 miljoen jaar oud zijn. De bizarre vormen zijn ontstaan door watererosie. Badlands National Park heeft een oppervlakte van 982 km² en is een nationaal park sinds 1978. Er zijn in dit landschap veel fossielen gevonden van varkens, schapen, paarden en zelfs neushoorns.

Space Needle (Seattle)

Space Needle
Space Needle
Kaart met locatie Space Needle

De Space Needle is het symbool van Seattle. Het is een hoge toren van wel 184 meter. De Space Needle is geplaatst in het Seattle Center ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1962. Het is bestand tegen windkrachten tot 320 kilometer per uur en aardbevingen tot 9.5 op de Schaal van Richter. Daarnaast staan er 25 bliksemafleiders op het dak van het gebouw. Bij de Space Needle is een souvenirwinkel, een restaurant op hoogte en een observatieplatform. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht op downtown Seattle, de Olympic Mountains, Mount Rainier, Elliott Bay, de Cascade Range en Mount Baker. Ook kun je de omliggende eilanden bewonderen. De toren is een herkenningspunt van de skyline van Seattle.

Woodland Park Zoo (Seattle)

Woodland Park Zoo
Woodland Park Zoo
Kaart met locatie Woodland Park Zoo

Het Woodland Park Zoo is een dierentuin in Seattle dat al meer dan 110 jaar bestaat. Er zijn bijna 300 diersoorten en in totaal 1.100 dieren in de dierentuin te bezichtigen. Enkele voorbeelden van dieren die je in het Woodland Park Zoo kunt tegenkomen zijn beren, orang oetans, nijlpaarden, sneeuwluipaarden, flamingo's, lemuren, leeuwen en zebra's. De dierentuin ligt in de wijk Phinney Ridge.

Museum of Flight (Seattle)

Museum of Flight
Museum of Flight
Kaart met locatie Museum of Flight

Het Museum of Flight in Seattle is een groot luchtvaartmuseum. Per jaar komen er zo'n 500.000 bezoekers op het museum af. Er staan ongeveer 150 vliegtuigen in en rondom het museum opgesteld. Luchtvaart is belangrijk geweest voor Seattle aangezien de productie van de Boeing, die de economie van de stad deed opleven, hier plaatsvond. Je vindt het museum ongeveer tien kilometer ten zuiden van het centrum van Seattle en is gevestigd op het King County International Airport. Je kunt dit vliegveld ook kennen onder de naam Boeing Field.

French Quarter (New Orleans)

French Quarter
French Quarter
Kaart met locatie French Quarter

French Quarter, deze wijk is de oudste en bekendste wijk van New Orleans en behoort in zijn geheel tot het Nationaal Historisch Erfgoed van Amerika. De wijk staat ook wel bekend onder de naam Vieux Carré. De meeste van de historische gebouwen zijn gebouwd in de late 18e eeuw toen de stad onder Spaans bewind stond. Ook werden er diverse gebouwen gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw. French Quarter is een wijk met veel restaurants en bars en zeker een aanrader om te bezoeken.

Steamboat Cruise (New Orleans)

Steamboat Cruise
Steamboat Cruise
Kaart met locatie Steamboat Cruise

De Steamboat Cruise is een echte aanrader. Tijdens een tour over de Mississippi River van twee uur in een stoomboot bekijk je New Orleans eens vanaf een hele andere kant, namelijk vanaf het water. Je komt te weten waarom de stad ooit is gebouwd in de bocht van de lagere Mississippi River en waar een van 's werelds meest actieve havens ter wereld is gelegen. Je maakt de cruise met de Natchez stoomboot. Het is tevens mogelijk om speciale cruises te boeken met diner.

Audubon Aquarium of the Americas (New Orleans)

Audubon Aquarium of the Americas
Audubon Aquarium of the Americas
Kaart met locatie Audubon Aquarium of the Americas

Audubon Aquarium of the Americas is een groot aquarium met dieren uit wateren van de Mississippi, de Amazone, de Golf van Mexico en de Caribische Zee. De kleuren van het Caribische rif komen tot leven in een heuse tunnel waar je doorheen kunt lopen. Ook zijn er pinguïns te aanschouwen, gigantische haaien en je kan zelfs een pijlstaartrog aanraken. In het aquarium kan je de zeeschildpadden bekijken, die door een speciaal programma in het dierenpark klaar worden gestoomd voor uitzetting in het wild.

Walt Disney World Resort (Orlando)

Walt Disney World Resort
Walt Disney World Resort
Kaart met locatie Walt Disney World Resort

Walt Disney World Resort is het grootste en tevens het belangrijkste themapark van Florida. Het werd in 1971 geopend en trekt elk jaar rond de 25 miljoen bezoekers. Het Disney World Resort bestaat uit 4 grote pretparken: Magic Kingdom Park, Epcot, Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom Themepark. Daarnaast zijn er twee waterpretparken te vinden: Disney's Blizzard Beach en Disney's Typhoon Lagoon. Alle parken staan volledig in het thema van Disney. Het themapark is het drukst in het hoogseizoen wanneer de scholen vrij zijn. Tussen september en november kun je het beste gaan, dan is het niet al te warm en iets rustiger. Je kunt Walt Disney World overnachten in verschillende hotels, variërend van villa's tot campings.

SeaWorld Orlando (Orlando)

SeaWorld Orlando
SeaWorld Orlando
Kaart met locatie SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is een attractiepark in Orlando, gelegen aan de bekende International Drive. Het park is opgedeeld in twee delen: een dierengedeelte en een attractiegedeelte. Samen vormen de delen één park. Voorbeelden van dieren die je in het dierenpark kunt vinden zijn: orka's, dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden en allerlei vissen. Deze zeedieren zijn te zien in een aantal shows. Ook kun je bijvoorbeeld in de Dolphin Cove tegen betaling dolfijnen voeren. In het attractiepark zijn vooral de achtbanen Kraken en Manta het populairst. Vanuit de honderd meter hoge Skytower heb je een prachtig uitzicht over SeaWorld en de omgeving.

Universal Orlando Resort (Orlando)

Universal Orlando Resort
Universal Orlando Resort
Kaart met locatie Universal Orlando Resort

Universal Orlando Resort is een attractiepark in Orlando. Het bestaat uit twee themaparken: Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures. Ook is er de Universal City Walk. Na Walt Disney World is het het grootste park van Florida. Het werd geopend in 1990 en vanaf 2002 is het een volwaardig resort. Universal Orlando Resort is gelegen ten noorden van de International Drive. Het themapark Universal Studios bestaat uit zes themagebieden: Hollywood, Productie Central, New York, San Fransisco's Amity, World Expo en Kidzone. Het themapark Universal Islands of Adventure bestaat uit zes verschillende eilanden met elk een eigen thema. Voorbeelden van deze thema's zijn Marvel Super Heroes, Jurassic Park en Harry Potter. Er zijn drie Loews hotels bij Universal Orlando Resort.