Bezienswaardigheden Verenigde Staten

Pagina 1 van 9 met 87 resultaten

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Kaart met locatie Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park werd 1 maart 1872 opgericht en was het eerste nationale park ter wereld. Het park heeft een oppervlakte van bijna 9.000 km². Je hebt hier meer dan 200 geisers, rond de 10.000 heetwaterbronnen en modderpotten. Verder vind je er naast prachtige bossen, een groot meer en schitterende watervallen, ook nog eens vele diersoorten, zoals bizons, herten, beren en wolven.

Rocky Mountains

Rocky Mountains
Rocky Mountains
Kaart met locatie Rocky Mountains

Aan de westkant van Noord-Amerika vind je de Rocky Mountains. Ze bezetten een gebied van ten minste 4.800 kilometer door de Verenigde Staten vanaf Mexico naar Alaska en Canada. Het rotsgebergte creëert de grens tussen de rivieren die in de Grote Oceaan uitkomen en de rivieren die in de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee stromen. De hoogste rots, Mount Elbert, is wel 4.399 meter hoog.

Niagra watervallen

Niagra watervallen
Niagra watervallen
Kaart met locatie Niagra watervallen

Op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen de Niagra watervallen, zij behoren tot de meest bekende en grootste watervallen op de wereld. De watervallen bestaan weer uit drie watervallen, 2 in Amerika: de America Falls en de Bridal Feil Falls en 1 in Canada: de Horseshoe Falls. Je kunt over de Rainbow-bridge heen lopen die Canada en de Verenigde Staten met elkaar verbindt. De watervallen worden jaarlijks door miljoenen mensen bezocht.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende