Bezienswaardigheden Verenigde Staten

Pagina 1 van 9 met 87 resultaten

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Kaart met locatie Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park werd 1 maart 1872 opgericht en was het eerste nationale park ter wereld. Het park heeft een oppervlakte van bijna 9.000 km². Je hebt hier meer dan 200 geisers, rond de 10.000 heetwaterbronnen en modderpotten. Verder vind je er naast prachtige bossen, een groot meer en schitterende watervallen, ook nog eens vele diersoorten, zoals bizons, herten, beren en wolven.

Rocky Mountains

Rocky Mountains
Rocky Mountains
Kaart met locatie Rocky Mountains

Aan de westkant van Noord-Amerika vind je de Rocky Mountains. Ze bezetten een gebied van ten minste 4.800 kilometer door de Verenigde Staten vanaf Mexico naar Alaska en Canada. Het rotsgebergte creëert de grens tussen de rivieren die in de Grote Oceaan uitkomen en de rivieren die in de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee stromen. De hoogste rots, Mount Elbert, is wel 4.399 meter hoog.

Niagra watervallen

Niagra watervallen
Niagra watervallen
Kaart met locatie Niagra watervallen

Op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen de Niagra watervallen, zij behoren tot de meest bekende en grootste watervallen op de wereld. De watervallen bestaan weer uit drie watervallen, 2 in Amerika: de America Falls en de Bridal Feil Falls en 1 in Canada: de Horseshoe Falls. Je kunt over de Rainbow-bridge heen lopen die Canada en de Verenigde Staten met elkaar verbindt. De watervallen worden jaarlijks door miljoenen mensen bezocht.

Vrijheidsbeeld (New York)

Vrijheidsbeeld
Vrijheidsbeeld
Kaart met locatie Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld staat op het Liberty Island in New York. Het standbeeld staat symbool voor de vrijheid, een van de belangrijkste kernwaarden van de Verenigde Staten. Daarnaast verwelkomt het bezoekers van over de hele wereld. Het Vrijheidsbeeld is 46 meter hoog (93 met sokkel). Het beeld was een geschenk van Frankrijk ter ere van de honderdste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid en als teken van vriendschap. Het beeld werd ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic - Auguste Bartholdi. Op 26 oktober 1886 werd het onthuld door president Grover Cleveland.

Empire State Building (New York)

Empire State Building
Empire State Building
Kaart met locatie Empire State Building

Het Empire State Building in New York is een 381 meter hoge wolkenkrabber. De naam komt van de bijnaam van New York, "the Empire State". Het was voor ongeveer 40 jaar het hoogste gebouw van de wereld. Het is het culturele icoon van de Verenigde Staten. Je kunt het grote gebouw bezoeken, daarbij is het slim om vooraf tickets te kopen. Vanaf de 86e verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Times Square (New York)

Times Square
Times Square
Kaart met locatie Times Square

Times Square is een plein en een buurt in Manhattan, New York. De naam komt van het voormalige hoofdkantoor van de New York Times die er gevestigd was. Het plein is het culturele centrum van New York. Typerend voor Times Square zijn de vele elektronische billboards die er meer dan 50 hangen. Het wordt beschouwd als het bekendste plein ter wereld.

Central Park (New York)

Central Park
Central Park
Kaart met locatie Central Park

Het Central Park in New York is het meest bezochte park in de Verenigde Staten. Het ligt in Manhatten en komt veel voor in films en televisieprogramma's. Het park is 4 kilometer lang en heeft een oppervlakte van 341 ha. Het park werd in 1859 geopend en is sinds 1965 een officieel historisch monument. Central Park werd ontworpen door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux. Er zijn onder andere verschillende meren, wandelpaden, open grasvelden, speeltuinen, schaatsbanen, een roeivijver en een dierenbegraafplaats te vinden.

Museum of Modern Art New York (New York)

Het Museum of Modern Art (MoMA) in New York bevat een van de compleetste moderne-kunstcollecties ter wereld. Het museum bevindt zich in Manhattan en de collectie bestaat uit schilderkunst van de 20e eeuw en beeldhouwkunst van de 20e eeuw, films en foto's en een uitgebreide collectie boeken. Enkele topstukken zijn Les Demoiselles d'Avignon van Pablo Picasso, De sterrennacht van Vincent Van Gogh en het Fietswiel van Marcel Duchamp.

Vrijheidsbeeld in New York (New York)

Vrijheidsbeeld in New York
Vrijheidsbeeld in New York
Kaart met locatie Vrijheidsbeeld in New York

Het Vrijheidsbeeld in New York (Statue of Liberty) was een geschenk van Frankrijk. Het beeld werd ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic - Auguste Bartholdi. Op 26 oktober 1886 werd het onthuld door president Grover Cleveland. Het standbeeld staat symbool voor het welkom heten van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Universal Studios (Los Angeles)

Universal Studios
Universal Studios
Kaart met locatie Universal Studios

Universal Studios is een attractiepark rondom de studio en haar films. De studiofaciliteiten liggen in Universal City, dichtbij Los Angeles en wordt al sinds 1914 gebruikt voor filmopnames. De studio is in het bezit van NBC Universal. De meest succesvolle film die er is opgenomen is Jurassic Park. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende