Bezienswaardigheden Wales

Rhossili Bay

Rhossili Bay
Rhossili Bay
Kaart met locatie Rhossili Bay

Rhossili Bay is een 4 km lang wit zandstrand dat gelegen is op het schiereiland Gower. In 1956 werd dit geboed door de overheid als eerste uitgeroepen tot “Area of Outstanding Natural Beauty in the UK”. Het kleine en meest westelijk gelegen eiland van Gower “Worm’s Head” ligt aan de ene kant en het kleine eiland “Burry Holms” ligt aan de andere kant. Het ongerepte Rhossili Bay biedt een prachtig uitzicht op “Worm’s Head” en bij eb is een scheepswrak op het strand te zien. Verder behoren paragliden, paardrijden, vissen, surfen en natuurlijk wandelen er tot de mogelijkheden.

Pembrokeshire Coast

Pembrokeshire Coast
Pembrokeshire Coast
Kaart met locatie Pembrokeshire Coast

Langs de Pembrokeshire kust in Wales ligt het nationaal park met de naam Pembrokeshire Coast. In 1952 werd het park opgericht als nationaal park en het is het enige park in Groot-Brittannië dat vooral om de spectaculaire kustlijn bekend staat. Er zijn in totaal 3 nationale parken in Wales waarvan Pembrokeshire Coast National Park er 1 van is. Het park staat onder het beheer van de Park Authority waar 130 mensen werken onder een commissie van 18 leden.

Winkelen in Wales

De meeste winkels gaan op weekdagen om 9.00 of 10.00 uur open en sluiten om 17.00 of 18.00 uur. Op zaterdag zijn sommige winkels korter geopend. High Street is de belangrijkste winkelstraat in Bangor. De pub is doordeweeks geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Op zondagen zijn de toegestane openingsuren van 12.00 tot 22.30 uur.

Fietsen en wandelen in Wales

Fietsen en wandelen in Wales
Fietsen en wandelen in Wales

Wales is een perfecte vakantiebestemming voor activiteiten als fietsen of wandelen. Er is een groot netwerk van voet- en fietspaden waardoor je de natuur van Wales van dichtbij kunt bewonderen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden in de wandel- en fietsroutes, zo kun je kiezen voor langeafstandspaden of een korte route. Een van de langeafstandspaden is Glyndŵr’s Way, deze is ongeveer 210 kilometer lang. Bij de routes is rekening gehouden met pauzes en daarom zijn op elke route wel een paar pubs of restaurantjes te vinden.

Golfen in Wales

Golfen in Wales
Golfen in Wales

In Wales is golf een enorm populaire sport en er zijn dan ook veel banen in het land, bijna 200. Het wereldberoemde internationale toernooi de Ryder Cup is in 2010 in Wales gehouden op de golfbaan bij Newport. Een aantal banen in Wales hebben wereldfaam gekregen door hun unieke ligging of uiterlijk, zo ook de Royal St. David's die in de schaduw van het kasteel Harlech ligt. Daarnaast mag je de golfbaan Cradoc niet missen, deze baan ligt midden in een nationaal park en heeft een prachtig uitzicht op de Black Mountains. Rondom de hoofdstad Cardiff liggen maar liefst 18 golfbanen.

Wales Coast Path

Wales Coast Path
Wales Coast Path

In Wales vind je het eerste ononderbroken (wandel)pad ter wereld langs een kust, dit pad loopt langs de gehele lengte van de kust van Wales. De bestaande lange-afstand-wandelpaden, waaronder het Isle of Anglesey Coastal Path, Ceredigion Coast Path, Offa's Dyke Path en Pembrokeshire Coast Path, zijn met elkaar verbonden en vormen één ononderbroken route van maar liefst 1.400 km die wandelaars in staat stelt om de gehele kust van Wales te bewandelen. Het pad loopt van Queensferry in Noord-Wales tot aan Chepstow in het uiterste zuidoosten en voert o.a. langs 12 nationale natuurgebieden, 18 middeleeuwse kastelen, 41 Blue Flag-stranden en de belangrijke dorpen en steden Cardiff, Llandudno en Swansea.

Boekenstad Hay on Wye

Boekenstad Hay on Wye
Boekenstad Hay on Wye
Kaart met locatie Boekenstad Hay on Wye

Op de grens van Wales en Herefordshire ligt het kleine boekenstadje Hay on Wye. Hay-on-Wye betekent 'omheind land aan de rivier Wye'. Er staan twee middeleeuwse kastelen uit de Normandische periode maar het stadje is vooral bekend vanwege de vele tweedehands boekenwinkels. Er zijn sinds 1961 meer dan dertig boekwinkels gesticht en ook in de openlucht zijn opstellingen om boeken te verkopen.

Caving Brecon Beacons National Park

Caving Brecon Beacons National Park
Caving Brecon Beacons National Park
Kaart met locatie Caving Brecon Beacons National Park

In Wales vind je verschillende grotten waar je kunt klimmen en klauteren ofwel caving. Vooral in Brecon Beacons National Park is dit een populaire bezigheid. Hier is dan ook een van de langste grotsystemen van heel Europa te vinden. Een groot deel van deze grotten is zelfs nog niet verkend. Activiteitencentra zoals Rhongyr Isaf, Black Mountain Activities en Beacons Experience bieden caving aan als een van hun activiteiten, naast klimmen, kanoën, raften en nog veel meer outdoor activiteiten.

Zip World Snowdonia

Zip World Snowdonia
Zip World Snowdonia
Kaart met locatie Zip World Snowdonia

Zip World Snowdonia in Bethesda beschikt over 2 spectaculaire ziplines op een unieke lokatie in Penrhyn Quary, ’s werelds oudste en grootste leisteengroeve. Onder meer de hoogte en lengte van de ziplines en de snelheden die bereikt worden, maken een bezoek tot een ware beleving. De “Big Zipper” bereikt snelheden van 120 kilometer per uur, is 1.750 meter lang en meer dan 200 meter hoog. Bezoekers die deze zipper nog wat te hoog gegrepen vinden, kunnen hun technieken eerst oefenen op de “Short Zipper”, welke met een lengte van 450 meter een stuk korter is.

Farmer markets

Farmer markets
Farmer markets

Wales staat bekend om de gezellige farmer markets waar lokale producten worden verkocht. Op de website fmiw.co.uk kun je waar en wanneer deze markten worden georganiseerd. Een van de meest populaire is de Riverside Farmers Market, in het Riverside gebied van Cardiff, tegenover het Millennium Stadium. Deze markt is iedere zondag geopend.

Cardiff Castle (Cardiff)

Cardiff Castle
Cardiff Castle
Kaart met locatie Cardiff Castle

Cardiff Castle bestaat uit twee gebouwen: een middeleeuws kasteel en een victoriaans herenhuis. Op de plek waar het Cardiff Castle is gebouwd stonden vroeger achtereenvolgens 3 forten, van 1 fort zijn de muren tegenwoordig nog steeds te zien. Cardiff Castle is tegenwoordig elk jaar de basis voor het grootste Mardi Grass van Wales en het Cardiff University's Summer Ball dat elk jaar wordt georganiseerd door de universiteit van Cardiff.

National Museum Cardiff (Cardiff)

National Museum Cardiff
National Museum Cardiff
Kaart met locatie National Museum Cardiff

Gelegen in het hart van Cardiff vind je het National Museum Cardiff. Dit museum huisvest de nationale kunstwerken van Wales, geologische en natuurhistorische collecties en verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Met de speciale 'The evolution of Wales' tentoonstelling wordt de oorsprong van Wales tot leven gebracht met film en geluid. Het museum is dagelijks, met uitzondering op maandag, geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is gratis toegankelijk.

Cardiff Bay (Cardiff)

Cardiff Bay
Cardiff Bay
Kaart met locatie Cardiff Bay

In het zuiden van Cardiff ligt het populaire Cardiff Bay. Een eeuw geleden was hier de drukste steenkolenhaven ter wereld gevestigd maar tegenwoordig zijn die dokken omgebouwd en bevinden zich o.a. het Millennium Center en Roald Dahl Plass er. Sinds 2013 wordt hier in de zomer ook een heus kindvriendelijk stadsstrand aangelegd met waterspeeltoestellen, live muziek en entertainment van lokale muziek- en dansgroepen en traditionele attracties.

Swansea Market (Swansea)

Swansea Market
Swansea Market
Kaart met locatie Swansea Market

Swansea Market is de grootste overdekte markt van Wales en bevindt zich al meer dan 50 jaar in het hart van de stad. Op de markt kun je fruit, groente, vlees, vis, fastfood en kleding kopen. Een aantal verkopers bieden ook lekkere streekproducten aan die je kunt proeven. Denk bijvoorbeeld aan kazen, Welshe zeewier, Penclawdd kokkels en Gower Saltmarshe lam. Ook voor bijzondere souvenirs en sieraden ben je hier aan het juiste adres.

Plantasia (Swansea)

Plantasia
Plantasia
Kaart met locatie Plantasia

Plantasia in een tropische kas met exotische planten en dieren. De kas bevat twee klimaatzones: tropisch klimaat met regenwoud en een aride klimaat. Hier kun je ontdekken hoe het is in het tropisch regenwoud met apen en slangen om je heen.  De collectie van Plantasia omvat meer dan 5.000 planten, waarvan er veel al zijn uitgestorven uit hun natuurlijke habitat. Dit is een ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin. Plantasia is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Swansea Museum (Swansea)

Het oudste museum van Wales ligt in Swansea. Het Swansea Museum werd in 1841 gebouwd en sindsdien is er weinig veranderd. Het is een echte schatkamer met gewone en buitengewone items uit het verleden van Swansea. Het pronkstuk van het museum is de Mummy of Hor. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Maritime & Industrial Museum (Swansea)

Het Maritime & Industrial Museum in Swansea vertelt bezoekers het verhaal van innovatie en industrie in Wales dat zich over de afgelopen 300 jaar heeft afgespeeld. Door middel van geavanceerde interactieve technologie laten ze bezoekers op een leuke manier kennismaken met Wales. Het Maritime & Industrial Museum is gratis te bezoeken en is dagelijks geopend. Je vindt het museum in een gebouw dat aan de waterkant ligt en qua architectuur zowel oude als nieuwe elementen gebruikt.

Newport Transporter Bridge (Newport)

Newport Transporter Bridge
Newport Transporter Bridge
Kaart met locatie Newport Transporter Bridge

De Newport Transporter Bridge (in het Nederlands: de Zweefbrug van Newport) is een bewegende brug. Dit is een bijzondere soort brug, omdat een deel van het wegdek horizontaal heen en weer beweegt. De brug bestaat uit een groot portaal met een vastgebonden gondel. De gondel zweeft boven de grond en gaat tussen beide oevers heen en weer. De bouw van de zweefbrug in Newport is begonnen in 1902 en voltooid in 1906. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van de brug. Het bezoekerscentrum is ieder weekend geopend.

Tredegar House (Newport)

Tredegar House
Tredegar House
Kaart met locatie Tredegar House

Tredegar House wordt gezien als een van de architecturale wonderen van Wales. Het was een van de meest belangrijke landhuizen in de 17e eeuw. Voor meer dan 500 jaar was dit landhuis de woning van de Morgans, een belangrijke Welshe familie. Deze familie had veel grond in haar bezit. Het landhuis heeft veel mooie tuinen en parken waardoor het heerlijk is om hier rond te struinen met het gezin. Het is natuurlijk ook mogelijk om het indrukwekkende landhuis van binnen te bezichtigen. 

Newport Museum & Art Gallery
Newport Museum & Art Gallery
Kaart met locatie Newport Museum & Art Gallery

Het Newport Museum & Art Gallery in Newport bestaat al sinds 1888 en is vanaf toen bezig gegaan met het verzamelen van werken over de cultuur, het milieu en de geschiedenis van Newport. De oudste voorwerpen in het museum stammen uit de prehistorie en er zijn ook voorwerpen uit de tijd van de jagers en verzamelaars. Uit de middeleeuwen komen overblijfselen uit kastelen, priorijen en abdijen. Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag en is gratis te bezoeken.

Brecon Beacons National Park (Brecon)

Brecon Beacons National Park
Brecon Beacons National Park
Kaart met locatie Brecon Beacons National Park

In 1957 werd het Brecon Beacons National Park opgericht als laatste nationaal park van Wales, maar pas in 1966 werd het park geopend voor publiek. Het park strekt zich uit van Hay-on-Wye in het oosten tot Llandeilo in het westen en is in totaal 1.344 km². Het grootste gedeelte van het park is kaal met af en toe een begroeid heideveld. Er lopen door het hele park Welsh Mountain schapen en pony's. In het park kun je niet alleen wandelen, maar ook kamperen, vissen, bergbeklimmen en paardrijden.

Saint Mary's Church (Brecon)

Saint Mary's Church is ooit begonnen als een 'Chapel of Ease', maar het grootste gedeelte van de kerk stamt uit de latere middeleeuwen. Zo werd de West Tower, van 27 meter hoog, in 1510 gebouwd door Edward Stafford. Hij was de derde hertog van Buckingham en bouwde de toren voor een bedrag van 2.000 pond. In totaal heeft de kerk acht klokken, waarvan de zwaarste 815 kilogram weegt! In 2007 werden de klokken uit de kerk gehaald voor renovatie.

Brecon Town Walls (Brecon)

In 1240 werden de oorspronkelijke stadsmuren van Brecon gebouwd door Humphrey de Bohun. De muren werden gebouwd van steen, met vier poorten, die weer werden beschermd door tien halfronde bastions. In 1400 kwam de Welshe prins Owain Glyndwr echter in opstand tegen het Engelse leger. Hierdoor werd er door de regering veel geld uitgegeven aan het verbeteren van de vestingwerken in Brecon, om zich te beschermen tegen een Welshe aanval. Tijdens de Engelse Burgeroorlog (1642–1651) werden grote delen van de muur verwoest. De delen die over zijn gebleven, zoals een van de poortgebouwen, zijn benoemd tot monument.

Brecknock Museum (Brecon)

Brecknock Museum
Brecknock Museum
Kaart met locatie Brecknock Museum

Het Brecknock Museum is een museum in Brecon en werd in 1928 gesticht door de Brecknock Society. Naast dat het een museum is, is het ook een kunstgalerie ondergebracht in een mooi historisch gebouw (het oude Shire Hall). Het museum geeft je een fascinerende blik op het rijke en gevarieerde verleden van het gebied Brecknockshire. Daarnaast is er een spannend expositieprogramma die varieert en vaak werk heeft van Welshe hedendaagse kunstenaars.

Het Gwynedd Museum and Art Gallery in Bangor heeft de beschikking over een, door de universiteit van Bangor gevormde, collectie die sinds 1884 wordt aangevuld. De collectie is compleet overgedragen aan de raad van het Gwynedd Museum and Art Gallery, de universiteit heeft dus geen rechten meer. In de collectie vind je onder andere een aantal bouwtekeningen en schilderijen van de Britannia Bridge. Het museum is gratis te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag. Het gebouw waarin het museum gevestigd is bevindt zich dichtbij de kathedraal van Bangor.

High Street (Bangor)

High Street
High Street
Kaart met locatie High Street

De langste winkelstraat van Wales vind je in Bangor. Deze straat heet High Street. Je vindt er zowel internationale winkelketens als plaatselijke kleine winkeltjes. Ondanks dat Bangor een kleine stad is vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van winkels in de stad. Het is ook leuk om te gaan winkelen in het winkelcentrum Menai Centre; hier is bijna 180.000 m2 aan winkels te vinden.

Bangor Cathedral (Bangor)

Bangor Cathedral
Bangor Cathedral
Kaart met locatie Bangor Cathedral

Een must-see in het centrum van Bangor is de kathedraal. De plek waar de kathedraal van Bangor staat is laaggelegen en onopvallend. Vroeger dachten ze dat de kathedraal op deze manier de aandacht van rovers van zee niet zou trekken. Er zijn vaak bezoekers die de kathedraal verwarren met de universiteit die bovenop een heuvel staat. Een speciaal beeld in de kathedraal is de Mostyn Christ; het is een figuur gesneden uit eikenhout van een peinzende Christus. Op het terrein van de kathedraal is een Bijbelse tuin aangelegd. Hier staat van elke plantensoort die in de bijbel benoemd wordt een exemplaar.

Penrhyn Castle (Bangor)

Penrhyn Castle
Penrhyn Castle
Kaart met locatie Penrhyn Castle

Penrhyn Castle is een 19e eeuwse neo-Normandische kasteel gelegen tussen Menai Street en Snowdonia. Er is veel te zien in het kasteel. Zo kun je hier houtsnijwerk, pleisterwerk, antieke meubels en schilderijen bewonderen. Ook het Spoorwegmuseum is in dit kasteel gevestigd. Het kasteel wordt omgeven door een park met exotische bomen. In het omliggende park is een Victoriaanse tuin aanwezig.

Theatre Mwldan (Cardigan)

Theatre Mwldan
Theatre Mwldan
Kaart met locatie Theatre Mwldan

Theater Mwldan is het cultuurpaleis van Cardigan. Het theater is gelegen midden in het centrum van de stad. Dit is 'the place to be' om te genieten van een mooie film, operavoorstelling, comedyshow of live muziek. Kunstliefhebbers kunnen tevens de kunstgalerie bezoeken. Na afloop kun je met je gezelschap een borrelen in het café of de bar van het theater. Theater Mwldan werd in 2008 en 2009 beloond met een Beacon Company Award van de Arts Council van Wales.

Cardigan Guildhall Market (Cardigan)

Cardigan Guildhall Market
Cardigan Guildhall Market
Kaart met locatie Cardigan Guildhall Market

Cardigan Guildhall Market is een leuke markt die gehouden wordt in een bijzonder gebouw. Dit was het eerste openbare gebouw in Groot-Brittannië in de 'moderne gotische ' stijl. Architect John Ruskin voegde ook Arabische invloeden toe aan het gebouw. Het gebouw wordt door experts in de Victoriaanse architectuur gezien als een uitzonderlijk openbaar gotisch gebouw. Meer dan 30 stalletjes staan er op de markt en je kunt er van alles vinden. Denk hierbij aan lokale producten, souvenirs, wenskaarten, computer games, huishoudelijke producten en nog veel meer.


Cardigan Castle (Cardigan)

Cardigan Castle is een kasteel uit de 11e eeuw. Er wordt geloofd dat dit het eerste stenen kasteel is dat werd gebouwd door een Welshman. Het kasteel is tot 1999 bewoond gebleven. In 2001 werd er een grote campagne gestart om het kasteel te behouden. Na een grote renovatie is het kasteel in 2015 heropend als een culturele attractie, restaurant en accommodatie voor het grote publiek.

De laatste invasie van Groot-Brittannië vond in 1797 plaats in Fishguard. De Franse indringers werden echter verslagen door de lokale bevolking. Deze gebeurtenis is vastgelegd op een speciaal tapijt die je kunt bewonderen in de galerij van het stadhuis van Fishguard. De 'The Last invasion Tapestry' is ruim 30 meter lang en was een gemeenschapsproject. Het tapijt is door meer dan 70 vrouwen gemaakt die er twee jaar over hebben gedaan. Het is inmiddels een toeristische trekpleister geworden. De galerij met het tapijt is geopend van maandag t/m zaterdag en is gratis toegankelijk.

Ocean Lab (Fishguard)

Ocean Lab
Ocean Lab
Kaart met locatie Ocean Lab

Breng een bezoekje aan de Sea Trust 'Marine Wildlife' tentoonstelling in de Ocean Lab, gelegen in de haven van Fishguard. Sea Trust is een non-profit organisatie die zich inzet om het zeeleven te behouden. Ocean Lab is geopend ten behoeve van de lokale bevolking en bezoekers. Je komt hier te weten welke vissoorten er in de omgeving leven. Daarnaast worden er video's van walvissen en dolfijnen gepresenteerd. In het aquarium kun je kleurrijke vissen, krabben, octopussen en kreeften bewonderen. Ze vragen iedereen die de tentoonstelling bezoekt om een kleine donatie te doen (£ 2 voor volwassenen, £ 1 voor kinderen onder de 16 en £ 5 voor gezinnen).

Strumble Head (Fishguard)

Strumble Head
Strumble Head
Kaart met locatie Strumble Head

Theatr Gwaun is gebouwd in 1885 maar werd in eerste instantie in gebruik genomen als een school. Vanaf 1920 is het een bioscoop en theater. Het stond voorheen bekend als The Studio Cinema, maar is na een renovatie in 1994 verdergegaan als Theatr Gwaun. Deze vestiging heeft plaats voor 180 bezoekers. Verschillende vormen van entertainment worden hier aangeboden zoals films, jazz, jeugdtheater en nog veel meer.Museum of the Home (Pembroke)

Het Museum of the Home vind je tegenover het Pembroke Castle. Dit is een particulier museum in de woning van de eigenaar. De eigenaar heeft twee van de vier verdiepingen van zijn huis omgebouwd tot een museum met een collectie die inzicht geeft in 300 jaar Pembroke. Op de begane grond vind je tuin-, landbouw- en zuivelbouwbedrijf items. Op de eerste verdieping is vooral de persoonlijke hygiëne en ziektebeschrijving te zien. Een gedeelte van het museum is dus op werk gericht en het andere gedeelte op vrijetijdsbesteding.

Barafundle Bay (Pembroke)

Barafundle Bay
Barafundle Bay
Kaart met locatie Barafundle Bay

Barafundle Bay Beach is een prachtig strand niet ver van het centrum van Pembroke. Het is een kleine baai met mooie duinen en bomen. Wat Barafundle Bay bijzonder maakt is dat het alleen te voet toegankelijk is. De auto kun je parkeren in een parkeergarage 800 meter er vandaan. Deze locatie is meerdere malen vernoemd tot een van de beste stranden in Groot-Britannië en wordt vaak vergeleken met een Caribisch strand. Er zijn geen faciliteiten in de buurt, dus neem genoeg eten en drinken mee wanneer je een dagje op het strand gaat liggen.

Pembroke Castle (Pembroke)

In het Welsh heet het middeleeuwse kasteel in Pembroke Castell Penfro, maar onder Nederlanders staat het kasteel beter bekend als Pembroke Castle. In 1093 werd het eerste kasteel op deze plaats gebouwd, maar het huidige kasteel komt uit de 12e eeuw en heeft zijn uiterlijk te danken aan een van de machtigste mannen van die tijd namelijk William the Marshal. Je vindt het kasteel in Pembroke aan de oever van de Cleddau.

Erddig Hall (Wrexham)

Erddig Hall
Erddig Hall
Kaart met locatie Erddig Hall

Tot de populaire bezienswaardigheden behoort Erddig Hall, een zeer charmant huis. Het huis is niet alleen mooi van binnen, maar rondom het huis kun je ook prachtige wandelingen maken door de bossen en langs de prachtige tuinen vol met verassingen. Regelmatig worden er op deze locatie evenementen gehouden voor kinderen en volwassenen. In het grote café kun je ook nog eens heerlijk genieten van een selectie huisgemaakte taarten.

St. Giles Church (Wrexham)

Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoekje aan St. Giles Church. Dit is een van de belangrijkste symbolen van de stad Wrexham en tevens een van de zeven wonderen van Wales. De kerk staat historisch gezien in een vrij belangrijk deel van de stad en het is uitgegroeid tot een eeuwenoud element. De toren zorgt voor een prachtig uitzicht over het gebied.

Wrexham Rugby Club (Wrexham)

Wrexham Rugby Club
Wrexham Rugby Club
Kaart met locatie Wrexham Rugby Club

Voor de sportliefhebbers en in het bijzonder liefhebbers van rugby, is de Wrexham Rugby Club leuk om te bezoeken. Het gebouw is in het jaar 1976 opgericht en is inmiddels al vele malen gerenoveerd. Er vinden op regelmatige basis wedstrijden plaats, waar vele trouwe fans op af komen om daar te juichen voor hun favoriete team. Het is zeker interessant om eens de sfeer mee te maken die er heerst.

South Stack Lighthouse (Holyhead)

South Stack Lighthouse
South Stack Lighthouse
Kaart met locatie South Stack Lighthouse

South Stack Lighthouse is in 1809 gebouwd op een klein eilandje voor de noordwestkust van Holy Island, niet ver van Holyhead. De vuurtoren waarschuwde schepen destijds voor de gevaarlijke rotsen. Bezoekers kunnen naar de top van de vuurtoren klimmen. Het is daarnaast ook mogelijk om een rondleiding krijgen in de machinekamer en expositieruimte. De vuurtoren is het hoogseizoen geopend. Volwassenen betalen £5.50 om de vuurtoren van binnen te bekijken. Senioren en kinderen betalen iets minder, namelijk £4 en £3.

Holyhead Maritime Museum (Holyhead)

Het Holyhead Maritime Museum huisvest een aantal collecties en er wordt beweerd dat dit het oudste reddingsbootstation is in Wales. Het museum is leuk voor wie geïnteresseerd is in scheepswrakken en geschiedenis. Met het hele gezin kun je hier ontdekken hoe het was om 100 jaar geleden op de Ierse Zee te varen. Wil je meer weten over de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Ook dat is mogelijk in het Holyhead Maritme Museum. Zo kun je bijvoorbeeld een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. Het museum is geopend van Pasen t/m oktober. Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis naar binnen als ze onder begeleiding zijn van een volwassene.

Holyhead Mountain (Holyhead)

Holyhead Mountain
Holyhead Mountain
Kaart met locatie Holyhead Mountain

De hoogste heuvel op Holy Island in Anglesey is Holyhead Mountain. De berg ligt ongeveer drie kilometer ten westen van de stad Holyhead. De Holyhead Mountain komt aan twee kanten in de Ierse Zee uit en aan de oostzijde van de berg staat een wachttoren met de naam Caer y Tŵr. Elk jaar komen veel bezoekers naar de berg om de vele vogels te zien die zich nestelen in de kliffen.