Bezienswaardigheden Wales

Pagina 1 van 5 met 43 resultaten

Rhossili Bay

Rhossili Bay
Rhossili Bay
Kaart met locatie Rhossili Bay

Rhossili Bay is een 4 km lang wit zandstrand dat gelegen is op het schiereiland Gower. In 1956 werd dit geboed door de overheid als eerste uitgeroepen tot “Area of Outstanding Natural Beauty in the UK”. Het kleine en meest westelijk gelegen eiland van Gower “Worm’s Head” ligt aan de ene kant en het kleine eiland “Burry Holms” ligt aan de andere kant. Het ongerepte Rhossili Bay biedt een prachtig uitzicht op “Worm’s Head” en bij eb is een scheepswrak op het strand te zien. Verder behoren paragliden, paardrijden, vissen, surfen en natuurlijk wandelen er tot de mogelijkheden.

Pembrokeshire Coast

Pembrokeshire Coast
Pembrokeshire Coast
Kaart met locatie Pembrokeshire Coast

Langs de Pembrokeshire kust in Wales ligt het nationaal park met de naam Pembrokeshire Coast. In 1952 werd het park opgericht als nationaal park en het is het enige park in Groot-Brittannië dat vooral om de spectaculaire kustlijn bekend staat. Er zijn in totaal 3 nationale parken in Wales waarvan Pembrokeshire Coast National Park er 1 van is. Het park staat onder het beheer van de Park Authority waar 130 mensen werken onder een commissie van 18 leden.

Winkelen in Wales

De meeste winkels gaan op weekdagen om 9.00 of 10.00 uur open en sluiten om 17.00 of 18.00 uur. Op zaterdag zijn sommige winkels korter geopend. High Street is de belangrijkste winkelstraat in Bangor. De pub is doordeweeks geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Op zondagen zijn de toegestane openingsuren van 12.00 tot 22.30 uur.

Fietsen en wandelen in Wales

Fietsen en wandelen in Wales
Fietsen en wandelen in Wales

Wales is een perfecte vakantiebestemming voor activiteiten als fietsen of wandelen. Er is een groot netwerk van voet- en fietspaden waardoor je de natuur van Wales van dichtbij kunt bewonderen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden in de wandel- en fietsroutes, zo kun je kiezen voor langeafstandspaden of een korte route. Een van de langeafstandspaden is Glyndŵr’s Way, deze is ongeveer 210 kilometer lang. Bij de routes is rekening gehouden met pauzes en daarom zijn op elke route wel een paar pubs of restaurantjes te vinden.

Golfen in Wales

Golfen in Wales
Golfen in Wales

In Wales is golf een enorm populaire sport en er zijn dan ook veel banen in het land, bijna 200. Het wereldberoemde internationale toernooi de Ryder Cup is in 2010 in Wales gehouden op de golfbaan bij Newport. Een aantal banen in Wales hebben wereldfaam gekregen door hun unieke ligging of uiterlijk, zo ook de Royal St. David's die in de schaduw van het kasteel Harlech ligt. Daarnaast mag je de golfbaan Cradoc niet missen, deze baan ligt midden in een nationaal park en heeft een prachtig uitzicht op de Black Mountains. Rondom de hoofdstad Cardiff liggen maar liefst 18 golfbanen.

Wales Coast Path

Wales Coast Path
Wales Coast Path

In Wales vind je het eerste ononderbroken (wandel)pad ter wereld langs een kust, dit pad loopt langs de gehele lengte van de kust van Wales. De bestaande lange-afstand-wandelpaden, waaronder het Isle of Anglesey Coastal Path, Ceredigion Coast Path, Offa's Dyke Path en Pembrokeshire Coast Path, zijn met elkaar verbonden en vormen één ononderbroken route van maar liefst 1.400 km die wandelaars in staat stelt om de gehele kust van Wales te bewandelen. Het pad loopt van Queensferry in Noord-Wales tot aan Chepstow in het uiterste zuidoosten en voert o.a. langs 12 nationale natuurgebieden, 18 middeleeuwse kastelen, 41 Blue Flag-stranden en de belangrijke dorpen en steden Cardiff, Llandudno en Swansea.

Boekenstad Hay on Wye

Boekenstad Hay on Wye
Boekenstad Hay on Wye
Kaart met locatie Boekenstad Hay on Wye

Op de grens van Wales en Herefordshire ligt het kleine boekenstadje Hay on Wye. Hay-on-Wye betekent 'omheind land aan de rivier Wye'. Er staan twee middeleeuwse kastelen uit de Normandische periode maar het stadje is vooral bekend vanwege de vele tweedehands boekenwinkels. Er zijn sinds 1961 meer dan dertig boekwinkels gesticht en ook in de openlucht zijn opstellingen om boeken te verkopen.

Caving Brecon Beacons National Park

Caving Brecon Beacons National Park
Caving Brecon Beacons National Park
Kaart met locatie Caving Brecon Beacons National Park

In Wales vind je verschillende grotten waar je kunt klimmen en klauteren ofwel caving. Vooral in Brecon Beacons National Park is dit een populaire bezigheid. Hier is dan ook een van de langste grotsystemen van heel Europa te vinden. Een groot deel van deze grotten is zelfs nog niet verkend. Activiteitencentra zoals Rhongyr Isaf, Black Mountain Activities en Beacons Experience bieden caving aan als een van hun activiteiten, naast klimmen, kanoën, raften en nog veel meer outdoor activiteiten.

Zip World Snowdonia

Zip World Snowdonia
Zip World Snowdonia
Kaart met locatie Zip World Snowdonia

Zip World Snowdonia in Bethesda beschikt over 2 spectaculaire ziplines op een unieke lokatie in Penrhyn Quary, ’s werelds oudste en grootste leisteengroeve. Onder meer de hoogte en lengte van de ziplines en de snelheden die bereikt worden, maken een bezoek tot een ware beleving. De “Big Zipper” bereikt snelheden van 120 kilometer per uur, is 1.750 meter lang en meer dan 200 meter hoog. Bezoekers die deze zipper nog wat te hoog gegrepen vinden, kunnen hun technieken eerst oefenen op de “Short Zipper”, welke met een lengte van 450 meter een stuk korter is.

Farmer markets

Farmer markets
Farmer markets

Wales staat bekend om de gezellige farmer markets waar lokale producten worden verkocht. Op de website fmiw.co.uk kun je waar en wanneer deze markten worden georganiseerd. Een van de meest populaire is de Riverside Farmers Market, in het Riverside gebied van Cardiff, tegenover het Millennium Stadium. Deze markt is iedere zondag geopend.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende