Bezienswaardigheden Wales

Pagina 2 van 5 met 43 resultaten

Cardiff Castle (Cardiff)

Cardiff Castle
Cardiff Castle

Cardiff Castle bestaat uit twee gebouwen: een middeleeuws kasteel en een victoriaans herenhuis. Op de plek waar het Cardiff Castle is gebouwd stonden vroeger achtereenvolgens 3 forten, van 1 fort zijn de muren tegenwoordig nog steeds te zien. Cardiff Castle is tegenwoordig elk jaar de basis voor het grootste Mardi Grass van Wales en het Cardiff University's Summer Ball dat elk jaar wordt georganiseerd door de universiteit van Cardiff.

National Museum Cardiff (Cardiff)

National Museum Cardiff
National Museum Cardiff

Gelegen in het hart van Cardiff vind je het National Museum Cardiff. Dit museum huisvest de nationale kunstwerken van Wales, geologische en natuurhistorische collecties en verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Met de speciale 'The evolution of Wales' tentoonstelling wordt de oorsprong van Wales tot leven gebracht met film en geluid. Het museum is dagelijks, met uitzondering op maandag, geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is gratis toegankelijk.

Cardiff Bay (Cardiff)

Cardiff Bay
Cardiff Bay

In het zuiden van Cardiff ligt het populaire Cardiff Bay. Een eeuw geleden was hier de drukste steenkolenhaven ter wereld gevestigd maar tegenwoordig zijn die dokken omgebouwd en bevinden zich o.a. het Millennium Center en Roald Dahl Plass er. Sinds 2013 wordt hier in de zomer ook een heus kindvriendelijk stadsstrand aangelegd met waterspeeltoestellen, live muziek en entertainment van lokale muziek- en dansgroepen en traditionele attracties.

Swansea Market (Swansea)

Swansea Market
Swansea Market

Swansea Market is de grootste overdekte markt van Wales en bevindt zich al meer dan 50 jaar in het hart van de stad. Op de markt kun je fruit, groente, vlees, vis, fastfood en kleding kopen. Een aantal verkopers bieden ook lekkere streekproducten aan die je kunt proeven. Denk bijvoorbeeld aan kazen, Welshe zeewier, Penclawdd kokkels en Gower Saltmarshe lam. Ook voor bijzondere souvenirs en sieraden ben je hier aan het juiste adres.

Plantasia (Swansea)

Plantasia
Plantasia

Plantasia in een tropische kas met exotische planten en dieren. De kas bevat twee klimaatzones: tropisch klimaat met regenwoud en een aride klimaat. Hier kun je ontdekken hoe het is in het tropisch regenwoud met apen en slangen om je heen.  De collectie van Plantasia omvat meer dan 5.000 planten, waarvan er veel al zijn uitgestorven uit hun natuurlijke habitat. Dit is een ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin. Plantasia is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Swansea Museum (Swansea)

Het oudste museum van Wales ligt in Swansea. Het Swansea Museum werd in 1841 gebouwd en sindsdien is er weinig veranderd. Het is een echte schatkamer met gewone en buitengewone items uit het verleden van Swansea. Het pronkstuk van het museum is de Mummy of Hor. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Maritime & Industrial Museum (Swansea)

Het Maritime & Industrial Museum in Swansea vertelt bezoekers het verhaal van innovatie en industrie in Wales dat zich over de afgelopen 300 jaar heeft afgespeeld. Door middel van geavanceerde interactieve technologie laten ze bezoekers op een leuke manier kennismaken met Wales. Het Maritime & Industrial Museum is gratis te bezoeken en is dagelijks geopend. Je vindt het museum in een gebouw dat aan de waterkant ligt en qua architectuur zowel oude als nieuwe elementen gebruikt.

Newport Transporter Bridge (Newport)

Newport Transporter Bridge
Newport Transporter Bridge

De Newport Transporter Bridge (in het Nederlands: de Zweefbrug van Newport) is een bewegende brug. Dit is een bijzondere soort brug, omdat een deel van het wegdek horizontaal heen en weer beweegt. De brug bestaat uit een groot portaal met een vastgebonden gondel. De gondel zweeft boven de grond en gaat tussen beide oevers heen en weer. De bouw van de zweefbrug in Newport is begonnen in 1902 en voltooid in 1906. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van de brug. Het bezoekerscentrum is ieder weekend geopend.

Tredegar House (Newport)

Tredegar House
Tredegar House

Tredegar House wordt gezien als een van de architecturale wonderen van Wales. Het was een van de meest belangrijke landhuizen in de 17e eeuw. Voor meer dan 500 jaar was dit landhuis de woning van de Morgans, een belangrijke Welshe familie. Deze familie had veel grond in haar bezit. Het landhuis heeft veel mooie tuinen en parken waardoor het heerlijk is om hier rond te struinen met het gezin. Het is natuurlijk ook mogelijk om het indrukwekkende landhuis van binnen te bezichtigen. 

Newport Museum & Art Gallery
Newport Museum & Art Gallery

Het Newport Museum & Art Gallery in Newport bestaat al sinds 1888 en is vanaf toen bezig gegaan met het verzamelen van werken over de cultuur, het milieu en de geschiedenis van Newport. De oudste voorwerpen in het museum stammen uit de prehistorie en er zijn ook voorwerpen uit de tijd van de jagers en verzamelaars. Uit de middeleeuwen komen overblijfselen uit kastelen, priorijen en abdijen. Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag en is gratis te bezoeken.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende