Eten

De Zuid-Afrikaanse keuken is een mengeling van diverse nationale keukens. Zij ontleent haar eigen karakter aan geimporteerde recepten, waar in de loop van de eeuwen plaatselijke ingredienten en andere bereidingswijzen in zijn geslopen. De Zuid-Afrikanen zijn gek op vlees. Braai (barbeque) is in heel Zuid-Afrika populair. Potjiekos - stoofschotel, bereid in een pan op 3 poten Boerewors - kruidige worst Biltong - gedroogd vlees Bobotie - lamsgehakt met geelwortel en andere oosterse specerijen Bredies - stoofpotten van lams- of schapenvlees en groenten Frikkadels - gehaktballen Groene maiskolf - nazomersnack wat wordt geroosterd

Drinken

Bier is de nationale drank. De plaatselijke soorten (Castle, Lion, Ohlssons en Hansa) zijn zeker het proberen waard. Inheems Afrikaans bier heet Maheu, dit wordt gebrouwen van sorghum, is zuur en dik en een kwestie van wennen. De wijnen uit Zuid-Afrika zijn ook erg lekker. De beste wijnen komen van Klein Constantia bij Kaapstad (Sauvignon Blanc).

HygiŽne

In vergelijking met andere landen op het Afrikaanse continent is de hygiëne wat betreft voedsel in Zuid-Afrika erg goed. De bereiding van maaltijden in de restaurants voldoen in veel gevallen aan de internationale normen. Natuurlijk moet je fruit en groenten altijd goed wassen en moet je opletten dat je geen vlees koopt in kleine winkeltjes waar het erg warm is.Het Zuid-Afrikaanse kraanwater behoort bij uitstek tot het schoonste ter wereld.
Wat vind jij van de informatie? (0 stemmen):

Bestemmingen in Zuid-Afrika