Bezienswaardigheden ArgentiniŽ

Pagina 1 van 4 met 38 resultaten

Nationaal Park Iguazķ

Nationaal Park Iguazķ
Nationaal Park Iguazķ
Kaart met locatie Nationaal Park Iguazķ

In 1928 werden de watervallen van Iguaçu in het noordoosten van Argentinië officieel een nationaal park. Het Nationaal Park Iguazú is een groot natuurpark in het noorden van de Argentijnse provincie Misiones, vlakbij het drielandenpunt tussen Brazilië, Paraguay en Argentinië, waar de rivieren de Paraná en de Iguaçu samenvloeien. In het noorden grenst het aan het Braziliaanse Nationaal Park Iguaçu. Het park is beroemd vanwege de 2.700 m brede watervallen op de grens met Brazilië, die een grote toeristische trekpleister vormen. Het meest indrukwekkende deel hiervan is de zogenaamde duivelskeel, een (bijna) cirkelvormige waterval van 80 m hoog. Rondom de waterval bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor als de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman.

Natuurparken Ischigualasto en Talampaya

Natuurparken Ischigualasto en Talampaya
Natuurparken Ischigualasto en Talampaya
Kaart met locatie Natuurparken Ischigualasto en Talampaya

De natuurparken Ischigualasto en Talampaya zijn echt prachtig en een bezoekje meer dan waard. De twee parken zijn aaneengesloten en liggen in het midden van Argentinië. De twee parken samen zijn 275.000 ha groot en bestaan voor het grootste gedeelte uit woestijngebied. Er is ook een gedeelte wat gemiddeld 1.500 m boven de zeespiegel ligt. De twee parken staan sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Feria De Mataderos

De Feria De Mataderos is een fantastische markt. Voor de mensen die de cultuur van Argentinië willen proeven is dit perfect. Er zijn veel leuke dingen te koop en er wordt een zeer uiteenlopend assortiment aangeboden. De markt bevindt zich op 20 minuten rijden buiten het centrum van Buenos Aires.

Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca
Quebrada de Humahuaca
Kaart met locatie Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca is een vallei in Argentinië die een belangrijke culturele route volgt, de Camino Inca, langs de Rio Grande. De vallei laat sporen na van een belangrijke handelsroute uit de afgelopen 10.000 jaar. Zichtbaar zijn de sporen van prehistorische jachtgemeenschappen, het Inca-rijk (15e en 16e eeuw) en de onafhankelijkheidsstrijd (19e en 20e eeuw).

Cueva de las Manos

Cueva de las Manos
Cueva de las Manos
Kaart met locatie Cueva de las Manos

Cueva de las Manos (Grotten van de Handen) is de naam van een archeologische site Río Pinturas. In de grotten vind je een bijzondere collectie grotkunst uit de periode van 13.000 tot 9.500 jaar geleden. De naam heeft het te danken aan het vele aantal tekeningen van menselijke handen. Sinds 1999 staat de site op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sport in ArgentiniŽ

Sport in ArgentiniŽ
Sport in ArgentiniŽ

Voetbal is erg populair in Argentinië, maar ook polo wordt veel beoefend. Rondom de stad Coronel Suárez (de hoofstad van de polo), in de provincie Buenos Aires, zijn polo-estancias. Hier kun je de beginselen van deze sport leren. Argentinië is een van de beste pololanden ter wereld, maar ook tennis en golf zijn erg populair. Een andere populaire volksport is vissen. Het seizoen is van november en april. Met de Atlantische Oceaan-kust, grote rivieren en vele bergmeren is Argentinië een waar visparadijs. Er worden vaak festiviteiten en wedstrijden georganiseerd.

Difunta Correa

Difunta Correa
Difunta Correa
Kaart met locatie Difunta Correa

Difunta Correa is het grootste bedevaartsoord van Argentinië. Rond 1940 ontstond er een dorpje waar Deolinda Correa overleed. Zij wordt beschouwd als heilige en inmiddels zijn er 17 kapelletjes en huisjes neergezet rondom de heuvels. Uit alle delen van het land komt men namelijk voorwerpen brengen die het symbool moeten zijn van de bescherming. Zo staat er duizenden maquettes van huizen die beschermd moeten worden.

Processie in LujŠn

In de bedevaartsplaats Luján wordt 2x per jaar (8 mei en 8 december) de belangrijkste processie van het land gehouden. In de kathedraal van Luján staat het beeld van de Maagd Maria, beschermvrouw van het transport. Deze afbeelding zie je ook op elk station, in de autobussen en vrachtwagens.

Plaza de Mayo (Buenos Aires)

Plaza de Mayo
Plaza de Mayo
Kaart met locatie Plaza de Mayo

Het Plaza de Mayo dankt zijn naam aan de stichters van de Argentijnse Republiek die hier in mei 1810 de onafhankelijkheid van het land verklaarden. Dit plein met prachtige palmen, tuinen, een centraal standbeeld en historische gebouwen uit het koloniale tijdperk rondom ligt er tegenwoordig helaas slecht onderhouden bij.

Avenida 9 de Julio (Buenos Aires)

Avenida 9 de Julio
Avenida 9 de Julio
Kaart met locatie Avenida 9 de Julio

De Avenida 9 de Julio is sinds 1936 de breedste straat ter wereld, de stoepen aan de twee zijkanten van de straat liggen bijna 140 meter uit elkaar. De naam van de straat refereert naar Onafhankelijkheidsdag wat p 9 juli wordt gevierd. De Avenida 9 de Julio bestaat uit 14 rijbanen, zeven banen heen en zeven banen terug. Aan beide zijden van de boulevard volgt vervolgens een groenstrook, met daarnaast nog eens twee rijbanen aan beide kanten van de straat. In totaal heeft de Avenida 9 de Julio met haar parallelwegen dus 18 rijbanen!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende