Bezienswaardigheden Argentinië

Nationaal Park Iguazú

Nationaal Park Iguazú
Nationaal Park Iguazú
Kaart met locatie Nationaal Park Iguazú

In 1928 werden de watervallen van Iguaçu in het noordoosten van Argentinië officieel een nationaal park. Het Nationaal Park Iguazú is een groot natuurpark in het noorden van de Argentijnse provincie Misiones, vlakbij het drielandenpunt tussen Brazilië, Paraguay en Argentinië, waar de rivieren de Paraná en de Iguaçu samenvloeien. In het noorden grenst het aan het Braziliaanse Nationaal Park Iguaçu. Het park is beroemd vanwege de 2.700 m brede watervallen op de grens met Brazilië, die een grote toeristische trekpleister vormen. Het meest indrukwekkende deel hiervan is de zogenaamde duivelskeel, een (bijna) cirkelvormige waterval van 80 m hoog. Rondom de waterval bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor als de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman.

Natuurparken Ischigualasto en Talampaya

Natuurparken Ischigualasto en Talampaya
Natuurparken Ischigualasto en Talampaya
Kaart met locatie Natuurparken Ischigualasto en Talampaya

De natuurparken Ischigualasto en Talampaya zijn echt prachtig en een bezoekje meer dan waard. De twee parken zijn aaneengesloten en liggen in het midden van Argentinië. De twee parken samen zijn 275.000 ha groot en bestaan voor het grootste gedeelte uit woestijngebied. Er is ook een gedeelte wat gemiddeld 1.500 m boven de zeespiegel ligt. De twee parken staan sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Feria De Mataderos

De Feria De Mataderos is een fantastische markt. Voor de mensen die de cultuur van Argentinië willen proeven is dit perfect. Er zijn veel leuke dingen te koop en er wordt een zeer uiteenlopend assortiment aangeboden. De markt bevindt zich op 20 minuten rijden buiten het centrum van Buenos Aires.

Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca
Quebrada de Humahuaca
Kaart met locatie Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca is een vallei in Argentinië die een belangrijke culturele route volgt, de Camino Inca, langs de Rio Grande. De vallei laat sporen na van een belangrijke handelsroute uit de afgelopen 10.000 jaar. Zichtbaar zijn de sporen van prehistorische jachtgemeenschappen, het Inca-rijk (15e en 16e eeuw) en de onafhankelijkheidsstrijd (19e en 20e eeuw).

Cueva de las Manos

Cueva de las Manos
Cueva de las Manos
Kaart met locatie Cueva de las Manos

Cueva de las Manos (Grotten van de Handen) is de naam van een archeologische site Río Pinturas. In de grotten vind je een bijzondere collectie grotkunst uit de periode van 13.000 tot 9.500 jaar geleden. De naam heeft het te danken aan het vele aantal tekeningen van menselijke handen. Sinds 1999 staat de site op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sport in Argentinië

Sport in Argentinië
Sport in Argentinië

Voetbal is erg populair in Argentinië, maar ook polo wordt veel beoefend. Rondom de stad Coronel Suárez (de hoofstad van de polo), in de provincie Buenos Aires, zijn polo-estancias. Hier kun je de beginselen van deze sport leren. Argentinië is een van de beste pololanden ter wereld, maar ook tennis en golf zijn erg populair. Een andere populaire volksport is vissen. Het seizoen is van november en april. Met de Atlantische Oceaan-kust, grote rivieren en vele bergmeren is Argentinië een waar visparadijs. Er worden vaak festiviteiten en wedstrijden georganiseerd.

Difunta Correa

Difunta Correa
Difunta Correa
Kaart met locatie Difunta Correa

Difunta Correa is het grootste bedevaartsoord van Argentinië. Rond 1940 ontstond er een dorpje waar Deolinda Correa overleed. Zij wordt beschouwd als heilige en inmiddels zijn er 17 kapelletjes en huisjes neergezet rondom de heuvels. Uit alle delen van het land komt men namelijk voorwerpen brengen die het symbool moeten zijn van de bescherming. Zo staat er duizenden maquettes van huizen die beschermd moeten worden.

Processie in Luján

In de bedevaartsplaats Luján wordt 2x per jaar (8 mei en 8 december) de belangrijkste processie van het land gehouden. In de kathedraal van Luján staat het beeld van de Maagd Maria, beschermvrouw van het transport. Deze afbeelding zie je ook op elk station, in de autobussen en vrachtwagens.

Plaza de Mayo (Buenos Aires)

Plaza de Mayo
Plaza de Mayo
Kaart met locatie Plaza de Mayo

Het Plaza de Mayo dankt zijn naam aan de stichters van de Argentijnse Republiek die hier in mei 1810 de onafhankelijkheid van het land verklaarden. Dit plein met prachtige palmen, tuinen, een centraal standbeeld en historische gebouwen uit het koloniale tijdperk rondom ligt er tegenwoordig helaas slecht onderhouden bij.

Avenida 9 de Julio (Buenos Aires)

Avenida 9 de Julio
Avenida 9 de Julio
Kaart met locatie Avenida 9 de Julio

De Avenida 9 de Julio is sinds 1936 de breedste straat ter wereld, de stoepen aan de twee zijkanten van de straat liggen bijna 140 meter uit elkaar. De naam van de straat refereert naar Onafhankelijkheidsdag wat p 9 juli wordt gevierd. De Avenida 9 de Julio bestaat uit 14 rijbanen, zeven banen heen en zeven banen terug. Aan beide zijden van de boulevard volgt vervolgens een groenstrook, met daarnaast nog eens twee rijbanen aan beide kanten van de straat. In totaal heeft de Avenida 9 de Julio met haar parallelwegen dus 18 rijbanen!

La Recoleta kerkhof (Buenos Aires)

La Recoleta kerkhof
La Recoleta kerkhof
Kaart met locatie La Recoleta kerkhof

La Recoleta kerkhof is de begraafplaats van de welgestelde burgers. Ook het graf van Evita Perón bevindt zich hier. Het kerkhof is sinds de inwijding in 1882 een soort kleine weergave van Buenos Aires en haar verschillende bouwstijlen.

Teatro Colón (Buenos Aires)

Teatro Colón
Teatro Colón
Kaart met locatie Teatro Colón

Het Teatro Colón is het symbool van de stad haar bloeiende leven. Het Teatro Colón is een cindrukwekkende concertzaal tevens is de akoestiek van het theater een van de besten in de wereld. Het is een van de bekendste gebouwen van de stad en heeft een mooie Europese bouwstijl. Het auditorium biedt plaats voor meer dan 3,500 bezoekers en heeft maar liefst zes verdiepingen. Het gebouw is zo´n 28 meter hoog en is ontworpen door de architecten Vittorio Meano en Francesco Tamburini.

Cementerio de la Recoleta (Buenos Aires)

Cementerio de la Recoleta
Cementerio de la Recoleta
Kaart met locatie Cementerio de la Recoleta

Het Cementerio de la Recoleta is gelegen in een rijke Argentijnse wijk en is tevens de opvallendste bezienswaardigheid in Buenos Aires. Dit kerkhof staat bekend om zijn graftombes van beroemde overleden Argentijnen, waaronder de bekendste Eva Pèron. Eva Pèron was de first lady van president Juan Pèron. Oorspronkelijk was dit kerkhof een klooster buiten de stad. Eind 19e eeuw kwamen veel rijke burgers in de buurt van het kerkhof wonen om te ontsnappen aan de gele koorts die op dat moment heerste. Met de interessante geschiedenis en de mooie architectuur is dit kerkhof een leuke bezienswaardigheid.

Museo Historico Nacional (Buenos Aires)

Museo Historico Nacional
Museo Historico Nacional
Kaart met locatie Museo Historico Nacional

Het Museo Historico Nacional is gelegen in een antiek huis van de Italiaanse Lezama familie. Het huis is gevestigd in de wijk San Telmo. Dit museum is gebouwd in de late 19e eeuw en is toegewijd aan de Argentijnse geschiedenis. Er zijn hier exposities te bewonderen over de Mei Revolutie en de onafhankelijkheidsoorlog. De exposities beelden het verleden in chronologische volgorde uit. In 33 zaaltjes en drie galerijen is er veel te bewonderen, waaronder de verzameling van Càndido Lòpez die de oorlog tegen Paraguay in de jaren '70 van de 19e eeuw weergeven. Museo Historico Nacional is een van de oudste musea in Buenos Aires.

Plaza de Mayo (Buenos Aires)

Plaza de Mayo
Plaza de Mayo
Kaart met locatie Plaza de Mayo

Plaza de Mayo is een zeer bekend plein in Buenos Aires, met een interessante geschiedenis en wordt ook wel het politieke centrum van Argentinië genoemd. Door de jaren heen zijn hier altijd belangrijke politieke evenementen gehouden. Het plein is vernoemd naar de Mei Revolutie die plaatsvond in 1810, waarna Argentinië onafhankelijk is geworden van Spanje. Op Plaza de Mayo is het regeringsterrein te vinden maar ook vind je om dit plein meer bekende gebouwen zoals het oude stadhuis, het roze huis (presidentiële huis), het nieuwe stadhuis , de Mei Piramide en het hoofdkantoor van de Nationale Bank. De drie dwazen moeders protesteerden hier vroeger regelmatig, ze zijn elke donderdag om half 4 op het plein te vinden en lopen daar rond.

Museo Nacional de Bellas Artes (Buenos Aires)

Museo Nacional de Bellas Artes
Museo Nacional de Bellas Artes
Kaart met locatie Museo Nacional de Bellas Artes

Museo Nacional de Bellas Artes (Museum van Schone Kunsten) in Buenos Aires is één van de bekendste musea van Argentinië met veel Europese meesterwerken en werken van (hedendaagse) Argentijnse kunstenaars. In het museum zijn diverse zalen waar de mooiste schilderijen hangen, iedere zaal heeft een eigen thema of tijd waaruit de schilderijen stammen. Het museum had zijn oorsprong in 1896 en herbergt tegenwoordig de grootste collectie Argentijnse schilderijen en beelden uit de 19e en 20e eeuw ter wereld.

Museo Evita (Buenos Aires)

Museo Evita, eveneens in Buenos Aires, is een eerbetoon aan Eva Duarte Perón. In dit museum kun je een kijkje nemen in haar leven. Het museum is geopend in 2002 precies 50 jaar na haar dood. In het museum wordt van alles verteld over de “First Lady” van Argentinië. Er zijn verschillende zalen met ieder een ander thema uit haar leven. Zo is er een zaal die gaat over haar kindertijd, maar ook een over haar leven als tiener.

Museo Historico Nacional (Buenos Aires)

Museo Historico Nacional is een van de oudste en belangrijkste musea in Buenos Aires. Er zijn 33 zalen en 3 galerieën waar het nodige wordt tentoongesteld. Zo kun je oude legeruniformen bekijken maar ook gebruiksvoorwerpen die men vroeger gebruikte. Het hoogtepunt van het museum is de verzameling kunst van Cándido López. Deze serie schilderijen is erg mooi en fascinerend.

Winkelen in Buenos Aires (Buenos Aires)

Winkelen in Buenos Aires
Winkelen in Buenos Aires
Kaart met locatie Winkelen in Buenos Aires

Buenos Aires kent meerdere winkelcentra waar je goed kunt winkelen. De winkels zijn geopend van 9.00 tot 19.30 uur. In de kleine (toeristische) steden bieden de winkels voornamelijk souvenirs, typische Argentijnse kledij en warme kleding voor in de koudere gebieden. Vanwege de siësta sluiten de winkels buiten de grote steden vaak ook tussen de middag.

Patagonia Museum Francisco P. Moreno (Bariloche)

Patagonia Museum Francisco P. Moreno
Patagonia Museum Francisco P. Moreno
Kaart met locatie Patagonia Museum Francisco P. Moreno

Het Patagonia Museum Francisco P. Moreno werd op 17 maart 1940 geopend als onderdeel van de opening van het openbaar centrum van Bariloche, een centrum dat gebouwd werd in opdracht van de regering om de toen nog afgelegen skistad te bevorderen. Het is vernoemd naar Francisco Moreno, een vooraanstaande Argentijnse geleerde en ontdekkingsreiziger. In 1992 werd het gebouw uitgebreid en gemoderniseerd. Het museum werd, net als de bijhorende openbare bibliotheek Domingo Sarmiento en het gemeentehuis, ontworpen door Ernesto de Estrada.

Chocolatiers (Bariloche)

Chocolatiers
Chocolatiers
Kaart met locatie Chocolatiers

In de stad Bariloche vind je veel verschillende chocolatiers. Sommige winkels zijn zo groot als een supermarkt. Een echt walhalla voor de chocolade-liefhebber dus! De meeste chocolatiers zijn in handen van een aantal Italiaanse families. Er is in Bariloche zelfs een chocolademuseum en je kunt een chocoladefabriek bezoeken. In het museum kun je een rondleiding volgen en verschillende soorten chocolade proeven. Ook kun je er nog een doosje met chocola kopen.

Parque Nacional Nahuel Huapi (Bariloche)

Parque Nacional Nahuel Huapi
Parque Nacional Nahuel Huapi
Kaart met locatie Parque Nacional Nahuel Huapi

Argentinië was het eerste land van Zuid-Amerika dat nationale parken heeft ingesteld. Dit ter bescherming van de flora en fauna. Tegenwoordig telt Argentinië 20 nationale parken en 8 provinciale parken. Totaal is 140.000 km² beschermd gebied, ongeveer 5% van de totale landoppervlakte. Het eerste nationale park (opgericht in 1903) is Parque Nacional Nahuel Huapi. Dit park is nu 7.050 km² groot en een van de meest bezochte parken van het land. De grootste stad in het park is San Carlos de Bariloche. Er zijn verschillende meren in het park, zoals Nahuel Huapi-meer, Lago Gutierrez, Lago Mascardi, en Lago Traful.

Walvisexcursie (Puerto Madryn)

Walvisexcursie
Walvisexcursie
Kaart met locatie Walvisexcursie

Wanneer je in Puerto Madryn verblijft is het mogelijk bij het nabijgelegen Península Valdés een walvisexcursie te doen. Rondom dit schiereiland leeft een groot deel van het jaar een groep zuidkapers (een walvissoort). De zuidkapers laten zich vooral in de maanden juni t/m november zien. Deze excursie is een dagbesteding op zich waarbij je vanaf de boot de walvissen kunt bewonderen. Een walvissentour is gemakkelijk te boeken vanuit Puerto Madryn.

Reserva Provincial Punta Tumbo (Puerto Madryn)

Reserva Provincial Punta Tumbo
Reserva Provincial Punta Tumbo
Kaart met locatie Reserva Provincial Punta Tumbo

Het schiereiland Reserva Provincial Punta Tumbo is een natuurgebied ten zuiden van Puerto Madryn in de Atlantische Oceaan. Hier leven miljoenen Magelhaen pinguïns, maar ook zijn hier vele soorten zeevogels te bewonderen. Tussen september en april komen een groot aantal Magelhaense pinguïns naar deze plaats om hun eieren uit te broeden. Punta Tumbo is sinds 1979 een beschermd gebied. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties in Chubut.

Península Valdés (Puerto Madryn)

Península Valdés
Península Valdés
Kaart met locatie Península Valdés

Schiereiland Península Valdés ligt ten noorden van de Golfo Nuevo. Sinds 1999 staat dit wereldberoemde natuurgebied op de Werelderfgoedlijst. Vele walvissen, zeeleeuwen, pinguïns, zeeolifanten maar ook veel vogelsoorten verblijven hier graag waardoor het gebied erg bekend is. Het is een vrijwel boomloos gebied wat vooral is begroeid met grassen die goed tegen de hitte kunnen. Van juni t/m oktober verblijven verschillende soorten walvissen voor de kust om te paren. Zo'n anderhalf miljoen rotsaalscholvers en ñandus (een soort struisvogel) komen hier in de zomer om zich hier te nestelen. Kortom is Península Valdés een geliefde plaats bij zowel mens als dier.

Stadstour (Calafate)

Stadstour
Stadstour
Kaart met locatie Stadstour

Het is erg leuk om een stadstour te maken door El Calafate. Het is namelijk een stad met veel bezienswaardigheden, pittoreske huizen, restaurants, ambachtelijke winkels en een historische binnenstad. Tijdens de tour krijg je meer te horen over de geschiedenis en de cultuur van de stad maar ook over de inwoners. Ook kan je dan een bezoek brengen aan het Mirador of Virgen de la Paz, wat een mooi uitzichtpunt is.

Dorpje El Chalten (Calafate)

Dorpje El Chalten
Dorpje El Chalten
Kaart met locatie Dorpje El Chalten

Noordelijk van het Argentinomeer ligt het dorpje El Chalten, aan de voet van het Fitz Roy gebergte. Vanuit El Chalten zijn prachtige bergwandelingen te maken. Er zijn dagwandelingen en meerdaagse wandelingen te maken door het prachtige gebergte. Ook bergbeklimmers zitten goed in de Cerro Torre en de Cerro Fitz Roy. De Cuava de Las Manos, een grot met kleurrijke schilderingen en prehistorische jachtschilderingen, is ook te bezoeken.

Nationaal Park Los Glaciares (Calafate)

Nationaal Park Los Glaciares
Nationaal Park Los Glaciares
Kaart met locatie Nationaal Park Los Glaciares

Nationaal Park Los Glaciares is een prachtig park wat op de grens met Chili ligt. Het gebied staat ook wel bekend staat als de Austral Andes. Het park is enorm groot en er je kunt er bergen, gletsjers, meren en prachtige bossen vinden. In het westen ligt een deel van de Andes, bedolven onder sneeuw en ijs. Sinds 1981 staat dit park al op de Werelderfgoedlijst. Dit park is de voornaamste reden dat toeristen naar El Calafate komen. Je vindt er onder andere blokken ijs van wel duizend jaar oud. Het park heeft zijn naam te danken aan het feit dat er zo veel gletsjers in het gebied te vinden zijn. Bijna 30 procent van het hele park bestaat namelijk uit ijsvlaktes. Er zijn in totaal 47 grote gletsjers en nog zo'n 200 kleine. De bekendste en belangrijkste gletsjers zijn de Perito Morenogletsjer en de Upsalagletsjer.

Basílica Menor y Convento de San Francisco (Salta)

Basílica Menor y Convento de San Francisco
Basílica Menor y Convento de San Francisco
Kaart met locatie Basílica Menor y Convento de San Francisco

Basílica Menor y Convento de San Francisco is een indrukwekkende kerk met een 53 meter hoge toren die 's avonds fraai verlicht is. Maar ook in de ondergaande zon komt zijn roze-gele façade kleur mooi uit. Aan de kerk is een klein museum gevestigd waar religieuze kunst te zien is. Hier zijn ook rondleidingen te volgen. Basílica Menor y Convento de San Francisco is een typisch voorbeeld van de prachtige architectuur die Salta beschikt. Op twee blokken afstand van het centrale plein 'Plaza 9 de Julio' is Basílica Menor y Convento de San Francisco te vinden.

Dorp Cachi (Salta)

Dorp Cachi
Dorp Cachi
Kaart met locatie Dorp Cachi

Het nabijgelegen dorp Cachi is zeker een bezoekje waard. Dit is een dorp met oude stenen straten die het heeft behouden uit de tijd van de Spaanse kolonie. Cachi heeft in zijn omgeving vele valleien, maar is ook rijk aan gekleurde rotsen en cactussen. Via het nationale park 'Los Cardones' is het 160 kilometer rijden naar Cachi. Geniet onderweg van de mooie natuur en verbaas je over de 6 tot 8 meter hoge cactussen. Een mooie reis, en een mooie aankomst. Dubbel genieten dus. 

Museo de Alta Montaña (Salta)

Museo de Alta Montaña
Museo de Alta Montaña
Kaart met locatie Museo de Alta Montaña

In Salta is het Museo de Alta Montaña te vinden, dit museum wordt ook wel MAAM genoemd. In het Museo de Alta Montaña zijn drie Inca kinderlichamen geborgen welke in de nabijheid van Mount Llullaillaco gevonden zijn. Er zijn vele archeologische vondsten gedaan in de toppen van de Llullaillaco vulkaan. De vondsten zijn in het MAAM te bewonderen. Dit is zeker de moeite waard om te gaan doen.

Nationaal Park Tierra del Fuego (Ushuaia)

Nationaal Park Tierra del Fuego
Nationaal Park Tierra del Fuego
Kaart met locatie Nationaal Park Tierra del Fuego

Nationaal Park Tierra del Fuego ligt in het Argentijnse deel van Vuurland en werd in 1960 opgericht. Het park heeft uitgestrekte bossen, bergen, meren en rivieren waar vele vogels en zoogdieren leven. Vanuit Ushuaia kan het park bereikt worden door middel van een stoomtrein voor toeristen. De Tren del Fin del Mundo brengt je over 5 kilometer naar de ingang van het park. De oppervlakte van het park is ongeveer 630 km². Er zijn veel verschillende soorten zoogdieren te vinden als muskusratten bevers, vossen en de guanaco. Ook leven er bijna 90 soorten vogels, waaronder de condor en de scholeksters. Voor wandelaars is het park zeer interessant omdat het veel wandelroutes heeft die door de prachtige natuur lopen.

Beaglekanaal (Ushuaia)

Beaglekanaal
Beaglekanaal
Kaart met locatie Beaglekanaal

Vanuit Ushuaia is het mogelijk om een boottocht te maken op het Beaglekanaal. Er zijn twee soorten tochten. Hierbij vaar je onder andere naar Isla de los Lobos en Osla de los Pajaros. Het Beaglekanaal heeft zijn naam te danken aan Darwin, die in 1833 met zijn boot HMS Beagle over de wateren voer. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de gletsjers, bergen en Ushuaia.

Museo Yamana (Ushuaia)

Museo Yamana
Museo Yamana
Kaart met locatie Museo Yamana

Museo Yamana is een model-museum die de bezetting van Tierra del Fuego weergeeft, de ontmoetingen tussen de inheemse bevolking en de Europeanen en het leven van de Yamana-bevolking. Er zijn verschillende kamers te bezoeken waar onder andere kaartmodellen van de bezetting te zien zijn, de afstammelingen van de inheemse bevolking en foto's van de ontmoetingen. Ook leer je er door middel van modellen en foto's meer over de gewoonten van de Yamana, het vervoer dat ze hadden, de visserij en de kleding die ze destijds droegen.

Museo del Fin del Mundo (Ushuaia)

Museo del Fin del Mundo
Museo del Fin del Mundo
Kaart met locatie Museo del Fin del Mundo

In Museo del Fin del Mundo (Museum van het Einde van de Wereld) kan je onder andere inheemse vogels als de condor bekijken. Ook zijn er verschillende maritieme instrumenten, een reconstructie van een oude winkel en een indrukwekkend boegbeeld van een zeemeermin. Tevens zijn er foto's en verhalen te bekijken over de oorspronkelijke bewoners. Het museum bestaat uit twee delen. Het eerste deel is origineel en was in 1905 de residentie van een gouverneur. Het tweede deel is nieuw en geopend in 2008.

Wijnboerderijen Mendoza (Mendoza)

Wijnboerderijen Mendoza
Wijnboerderijen Mendoza
Kaart met locatie Wijnboerderijen Mendoza

De verschillende wijnboerderijen rondom Mendoza nodigen je graag uit om te komen proeven. Op zo'n 20 km van Mendoza, in het plaatsje Maipu, bevinden zich een aantal beroemde wijnhuizen, zoals La Colina de Oro en Bodega La Rural. Om zowel de stad als de verschillende soorten wijnen te verkennen, kun je op de fiets de landerijen waar de druiven en olijven geteeld worden bezoeken. Wanneer je onderweg toe bent aan een pauze is dat direct een mooie gelegenheid om de verschillende wijntjes te proeven.

Park San Martin (Mendoza)

Park San Martin
Park San Martin
Kaart met locatie Park San Martin

Het uitgestrekte park San Martin, aan de rand van Mendoza, is zeker een bezoek waard. De ingang van het park heeft een zeer interessante poort waar letterlijk een geschiedenis achter zit. Dit nodigt direct uit om te kijken in het park. Het is een enorm groot park waar zeker een middag doorgebracht kan worden. Laat je hier overspoelen door de groene ruimte en geniet vooral van de rust.

Nationaal Park Sierra de las Quijadas (Mendoza)

Nationaal Park Sierra de las Quijadas
Nationaal Park Sierra de las Quijadas
Kaart met locatie Nationaal Park Sierra de las Quijadas

Nationaal Park Sierra de las Quijadas ligt ten oosten van Mendoza en is vooral bekend vanwege zijn reusachtige rode zandstenen ravijnen. In het park werden paleontologische resten gevonden van 120 miljoen jaar oud. Lang geleden leefden de pterosauriërs (vliegende reptielen) in dit gebied. Het park is in 1991 gecreëerd en is 150.000 hectare groot. Wanneer je van plan bent dit park te bezoeken is het mogelijk om vanaf verschillende uitkijkpunten de warme tinten van de kliffen te bewonderen.