Bezienswaardigheden Aruba

Pagina 1 van 4 met 31 resultaten

Nationaal Park Arikok

Nationaal Park Arikok
Nationaal Park Arikok
Kaart met locatie Nationaal Park Arikok

Het Nationaal Park Arikok beslaat 18% van het oppervlak van Aruba, in totaal 34 km². Tijdens een wandeltocht, al dan niet onder begeleiding van een gids, kun je de diversiteit in flora en fauna van dit beschermde gebied ontdekken. Er groeien o.a. veel kaktussen in dit gebied.

California vuurtoren

De oude stenen California vuurtoren staat op het noordelijkste punt van Aruba. De vuurtoren is vernoemd naar het vrachtschip ‘California’ dat vlak voor de kust schipbreuk leed. Door de verhoogde ligging heb je een prachtig uitzicht op de zandstranden aan de westelijke kant van het eiland.

Grotten van Fontein

Op het eiland zijn enkele grotten. Vlak bij de noordoostkust bij Fontein en Guadirikiri liggen de meest interessante. De grotten van Fontein zijn vooral populair door de interessante Indiaanse rotstekeningen. De grootste grot is bijna 30 m lang en gemiddeld 13 m breed. De hoogte verschilt van 2 tot 30 m.

Winkelen op Aruba

Winkelen op Aruba
Winkelen op Aruba

Aruba is een winkelparadijs waar je parfum, drank, stoffen, sieraden, horloges, camera’s, mode, kristal, Chinees porselein en vele andere producten kan kopen tegen zeer redelijke prijzen. In veel winkels kan je ook plaatselijk handwerk kopen.

Vissen op Aruba

Vissen op Aruba
Vissen op Aruba

In de wateren rondom Aruba kun je veel verschillende Atlantische vissen vangen. Zeilvis, blauwe en witte merlijn, wahoo, haaien, barracuda, maanvis, koningsvis, bonito en tonijn zijn er in overvloed. De ervaren kapitein en diens assistent zullen je helpen welke vis dan ook te vangen, ook al heb je weinig/geen ervaring.

Duiken op Aruba

Duiken op Aruba
Duiken op Aruba

Wil je leren duiken, volg dan de cursus Certification Scuba Diving. Je kunt dan de geweldige schoonheid van Aruba’s onderwaterwereld zien. Duikers met een Open Water-certificaat kunnen genieten van de vele duikplaatsen die Aruba te bieden heeft. Je kunt gaan ‘wall-diven’, koraalduiken, of wrakken onderzoeken die in de Tweede Wereldoorlog zijn gezonken. Als je liever dichter bij de oppervlakte wilt snorkelen, dan kan je niet alleen de koraalformaties bewonderen, maar je kunt ook de scheepswrakken gaan bekijken die soms nog zichtbaar zijn.

Bowlen

Bowlen
Bowlen

Bowlen is een erg geliefde sport op Aruba. De nieuwe Eagle Bowling Palace verzorgt schoenen, snacks en drankjes. Gevestigd dichtbij de grote hotels, heeft dit bowlingcomplex alles wat nodig is voor een gezellig dagje uit met de hele familie.

Golfen op Aruba

Golfen op Aruba
Golfen op Aruba

Golf is een sport die erg in opkomst is op Aruba. Dit fantastische eiland heeft tegenwoordig twee golfbanen, een 18-holes en een 9-holes. En er zijn zelfs plannen voor een 27-holes baan. De golfbanen liggen vlakbij prachtig witte zandstranden en de azuurblauwe zee. Met deze achtergrond is het slaan van een balletje een relaxte bezigheid op het tropische eiland.

Fort Zoutman (Oranjestad)

Fort Zoutman is het oudste gebouw van Aruba en mag echt niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan het eiland. Het historisch museum is er gevestigd en dit is dé plek om kennis te maken met het verleden van Aruba. Je kunt er o.a. een collectie bezichtigen van documenten en gebruiksvoorwerpen en je krijgt er een overzicht van de historische ontwikkelingen op Aruba.

Kalkoven in de Ranchostraat (Oranjestad)

Kalkoven in de Ranchostraat
Kalkoven in de Ranchostraat
Kaart met locatie Kalkoven in de Ranchostraat

De kalkoven in de Ranchostraat werd in 1892 gebouwd door de heer Santiago Tromp en deed dienst tot 1949. Men gebruikte deze oven voor het maken van kalk. Koraalstenen en schelpen werden verhit totdat ze verpulverden, daarna werd er water gebruikt om de poeder te blussen. Men gebruikte toen het kalk om huizen en gebouwen te pleisteren en te verven. Dit is de enige authentieke kalkoven die nog intact is en een van de weinige industriële monumenten van Aruba.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende