Bezienswaardigheden Bahamas

De meeste mensen bezoeken de Bahamas voor het tropische klimaat en de witte bountystranden. Je zult je op de Bahamas niet snel vervelen, want er zijn ook veel leuke bezienswaardigheden om te bezoeken en activiteiten om te doen tijdens je vakantie. Ga bijvoorbeeld golfen, beoefen een watersport of breng een bezoekje aan de flamingo's of varkens die op sommige eilanden te vinden zijn. De beste bezienswaardigheden van de Bahamas vind je hieronder.

Varkens in de zee
Varkens in de zee

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Lucayan National Park

Lucayan National Park bevindt zich op het eiland Grand Bahama. Het park staat bekend om zijn mangrove bomen en ander natuurschoon maar biedt ook een thuis voor vogels zoals flamingo's, rode benen thrushes en de zeldzame Bahama papegaai. Het park werd opgericht in 1982. In het park zijn de mooiste onderwatergrotten ter wereld te vinden. Dit park is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Aquaventure, Atlantis Paradise Islandís Waterpark

Aquaventure, Atlantis Paradise Islandís Waterpark
Aquaventure, Atlantis Paradise Islandís Waterpark

Het waterpark op Paradise Island, bij hotel Atlantis, is het grootste door de mens gemaakte marine park (141 ha) met meer dan 50.000 zeedieren. Ook zijn er glijbanen, aquariums vol exotische vissen, 20 zwemgebieden, een spectaculaire kinderfort en nog veel meer dingen om te doen en te bekijken. Het park is maar beperkt toegankelijk dus je zult er vroeg moeten zijn wil je een van de kaarten bemachtigen.

Exuma

Exuma
Exuma

Exuma is net een verlaten eiland. Het grootste deel van de bevolking woont op Great en Little Exuma die met elkaar verbonden zijn door een brug. Breng zeker een bezoek aan The Exuma Land and Sea Park, alleen toegankelijk langs de zee en een toevluchtsoord voor beschermde dierensoorten. In april vindt hier de regatta van de Exterior Islands plaats. De beste traditionele schepen nemen het dan tegen elkaar op. Ook de vangst op bonefish is een bekend tijdverdrijf op Exuma.

Watersport op de Bahamas

Watersport op de Bahamas
Watersport op de Bahamas

De Bahamas vormen een prachtig gebied voor watersport. Je kunt er zeilen, zwemmen, snorkelen en waterskiën. Over het hele land liggen duikcentra verspreid. Zij organiseren duiktochten en geven vaak ook les. Sommige centra beschikken ook over de mogelijkheid om onderwaterfoto's te maken en af te drukken. zo houd je een prachtige souvenir over aan de reis.

Winkelen op de Bahamas

Winkelen op de Bahamas
Winkelen op de Bahamas

Merkartikelen zijn op de Bahamas vaak een stuk goedkoper. Op een groot aantal artikelen wordt geen belasting geheven zoals alcohol, porselein, kristal, horloges/klokken, fotoartikelen, lederwaren en parfum.

De winkels zijn over het algemeen geopend van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. In de toeristische gebieden zijn de winkels vaak langer geopend en soms ook op zondag.

Golfen op de Bahamas

Golfen op de Bahamas
Golfen op de Bahamas

Een andere leuke manier om de middag te spenderen, is een bezoek te brengen aan een van de drukbezochte golfbanen op de Bahamas. Je kunt hier terecht om recreatief een balletje te slaan, maar ook worden er complete cursussen aangeboden.

Leisteengrotten

Liefhebbers kunnen hun geluk niet op bij een bezoek aan een van de vele leisteengrotten die op de Bahamas te vinden zijn. Je kunt met of zonder gids een tocht door de grotten maken om deze prachtige natuurfenomenen eens van dichterbij te bekijken.

Pompey Museum of Slavery and Emancipation (Nassau)

Pompey Museum of Slavery and Emancipation
Pompey Museum of Slavery and Emancipation

In het Pompey Museum of Slavery and Emancipation in Nassau wordt de geschiedenis van de Bahamas uit de doeken gedaan, vooral gericht op de periode van de slavernij. Het museum is gevestigd in het historische Vendue House en is vernoemd naar Pompeius, een slaaf op het eiland Exuma die in opstand kwam tegen de oneerlijke voorwaarden.

Pirates of Naussau Museum (Nassau)

Pirates of Naussau Museum
Pirates of Naussau Museum

Het Pirates of Naussau Museum in Nassau is erg interessant om te bezoeken, zeker als je geïnteresseerd bent in de wereld van de piraterij. Het museum is geopend in 1998 en je kunt er diverse rondleidingen krijgen, met of zonder gids. Het museum doorloopt de verschillende periodes van piraterij. Je kunt ook de verschillende ruimtes in een schip bekijken.

Ardastra Gardens and Zoo (Nassau)

Ardastra Gardens and Zoo
Ardastra Gardens and Zoo

De Ardastra Gardens and Zoo in Nassau is een fantastische plek om naar toe te gaan. De dierentuin is uit noodzaak ontstaan omdat de flamingo's op de Bahamas met uitsterven werden bedreigd. Er is toen geprobeerd om flamingo's in gevangenschap te fokken en dat ging goed. De dierentuin bestaat sinds 1982. In de dierentuin leven driehonderd zoogdieren en veel vogels en reptielen. Er is ook aan de kleintjes gedacht in de vorm van een kinderboerderij.

  • 1
  • 2
  • Volgende