Bezienswaardigheden Bahamas

De meeste mensen bezoeken de Bahamas voor het tropische klimaat en de witte bountystranden. Je zult je op de Bahamas niet snel vervelen, want er zijn ook veel leuke bezienswaardigheden om te bezoeken en activiteiten om te doen tijdens je vakantie. Ga bijvoorbeeld golfen, beoefen een watersport of breng een bezoekje aan de flamingo's of varkens die op sommige eilanden te vinden zijn. De beste bezienswaardigheden van de Bahamas vind je hieronder.

Varkens in de zee
Varkens in de zee

Pagina 2 van 2 met 19 resultaten

Lucayan National Park (Freeport/Lucaya)

Lucayan National Park
Lucayan National Park

Het Lucayan National Park wordt gevormd door een woud met daarin een grote mengelmoes aan boomsoorten, mooie kalksteengrotten en rustig kabbelende beekjes waarin mangrovestruiken bloeien. Om het Lucayan National Park te verkennen is het een goede optie om een avontuurlijke wandeling te maken op een van de vele prachtige natuurpaden. Wil je liever tot rust komen, dan kun je heerlijk relaxen op het spectaculair mooie strand.

International Bazaar (Freeport/Lucaya)

International Bazaar
International Bazaar

De International Bazaar in Freeport is de grootste toeristische trekpleister in downtown Freeport en is het ontwerp van een designer uit Hollywood. De ingang van de bazaar wordt gekenmerkt door rode poorten in Japanse stijl en verder heeft de bazaar een kosmopolitische uitstraling en sfeer. Er zijn een hele reeks duty-free shops te vinden waar ze voornamelijk parfum, sieraden, Cubaanse sigaren en meer van dat soort producten verkopen. Verder zijn er nog een aantal restaurants, souvenirwinkeltjes en een straw market.

Hydroflora Gardens (Freeport/Lucaya)

Hydroflora Gardens
Hydroflora Gardens

Hydroflora Gardens zijn een aantal tuinen in Freeport. In deze prachtige tuinen kun je een grote hoeveelheid zorgvuldig aangekweekte bloemen en planten aanschouwen. Het is er een zeer kleurrijk floraparadijs, want overal waar je kijkt staan schitterende tropische en subtropische bloemen en fruitbomen. Deze tuinen zijn zeker een bezoekje waard en een ware lust voor het oog.

Gold Rock Beach (Freeport/Lucaya)

Gold Rock Beach
Gold Rock Beach

Het strand Gold Rock Beach is een voor veel toeristen onbekend strand. Dit wonderschone strand met hagelwit zand ligt ver weg van het drukke leven in Freeport/Lucaya in een prachtige natuurlijke omgeving. Dit is dan ook bij uitstek de ideale plek voor een romantische picknick en een strandwandeling tijdens de sprookjesachtige zonsondergang. Dit is de hemel op aarde!

Rand Nature Centre (Freeport/Lucaya)

Rand Nature Centre
Rand Nature Centre

Het Rand Nature Centre is een rustgevend en bosrijk natuurgebied dat vernoemd is naar haar beschermheer James Rand. In dit natuurgebied wordt als het ware de natuurlijke historie van het eiland tentoongesteld. In het Rand Nature Centre zijn enkele aangename natuurpaden aangelegd waarover je schitterende wandelingen kunt maken. Daarnaast ligt er een mooi meer, dat de thuisbasis is voor West-Indiase flamingo's. Het natuurgebied is hiermee een goede afspiegeling van de natuurlijke flora en fauna op Grand Bahama.

Zwemmen met varkens (Freeport/Lucaya)

Zwemmen met varkens
Zwemmen met varkens

Zwemmen met een groep schattige varkens is weer eens helemaal wat anders, maar daarom niet minder leuk. Varkens koelen af in de oceaan als ze het te heet vinden worden op het witte zand van de stranden van de Bahamas. De varkens zijn te vinden op Pig Beach op het eiland Big Major Spot. Via een tour met een boot kan je op het strand komen en je vermaken met de varkens op het strand en in het water.

Watersporten (Marsh Harbour)

Watersporten
Watersporten

Het stadje Marsh Harbour heeft weinig culturele of historische bezienswaardigheden. De meeste toeristen reizen naar Marsh Harbour om te genieten van de zon en de zee. De stad is namelijk een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. In Marsh Harbour kun je zwemmen, snorkelen, varen, kite- en windsurfen, surfen of zeilen. Veel lodges liggen in Marsh Harbour langs de zee en dus vlak bij het strand. Het is dus zeer makkelijk om vanuit je accommodatie meteen te gaan watersporten.

Eastern Shores (Marsh Harbour)

Eastern Shores
Eastern Shores

Mocht je tijdens je verblijf zin hebben in een leuke fietstocht, is een bezoekje aan Eastern Shores zeker de moeite waard. Dit is een rijke wijk, waar zeer welgestelde burgers wonen. Je kijkt hier je ogen uit. Er liggen in Eastern Shores veel prachtige, dure vakantie- en woonhuizen. Vanuit Eastern Shores heb je ook uitzicht op Sugar Loaf Cay, een eiland waar ook enkele gigantische herenhuizen staan.

Dundas Town (Marsh Harbour)

Dundas Town is een wijk die ten westen van Marsh Harbour ligt. In tegenstelling tot Eastern Shores is Dundas Town een arme wijk. Rijke en grote vakantiehuizen vind je hier niet, maar wel barakken en flatgebouwen. In Dundas Town wonen vooral Bahaamse inwoners van Afrikaanse afkomst. Als je ook de keerzijde van de Bahamas wilt zien, is een bezoek aan Dundas Town zeer indrukwekkend.

  • Vorige
  • 1
  • 2