Bezienswaardigheden Bolivia

Pagina 1 van 5 met 41 resultaten

Nationaal Park Noel Kempff Merchado

Nationaal Park Noel Kempff Merchado
Nationaal Park Noel Kempff Merchado
Kaart met locatie Nationaal Park Noel Kempff Merchado

Nationaal Park Noel Kempff Merchado ligt in het noordoosten van het departement Santa Cruz, op de grens met Brazilië. Het park bestaat sinds 1979 en droeg eerst de naam Parque Nacional Huancha. Het park beslaat maar liefst 15.324 km² en ligt in een van de meest biodiverse gebieden van de wereld. In het park leven veel verschillende soorten dieren, waaronder zeldzame diersoorten zoals rivierotters, rivierdolfijnen, tapirs en spinnen.

Zondagmarkt Tarabuco

Zondagmarkt Tarabuco
Zondagmarkt Tarabuco
Kaart met locatie Zondagmarkt Tarabuco

Tarabuco ligt op een paar uur rijden van de hoofdstad Sucre. De zondagmarkt van dit stadje behoort tot een van de kleurrijkste markten van heel Zuid-Amerika. Je kunt er o.a. traditionele klederdrachten, hoeden en cocabladeren kopen. De markt is altijd erg druk bezocht, vooral door de lokale bevolking.

Titicacameer

Titicacameer
Titicacameer
Kaart met locatie Titicacameer

Het Titicacameer ligt 3.812 m boven de zeespiegel en is hiermee het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Dwars door het meer loopt de grens met Peru. Het noordelijke gedeelte van de laagvlakte behoort tot het stroomgebied van de Amazone. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van 8.340 km².

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni
Kaart met locatie Salar de Uyuni

In het westen van Bolivia bevindt zich de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Dit heeft een oppervlakte van 12.000 km² en bevat meer dan 10 miljard ton zout. Er komen veel dieren voor in het gebied. Zo is het in november de broedplaats van drie rassen Zuid-Amerikaanse flamingo's en het hele jaar door overbruggen Kolibri's maar liefst 40 kilometer om hier honing te komen halen.

Winkelen in Bolivia

De winkels zijn over het algemeen geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels vaak alleen ’s ochtends geopend. In de grote steden is al het denkbare te koop maar van de luxe producten is de prijs vergelijkbaar met Nederland.

Vrijwilligerswerk in Bolivia

Bolivia is een van de armste en minst ontwikkelde landen van Zuid-Amerika en in veel wees- en opvanghuizen helpen vrijwilligers om te alles te begeleiden. Er zijn verschillende organisaties in Nederland die vrijwilligerswerk aanbieden in Bolivia. En zij hebben uiteenlopende plaatsen, van helpen in een weeshuis tot assistent tandheelkunde of schrijven voor een Boliviaans tijdschrift.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende