Bezienswaardigheden Bolivia

Nationaal Park Noel Kempff Merchado

Nationaal Park Noel Kempff Merchado
Nationaal Park Noel Kempff Merchado
Kaart met locatie Nationaal Park Noel Kempff Merchado

Nationaal Park Noel Kempff Merchado ligt in het noordoosten van het departement Santa Cruz, op de grens met Brazilië. Het park bestaat sinds 1979 en droeg eerst de naam Parque Nacional Huancha. Het park beslaat maar liefst 15.324 km² en ligt in een van de meest biodiverse gebieden van de wereld. In het park leven veel verschillende soorten dieren, waaronder zeldzame diersoorten zoals rivierotters, rivierdolfijnen, tapirs en spinnen.

Zondagmarkt Tarabuco

Zondagmarkt Tarabuco
Zondagmarkt Tarabuco
Kaart met locatie Zondagmarkt Tarabuco

Tarabuco ligt op een paar uur rijden van de hoofdstad Sucre. De zondagmarkt van dit stadje behoort tot een van de kleurrijkste markten van heel Zuid-Amerika. Je kunt er o.a. traditionele klederdrachten, hoeden en cocabladeren kopen. De markt is altijd erg druk bezocht, vooral door de lokale bevolking.

Titicacameer

Titicacameer
Titicacameer
Kaart met locatie Titicacameer

Het Titicacameer ligt 3.812 m boven de zeespiegel en is hiermee het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Dwars door het meer loopt de grens met Peru. Het noordelijke gedeelte van de laagvlakte behoort tot het stroomgebied van de Amazone. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van 8.340 km².

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni
Kaart met locatie Salar de Uyuni

In het westen van Bolivia bevindt zich de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Dit heeft een oppervlakte van 12.000 km² en bevat meer dan 10 miljard ton zout. Er komen veel dieren voor in het gebied. Zo is het in november de broedplaats van drie rassen Zuid-Amerikaanse flamingo's en het hele jaar door overbruggen Kolibri's maar liefst 40 kilometer om hier honing te komen halen.

Winkelen in Bolivia

De winkels zijn over het algemeen geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels vaak alleen ’s ochtends geopend. In de grote steden is al het denkbare te koop maar van de luxe producten is de prijs vergelijkbaar met Nederland.

Vrijwilligerswerk in Bolivia

Bolivia is een van de armste en minst ontwikkelde landen van Zuid-Amerika en in veel wees- en opvanghuizen helpen vrijwilligers om te alles te begeleiden. Er zijn verschillende organisaties in Nederland die vrijwilligerswerk aanbieden in Bolivia. En zij hebben uiteenlopende plaatsen, van helpen in een weeshuis tot assistent tandheelkunde of schrijven voor een Boliviaans tijdschrift.

Musea in Sucre (Sucre)

Interessante musea in de hoofdstad Sucre zijn het Antropologisch Museum, Museo Tejido (textielmuseum) en het Museum voor Moderne kunst. Het hoogtepunt is het Museo Textil Etnografica, waar je karakteristieke Boliviaanse kledingstukken in allerlei soorten en maten aantreft. Naast deze boeiende musea vind je ook koloniale gebouwen gebouwen in de stad die het bezoeken waard zijn.

De oude binnenstad van Sucre (Sucre)

De oude binnenstad van Sucre
De oude binnenstad van Sucre
Kaart met locatie De oude binnenstad van Sucre

Een stad die zeker een bezoek waard is, is de oude binnenstad van Sucre. Dit is de best bewaarde Spaanse koloniale stad gelegen in Zuid-Amerika. Sucre is tevens de wettelijke hoofdstad van Bolivia, maar de regering is gevestigd in La Paz. Deze stad bezit zo'n 190.000 inwoners. In de oude binnenstad zijn een aantal bijzondere gebouwen te bezoeken zoals de San Lázaro kerk, de San Franciso kerk, de Santo Domingo kerk, Franciscaner klooster La Recolate, Parque Bolivar en Casa de la Libertad. De oude binnenstad is tevens in 1991 opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

San Francisco kerk en de San Lázaro kerk (Sucre)

San Francisco kerk en de San Lázaro kerk
San Francisco kerk en de San Lázaro kerk
Kaart met locatie San Francisco kerk en de San Lázaro kerk

San Francisco kerk en de San Lázaro kerk in de binnenstad zijn prachtige kerken. De San Francisco kerk is gelegen op het plein met de naam 'Plaza San Francisco'. Tussen de 16e en 18e eeuw werd deze kerk in de zogenaamde barokke mestizo stijl gebouwd. Deze kerk heeft een zeer rijke geschiedenis. Tussen 1608 en 1612 is de kerk eerst namelijk ingestort door een heftige sneeuwval. Ze zijn later tussen 1743 en 1744 de bouw van de kerk weer begonnen, deze werd op 23 april 1758 geopend. Later in 1885 begonnen ze met de bouw van de enige toren van de kerk. Uiteindelijk is tussen 1965 en 2005 de kerk gerestaureerd en is een deel van het klooster als museum ingericht.

Franciscaner klooster La Recoleta (Sucre)

Franciscaner klooster La Recoleta
Franciscaner klooster La Recoleta
Kaart met locatie Franciscaner klooster La Recoleta

Het Franciscaner klooster La Recoleta is gelegen in de stad Sucre. In het jaar 1607 werd dit klooster opgericht door de Franciscanen. Het klooster werd aan het uiteinden van de stad gebouwd, aan de voet van de Cerro Churuquella. Dit klooster dient tegenwoordig als museum. Achter in de tuin staat een boom die veel ouders is dan het klooster zelf. Deze boom staat hier namelijk al 1400 jaar lang. In 1956 is deze boom tot een historisch en nationaal monument verklaard.

Plaza Murillo (La Paz)

Plaza Murillo
Plaza Murillo
Kaart met locatie Plaza Murillo

Als je in La Paz bent, kun je bijvoorbeeld Plaza Murillo bezoeken. Dit het centrale plein van La Paz. Het is vernoemd naar Pedro Domingo Murillo, een Boliviaanse vrijheidsstrijder. In het midden van Plaza Murillo staat een groot beeld van de held. Aan het plein staan mooie gebouwen zoals een kathedraal, het Palacia de Gobierno (het presidentiële paleis) en het Palacio Legislativo (het congres). Er zitten vaak veel plaatselijke bewoners op de bankjes rond het plein die genieten van het zonnetje.

Museo Nacional de Arte in La Paz (La Paz)

Museo Nacional de Arte in La Paz
Museo Nacional de Arte in La Paz
Kaart met locatie Museo Nacional de Arte in La Paz

Museo Nacional de Arte in La Paz geeft een overzicht van de rijke Boliviaanse kunstgeschiedenis, van de prehistorie tot heden. Het museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd paleis uit 1775, Palacio de los Condes de Arena en is een van de belangrijkste culturele instellingen van het land.

Cocamuseum (La Paz)

Cocamuseum
Cocamuseum
Kaart met locatie Cocamuseum

Het Cocamuseum in La Paz geeft een kritische kijk in de geschiedenis van het gewas waar werkelijk iedereen in Bolivia op loopt te kauwen: coca. Van deze groene blaadjes wordt overigens ook cocaïne gemaakt. En wist je dat er vroeger ook Coca-Cola van gemaakt werd?! Volgens de Lonely Planet staat het bezoeken van dit Cocamuseum op de 2e plaats van dingen die je gezien moet hebben in Bolivia!

Heksenmarkt (La Paz)

Heksenmarkt
Heksenmarkt
Kaart met locatie Heksenmarkt

In La Paz bevindt zich de 'Heksenmarkt' waar je allerlei dingen kunt kopen zoals amuletten, drankjes, snoepgoed en sieraden. Op deze markt kun je ook gedroogde lama embryo's kopen. De Bolivianen geloven dat als je er één onder je voordeur begraaft er dan geen boze geesten in je huis komen. De lokale bevolking haalt op deze markt ook de spullen die zij gebruiken bij het offeren aan 'Moeder Aarde'.

Rubberplantages van Cobija (Cobija)

Rubberplantages van Cobija
Rubberplantages van Cobija
Kaart met locatie Rubberplantages van Cobija

Cobija leefde vroeger van de rubberindustrie. Na een tijd stortte deze helemaal in. De rubberplantages zijn echter niet verdwenen. Er staan nog uitgestrekte plantages met allemaal rubberbomen die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Tegenwoordig houdt de bevolking zich bezig met de notenindustrie. Er bevinden zich dus ook notenplantages in de buurt van Cobija. Deze zijn, net als de rubberplantages, ook zeker de moeite van het bekijken waard.

De grote regenwouden van Bolivia (Cobija)

De grote regenwouden van Bolivia
De grote regenwouden van Bolivia
Kaart met locatie De grote regenwouden van Bolivia

In Bolivia bevinden zich grote regenwouden. Wie de flora en fauna interessant vindt, moet hier zeker gaan kijken. Je vindt er allerlei plant- en diersoorten. Ook zijn, in het zuiden van de stad, mooie landschappen en prairies te zien. Van de rivieren kan je tevens prachtige plaatjes schieten. In het westen van de stad, kun je mooie zonsondergangen zien door de groene bergen die er staan.

San Vicente Acre River (Cobija)

San Vicente Acre River
San Vicente Acre River
Kaart met locatie San Vicente Acre River

San Vicente Acre River is een soort dierenbegraafplaats waar je meer dan honderd verschillende goed bewaarde, versteende fossielen kan bewonderen. Een voorbeeld zijn fossielen van grote schildpadden die schilden hadden met een doorsnede van wel vier meter. San Vicente Acre River is ook een centrum voor de productie van rubber. Deze bezienswaardigheid is ook zeker een bezoek waard en interessant voor jong en oud.

Nationale Park Amboró (Santa Cruz de la Sierra)

Nationale Park Amboró
Nationale Park Amboró
Kaart met locatie Nationale Park Amboró

Het Nationale Park Amboró ligt in het westen van het departement Santa Cruz, in de zogeheten "elleboog van de Andes". Het ligt in een unieke geografische positie, een samenstroming van 3 verschillende ecosystemen: het Amazonegebied, de noordelijke Chaco en de Andes. Het park beslaat 4.425 km² en je vindt er meer dan 800 soorten vogels en 125 soorten zoogdieren (waaronder de Ocelot, de poema en de zeldzame Brilbeer). In het park staan ook veel bomen die bekend staan om hun goede houtkwaliteit zoals Mara en diverse soorten palmbomen.

Pirai River (Santa Cruz de la Sierra)

Pirai River
Pirai River
Kaart met locatie Pirai River

De Pirai River is een rivier die door het westelijke gedeelte van de stad Santa Cruz loopt. Langs deze rivier kunt u een bezoek brengen aan vele restaurants met rieten daken die vrijwel de hele week zijn geopend. Deze restaurants zijn zeer populair onder de lokale bevolking, zowel voor jong als oud. Tijdens het regenseizoen staat het water in de rivier erg hoog, maar in september zijn de wateren erg laag. Zo laag dat je de hele weg kunt over lopen, het water zal slechts tot je enkels komen. Op zondag ochtend kun je deze rivier het beste bezoeken, dan is er de meeste rust te vinden.

Municipal Zoo (Santa Cruz de la Sierra)

Municipal Zoo
Municipal Zoo
Kaart met locatie Municipal Zoo

Municipal Zoo is een van de mooiste dierentuinen van Bolivia. De rit naar de dierentuin toe is op zichzelf al prachtig, want het is namelijk gelegen in een vallei tussen de bergen. Ver weg van de drukke stad dus. In de dierentuin zijn diverse inheemse diersoorten te vinden. Het is verder geen grote dierentuin, maar dat wil niet zeggen dat het er niet mooi is. Je kunt hier namelijk heerlijk wandelen en de heen en terug weg zijn al een leuke activiteit op zich.

Museo de Arte Sagrado (Santa Cruz de la Sierra)

Museo de Arte Sagrado
Museo de Arte Sagrado
Kaart met locatie Museo de Arte Sagrado

Museo de Arte Sagrado is een museum gelegen in Santa Cruz de la Sierra. Dit museum ligt in een kathedraal en toont een verzameling van religieuze iconen, gewaden en medaillons. Wat nog interessanter is zijn de vele gouden en zilveren relikwieën van de Jezuïten Guarayons missies. Ook ligt hier een van 's werelds kleinste boeken. Dit is een miniatuur versie met het Onze Vader in vele verschillende talen. Dit bijzondere museum is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Landschappen rond Tupiza (Tupiza)

Landschappen rond Tupiza
Landschappen rond Tupiza
Kaart met locatie Landschappen rond Tupiza

De landschappen rond Tupiza zijn erg mooi. Je kunt ze te voet verkennen, maar nog leuker is het om dit te paard te doen. Door de bruinkleurige wildernis waan je je al snel in het vroegere wilde westen. Te paard kun je gemakkelijk de rotsen en bergwanden beklimmen. Bovenop de bergen heb je een prachtig zicht op de stad. Hiervoor worden verschillende excursies in de omgeving aangeboden.

Markt van Tupiza (Tupiza)

Markt van Tupiza
Markt van Tupiza
Kaart met locatie Markt van Tupiza

De moeite waard is de gezellige en drukke markt van Tupiza. Je kunt er allerlei dingen kopen, zoals kleden, groente, fruit, maar bijvoorbeeld ook instrumenten. Tevens kun je er voor weinig geld hele maaltijden kopen. De vriendelijke bewoners van Tupiza dragen vaak nog traditionele klederdracht, zoals bolhoeden en kleurige omslagdoeken. Hierdoor zijn ze zelf ook een soort bezienswaardigheid geworden. Kijk wel van te voren op internet of de markt geopend is.

Municipal Museum (Tupiza)

Municipal Museum
Municipal Museum
Kaart met locatie Municipal Museum

In Tupiza bevindt zich ook een museum, het Municipal Museum. In twee ruimtes vind je hier verschillende historische en culturele artefacten. Je kunt er onder andere een antieke kar, oude foto's, archeologische relieken, voorwerpen uit de Precolumbiaanse tijd, oude wapens en historische agrarische werktuigen vinden. Wanneer je van geschiedenis houdt is het een goed idee om dit museum te gaan bezoeken.

La Cancha (Cochabamba)

La Cancha
La Cancha
Kaart met locatie La Cancha

La Cancha is Zuid-Amerika's grootste openluchtmarkt. Er staan zo’n 40.000 kraampjes op de markt en ook alles is hier dan te vinden. Zelfs vis kan je er kopen, ondanks dat de stad in het midden van de Boliviaanse hooglanden ligt. Erg kleurrijk zijn de groenten en fruit, het textiel en het handwerk. Deze markt is iedere dag geopend en de drukste marktdagen zijn woensdag en zaterdag.

Het archeologisch museum in Cochabamba (Cochabamba)

Het archeologisch museum in Cochabamba
Het archeologisch museum in Cochabamba
Kaart met locatie Het archeologisch museum in Cochabamba

Het archeologisch museum in Cochabamba is prachtig en heeft meer dan 20.000 archeologische stukken uit verschillende culturen uit Bolivia. Zo kan je er onder andere mummies, textiel en producten gemaakt van metaal en steen zien. Ook is er een afdeling paleontologie, waar je fossiele resten en sporen van verschillende organismen kan bekijken. Het museum is iedere dag geopend van 8 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond.

Cristo de la Concordia (Cochabamba)

Cristo de la Concordia
Cristo de la Concordia
Kaart met locatie Cristo de la Concordia

De Cristo de la Concordia is een standbeeld van Jezus Christus, gelegen op de San Pedro heuvel. Het beeld is gemaakt van staal en cement en is het grootste standbeeld van Jezus ter wereld. Het standbeeld is samen met het voetstuk ongeveer 40 meter. Hiermee is het beeld groter dan het beroemde standbeeld van Jezus in Rio de Janeiro. Aan de rand van de heuvel gaat een kabelbaan omhoog, zodat je het beeld kunt bezoeken. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht op de stad.

Kathedraal van Cochabamba (Cochabamba)

De Kathedraal van Cochabamba is een prachtige kathedraal, gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Dit werd gedaan op basis van een oude tempel uit de 16e eeuw. Het gebouw ligt aan de Plaza 14 de Septiembre, wat een van de karakteristieke symbolen van de stad is. In de kathedraal is het licht en ruim met mooie plafondschilderingen. Ook zijn er beelden van verschillende heiligen.

Carnaval van Oruro (Oruro)

Carnaval van Oruro
Carnaval van Oruro
Kaart met locatie Carnaval van Oruro

Het Carnaval van Oruro is een groot jaarlijks terugkerend evenement. De officiële naam is El Carnaval de Oruro en bestaat al meer dan 2000 jaar. Het is een christelijk ritueel waarbij de Diablada, een traditionele dans, wordt uitgevoerd. Dit doen ze in duivelskostuums. Spaanse invloeden zijn ook goed terug te zien in het evenement, voornamelijk in de muziek. Het feest duurt in totaal acht dagen, voorafgaand aan de Aswoensdag.

Cala Cala (Oruro)

Cala Cala
Cala Cala
Kaart met locatie Cala Cala

Cala Cala is een dorp, gelegen op 21 kilometer ten zuidoosten van de stad Oruro. Cala Cala is een archeologisch gebied waar pre-colombiaanse schilderijen, rotsschilderingen en enorm veel lama's te bezichtigen zijn. Grote delen van de omliggende grasvelden rondom Cala Cala worden namelijk gebruikt voor de meer dan 500 lama's van de ruim 70 families die hier in en rondom het dorp wonen. Inwoners van het dorpje beschouwen de archeologische sites als een deel van hun heilige rijk.

Plaza 10 de Febrero (Oruro)

Plaza 10 de Febrero
Plaza 10 de Febrero
Kaart met locatie Plaza 10 de Febrero

Plaza 10 de Febrero ligt in het midden van het centrum van de stad en is een groot plein. Het is vernoemd naar een opstand in 1781 tegen de Spanjaarden. Rondom het plein liggen grote koloniale gebouwen, zoals het provinciehuis en het stadhuis. Op het plein staat ook een standbeeld van Aniceto Arce, hij was een voormalig president en tevens de stichter van de Boliviaanse spoorlijn. De moderne Catedral op het plein was vroeger een jezuïetenkerk, maar heeft nog wel de oude toren en een ingang gemaakt in barokstijl.

Monument Virgen del Socavón (Oruro)

Monument Virgen del Socavón
Monument Virgen del Socavón
Kaart met locatie Monument Virgen del Socavón

In Oruro staat een van de hoogste standbeelden van heel Zuid-Amerika. Het monument voor de Virgen del Socavón heeft een hoogte van ruim 45 meter. Aan de onderkant van het standbeeld is een bezoekersruimte gemaakt. Veel toeristen bezoeken het enorme beeld om ermee op de foto te gaan. Vanuit hier heb je bovendien een mooi uitzicht op de stad en de omgeving.

El Castillo Azul (Tarija)

El Castillo Azul
El Castillo Azul
Kaart met locatie El Castillo Azul

El Castillo Azul is een bijzonder huis/kasteel dat helemaal bestaat uit blauwe en witte strepen en er erg bijzonder en kleurrijk uitziet. El Castillo Azul wordt goed onderhouden zodat het zijn prachtige blauwe kleur behoud. Het huis is momenteel bewoond door 12 mensen en is niet opengesteld voor publiek. Echter, in overleg met de eigenaar Don Leon Rengel Martinez, is het mogelijk om het huis als groep te bezoeken.

Museum voor Archeologie en Paleontologie (Tarija)

Museum voor Archeologie en Paleontologie
Museum voor Archeologie en Paleontologie
Kaart met locatie Museum voor Archeologie en Paleontologie

Als je geïnteresseerd bent in archeologie dan moet je eens een bezoek brengen aan het museum voor Archeologie en Paleontologie. In dit museum vind je verschillende dinosaurusbotten, fossielen en de enige overblijfselen ter wereld van de Andean olifant. Het museum heeft meer dan 5.000 van deze stukken waarvan er helaas maar 700 tentoongesteld zijn vanwege gebrek aan ruimte. Toch is het zeer de moeite waard om de tentoongestelde stukken te bekijken.

Ruta de Vino (Tarija)

Ruta de Vino
Ruta de Vino
Kaart met locatie Ruta de Vino

Voor de wijnliefhebbers is de Ruta de Vino een leuke activiteit. Aangezien de belangrijkste industrie in Tarija de wijnindustrie is vind je er vele wijngaarden waar heerlijke wijn wordt geproduceerd. De route brengt je langs verschillende wijngaarden en zo kun je wat leren over Tarija's wijnproductie, proeven van lokale wijnen en genieten van het prachtige landschap. Het is een behoorlijk lange tocht maar wel heel erg leuk en leerzaam.

Zilvermijnen (Potosí)

Zilvermijnen
Zilvermijnen
Kaart met locatie Zilvermijnen

Als je in Potosí bent moet je natuurlijk datgene bezoeken waar de stad om bekend staat: de mijnen. Er zijn verschillende bedrijven die tours door de mijnen aanbieden. Tijdens deze tours kun je zien in welke zware omstandigheden de mijnwerkers moeten werken om zilvererts te delven. Erg schokkend en bijzonder om te zien. Veel mensen vinden de tour vaak ook erg spannend aangezien je toch onder de berg gaat.

La Case de la Moneda (Potosí)

La Case de la Moneda
La Case de la Moneda
Kaart met locatie La Case de la Moneda

La Casa de la Moneda is de muntslagerij waar het zilver uit de Cerro Rico tot munten werd geslagen. Vanuit deze muntslagerij werd het zilver naar Spanje vervoerd. Het is bijzonder om de rijke historie van het gebouw te zien en om te weten hoe het slaan van munten in zijn werk ging. Het museum heeft een grote collectie munten en andere artefacten die in de loop der jaren verzameld zijn.

San Luis Potosí Kathedraal (Potosí)

San Luis Potosí Kathedraal
San Luis Potosí Kathedraal
Kaart met locatie San Luis Potosí Kathedraal

De San Luis Potosí kathedraal is ook een bezoek waard. Deze prachtige kathedraal staat in het centrum van de stad en is gelegen aan een mooi en gezellig pleintje. Het bijzondere bouwwerk is een van de hoogtepunten van Potosí. 's Avonds is de kathedraal prachtig verlicht, wat het gebouw een bijzonder aanzicht geeft. De kathedraal is in de 16e eeuw gebouwd en is tussen 1808 en 1838 uitgebreid gerestaureerd.

Puerto Barador (Trinidad)

Puerto Barador
Puerto Barador
Kaart met locatie Puerto Barador

Puerto Barador is een dorp in de Amazone laaglanden van Bolivia. Puerto Barador heeft het gehele jaar een tropisch warm en vochtig klimaat. Het is er jaarlijks gemiddeld 26,2 graden. In de zomer maanden juni en juli zo'n 28 graden en in oktober en december zo'n 23 graden. Puerto Barador is op ongeveer 13 kilometer van de weg ten westen van Trinidad gelegen. Het is een heerlijk dorp om eens te bezoeken.

Museo Itícola (Trinidad)

Museo Itícola
Museo Itícola
Kaart met locatie Museo Itícola

Er bevinden zich twee interessante musea in Trinidad. Één van de twee musea is het Museo Itícola, een museum met vele vissoorten. Voor visliefhebbers is dit een prachtige bezienswaardigheid. Er bevinden zich in dit museum namelijk wel meer dan 400 vissen. De vissen variëren van piranha's tot rivierdolfijnen. Het is het derde grootste museum in Zuid-Amerika met alleen vissoorten. De vissen zijn onder anderen afkomstig uit de rivier de Amazone.


International Baroque Music Festival (Trinidad)

International Baroque Music Festival
International Baroque Music Festival
Kaart met locatie International Baroque Music Festival

De plaatsen Trinidad en San Ignacio nemen deel aan het International Baroque Music Festival, wat om de twee jaar in Bolivia wordt gehouden. Dit festival is opgezet als viering van de barokke identiteit van Valletta. In 2013 werd in januari het allereerste International Baroque Music Festival gehouden. Tijdens dit festival wordt er muziek gespeeld uit de barokke periode. De organisatoren van het festival willen het festival alleen nog maar mooier en groter maken. Ook willen ze de rest van Europa laten zien hoe belangrijk deze tijd is geweest. Wanneer je dit festival wilt bezoeken is het verstandig om van te voren op internet te kijken naar openingstijden.