Bezienswaardigheden Bolivia

Pagina 1 van 5 met 41 resultaten

Nationaal Park Noel Kempff Merchado

Nationaal Park Noel Kempff Merchado
Nationaal Park Noel Kempff Merchado

Nationaal Park Noel Kempff Merchado ligt in het noordoosten van het departement Santa Cruz, op de grens met Brazilië. Het park bestaat sinds 1979 en droeg eerst de naam Parque Nacional Huancha. Het park beslaat maar liefst 15.324 km² en ligt in een van de meest biodiverse gebieden van de wereld. In het park leven veel verschillende soorten dieren, waaronder zeldzame diersoorten zoals rivierotters, rivierdolfijnen, tapirs en spinnen.

Zondagmarkt Tarabuco

Zondagmarkt Tarabuco
Zondagmarkt Tarabuco

Tarabuco ligt op een paar uur rijden van de hoofdstad Sucre. De zondagmarkt van dit stadje behoort tot een van de kleurrijkste markten van heel Zuid-Amerika. Je kunt er o.a. traditionele klederdrachten, hoeden en cocabladeren kopen. De markt is altijd erg druk bezocht, vooral door de lokale bevolking.

Titicacameer

Titicacameer
Titicacameer

Het Titicacameer ligt 3.812 m boven de zeespiegel en is hiermee het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Dwars door het meer loopt de grens met Peru. Het noordelijke gedeelte van de laagvlakte behoort tot het stroomgebied van de Amazone. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van 8.340 km².

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni

In het westen van Bolivia bevindt zich de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Dit heeft een oppervlakte van 12.000 km² en bevat meer dan 10 miljard ton zout. Er komen veel dieren voor in het gebied. Zo is het in november de broedplaats van drie rassen Zuid-Amerikaanse flamingo's en het hele jaar door overbruggen Kolibri's maar liefst 40 kilometer om hier honing te komen halen.

Winkelen in Bolivia

De winkels zijn over het algemeen geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels vaak alleen ’s ochtends geopend. In de grote steden is al het denkbare te koop maar van de luxe producten is de prijs vergelijkbaar met Nederland.

Vrijwilligerswerk in Bolivia

Bolivia is een van de armste en minst ontwikkelde landen van Zuid-Amerika en in veel wees- en opvanghuizen helpen vrijwilligers om te alles te begeleiden. Er zijn verschillende organisaties in Nederland die vrijwilligerswerk aanbieden in Bolivia. En zij hebben uiteenlopende plaatsen, van helpen in een weeshuis tot assistent tandheelkunde of schrijven voor een Boliviaans tijdschrift.

Musea in Sucre (Sucre)

Interessante musea in de hoofdstad Sucre zijn het Antropologisch Museum, Museo Tejido (textielmuseum) en het Museum voor Moderne kunst. Het hoogtepunt is het Museo Textil Etnografica, waar je karakteristieke Boliviaanse kledingstukken in allerlei soorten en maten aantreft. Naast deze boeiende musea vind je ook koloniale gebouwen gebouwen in de stad die het bezoeken waard zijn.

De oude binnenstad van Sucre (Sucre)

De oude binnenstad van Sucre
De oude binnenstad van Sucre

Een stad die zeker een bezoek waard is, is de oude binnenstad van Sucre. Dit is de best bewaarde Spaanse koloniale stad gelegen in Zuid-Amerika. Sucre is tevens de wettelijke hoofdstad van Bolivia, maar de regering is gevestigd in La Paz. Deze stad bezit zo'n 190.000 inwoners. In de oude binnenstad zijn een aantal bijzondere gebouwen te bezoeken zoals de San Lázaro kerk, de San Franciso kerk, de Santo Domingo kerk, Franciscaner klooster La Recolate, Parque Bolivar en Casa de la Libertad. De oude binnenstad is tevens in 1991 opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

San Francisco kerk en de San Lázaro kerk (Sucre)

San Francisco kerk en de San Lázaro kerk
San Francisco kerk en de San Lázaro kerk

San Francisco kerk en de San Lázaro kerk in de binnenstad zijn prachtige kerken. De San Francisco kerk is gelegen op het plein met de naam 'Plaza San Francisco'. Tussen de 16e en 18e eeuw werd deze kerk in de zogenaamde barokke mestizo stijl gebouwd. Deze kerk heeft een zeer rijke geschiedenis. Tussen 1608 en 1612 is de kerk eerst namelijk ingestort door een heftige sneeuwval. Ze zijn later tussen 1743 en 1744 de bouw van de kerk weer begonnen, deze werd op 23 april 1758 geopend. Later in 1885 begonnen ze met de bouw van de enige toren van de kerk. Uiteindelijk is tussen 1965 en 2005 de kerk gerestaureerd en is een deel van het klooster als museum ingericht.

Franciscaner klooster La Recoleta (Sucre)

Franciscaner klooster La Recoleta
Franciscaner klooster La Recoleta

Het Franciscaner klooster La Recoleta is gelegen in de stad Sucre. In het jaar 1607 werd dit klooster opgericht door de Franciscanen. Het klooster werd aan het uiteinden van de stad gebouwd, aan de voet van de Cerro Churuquella. Dit klooster dient tegenwoordig als museum. Achter in de tuin staat een boom die veel ouders is dan het klooster zelf. Deze boom staat hier namelijk al 1400 jaar lang. In 1956 is deze boom tot een historisch en nationaal monument verklaard.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende