Bezienswaardigheden Botswana

Pagina 1 van 3 met 22 resultaten

Phuthadikabo museum

Het Phuthadikabo museum in Mochudi is gelegen bovenop een heuvel in een voormalig schoolgebouw. Je vindt hier historische teksten en oude foto's met betrekking tot Mochudi en de geschiedenis van het Bakgatlavolk.

Chobe National Park

Chobe National Park
Chobe National Park
Kaart met locatie Chobe National Park

Het Chobe National Park is ongeveer 11.700 km² groot. Hier vind je het meeste wild bij elkaar, van heel Afrika. Er leven vooral veel olifanten, ongeveer 120.000! Het park is verdeeld in 4 verschillende eco-systemen; Serondela, met de dichte bossen en weelderige vlaktes, de Savuti Moerassen, de Linyanti Moerassen en het hete, droge gebied hiertussen.

Het idee voor een nationaal park in Chobe ontstond in 1931. Een jaar later werd het gebied rondom Chobe, ter grote van 24.000 m², verklaard als niet-jacht zone. Het gebied breidt zich verder uit in 1933, tot zo'n 31.600 m². In 1967 werd het park uiteindelijk uitgeroepen tot nationaal park. Het liep veel vertraging op doordat de tseetseevlieg in het gebied voor ziektes zorgde. Daarnaast werd er een kleiner oppervlakte voorgesteld. In 1987 werd het pas uitgebreid tot de grote die het nu ook heeft.

Okavango Delta

Okavango Delta
Okavango Delta
Kaart met locatie Okavango Delta

De Okavango Delta is zonder twijfel het meest fascinerende gebied van Botswana. Het ligt in het noordwesten en beslaat ongeveer 16.000 km². De Okavango Delta is een doolhof van rivieren, kanalen, lagunes en eilandjes vol met palmbomen.

De delta is een zeer groot moerasgebied, waar de rivier de Okavango doorheen stroomt. Deze rivier is 1600 kilometer lang, ontspringt in Angola en mondt uit in de Kalahari. De binnenland delta, van ongeveer 15.000 m², is de grootste ter wereld. Doordat de rivier gemiddeld zo'n 8 centimeter daalt per kilometer, doet het er een halfjaar over om van Angola naar het zuidelijkste puntje van de delta Maun te komen. Het gevolg hiervan is dat de Okavango Delta een seizoen heeft dat omgekeerd is. In de droge tijden staat hier het water juist het hoogst. In de regenachtige tijd trekken dieren als olifanten, buffels, zebra's en gnoes weg van de delta omdat er dan buiten de delta veel voedsel te vinden is. Wordt het weer droog, dan trekken ze terug naar de delta omdat het stijgende water voor veel plantengroei zorgt.

Makgadikgadi Pans

Makgadikgadi Pans
Makgadikgadi Pans
Kaart met locatie Makgadikgadi Pans

Het Makgadikgadi Pans is een nationaal wildpark, 500 kilometer ten noorden van Gaborone. De omgeving is ooit een super groot meer geweest, met gedeeltes die meer dan 30 meter diep waren. Dit spreidde zich over een oppervlakte van 80.000 m². De meeste zoutpannen trekken, wanneer er even water bij komt, enorm veel dieren aan. Dit gebied heeft weinig regenval en de rivier die er in de buurt loopt, de Botati River, geeft nauwelijks genoeg water af. Toch is deze plek aantrekkelijk voor verschillende dieren als neushoorns, waterbokken, antilopen en leeuwen. Dit komt doordat er doorlopend volstaande poelen en waterplekken zijn.

Markten in Botswana

Markten in Botswana
Markten in Botswana
Kaart met locatie Markten in Botswana

Door heel Botswana heen worden verschillende markten georganiseerd. De meeste zijn erg kleurrijk en het is er meestal een drukte van belang. Op bijna alle markten wordt groenten en fruit verkocht, soms ook vlees. Pas daar wel mee op omdat het vlees vaak onbeschermd in de zon ligt en vol vliegen zit. Ook zijn er allerlei soorten handgemaakte goederen te koop zoals houtsnijwerk, kleurige houten maskers en stenen beelden. Op markten en bij stalletjes is het gewoonlijk om af te dingen.

Central Kalahari Game Reserve

Central Kalahari Game Reserve
Central Kalahari Game Reserve
Kaart met locatie Central Kalahari Game Reserve

Central Kalahari Game Reserve is een prachtige woestijn die bekend staat om zijn kleurrijke, rode zandduinen, veel verschillend wild en paraplu-achtige kameeldoornbomen. Een woestijn ziet er misschien niet uitnodigend uit, maar je kan er zeker wat mooie plaatjes zien. In het Central Kalahari Game Reserve vind je prachtige open velden met struiken, acaciabomen, mophanebossen, zand- en zoutduinen en rivierbeddingen. In dit park kun je onder leiding van bosjesmannen deelnemen aan een overlevingstocht. Iets dat je niet snel ergens anders zult vinden.

Voetbal

Voetbal is de nationale sport van Botswana. Op internationaal niveau telt Botswana (nog) niet mee. In Gaborone is een stadion met 20.000 zitplaatsen. Het nationale team Gaborone United werd in 1967 opgericht. Datzelfde jaar werden ze voor het eerst landskampioen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende