Bezienswaardigheden Botswana

Pagina 2 van 3 met 22 resultaten

Centrum van Gaborone (Gaborone)

Centrum van Gaborone
Centrum van Gaborone

Gaborone is de hoofdstad van Botswana en ligt in het zuidoosten van het land. In Gaborone zetelt de regering en de stad is het administratieve en commerciële hart van Botswana. Gaborone is een bruisende, moderne stad. Er zijn verschillende winkelcentra, uitstekende restaurants en het uitgaansleven is gevarieerd.

Gaborone Dam (Gaborone)

Gaborone Dam
Gaborone Dam

Als je van water houdt moet je zeker een bezoekje brengen aan de Gaborone Dam. Er worden tussen de hoge bergen en de prachtige ongerepte natuur talloze activiteiten georganiseerd, zo kan je er zwemmen, windsurfen en zeilen. Ook is er de mogelijkheid om te vissen. Bij Yacht Club, een openluchtbar, kan je een heerlijk hapje eten of drinken. Tevens zijn er diverse picknickplaatsen waar je kunt picknicken.

Supa Ngwao Museum (Francistown)

In het centrum Francistown is het Supa Ngwao Museum te vinden. In dit museum vind je veel over de geschiedenis en de cultuur van het zuidoosten van Afrika. Vooral veel over de lokale Setswana cultuur vind je terug in het museum. De start van het museum was in 1896.

Winkelen in Francistown (Francistown)

Winkelen in Francistown
Winkelen in Francistown

Winkelen in Francistown is zeer goed mogelijk. De stad heeft vele winkels en ook diverse moderne winkelcentra. Zo komen veel Zimbabwaanse dagjesmensen uit Bulowayo hierheen om de winkelcentra te verkennen. Naast winkels is het nachtleven goed en zijn er diverse casino's. Er zijn tevens verschillende zeer goede restaurants aanwezig.

Tachila Nature Reserve (Francistown)

Tachila Nature Reserve
Tachila Nature Reserve

Tachila Nature Reserve is een project in Francistown van meer dan 8.000 hectare. Het gebied is opgericht om de bedreigde diersoorten in het gebied te beschermen. Daarnaast wordt op deze manier ook het historisch erfgoed van het land bewaard. Dieren als de luipaard, de hyena en zwijnen komen voor in het park. Ook staat het park bekend om de grote aantallen exotische vogels.

Domboshaba ru´nes (Francistown)

De Domboshaba ruïnes bevinden zich in de Domboshaba heuvels. Mensen geloven dat de ruïnes vroeger zijn gebruikt als residentiële plaats voor het hoofd van het district. Daarnaast werd ook gedacht dat de ruïnes zijn gebruikt als administratiecentrum in de toen nog oude staat van Zimbabwe. Gidsen geven de toeristen een uitgebreide rondleiding en vertellen je alles over de geschiedenis van de ruïnes.

Chobe National Park (Kasane)

Chobe National Park
Chobe National Park

Vanuit Kasane bereik je het Chobe National Park zeer gemakkelijk. Het is een van de meest populaire safari-bestemmingen van heel Botswana. Het park heeft een grootte van 11.000 km² en is sinds 1968 een officieel beschermd natuurgebied. Het park is mede door zijn grote populatie olifanten zo populair geworden. De olifanten leven vooral in het beboste, groene deel van het park. Naast olifanten kan je er cheeta's, nijlpaarden, zebra's, luipaarden, leeuwen en krokodillen spotten.

Vicotria Falls (Kasane)

Vicotria Falls
Vicotria Falls

Vanuit Kasane zijn de Vicotria Falls in Zimbabwe goed te bereiken. De Victoria Falls watervallen hebben een totale lengte van 1.708 meter en een hoogte van 108 meter. Hiermee behoren ze tot de grootste en meest bekende watervallen ter wereld. De watervallen bestaan uit verschillende kloven waarin het water afdaalt. Er valt dan ook iedere minuut 500 miljoen liter water over de rotsen en is zeker een aanrader als je in de buurt bent.

Bootexcursie Chobe National Park (Kasane)

Bootexcursie Chobe National Park
Bootexcursie Chobe National Park

Een bootexcursie maken door het Chobe National Park is waarschijnlijk een van de leukste manieren om de olifanten en andere dieren in het park te zien. Er worden dagelijks bootcruises georganiseerd, die je kan boeken bij een van de lodges die in Kasane liggen. De Chobe rivier is een geliefde drinkplek voor olifanten, waardoor de kans groot is dat je olifanten zal zien vanuit de boot. Er worden cruises georganiseerd op zowel kleine als grote boten. Naast olifanten kan je krokodillen, nijlpaarden, giraffes en zebra's zien vanaf de boot.

Moremi Game Reserve (Maun)

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is een van de mooiste wildparken van heel Afrika. Het is dan ook een van de meest bezochte parken. Dit park is zeer herkenbaar door de dichte begroeiing van acacia's. Het is 3.000 km² groot en heeft verschillende landschappen. Zo is er een savannedeel, een dicht woud maar ook een moerassige gebied. Er zijn vele verschillende dieren te zien. Zo lopen er giraffen, zebra's, buffels, olifanten, leeuwen en nog veel meer. Je kan in het park een self-drive safari maken maar ook een georganiseerde kampeersafari. Er zijn namelijk een aantal kampeerplaatsen in het Moremi Game Reserve.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende