Bezienswaardigheden Cambodja

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Bokor National Park

Bokor National Park
Bokor National Park
Kaart met locatie Bokor National Park

Het gebied rondom Bokor is sinds kort tot nationaal park benoemd. Er leven pythons, luipaarden, tijgers en olifanten. De kans dat je deze dieren tegenkomt is echter erg klein. In het park ligt ook de prachtige Popokvil waterval die via een smal paadje goed te bereiken is. De waterval bestaat uit 2 verdiepingen, waarvan de eerste verdieping 14 meter hoog is en de tweede 18 meter hoog.

Virachey National Park

Het Virachey National Park in het noordoosten van Cambodja wordt ernstig bedreigd door illegale houtkap ondanks dat het gedeeltelijk beschemd is. Het park is één van de twee Cambodjaanse ASEAN Heritage Parken. Omdat het park is gelegen in de diepe, afgelegen jungle van Cambodja vind je er veel wilde dieren maar ook prachtige watervallen en bergen.

Markt in Cambodja

Markt in Cambodja
Markt in Cambodja
Kaart met locatie Markt in Cambodja

Een bezoek aan een van de markten in Cambodja is een must. Hier proef je het echt Cambodjaanse leven en maak je kennis met de producten van het land. Op de meeste markten kun je goedkoop kleding, textiel, antiek, goud en zilver kopen.

Tempelcomplex Angkor Wat

Tempelcomplex Angkor Wat
Tempelcomplex Angkor Wat
Kaart met locatie Tempelcomplex Angkor Wat

Angkor Wat was vroeger een van de hoofdsteden van het Khmer-rijk. Tegenwoordig bevindt er zich het Angkor Wat tempelcomplex. Dit tempelcomplex is de grootste van de hele wereld. Angkor betekent in het Nederlands 'heilige stad' en Wat betekent 'tempel'. Angkor Wat wordt dus gezien als de Heilige tempelstad. De Angkor Wat wordt niet alleen geroemd om zijn schoonheid, maar ook vanwege de enorme omvang van de tempel. De buitenste muur heeft een omtrek van 3,6 kilometer en is geheel omgeven door een slotgracht.

Winkelen in Cambodja

De beste winkelcentra in Cambodja zijn Sovanna en Sorya. Beide winkelcentra worden ieder weekend druk bezocht door zowel lokale bewoners als toeristen en zijn redelijk te vergelijken met westerse winkelcentra. Cambodjanen vinden Sovanna en Sorya een grote vooruitgang voor het land. Door de grote hoeveelheid goederen die in de winkelcentra worden aangeboden, komen de winkelcentra van binnen erg rommelig over op veel mensen. De echte schoenverslaafden kunnen het best naar het winkelcentrum Sovanna gaan, daar is namelijk de grootste verscheidenheid aan schoenen te vinden.

Kep

Kep
Kep
Kaart met locatie Kep

Kep is een badplaats gelegen aan de Golf van Thailand waar toeristen zandstranden, kokospalmen en decoratief geschilderde huisjes kunnen bewonderen. Helaas is de natuur van de badplaats inmiddels al flink aangetast door de vele toeristen die er komen. Wel worden er op iedere zaterdagavond traditionele dans- en zangvoorstellingen gegeven in het Especa Orphanage, om toch nog te kunnen genieten van het authentieke Kep. Een aanrader is om te gaan eten in de plaatselijke Crab Market Restaurant.

  • 1
  • 2
  • Volgende