Bezienswaardigheden China

Pagina 1 van 7 met 69 resultaten

Big Wild Goose Pagoda

Big Wild Goose Pagoda
Big Wild Goose Pagoda
Kaart met locatie Big Wild Goose Pagoda

De meest beroemde tempel van de stad werd gebouwd in 589 en heet de Big Wild Goose Pagoda. Pas 63 jaar later, in 652 tijdens de Tang-dynastie, werd de tempel afgerond. Hij werd gebouwd om de soetra's van de monnik Xuan Zang in te bewaren. Soetra's zijn ooggetuigenverslagen van een specifieke gebeurtenis in het leven van een Boeddha. Zangs roman 'Reis naar het westen' over de Apenkoning is bekend bij vrijwel iedere Chinees. De pagode is de op één na oudste van China.

Grote Moskee

Grote Moskee
Grote Moskee
Kaart met locatie Grote Moskee

De Grote Moskee, gebouwd gedurende de Tang-dynastie, is opmerkelijk omdat hij anders is dan andere moskees. Waar andere vaak Arabische gebouwen zijn, is dit een typisch Chinees gebouw. Deze bouwstijl werd opvallend genoeg ook gebruikt voor veel boeddhistische tempels. Zo ook voor de Verboden Stad in Beijing.

Banpomuseum

Banpomuseum
Banpomuseum
Kaart met locatie Banpomuseum

In Banpo werden tijdens opgravingen tussen 1954 en 1957 talloze mummies gevonden. De mummies zijn gedateerd op 5000 tot 4000 voor Christus en behoren tot de vrij onbekende Yagnshao-cultuur. Daarnaast zijn er potscherven, werktuigen, ovens en zelfs huizen gevonden. Dit alles is bijeengebracht in het Banpomuseum.

Terracottaleger

Terracottaleger
Terracottaleger

Een interessant museum is het terracottaleger in de stad Xi'an met 8.099 terracottabeelden. Dit museum maakt deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit overblijfselen nabij het graf van Qin Shi Huang, keizer van 221 tot 214 voor Christus. Er zijn ruim 8.000 figuren opgegraven in de 3 ondergrondse hallen. Kruisboogschieters, ruiters met paarden en strijdwagens en voetvolk stonden destijds paraat voor een helse veldslag. Er is een grote diversiteit te zien en de lengtes variëren van 1,60 meter tot 1,80 meter.

Changbai Shan

Changbai Shan
Changbai Shan
Kaart met locatie Changbai Shan

In China vind je een groot aantal nationale parken. Een bijzondere is bijvoorbeeld Changbai Shan, dat het grootste nationale park is van China. Dit park ligt in de provincie Jilin en werd in 1961 gesticht. Naast zeldzame ongerepte bergvegetatie worden hier herten, tijgers, kraanvogels en andere zeldzame dieren beschermd.

Wolong Great Panda National Park

Wolong Great Panda National Park
Wolong Great Panda National Park
Kaart met locatie Wolong Great Panda National Park

Wolong Great Panda National Park is het belangrijkste beschermingsgebied voor de reuzenpanda. Dit park werd geopend in 1975 en bevindt zich in Sichuan. In dit park leeft een grote groep reuzenpanda's en de kleine panda, beter bekend als de rode panda. Er worden verschillende tochten georganiseerd in het park en de kans is groot dat je een reuzenpanda tegenkomt.

Zhangjiajie

Zhangjiajie
Zhangjiajie
Kaart met locatie Zhangjiajie

Zhangjiajie is in 1982 geopend en maakt sinds 1992 deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit park behoort tot de mooiste natuurbeschermingsgebieden van China, het heeft een prachtig landschap vol grillige rotsformaties, bossen en zeldzame dieren. Het park is met haar schoonheid prachtig voor natuurliefhebbers en fotografen.

Sishan National Forest Park

Sishan National Forest Park is een geweldig park net buiten de stad Xixia. In het park zijn veel mooie wandelpaden en er is ook een grote boeddha genaamd Jade Boeddha. Deze prachtige boeddha is helemaal van marmer gemaakt. In 2008 is het park gerenoveerd. De tempel die in het park staat is ook flink aangepakt en is weer in volle glorie hersteld.

Markt in China

Markt in China
Markt in China

Het aantal markten in China is enorm. Er zijn antiek-, kunstnijverheids-, kleding- en levensmiddelenmarkten. Overal kun je afdingen, soms wel tot 50% van de prijs. In bijna alle grote steden verkopen ze artikelen van namaakmerken. Wees voorzichtig met de aanschaf van deze artikelen, in Nederland zijn ze namelijk verboden.

Chinese Muur

Chinese Muur
Chinese Muur

In het noorden van China bevindt zich de Chinese Muur met een totale lengte van 6.259 kilometer. De beroemde muur gaat dwars door rivieren, bergen, valleien en woestijnen en loopt door 5 Chinese provincies en 2 autonome regio's. Gedurende de bouw zijn miljoenen mensen overleden als gevolg van honger, uitputting en ziekte. De totale lengte van de verdedigingswal, inclusief natuurlijke grenzen zoals rivieren en bergen, is 8.850 kilometer. Daarmee strekt de muur zich uit van Bo Hai in het oosten, tot Lop Nur in het westen van China.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende