Bezienswaardigheden Colombia

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Archeologisch park van San Agustín

Het archeologisch park van San Augustín is zeker de moeite waard voor een bezoek. Dit park is in 1995 op de werelderfgoedlijst geplaatst. Het archeologisch gebied strekt zich uit over 2.000 km² en ligt op een hoogte van 1.800 meter. In dit park staan in totaal 35 standbeelden. Deze variëren in grootte van 20 centimeter tot wel 7 meter. De thema's van deze standbeelden zijn goden, geestelijk leiders, krijgers, grafstenen en dieren of dierachtigen. Naast deze mythische beelden is ook de natuur van het park prachtig. Zo zijn er een aantal mooie watervallen te bezichtigen en is er de oorsprong van de grootste rivier van Colombia.

Markten in Colombia

In verschillende steden worden er in het centrum markten gehouden. Op deze markten kun je als bezoeker van alles kopen. Er zijn zowel markten in de openlucht als overdekt. Er kunnen producten gekocht worden als cd's, souvenirs, kleding, schoenen en voedingsmiddelen.

Festivals in Colombia

Festivals in Colombia
Festivals in Colombia

Er zijn veel toeristen die op festivals af komen die worden gehouden in Colombia. In verschillende steden in het land worden er festivals georganiseerd. Enkele bekende festivals de gehouden worden zijn de Cali Fair, de Barranquilla Carnival, het Iberoamerican Theater Festival en het Bloemen Festival. Het Iberoamerican Theater Festival is zelfs het grootste theater festival ter wereld. Dit festival wordt iedere twee jaar gehouden in de stad Bogota. Er komen ongeveer vier- tot achtduizend bezoekers op het festival af.

Winkelen in Colombia

In vrijwel alle groten steden zijn er winkels die samen gevormd zijn in winkelcentra. Als bezoeker kun je hier lekker shoppen. De openingstijden van de winkelcentra willen nog wel eens per stad verschillen. In de koude steden, zoals Bogota, zijn de winkels van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. In de warme steden zijn de winkelcentra geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 11.00 uur en van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Zoutkathedraal van Zipaquira

Op ongeveer 50 kilometer van de stad Bogota kan de Zoutkathedraal van Zipaquira bezocht worden. Catedral de Sal is een kerk die gebouwd is in de tunnel van zout mijnen in een zoutberg. Op de weg naar de ondergrondse kerk worden er 14 kleine kappels gepasseerd. Deze kapels vertegenwoordigen de 14 posten van de lijdensweg van Christus. Een rondleiding duurt ongeveer één uur.

Nationaal Park Isla Gorgona

Nationaal Park Isla Gorgona
Nationaal Park Isla Gorgona
Kaart met locatie Nationaal Park Isla Gorgona

Een tropisch eiland waar je niet van kunt ontsnappen was de perfecte locatie voor een gevangenis. Isla Gorgona was dan ook ooit de beruchtste gevangenis van Colombia. Op het eiland leefden verschillende soorten giftige slangen en in de omringende zee maakte een groep haaien het onmogelijk om te ontsnappen. In 1984 is het eiland uitgeroepen tot Nationaal Park en dat was het einde van de gevangenis. Een beperkt aantal mensen mag er dagelijks van de prachtige natuur genieten. Er leven veel verschillende diersoorten zoals vogels, apen, hagedissen, vleermuizen, kikkers en heel veel slangen. Wil je een wandeling door het oerwoud maken dan ben je verplicht laarzen te dragen. Isla Gorgona is tevens een van de beste duiklocaties van Colombia.

  • 1
  • 2
  • Volgende