Bezienswaardigheden Colombia

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Archeologisch park van San Agustín

Het archeologisch park van San Augustín is zeker de moeite waard voor een bezoek. Dit park is in 1995 op de werelderfgoedlijst geplaatst. Het archeologisch gebied strekt zich uit over 2.000 km² en ligt op een hoogte van 1.800 meter. In dit park staan in totaal 35 standbeelden. Deze variëren in grootte van 20 centimeter tot wel 7 meter. De thema's van deze standbeelden zijn goden, geestelijk leiders, krijgers, grafstenen en dieren of dierachtigen. Naast deze mythische beelden is ook de natuur van het park prachtig. Zo zijn er een aantal mooie watervallen te bezichtigen en is er de oorsprong van de grootste rivier van Colombia.

Markten in Colombia

In verschillende steden worden er in het centrum markten gehouden. Op deze markten kun je als bezoeker van alles kopen. Er zijn zowel markten in de openlucht als overdekt. Er kunnen producten gekocht worden als cd's, souvenirs, kleding, schoenen en voedingsmiddelen.

Festivals in Colombia

Festivals in Colombia
Festivals in Colombia

Er zijn veel toeristen die op festivals af komen die worden gehouden in Colombia. In verschillende steden in het land worden er festivals georganiseerd. Enkele bekende festivals de gehouden worden zijn de Cali Fair, de Barranquilla Carnival, het Iberoamerican Theater Festival en het Bloemen Festival. Het Iberoamerican Theater Festival is zelfs het grootste theater festival ter wereld. Dit festival wordt iedere twee jaar gehouden in de stad Bogota. Er komen ongeveer vier- tot achtduizend bezoekers op het festival af.

Winkelen in Colombia

In vrijwel alle groten steden zijn er winkels die samen gevormd zijn in winkelcentra. Als bezoeker kun je hier lekker shoppen. De openingstijden van de winkelcentra willen nog wel eens per stad verschillen. In de koude steden, zoals Bogota, zijn de winkels van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. In de warme steden zijn de winkelcentra geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 11.00 uur en van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Zoutkathedraal van Zipaquira

Op ongeveer 50 kilometer van de stad Bogota kan de Zoutkathedraal van Zipaquira bezocht worden. Catedral de Sal is een kerk die gebouwd is in de tunnel van zout mijnen in een zoutberg. Op de weg naar de ondergrondse kerk worden er 14 kleine kappels gepasseerd. Deze kapels vertegenwoordigen de 14 posten van de lijdensweg van Christus. Een rondleiding duurt ongeveer één uur.

Nationaal Park Isla Gorgona

Nationaal Park Isla Gorgona
Nationaal Park Isla Gorgona
Kaart met locatie Nationaal Park Isla Gorgona

Een tropisch eiland waar je niet van kunt ontsnappen was de perfecte locatie voor een gevangenis. Isla Gorgona was dan ook ooit de beruchtste gevangenis van Colombia. Op het eiland leefden verschillende soorten giftige slangen en in de omringende zee maakte een groep haaien het onmogelijk om te ontsnappen. In 1984 is het eiland uitgeroepen tot Nationaal Park en dat was het einde van de gevangenis. Een beperkt aantal mensen mag er dagelijks van de prachtige natuur genieten. Er leven veel verschillende diersoorten zoals vogels, apen, hagedissen, vleermuizen, kikkers en heel veel slangen. Wil je een wandeling door het oerwoud maken dan ben je verplicht laarzen te dragen. Isla Gorgona is tevens een van de beste duiklocaties van Colombia.

Monseratte (Bogota)

Monseratte
Monseratte
Kaart met locatie Monseratte

Vanaf de hoogste berg van Bogota, Monserrate, heb je een uitzicht over het centrum van de stad. Ga met de kabelbaan naar de top op 3.160 meter hoogte. Op zondagochtend is de kerk op de top een populaire bedevaartsplek. Daar staat een standbeeld van Señor Caído (de gevallen Christus) aan wie veel wonderen worden toegeschreven. Ook 's ochtends vanaf zonsopgang tot 09:00 is het er erg druk met joggers en met mensen die met de hond wandelen. Het opstappunt van de kabelbaan is op loopafstand van de stad. Voor de sportieveling die de berg op gaat wandelen is het ongeveer nog een uur tot de top.

Natuurpark Chicaque (Bogota)

Natuurpark Chicaque
Natuurpark Chicaque
Kaart met locatie Natuurpark Chicaque

Ten zuiden van Bogota, op ongeveer 30 minuten rijden, ligt het natuurpark Chicaque. Het 300 hectare grote park is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is een Andes bos met hoogtes variërend van 2.100 tot 2.720 meter. Door stijging van koude lucht uit het dal hangt het park vaak in mistbanken en wordt daarom ook wel kleine Amazone in de wolken genoemd. Chicaque werd in 1990 opgericht en is koploper op het gebied van ecotoerisme. In het unieke landschap is veel flora en fauna, zoals een groot aantal plantensoorten, ruim 200 vogelsoorten, konijnen, bergkatten en apen.

Simón Bolívar Metropolitan Park (Bogota)

Simón Bolívar Metropolitan Park
Simón Bolívar Metropolitan Park
Kaart met locatie Simón Bolívar Metropolitan Park

Het Simón Bolívar Metropolitan Park, dat midden in Bogota ligt, is het grootste stadspark in een stedelijk gebied. Het wordt gevormd door vijf kleinere parken, namelijk het Simon Bolivar, El Salitre, Parque de los Novios, Unidad Deportiva El Salitre en Jardín Botánico José Celestino Mutis. Er zijn kunstmatige meren aangelegd en je vindt er ook het kindermuseum en het Colosseum. Met zijn 400 hectare is het groter dan Central Park in New York. Toch gaan er geluiden dat men een groter park wil bouwen om grote concerten te geven. Sinds 13 jaar wordt er jaarlijks een rockconcert georganiseerd, het park heeft nu een maximum van 120.000 bezoekers.

Museo Antioquia (Bogota)

Museo Antioquia
Museo Antioquia
Kaart met locatie Museo Antioquia

In Bogota is ook het museo Antioquia gevestigd. Dit museum staat bekend om de werken van de bekende Colombiaanse kunstenaar Botero. Verder bestaat de collectie van het museum uit stukken uit de Colombiaanse geschiedenis. Het museum is gelegen aan het plein La Plazoleta de las escultura's. Op dit plein zijn vele replica's van de beeldhouwwerken van Botero te bewonderen.

  • 1
  • 2
  • Volgende