Colombia

Nationaal Park Tayrona in Colombia
Nationaal Park Tayrona in Colombia

Colombia is een land gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika. Colombia is een republiek en grenst aan twee zeeën en vijf landen. In het westen staat Colombia in verbinding met Panama, dit is ook de verbinding van Midden-Amerika met Zuid-Amerika. Overige aangrenzende buurlanden zijn Brazilië, Venezuela, Ecuador en Peru.

Colombia is het vier na grootste land van Zuid-Amerika en heeft een enorm grote bevolkingsdichtheid. De oppervlakte van het land is 1.141.748 km², ongeveer 28 keer groter dan Nederland.

Het land kan onderverdeeld worden in vijf gebieden op basis van landschap en klimaat. Deze gebieden zijn het gebergte van de Andes, de Pacifische kust, de Caraïbische kust, de vlaktes van de Orinoco en het oerwoud van de Amazone.

Colombia ligt ter hoogte van de evenaar, maar toch komen er klimaat verschillen voor. Dit komt door de grote hoogte verschillen die het land kenmerkt. De gemiddelde temperatuur kan verschillen van 12°C tot 24°C. Boven de 4500 meter is er zelfs eeuwige sneeuw te vinden.

De toerisme in Colombia is de laatste jaren flink aan het stijgen. Na enkele gewelddadige jaren in het verleden is de vrede en rust wedergekeerd. President Juan Manuel Santos en FARC-leider Rodrigo Londoño tekenden in 2016 een vredeakkoord.

Het land kent ook enkele beroemde festivals, namelijk de Cali Fair, de Barranquilla Carnival, het Iberoamerican Theater Festival en het bloemen festival. Deze festivals trekken veel toeristen.

Aanbieders van vakanties naar Colombia
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Crusj (singles reizen) Klik
Local Hero Travel (Lokale reisexperts) Klik
Selva Travel (rondreizen) Klik

Vlag Colombia
Officiele naam:
Republiek Colombia
ISO:
CO
Ligging:
noordwest
Hoofdstad:
Bogota
Inwoners:
+/- 45700
Taal:
spaans
Godsdienst:
Rooms-Katholiek
Tijdzone:
UTC -5
Munteenheid:
Colombiaanse Peso
Klimaat:
Diverse
Oppervlakte:
1138914 km≤

Ervaringen

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Colombia krijgt gemiddeld een 8,9 uit 10 op basis van 29 ervaringen:

8,9 29 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 10 met 29 resultaten

plaats: divers, reisperiode: juni 2019

Met divers bedoel ik dat we op veel plaatsen in Colombia zijn geweest. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, maar niet altijd te vertrouwen. Het cultuurverschil tussen hen en Nederlanders is erg groot. Daardoor ontstaan soms misverstanden.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 10
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Rondreis, reisperiode: april 2019

Een fantastische rondreis in de driehoek Bogota - Popayán - Medellin. Veel gezien en gedaan, heerlijk gegeten en veel mooie gesprekken met de Colombianen. Wat zijn ze trots op hun land! Prachtig! Wij gingen niet voor strand en/of uitgaan, dus deze hebben we niet gescoord. Wat we wel zagen was overweldigende natuur en een ontzettend divers land met veel charme.

 • Algemeen 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Lethisia, reisperiode: maart 2019

Perfecte plaats om amazone gebied te gaan verkennen ! Stadje zelf levendig ,vlak bij Brazilië Lethisia stadje maar 1 dag verbleven ,vandaaruit direct vertrokken naar San Martin amazone

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 3
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Colombia

Convento La Popa de la Galera (Cartagena)

Convento La Popa de la Galera
Convento La Popa de la Galera

Convento La Popa de la Galera is een convent dat op een 150 meter hoge heuvel in Cartagena staat. Er is een kapel op deze heuvel met een bloemenpatio en een prachtige afbeelding van de beschermvrouw van de stad, ‘La Virgen de la Candelaria’. Ook kun je een beeld van de priester Alonso García zien. Hij werd vermoord omdat hij het geloof verspreidde. Geniet verder van het schitterende uitzicht over de stad. Als je Convento La Popa de la Galera wilt bezoeken kun je het beste een taxi nemen. Het klimmen van de berg is namelijk vergelijkbaar met een wandeling in de woestijn.

India Catalina (Cartagena)

India Catalina
India Catalina

India Catalina werd geboren in 1495 als de dochter van het stamhoofd van een Colombiaanse Indianenstam. De Spanjaarden namen haar in 1509 mee naar Santo Domingo. India Catalina had veel kennis van de indiaanse cultuur en talen en daardoor moest ze voor hen de rol als vertaler opnemen tijdens de veroveringen van Colombia. Nu is zij het nationale symbool van Colombia en is een standbeeld van haar te zien net buiten de stad Cartagena.

Castillo San Felipe de Barajas (Cartagena)

Castillo San Felipe de Barajas
Castillo San Felipe de Barajas

Het kasteel ‘Castillo San Felipe de Barajas’ is een enorm fort gelegen op de heuvel San Lázaro in Cartagena. Het is gebouwd in 1536 door de Spanjaarden toen Colombia een kolonie van Spanje was. Binnen de muren van het fort zijn er bunkers, kanonnen en een doolhof aan tunnels. Je kunt een wandeling door sommige tunnels maken en meer te weten komen over de architect van het fort Antionio de Arévalo. Van februari tot en met november is op de laatste zondag van iedere maand entree gratis.

locatie

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Colombia

Video's

Artikelen

Eten en drinken

Het eten van de Colombiaanse keuken is gebaseerd op tradities. Het eten kan er per gebied verschillen. Er zijn ook veel lokale gerechten en specialiteiten. Gemiddeld wordt er in Colombia drie keer per dag gegeten. Het ontbijt is vaak licht, de lunch uitgebreid met veel koolhydraten en het avondeten is ook een lichte maaltijd.

Enkele specialiteiten uit de Colombiaanse keuken zijn:
* Ajiaco: Een soep met kip, aardappels en avocado.
* Arepas: Maïspannenkoeken
* Hormigas Culonas: Gefrituurde mieren
* Sanocho de Pescado: Vissoep met grote stukken vis

Colombia staat bekend om zijn vele soorten vers fruit. Van dit fruit worden er in kraampjes op straat verse fruitdranken gemaakt. Ook de koffie in Colombia is van een goede kwaliteit. Ook wordt er in het land veel bier gedronken. Dit drankje is erg populair en goedkoop. Op het gebied van sterke alcoholische dranken zijn Aguardiente en Colombiaanse rum populair.

In discotheken is het vaak niet mogelijk om een sterke drank per glas te bestellen. Het is de gewoonte om per fles te bestellen. Dit wordt dan vaak geleverd in combinatie met frisdrank om te mixen.

Vervoer

Om naar Colombia te reizen, zul je met het vliegtuig moeten. Het land beschikt over voldoende vliegvelden. Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten. Wel zijn er vluchten vanuit Schiphol beschikbaar, maar met tussenstops.

In Colombia rijden er in elke stad wel bussen. De kosten om met de bus te reizen zijn niet hoog. De bussen in de steden rijden niet op tijd, maar volgen een route. Instappen kan door de hand op te steken, uitstappen door middel van een druk op de knop.

Ook is er de mogelijkheid om tussen verschillende steden met de bus te reizen. Er zijn verschillende maatschappijen die deze dienst aanbieden. Deze maatschappijen zorgen voor veilig vervoer tussen de steden. De kwaliteit en de prijzen kunnen per maatschappij verschillen. Er kan ook binnenlands gevlogen worden, dit is echter wel duurder dan met de bus.

Een auto huren of het gebruik van de taxi behoord ook tot de mogelijkheden.

Visum

Voor een vakantie in Colombia heb je met een Nederlands paspoort geen visum nodig, wel dient je paspoort bij terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn.

Prijsniveau

De valuta van Colombia is de Peso. De wisselkoers kan per dag verschillen. Colombia is na Chili en Brazilië het duurste vakantie land van Zuid-Amerika. Maar in vergelijking met Europese landen is het nog goedkoop te noemen.

Veiligheid

De laatste jaren is de veiligheid in Colombia verbeterd. Wel heeft het land enkele gebieden waar je als toerist beter niet kunt komen. Belangrijk is om wel goed op je eigendommen te letten, en in de avonduren niet te veel alleen op pad te gaan.

Medische informatie

Vaccinatie voor dit land wordt aanbevolen voor gele koorts, hepatitis a en dtp. Ook maatregelen op het gebied van malaria zijn verstandig om te nemen.

Het wordt afgeraden om het kraanwater in dit land te drinken.

Bevolking

In Colombia wonen de meeste mensen in het Andesgebied of het Caraïbisch kustgebied. De bevolking bestaat uit mensen van verschillende kom af. Het merendeel van de bevolking spreekt Spaans en is rooms-katholiek. Onder de indianen komen nog aanhangers van natuurgodsdiensten voor. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een belangrijk kenmerk van de bevolking is dat ze erg gastvrij en vriendelijk zijn.

Het grootste gedeelte van de cultuur stamt af van de Spaanse invloeden. Verder wordt de cultuur gekenmerkt door de samensmelting van verschillende bevolkingsgroepen.

De taal

De moedertaal die in Colombia gesproken wordt is Spaans. In het kustgebied wordt er Caraïbisch-Spaans gesproken.

Flora & Fauna

De flora en fauna in Colombia zijn ook heel divers. Het land beschikt over veel verschillende soorten planten en dieren. Een groot deel van het land bestaat uit regenwoud, waar veel bomen en planten groeien. In de kustgebieden komen mangrovebomen en palmbomen voor.

Ook leven er vele soorten dieren. Enkele dieren die er voorkomen zijn: de jaguar, de poema, apen, slangen, de condor en papegaaien.

Geschiedenis

Colombia werd in het jaar 1500 ontdekt door de Spanjaarden. Door de komst van de Spanjaarden is de inheemse bevolking sterk afgenomen. Dit kwam door het regime en verschillende ziektes. De Spanjaarden hebben van Colombia een Spaanse kolonie gemaakt. Afrikaanse slaven werden er gebracht om in de mijnen te werken.

In 1819 is Colombia onafhankelijk geworden van Spanje. Colombia bestond toen nog uit de landen Colombia, Ecuador, Venezuela en Panama. Simón Bolívar was de eerste echte president van het land. In 1830 werd hij afgezet, en viel de republiek uit elkaar. Ecuador en Venezuela werden onafhankelijke staten. Panama bleef nog wel onderdeel van Colombia. In 1903 werd ook Panama onafhankelijk.

Verder word de geschiedenis van Colombia gekenmerkt door veel oorlogen en opstanden. Nog steeds zijn er verschillende guerrilla groepen actief in het land.

Heb je interesse in een reis naar Colombia? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Colombia, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing