Colombia

Nationaal Park Tayrona in Colombia
Nationaal Park Tayrona in Colombia

Colombia is een land gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika. Colombia is een republiek en grenst aan twee zeeën en vijf landen. In het westen staat Colombia in verbinding met Panama, dit is ook de verbinding van Midden-Amerika met Zuid-Amerika. Overige aangrenzende buurlanden zijn Brazilië, Venezuela, Ecuador en Peru.

Colombia is het vier na grootste land van Zuid-Amerika en heeft een enorm grote bevolkingsdichtheid. De oppervlakte van het land is 1.141.748 km², ongeveer 28 keer groter dan Nederland.

Het land kan onderverdeeld worden in vijf gebieden op basis van landschap en klimaat. Deze gebieden zijn het gebergte van de Andes, de Pacifische kust, de Caraïbische kust, de vlaktes van de Orinoco en het oerwoud van de Amazone.

Colombia ligt ter hoogte van de evenaar, maar toch komen er klimaat verschillen voor. Dit komt door de grote hoogte verschillen die het land kenmerkt. De gemiddelde temperatuur kan verschillen van 12°C tot 24°C. Boven de 4500 meter is er zelfs eeuwige sneeuw te vinden.

De toerisme in Colombia is de laatste jaren flink aan het stijgen. Na enkele gewelddadige jaren in het verleden is de vrede en rust wedergekeerd. President Juan Manuel Santos en FARC-leider Rodrigo Londoño tekenden in 2016 een vredeakkoord.

Het land kent ook enkele beroemde festivals, namelijk de Cali Fair, de Barranquilla Carnival, het Iberoamerican Theater Festival en het bloemen festival. Deze festivals trekken veel toeristen.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Colombia
Officiele naam:
Republiek Colombia
ISO:
CO
Ligging:
noordwest
Hoofdstad:
Bogota
Inwoners:
+/- 45700
Taal:
spaans
Godsdienst:
Rooms-Katholiek
Tijdzone:
UTC -5
Munteenheid:
Colombiaanse Peso
Klimaat:
Diverse
Oppervlakte:
1138914 km²

Ervaringen

Heb je ooit Colombia bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Colombia krijgt gemiddeld een 9,0 uit 10 op basis van 37 ervaringen:

9,0 37 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 13 met 37 resultaten

plaats: Cartagena, reisperiode: februari 2020

Wij hebben een aangepaste boutique rondreis Colombia gedaan met belangrijkste accent op vogels kijken en natuur.In de reis van Hato Aurora in los Llnanos ,geweldig wat betreft natuur .Beschermd natuurreservaat in combinatie met een vee ranch.Rijk vogelgebied,jaguars,allerlei soorten miereneters etc.Pacifische kust .El cantil lodge.Geweldige keukenprinsessen,,er kunnen mooie wandelingen langs het strand en in de jungle,voor ons te vermoeiend gedaan worden.Verlichting was met olielampen wat weer charmant was.Verder is het relaxen er hoeft niets,Vogels kijken geweldig in Tinamu lodge ,heel gezellig ook ,eet steeds weer met anderen buiten aan tafels.El Dorado lodge het neusje van de zalm voor de echte vogelaar wel iets vermoeiender lopen vanwege de ligging hoog in de bergen.Isla Mucura geweldig om af te sluiten.Heerlijk eten en overal zit en lig gelegenheden heel ruim opgezet.Super de luxe slaapgelegenheid.Wij vonden Cartagena heel gezellig,voelde ons heel veilig.Fijn hotel centraal gelegen.Voelde ons er helemaal thuis.

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Punta Gallina, reisperiode: februari 2020

Nog redelijk ongerept weinig toerisme en leuk contact met de locale bevolking. Prachtige reis naar het uiterste puntje van Noord Colombia.

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 6
 • Cultuur 10
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Cartagena, reisperiode: februari 2019

In Cartagena ziet, hoort, voelt en proef je de Caribische Cultuur. De ligging van het hotel was fantastisch. Tijdens het ontbijt (op het terras van ons hotel) keken we uit op het beroemde Castillo San Felipe de Barajas. Tijdens de streetfood tour was je echt onder de lokale bevolking en proefde je de lokale lekkernijen. De zonsondergang bij Cafe del Mar is adembenemend mooi en qua muziek heel trendy. De grafiti-kunstwerken in de wijk Getsemni leveren mooie foto's en een bezoekje aan het Caribe Jewelry Museum is best leuk als je van sieraden houdt. We vonden wandelen over de vele plazas en mensen kijken ook de moeite waard. In Bucaramanga zaten we in het Andesgebergte. Daar hebben we verjaardagen gevierd met onze familie. Kortom we kunnen terugkijken op een mooie tijd in Colombia.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Colombia

Convento La Popa de la Galera (Cartagena)

Convento La Popa de la Galera
Convento La Popa de la Galera
Kaart met locatie Convento La Popa de la Galera

Convento La Popa de la Galera is een convent dat op een 150 meter hoge heuvel in Cartagena staat. Er is een kapel op deze heuvel met een bloemenpatio en een prachtige afbeelding van de beschermvrouw van de stad, ‘La Virgen de la Candelaria’. Ook kun je een beeld van de priester Alonso García zien. Hij werd vermoord omdat hij het geloof verspreidde. Geniet verder van het schitterende uitzicht over de stad. Als je Convento La Popa de la Galera wilt bezoeken kun je het beste een taxi nemen. Het klimmen van de berg is namelijk vergelijkbaar met een wandeling in de woestijn.

India Catalina (Cartagena)

India Catalina
India Catalina
Kaart met locatie India Catalina

India Catalina werd geboren in 1495 als de dochter van het stamhoofd van een Colombiaanse Indianenstam. De Spanjaarden namen haar in 1509 mee naar Santo Domingo. India Catalina had veel kennis van de indiaanse cultuur en talen en daardoor moest ze voor hen de rol als vertaler opnemen tijdens de veroveringen van Colombia. Nu is zij het nationale symbool van Colombia en is een standbeeld van haar te zien net buiten de stad Cartagena.

Castillo San Felipe de Barajas (Cartagena)

Castillo San Felipe de Barajas
Castillo San Felipe de Barajas
Kaart met locatie Castillo San Felipe de Barajas

Het kasteel ‘Castillo San Felipe de Barajas’ is een enorm fort gelegen op de heuvel San Lázaro in Cartagena. Het is gebouwd in 1536 door de Spanjaarden toen Colombia een kolonie van Spanje was. Binnen de muren van het fort zijn er bunkers, kanonnen en een doolhof aan tunnels. Je kunt een wandeling door sommige tunnels maken en meer te weten komen over de architect van het fort Antionio de Arévalo. Van februari tot en met november is op de laatste zondag van iedere maand entree gratis.

locatie

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Colombia

Video's

Artikelen

Eten en drinken

Het eten van de Colombiaanse keuken is gebaseerd op tradities. Het eten kan er per gebied verschillen. Er zijn ook veel lokale gerechten en specialiteiten. Gemiddeld wordt er in Colombia drie keer per dag gegeten. Het ontbijt is vaak licht, de lunch uitgebreid met veel koolhydraten en het avondeten is ook een lichte maaltijd.

Enkele specialiteiten uit de Colombiaanse keuken zijn:
* Ajiaco: Een soep met kip, aardappels en avocado.
* Arepas: Maïspannenkoeken
* Hormigas Culonas: Gefrituurde mieren
* Sanocho de Pescado: Vissoep met grote stukken vis

Colombia staat bekend om zijn vele soorten vers fruit. Van dit fruit worden er in kraampjes op straat verse fruitdranken gemaakt. Ook de koffie in Colombia is van een goede kwaliteit. Ook wordt er in het land veel bier gedronken. Dit drankje is erg populair en goedkoop. Op het gebied van sterke alcoholische dranken zijn Aguardiente en Colombiaanse rum populair.

In discotheken is het vaak niet mogelijk om een sterke drank per glas te bestellen. Het is de gewoonte om per fles te bestellen. Dit wordt dan vaak geleverd in combinatie met frisdrank om te mixen.

Vervoer

Om naar Colombia te reizen, zul je met het vliegtuig moeten. Het land beschikt over voldoende vliegvelden. Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse vluchten. Wel zijn er vluchten vanuit Schiphol beschikbaar, maar met tussenstops.

In Colombia rijden er in elke stad wel bussen. De kosten om met de bus te reizen zijn niet hoog. De bussen in de steden rijden niet op tijd, maar volgen een route. Instappen kan door de hand op te steken, uitstappen door middel van een druk op de knop.

Ook is er de mogelijkheid om tussen verschillende steden met de bus te reizen. Er zijn verschillende maatschappijen die deze dienst aanbieden. Deze maatschappijen zorgen voor veilig vervoer tussen de steden. De kwaliteit en de prijzen kunnen per maatschappij verschillen. Er kan ook binnenlands gevlogen worden, dit is echter wel duurder dan met de bus.

Een auto huren of het gebruik van de taxi behoord ook tot de mogelijkheden.

Visum

Voor een vakantie in Colombia heb je met een Nederlands paspoort geen visum nodig, wel dient je paspoort bij terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn.

Prijsniveau

De valuta van Colombia is de Peso. De wisselkoers kan per dag verschillen. Colombia is na Chili en Brazilië het duurste vakantie land van Zuid-Amerika. Maar in vergelijking met Europese landen is het nog goedkoop te noemen.

Veiligheid

De laatste jaren is de veiligheid in Colombia verbeterd. Wel heeft het land enkele gebieden waar je als toerist beter niet kunt komen. Belangrijk is om wel goed op je eigendommen te letten, en in de avonduren niet te veel alleen op pad te gaan.

Medische informatie

Vaccinatie voor dit land wordt aanbevolen voor gele koorts, hepatitis a en dtp. Ook maatregelen op het gebied van malaria zijn verstandig om te nemen.

Het wordt afgeraden om het kraanwater in dit land te drinken.

Bevolking

In Colombia wonen de meeste mensen in het Andesgebied of het Caraïbisch kustgebied. De bevolking bestaat uit mensen van verschillende kom af. Het merendeel van de bevolking spreekt Spaans en is rooms-katholiek. Onder de indianen komen nog aanhangers van natuurgodsdiensten voor. Een groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een belangrijk kenmerk van de bevolking is dat ze erg gastvrij en vriendelijk zijn.

Het grootste gedeelte van de cultuur stamt af van de Spaanse invloeden. Verder wordt de cultuur gekenmerkt door de samensmelting van verschillende bevolkingsgroepen.

De taal

De moedertaal die in Colombia gesproken wordt is Spaans. In het kustgebied wordt er Caraïbisch-Spaans gesproken.

Flora & Fauna

De flora en fauna in Colombia zijn ook heel divers. Het land beschikt over veel verschillende soorten planten en dieren. Een groot deel van het land bestaat uit regenwoud, waar veel bomen en planten groeien. In de kustgebieden komen mangrovebomen en palmbomen voor.

Ook leven er vele soorten dieren. Enkele dieren die er voorkomen zijn: de jaguar, de poema, apen, slangen, de condor en papegaaien.

Geschiedenis

Colombia werd in het jaar 1500 ontdekt door de Spanjaarden. Door de komst van de Spanjaarden is de inheemse bevolking sterk afgenomen. Dit kwam door het regime en verschillende ziektes. De Spanjaarden hebben van Colombia een Spaanse kolonie gemaakt. Afrikaanse slaven werden er gebracht om in de mijnen te werken.

In 1819 is Colombia onafhankelijk geworden van Spanje. Colombia bestond toen nog uit de landen Colombia, Ecuador, Venezuela en Panama. Simón Bolívar was de eerste echte president van het land. In 1830 werd hij afgezet, en viel de republiek uit elkaar. Ecuador en Venezuela werden onafhankelijke staten. Panama bleef nog wel onderdeel van Colombia. In 1903 werd ook Panama onafhankelijk.

Verder word de geschiedenis van Colombia gekenmerkt door veel oorlogen en opstanden. Nog steeds zijn er verschillende guerrilla groepen actief in het land.

Interesse in een reis naar Colombia? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat is het huidige reisadvies / kleurcode voor Colombia?

Op dit moment zijn alle landen 'oranje'; ook Colombia. Lees meer over het reisadvies in Colombia

Wat zijn de beste hotels van Colombia?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in Colombia:
 • Caribe By Faranda Grand (9.0 in 1)
 • Allure Chocolat (0.0 in 0)
 • Las Américas Casa de Playa**** (0.0 in 0)
 • ibis Cartagena Marbella (0.0 in 0)
 • Almirante***** (0.0 in 0)

  Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.
 • Kan ik een vakantie boeken naar Colombia i.v.m. Corona?

  Tot half maart 2021 kun je niet op vakantie. Je kunt echter al wel een vakantie boeken voor de periode daarna. Vraag gratis & vrijblijvend een offerte op voor jouw wensen