Bezienswaardigheden Costa Rica

Pagina 1 van 3 met 22 resultaten

Stranden van Costa Rica

Stranden van Costa Rica
Stranden van Costa Rica

Op het strand van Manuel Antonio bevindt zich o.a. een bar, restaurant en een souvenirwinkel. Er zijn een aantal rotsen in de zee dus het dragen van waterschoenen wordt aangeraden. Er zijn verschillende grote hotels aanwezig maar die liggen verscholen in de prachtige natuur. Daardoor komt het strand heel erg natuurlijk over. Het is er de laatste jaren wel veel drukker geworden met o.a. Amerikaanse toeristen.

Het strand bij Puerto Viejo is erg mooi. Het regenwoud loopt tot aan het strand en er zijn dan ook veel mooie vogels die een kijkje komen nemen op het strand. De meeste stranden rondom Puerto Viejo hebben geen faciliteiten, dit doet behoorlijk primitief aan. Omdat er geen faciliteiten zijn is de sfeer erg goed, iedereen brengt zijn eigen eten en drinken mee en maakt er een gezellige boel van.

Mooie stranden zijn er te vinden aan de Caribean, tussen Cahuita en Manzanillo, maar ook in het zuiden van Costa Rica: de stranden van Costa Ballena, tussen de dorpjes Dominical-Uvita-Ojochal. Het spectaculaire Playa Ventanas, het 'strand met de ramen' is echt de moeite waard. In het noorden vind je de mooiste stranden langs de kust van het schiereiland Nicoya, bijvoorbeeld Samara of Tamarindo. Ook zijn er nog een aantal surfstranden zoals Playa Hermosa bij Jaco, Playa Dominical en het beste surfstrand is wel Playa Punta Banco, in te allerzuidelijkste puntje van Costa Rica.

Vulkaan Arenal

Vulkaan Arenal
Vulkaan Arenal
Kaart met locatie Vulkaan Arenal

Een bezoek aan de vulkaan Arenal is natuurlijk een van de hoogtepunten voor een reis door Costa Rica. Deze vulkaan is nog steeds actief en dagelijks spuugt hij lava en stoom uit de krater. Dat is vooral 's avonds een prachtig gezicht. Je hoort de vulkaan ook regelmatig rommelen en schudden als er weer een berg lava uit stroomt!

Parque Nacional Rincón de la Vieja

Parque Nacional Rincón de la Vieja
Parque Nacional Rincón de la Vieja
Kaart met locatie Parque Nacional Rincón de la Vieja

In Parque Nacional Rincón de la Vieja ligt de nog actieve vulkaan Rincon de la Vieja van 1.895 meter hoog. In Parque Nacional Rincón de la Vieja vind je wandelpaden die je naar geisers, watervallen, hete zwavelbronnen, modderbronnen en andere vulkanische schoonheden brengen. Ook kom je een grote diversiteit aan dieren tegen. De kans is groot dat je apen, toekans, neusbeertjes en/of gordeldieren tegenkomt als je een bezoek brengt aan het park.

Parque Nacional Santa Rosa

Parque Nacional Santa Rosa
Parque Nacional Santa Rosa
Kaart met locatie Parque Nacional Santa Rosa

Parque Nacional Santa Rosa is een 48.000 hectare tropisch droogwoud. Het is hier vaak ontzettend warm. In het park broeden vele schildpadden en leven daarnaast ook vele tapirs, vogels en jaguars. Santa Rosa is het strijdtoneel geweest tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Costa Rica, in het park bevindt zich een klein museum die daar informatie over geeft.

Nationaal Park Corcovado

Nationaal Park Corcovado ligt op het schiereiland Osa en is nog een stukje ongrepte natuur. Zo zag Midden-Amerika eruit toen Columbus voet aan land zette in Costa Rica. Tapirs en jaguars en poemas, maar ook reusachtige slangen, krokodillen, bontgekleurde vogels en andere dieren wonen in de ongerepte natuur. Met een gids kun je dit park bezoeken, of met een boot vanuit Ojochal of Drake Bay (Drake Bay ligt op het schiereiland Osa, vlak naast het natuurpark).

Monteverde

Monteverde
Monteverde
Kaart met locatie Monteverde

Ook Monteverde is een heel bekend natuurpark. Je kunt er met een gids een wandeling door het regenwoud maken, langs kabelbanen door het oerwouden roetsjen (canopy tour) of over een brug lopen die boven in de boomtoppen is gehangen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende