Bezienswaardigheden Denemarken

Denemarken is vooral populair om de kleurrijke hoofdstad Kopenhagen. Daar is niets mis mee als je denkt aan de prachtige, monumentale panden, talloze cafés en restaurants en natuurlijk het beeld van De Kleine Zeemeermin. Maar naast Kopenhagen heeft het land nog veel meer te bieden. Denk maar eens aan de mooie streken Seeland, de Limfjord, Jutland en de indrukwekkende kliffen van Stevns Klint. Je kunt in deze gebieden bijvoorbeeld erg goed wandelen en fietsen. Ook heeft Denemarken veel kastelen en oude steden die een bezoek zeker waard zijn. Wat dacht je van het kasteel Kronborg en de stad Ribe, de oudste stad van Denemarken? Er zijn ontzettend veel mooie plekken te bezoeken in het land. Maar wat zijn nou de beste bezienswaardigheden van Denemarken? Die vind je in de lijst hieronder. Neem een kijkje en raak geïnspireerd.

Egeskov
Egeskov

Pagina 1 van 5 met 42 resultaten

Museum Den Gamle By

Het nationaal, cultuur historisch museum Den Gamle By is een prachtig openluchtmuseum. In 1914 ging het museum voor het publiek open en was het het eerste openluchtmuseum dat stedelijke huizen had in de hele wereld. In Den Gamble By willen ze je graag alle delen uit het leven van vroeger laten zien. Naast de huizen zie je hier dus ook kraampjes, markten en interieurs. Ook kun je aan het speelgoed, de kleding, munten, meubels en muziekinstrumenten goed zien hoe de mensen vroeger leefden.

Legoland

Legoland
Legoland
Kaart met locatie Legoland

Legoland in de regio Jutland is een attractiepark met meer dan 50 activiteiten gemaakt van Lego-stenen. Voor het maken van dit park zijn meer dan 50 miljoen steentjes gebruikt. Legoland is plezier voor jong en oud! Voor de jongere kinderen is er o.a. een rijschool en voor de volwassene zijn er een aantal interessante bouwwerken om te bekijken, ook zijn er een aantal spannende attracties die zeker bezocht moeten worden.

National Park Lille Vildmose

Het National Park Lille Vildmose is een oud gebied, het veen wat er ligt is meer dan 1000 jaar geleden ontstaan en wordt vandaag de dag verkocht als plantenaarde. Vanaf de uitzichttoren kun je de koningsadelaar bekijken. In het park zijn bankjes, tafels en grills waar je gratis gebruik van mag maken. Verder vind je in het park een centrum waar tentoonstellingen worden gehouden over de flora en fauna van het park en een bioscoop met een vluchtsimulator.

Markt in Denemarken

Markt in Denemarken
Markt in Denemarken

Door heel Denemarken worden veel markten georganiseerd en vooral in de kleine dorpjes en steden vinden ze regelmatig plaats. Op de meeste markten worden souvenirs verkocht en dat trekt vele toeristen aan. Je kunt er ook vaak een aantal Deense specialiteiten proeven. Tijdens de feestdagen zijn er door het hele land kerstmarkten die erg leuk zijn om te bezoeken.

Winkelen in Denemarken

Winkelen in Denemarken
Winkelen in Denemarken

In Denemarken heb je veel gebieden waar je kunt winkelen. De meeste winkels zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur open en vrijdags tot 19.00 uur of 20.00 uur. Er zijn veel grote winkelcentra en warenhuizen waar je je uren kunt vermaken. In de toeristische gebieden zijn de winkels zelfs vaak de hele zaterdag en zondag nog open. De winkels zijn allemaal gesloten op 18 april (Gebedsdag), 5 juni (Dag van de Grondwet) en op 24 en 31 december (feestdagen).

Sporten in Denemarken

Sporten in Denemarken
Sporten in Denemarken

Denemarken telt 500 eilanden en het land is een paradijs voor vissers. Maar de meest populaire sporten van Denemarken zijn handbal en voetbal! In beide sporten zijn de inwoners van Denemarken zeer bedreven. Voor het handbal geldt dat Denemarken toonaangevend is voor de rest van Europa. Voetbal is ook zeer populair. De hoogste voetbaldivisie van Denemarken is de SAS Ligaen. In deze wedstrijd komen 12 clubs tegen elkaar uit. Ook fietsen is een erg populaire bezigheid voor jong en oud.

Deense Margrietroute

Wie het liefst alle mooiste bezienswaardigheden van Denemarken wil zien, kan gebruik maken van de Deense Margrietroute. Deze route leg je af met de auto en heeft een totale lengte van zo'n 3.700 kilometer. De route loopt over mooie, landelijke wegen langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van Denemarken. Je kunt de route in beide richtingen volgen en op elk moment starten. Bij de route hoort een boekje waarin de route en bezienswaardigheden goed beschreven worden. De Margrietroute is ook te downloaden voor je navigatiesysteem.

Tivoli (Kopenhagen)

Tivoli
Tivoli
Kaart met locatie Tivoli

Tivoli wordt door mensen die er nooit geweest zijn vaak versleten voor een pretpark, maar het is veel meer dan dat. Natuurlijk wemelt het er van de (spectaculaire) attracties, maar Tivoli heeft ook een concertzaal, theaters, restaurants en discotheken. Het is het meest beroemde pretpark van het land, mede door de mooie aankleding. Zo wordt het park in de avond verlicht door 115.000 lampen. In de zomer worden er op het podium in het park concerten gegeven.

Amalienborg (Kopenhagen)

Amalienborg
Amalienborg
Kaart met locatie Amalienborg

Amalienborg is de residentie van koningin Margaretha II van Denemarken. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Ook wonen de twee zonen Frederik en Joachim hier met hun gezin. Het paleis heeft vier vleugels, die in een vierkant liggen rondom het standbeeld van Frederik V. In het paleis zit ook het Amalienmusem gevestigd, waarbij de kamers van de families uit de 19e eeuw worden gereconstrueerd.


Kleine zeemeermin (Kopenhagen)

Kleine zeemeermin
Kleine zeemeermin
Kaart met locatie Kleine zeemeermin

In de haven staat het geliefde beeldje de kleine zeemeermin. Dit beeldje is geïnspireerd door het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen en is een zeer populaire bezienswaardigheid onder toeristen. Dit beeldje is niet het enige standbeeld: overal in de stad vind je standbeelden aan de openbare weg en in parken. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende