Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek bezoeken veel mensen om het tropische klimaat, de witte stranden en de prachtige Caribische Zee. Toch kun je in dit land nog veel meer doen tijdens je vakantie! Wat dacht je van de bijzondere watervallen, de verschillende musea en de watersporten die je er kunt beoefenen? Daarnaast is dit land ook een paradijs voor golfers, rondom Punta Cana liggen bijvoorbeeld uitstekende golflocaties. Dit is ook nog goed te combineren met een strandvakantie. Ben je meer van de cultuur? Ga dan naar het Alcázar de Colón, wat ooit een van de paleizen van Columbus was. Een lijst van de beste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek vind je hieronder.  

Landschap
Landschap

Pagina 1 van 4 met 32 resultaten

Parque Nacional del Este

Parque Nacional del Este
Parque Nacional del Este
Kaart met locatie Parque Nacional del Este

In Parque Nacional del Este vind je meer dan 3.000 orchideeënsoorten, maar in het park komen meer dan 300 vogelsoorten voor en de ene vogel is nog mooier dan de andere. De stranden van dit fantastische park worden gebruikt door 4 verschillende soorten zeeschildpadden, die op deze stranden hun eieren leggen. Verder vind je in de zee rond het park zeekoeien, tuimelaars en prachtige vissen. De meeste vissen leven rond het koraalrif voor de kust.

Damajague

Damajague
Damajague

Een van de mooiste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek zijn de 27 watervallen die gelegen zijn in Damajague. Dit stukje aangrijpende natuur is een koppeling van kloven, waterbekkens en watervallen die genesteld zijn in heuvels in een bergketen in de Noordelijke Corridor, achter het suikerriet. Ze bestaan al duizenden jaren, maar zijn nog niet zo lang bekend bij de buitenwereld en toeristen.

Uitgaan op de Dominicaanse Republiek

Uitgaan op de Dominicaanse Republiek
Uitgaan op de Dominicaanse Republiek

De meeste uitgaansgelegenheden op de Dominicaanse Republiek bevinden zich in Cabarete (vooral populair bij windsurfers) en Sosúa. Maar ook Santo Domingo kent een uitgebreid nachtleven. Dansclubs en cafés zijn in Santo Domingo te vinden in de Zona Colonial en verder langs de kustlijn. In Puerto Plata zijn de uitgaansgelegenheden verspreid door de stad. De meeste hotels hebben een bar of club waar je ook prima kunt vertoeven.

Golfen op de Dominicaanse Republiek

Golfen op de Dominicaanse Republiek
Golfen op de Dominicaanse Republiek

De Domincaanse Republiek is een golfersparadijs met topbanen ontworpen door internationaal erkende architecten. Vooral in de omgeving van La Romana en Punta Cana bevinden zich uitstekende golflocaties. Combineer een strandvakantie met het golfen, een ideale combinatie op dit tropische eiland.

Walvissen spotten bij Samana

Walvissen spotten bij Samana
Walvissen spotten bij Samana
Kaart met locatie Walvissen spotten bij Samana

Vanuit Samana gaan er boottochten het water op om walvissen te spotten. In lage boten vaar je naar de uitgang van de baai waar de walvissen te zien zijn. Tussen januari en maart komen de walvissen hier om te paren en te baren, een unieke belevenis om te mogen aanschouwen.

Cayo Paraiso

Cayo Paraiso
Cayo Paraiso
Kaart met locatie Cayo Paraiso

Cayo Paraiso is te bereiken vanuit Punta Rusia, met de speedboot vaar je naar deze zandbank midden op zee. Dit kleine eilandje is omringt door azuurblauw water en is uitemate geschikt op te snorkelen.

ChocoMuseo Punta Cana (Punta Cana)

ChocoMuseo Punta Cana
ChocoMuseo Punta Cana
Kaart met locatie ChocoMuseo Punta Cana

In het ChocoMuseo kun je kennis maken met het overheerlijke product chocolade. Dit museum heeft verschillende vestigingen in Midden-Amerika waaronder in Granada, Nicaragua, Cusco en Lima in Peru en in Antigua, Guatemala. In Punta Cana is het museum gelegen op hetzelfde terrein als Don Lucas 'sigarenfabriek in Bávaro. Leer hier alles over de cacaoboom en zijn ecosysteem en cacao als gezond superfood. Ook kun je verschillende chocoladeworkshops volgen.

ManatÝ Park (Punta Cana)

ManatÝ Park
ManatÝ Park
Kaart met locatie ManatÝ Park

Van de allereerste bewoners van de Dominicaanse Republiek lopen nog veel nazaten rond in Punta Cana. Ben je echt nieuwsgierig naar de indianencultuur? Ga dan naar Manatí Park, waar een levensecht dorpje van de Taíno-indianen is nagebouwd. In dit nagebouwde dorpje worden ook dansshows gegeven, waarin de traditionele dans van de Taíno-indianen wordt getoond. Naast de dansshows in het dorpje worden er in het park ook shows met dieren gegeven. Het themapark heeft namelijk prachtige tuinen met een rijke flora en fauna. Voor een echte unieke ervaring kun je er eveneens met dolfijnen zwemmen.

Scape Park Cap Cana (Punta Cana)

Scape Park Cap Cana
Scape Park Cap Cana
Kaart met locatie Scape Park Cap Cana

Houd je van avontuur en een flinke adrenalinestoot? Bezoek dan het Scape Park Cap Cana. In dit avontuurlijke park kun je allerlei spannende activiteiten doen. Zo kun je er ziplinen, waarbij je je met een katrol via een kabel van boomtop tot boomtop verplaatst. Verder kun je er duiken, snorkelen, catamaran zeilen, langs het strand paardrijden of offroad rijden in een buggy. Dit is nog niet alles, je kunt er namelijk ook nog kajakken, windsurfen, peddelboarden en vissen. Je kunt er eveneens de lagunes en grotten ontdekken. Bij Scape Park Cap Cana is dus voor jong en oud wel iets te doen.

Amber Museum (Santo Domingo)

Het Amber Museum in Santo Domingo is zeker een bezoekje waard. In dit museum worden veel verschillende voorwerpen van amber tentoongesteld, voornamelijk sieraden. Er wordt ook uitgelegd hoe amber ontstaat en hoe het precies gewonnen wordt.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende