Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek bezoeken veel mensen om het tropische klimaat, de witte stranden en de prachtige Caribische Zee. Toch kun je in dit land nog veel meer doen tijdens je vakantie! Wat dacht je van de bijzondere watervallen, de verschillende musea en de watersporten die je er kunt beoefenen? Daarnaast is dit land ook een paradijs voor golfers, rondom Punta Cana liggen bijvoorbeeld uitstekende golflocaties. Dit is ook nog goed te combineren met een strandvakantie. Ben je meer van de cultuur? Ga dan naar het Alcázar de Colón, wat ooit een van de paleizen van Columbus was. Een lijst van de beste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek vind je hieronder.  

Landschap
Landschap

Pagina 1 van 4 met 32 resultaten

Parque Nacional del Este

Parque Nacional del Este
Parque Nacional del Este
Kaart met locatie Parque Nacional del Este

In Parque Nacional del Este vind je meer dan 3.000 orchideeënsoorten, maar in het park komen meer dan 300 vogelsoorten voor en de ene vogel is nog mooier dan de andere. De stranden van dit fantastische park worden gebruikt door 4 verschillende soorten zeeschildpadden, die op deze stranden hun eieren leggen. Verder vind je in de zee rond het park zeekoeien, tuimelaars en prachtige vissen. De meeste vissen leven rond het koraalrif voor de kust.

Damajague

Damajague
Damajague

Een van de mooiste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek zijn de 27 watervallen die gelegen zijn in Damajague. Dit stukje aangrijpende natuur is een koppeling van kloven, waterbekkens en watervallen die genesteld zijn in heuvels in een bergketen in de Noordelijke Corridor, achter het suikerriet. Ze bestaan al duizenden jaren, maar zijn nog niet zo lang bekend bij de buitenwereld en toeristen.

Uitgaan op de Dominicaanse Republiek

Uitgaan op de Dominicaanse Republiek
Uitgaan op de Dominicaanse Republiek

De meeste uitgaansgelegenheden op de Dominicaanse Republiek bevinden zich in Cabarete (vooral populair bij windsurfers) en Sosúa. Maar ook Santo Domingo kent een uitgebreid nachtleven. Dansclubs en cafés zijn in Santo Domingo te vinden in de Zona Colonial en verder langs de kustlijn. In Puerto Plata zijn de uitgaansgelegenheden verspreid door de stad. De meeste hotels hebben een bar of club waar je ook prima kunt vertoeven.

Golfen op de Dominicaanse Republiek

Golfen op de Dominicaanse Republiek
Golfen op de Dominicaanse Republiek

De Domincaanse Republiek is een golfersparadijs met topbanen ontworpen door internationaal erkende architecten. Vooral in de omgeving van La Romana en Punta Cana bevinden zich uitstekende golflocaties. Combineer een strandvakantie met het golfen, een ideale combinatie op dit tropische eiland.

Walvissen spotten bij Samana

Walvissen spotten bij Samana
Walvissen spotten bij Samana
Kaart met locatie Walvissen spotten bij Samana

Vanuit Samana gaan er boottochten het water op om walvissen te spotten. In lage boten vaar je naar de uitgang van de baai waar de walvissen te zien zijn. Tussen januari en maart komen de walvissen hier om te paren en te baren, een unieke belevenis om te mogen aanschouwen.

Cayo Paraiso

Cayo Paraiso
Cayo Paraiso
Kaart met locatie Cayo Paraiso

Cayo Paraiso is te bereiken vanuit Punta Rusia, met de speedboot vaar je naar deze zandbank midden op zee. Dit kleine eilandje is omringt door azuurblauw water en is uitemate geschikt op te snorkelen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende