Bezienswaardigheden Ecuador

Pagina 1 van 4 met 40 resultaten

Isla Isabela

Isla Isabela
Isla Isabela
Kaart met locatie Isla Isabela

Isabela is het meest vulkanische en grootste eiland van de Galápagos Eilanden. De grootste stad op dit eiland is Puerto Villamil. Naast Puerto Ayora is ook Puerto Villamil een populaire havenplaats. Op Isabela vind je over het algemeen standaard accommodaties, bars en restaurants. In de buurt ligt een 3 kilometer lang, spectaculair stukje strand en op 5 minuten lopen vind je een verscholen lagune met vele flamingos. Er zijn verschillende wandelpaden die naar het binnenland leiden waar je de prachtige vulkanen kunt aanschouwen.

Vulkanen in Ecuador

Vulkanen in Ecuador
Vulkanen in Ecuador

Ecuador ligt in een vulkanisch erg actief gebied. Wanneer je door het land reist zie je bijna altijd wel één of meerdere vulkanen. De vulkanen verschillen onderling door hun leeftijd, hoogte en vorm. Zo is ieder vulkaan uniek en een attractie op zich. De top van de vulkaan Cotopaxi, een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld, is voor vrijwel iedereen te beklimmen. De minder actieve reizigers kunnen tot 4.500 meter hoogte met de auto komen. Dan is het nog 300 meter klimmen tot de refugio (berghut).

Cotopaxi National Park

Cotopaxi National Park
Cotopaxi National Park
Kaart met locatie Cotopaxi National Park

Een hoogtepunt van Ecuador is het Cotopaxi National Park. Hier bevindt zich de 5.897 m hoge vulkaan die je in 2 dagen kunt beklimmen. Je kunt ook een wandeling maken langs het Limiopungomeer, gelegen op 3.800 m. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap en de vele dieren zoals vossen, lama's, herten, valken en misschien zie je wel een condor. Er worden tevens diverse fietstochten georganiseerd.

Markten in Ecuador

Markten in Ecuador
Markten in Ecuador
Kaart met locatie Markten in Ecuador

Een bezoek aan een van de vele markten is zeker aan te raden. De markt is een kleurrijk spektakel waar handwerkproducten, de oogst en dieren te koop worden aangeboden.

De plaats Otavalo is voornamelijk bekend om zijn dieren- en souvenirmarkt waar indianen uit de wijde omtrek hun goederen aanbieden. De indianen dragen traditionele klederdracht en dat geeft een leuke sfeer. Ook als je niet van plan bent om iets te kopen is de markt een aanrader.

Voetbal in Ecuador

Voetbal in Ecuador
Voetbal in Ecuador

Voetbal is de nationale sport van Ecuador. Er zijn verschillende grote wedstrijden en het nationale team probeert zich iedere keer weer te plaatsen voor het WK voetbal. Ook wordt er ieder jaar een landelijk kampioenschap gehouden, namelijk de Campeonato Ecuatoriano de Fútbol. Er strijden dan 12 teams om de landstitel.

Museum Banco Central del Ecuador (Quito)

In Quito vind je het museum Banco Central del Ecuador, een boeiend museum over de geschiedenis van Ecuador. Ze hebben o.a. gouden voorwerpen uit de pre-koloniale tijd, een archeologische afdeling, sculpturen en schilderijen maar ook moderne kunst. Bij de voorwerpen die tentoongesteld worden staat informatie over hoe en door wie het voorwerp werd gebruikt.

La Capilla Del Hombre (Quito)

La Capilla Del Hombre is ook een museum in Quito. La Capilla Del Hombre betekent “kapel van de mensheid”. In het museum hangen prachtige schilderijen en ook het gebouw waar het museum herbergt is erg mooi. De schilderijen gaan voornamelijk over het lijden van de indianen in Ecuador.

Parque La Carolina (Quito)

Parque La Carolina is het grootste park van Quito. In de weekenden is het park gevuld met Ecuadorianen die hier in vrije tijd door brengen. Het park ligt in het centrum van Quito. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de rust. Met hier en daar een mooie vijver is het park een lust voor het oog.

Las Peñas (Guayaquil)

Las Peñas
Las Peñas
Kaart met locatie Las Peñas

In de oude wijk 'Las Peñas' staan nog authentieke houten huizen uit de koloniale tijd. In de loop van de tijd zijn er regelmatig grote branden geweest welke een verwoestende impact hadden op de stad. Las Peñas is echter altijd bespaard gebleven en laat dus nog uitstekend de zeventiende-eeuwse architectuur zien van de Spanjaarden.

Parque Bolívar (Guayaquil)

Parque Bolívar
Parque Bolívar
Kaart met locatie Parque Bolívar

Geen bezoekje aan Guayaquil is compleet als het Parque Bolívar overgeslagen wordt. Dit park in het midden van de stad is namelijk het thuis van een grote groep tamme leguanen. De soms wel meer dan een meter lange reptielen lopen hier gewoon over het gras. Maar kijk ook vooral naar boven want de reptielen klimmen met gemak in de bomen. Wanneer je naar het park gaat is het leuk om stukjes mango of andere fruit mee te nemen, de leguanen zijn daar dol op.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende