Bezienswaardigheden Ecuador

Pagina 1 van 4 met 40 resultaten

Isla Isabela

Isla Isabela
Isla Isabela
Kaart met locatie Isla Isabela

Isabela is het meest vulkanische en grootste eiland van de Galápagos Eilanden. De grootste stad op dit eiland is Puerto Villamil. Naast Puerto Ayora is ook Puerto Villamil een populaire havenplaats. Op Isabela vind je over het algemeen standaard accommodaties, bars en restaurants. In de buurt ligt een 3 kilometer lang, spectaculair stukje strand en op 5 minuten lopen vind je een verscholen lagune met vele flamingos. Er zijn verschillende wandelpaden die naar het binnenland leiden waar je de prachtige vulkanen kunt aanschouwen.

Vulkanen in Ecuador

Vulkanen in Ecuador
Vulkanen in Ecuador

Ecuador ligt in een vulkanisch erg actief gebied. Wanneer je door het land reist zie je bijna altijd wel één of meerdere vulkanen. De vulkanen verschillen onderling door hun leeftijd, hoogte en vorm. Zo is ieder vulkaan uniek en een attractie op zich. De top van de vulkaan Cotopaxi, een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld, is voor vrijwel iedereen te beklimmen. De minder actieve reizigers kunnen tot 4.500 meter hoogte met de auto komen. Dan is het nog 300 meter klimmen tot de refugio (berghut).

Cotopaxi National Park

Cotopaxi National Park
Cotopaxi National Park
Kaart met locatie Cotopaxi National Park

Een hoogtepunt van Ecuador is het Cotopaxi National Park. Hier bevindt zich de 5.897 m hoge vulkaan die je in 2 dagen kunt beklimmen. Je kunt ook een wandeling maken langs het Limiopungomeer, gelegen op 3.800 m. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap en de vele dieren zoals vossen, lama's, herten, valken en misschien zie je wel een condor. Er worden tevens diverse fietstochten georganiseerd.

Markten in Ecuador

Markten in Ecuador
Markten in Ecuador
Kaart met locatie Markten in Ecuador

Een bezoek aan een van de vele markten is zeker aan te raden. De markt is een kleurrijk spektakel waar handwerkproducten, de oogst en dieren te koop worden aangeboden.

De plaats Otavalo is voornamelijk bekend om zijn dieren- en souvenirmarkt waar indianen uit de wijde omtrek hun goederen aanbieden. De indianen dragen traditionele klederdracht en dat geeft een leuke sfeer. Ook als je niet van plan bent om iets te kopen is de markt een aanrader.

Voetbal in Ecuador

Voetbal in Ecuador
Voetbal in Ecuador

Voetbal is de nationale sport van Ecuador. Er zijn verschillende grote wedstrijden en het nationale team probeert zich iedere keer weer te plaatsen voor het WK voetbal. Ook wordt er ieder jaar een landelijk kampioenschap gehouden, namelijk de Campeonato Ecuatoriano de Fútbol. Er strijden dan 12 teams om de landstitel.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende