Bezienswaardigheden El Salvador

Pagina 1 van 3 met 25 resultaten

Museum of the Revolution in Perquín

Het Museum of the Revolution is een museum ter herdenking aan de gebeurtenissen rond de burgeroorlog van El Salvador die ongeveer duurde van 1980 tot 1992. Het museum vind je in Perquín in het noordoosten van het land. In het gebouw vind je onder andere wapens die tijdens de oorlog gebruikt zijn en een neergehaalde helikopter waar de militaire leider in zat. Buiten vind je een bom van 500 pond naast de krater die zo'n zelfde bom heeft veroorzaakt. Het personeel bestaat uit oud-leden van de guerilla en beantwoorden vragen van de bezoekers.

Bosque El Impossible National Park

Bosque El Impossible National Park
Bosque El Impossible National Park
Kaart met locatie Bosque El Impossible National Park

Het Bosque El Impossible National Park wordt door zijn grootte en biologische diversiteit gezien als het belangrijkste natuurgebied van El Salvador. Het park ligt in het departement Ahuachapan en bevat een beschermd, droog tropisch oerwoud dat deel uit maakt van het kust-gebergte Apaneca Ilmatepec. Het gebied beslaat 9.000 hectare en varieert in hoogte van 300 tot 1.400 meter boven zeeniveau. Er leven meer dan 500 soorten vogels in het park, waaronder de motmot, de grote curassow en de koningsgier. Ook kun je er Ocelots vinden. Het park is aan de naam 'El Impossible' gekomen door handelaars uit Guatemala die door het bos heen moesten om bij de markten te komen. Zij leidden voorzichtig hun muilezels door de steile 'Impossible Pass'.

Cerro Verde National Park

Cerro Verde National Park
Cerro Verde National Park
Kaart met locatie Cerro Verde National Park

Een ander mooi park is het Cerro Verde National Park in het westen van El Salvador. Het park ligt tussen drie vulkanen in; de Izalco vulkaan, de Cerro Verde en de Santa Ana vulkaan en heeft weelderige bossen met veel bloemen, flora en fauna. Er zijn wandelpaden naar de top van vulkanen te vinden, waar je fantastische uitzichten over het gebied hebt. Voor vogelliefhebbers is het ook een perfect park. Je vindt er namelijk soorten als de specht, de gaai, de toucanet en 17 soorten kolibries. Ook vind je er een orchideeënkwekerij met prachtige bloemen.

Montecristo-El Trifinio National Park

Montecristo-El Trifinio National Park
Montecristo-El Trifinio National Park
Kaart met locatie Montecristo-El Trifinio National Park

In het Montecristo-El Trifinio National Park vind je het Montecristo nevelwoud. Het nevelwoud ligt op het gebied waar de grenzen van El Salvador, Guatemala en Honduras elkaar treffen. Het bos heeft vele micro-klimaten en een grote variëteit aan flora en fauna. Enkele soorten die in het nevelwoud voorkomen zijn varens, orchideeën, mossen, slingerapen, miereneters, toekans, de gestreepte uil en nog veel meer. Ook vind je er veel verschillende vogelsoorten waaronder een paar bedreigde.

Tazumal

Tazumal
Tazumal
Kaart met locatie Tazumal

Tazumal in Chalchuapa is een archeologische plek van de Maya's. Tazumal betekent 'de plek waar de slachtoffers werden verbrand' in het K'iche. In Tazumal vind je verschillende Maya-ruïnes, waaronder ceremoniële architectuur. De gebouwen dateren uit 100 tot 1200 na Christus. Ook kun je er een ingewikkeld waterafvoersysteem, enkele tombes, kleine piramides, paleizen en opgegraven rituele objecten vinden.

Winkelen El Salvador

Winkelen kun je in El Salvador en dan vooral in de hoofdstad San Salvador erg goed. Het grootste winkelcentrum van Midden-Amerika vind je in San Salvador: Multiplaza Mall. Je vindt meer dan 400 winkels, restaurants en een theater in het gebouw. Bekende merken en ketens die je er kunt vinden zijn Nautica, Nine West, Kenneth Cole, Benetton, Tony Roma's en nog veel meer. Er zijn ook vaak muziekuitvoeringen in het winkelcentrum.

Een ander winkelcentrum in San Salvador is Galerías Mall. Je vindt er meer dan 138 winkels en restaurants. Winkels en restaurants die je er kunt vinden zijn onder andere MAC store, Levi's, Polo Club, Pizza Hut, Puma, Benneton, Subway, Hallmark, Wendy's en McDonalds. Het is een goede plek om te stoppen en wat tijd door te brengen wanneer je door de stad aan het touren bent.

La Gran Via is het nieuwste winkelcentrum en ligt ook in San Salvador. Het winkelcentrum heeft meer dan 60 winkels en 8 bioscopen en theaters. Buiten het winkelcentrum, aan de promenade, vind je verschillende restaurantjes. Er is een actief nachtleven met openluchtpodia en live muziek. Net om de hoek kun je een bezoekje brengen aan GrupoQ. Hier vind je de nieuwste modellen Maserati's, Ferrari's en Porsches.

Surfen in El Salvador

Surfen in El Salvador
Surfen in El Salvador

Voor (wind)surfen ben je in El Salvador aan het juiste adres. De golven aan de kust zijn perfect om deze sporten te beoefenen. Aan de kust vind je tal van shops waar je surfplanken en pakken kunt huren. Er zijn gemiddeld 300 dagen per jaar golven, het water ligt rond de 27ºC en er zijn bijna geen mensen te vinden. De kusten zijn een paradijs voor surfers. De hoogste golven van het land vind je in Punta Mango. Ook El Sunzal is een goede plaats om te surfen.

Duiken in El Salvador

Duiken in El Salvador
Duiken in El Salvador

In El Salvador kun je ook goed duiken. Punta Mango is een bekende plaats om deze sport of hobby te beoefenen. Je vindt er veel plekken waar je je uitrusting kunt huren of je certificaat kunt halen. Een van de populairste duikgebieden is Los Cobanos. Tijdens de zomer kun je hier onder andere murenen, engelvissen, reuzenmanta's, schildpadden en kreeften zien. Wil je liever in de winter duiken? Dan kun je dit in een van de kratermeren doen die het land heeft, bijvoorbeeld in Lake Coatepeque of Lake Ilopango.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende