Bezienswaardigheden Estland

Pagina 1 van 3 met 27 resultaten

Lahemaa Park

Lahemaa Park
Lahemaa Park
Kaart met locatie Lahemaa Park

Op ongeveer 1,5 uur reizen van Tallinn ligt het Lahemaa Park. Dit natuurpark is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. In het park staan een aantal zeer indrukwekkende Duitse landhuizen. Je kunt deze huizen ook van binnen bezichtigen. Ook de natuur in het park is bijzonder. Het park omvat namelijk een aantal schiereilanden met baaien. Hieraan heeft het gebied en het park zijn naam te danken.

Soomaa Nationaal Park

Soomaa Nationaal Park
Soomaa Nationaal Park
Kaart met locatie Soomaa Nationaal Park

Soomaa Nationaal Park is in 1993 opgericht en is 37.117 hectare groot. Hiermee is het park het op één na grootste van Estland. In het park lopen verschillende wandelpaden die alleen de mooiste plekjes van het park laten zien. In het park heb je onder andere ooibossen en hoogveenmoerassen. Er leven beren, lynxen, hazen, reeën en wolven in het park. Er zijn ook bevers uitgezet. In totaal leven er 45 zoogdiersoorten.

Markt in Estland

Markt in Estland
Markt in Estland

In heel Estland worden verschillende markten georganiseerd. Deze markten zijn erg gezellig en je kunt er vaak typische Estlandse spulletjes kopen. Ook kun je er levensmiddelen kopen zoals fruit en vis. In december vindt de kerstmarkt in Tallinn vaak plaats op het stadshuisplein. Doordat dit plein het geestelijke en culturele centrum van Tallinn is, past de kerstmarkt daar perfect bij. Er hangt tijdens de kerst altijd een gemoedelijke en gezellige sfeer in het centrum.

Winkelen in Estland

Winkelen in Estland
Winkelen in Estland

Vooral in de hoofdstad Tallinn zijn veel warenhuizen en winkelcentra. Ook zijn er veel souvenirswinkels met leuke lokale producten. In Tallinn aan de Raekoja Plats liggen de meeste winkels met de grotere warenhuizen. In de kleine en smalle straatjes vind je vooral sfeervolle winkeltjes met bijvoorbeeld meubels en kleding van Zweedse en Deense ontwerpers. In de kleinere dorpen in Estland koop je vooral lokale producten en souvenirs.

Langlaufen in Estland

Langlaufen in Estland
Langlaufen in Estland

Langlaufen is een van de meest populaire buitensporten van de Esten. Er ligt zo'n 4 tot 5 maanden sneeuw in Estland en daarom kun je er perfect langlaufen. Er zijn verschillende langlaufroutes door heel het land die door de prachtige natuur heen gaan. Het populairste langlaufcentrum van Estland is Nomme. Vooral bij de inwoners van Tallinn is dit een populaire plek. Hier is ook een speciale langlaufroute van 4 kilometer aangelegd.

Wandelen in Estland

Wandelen in Estland
Wandelen in Estland

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Estland. Er zijn veel bossen omgeven door een prachtige natuur. Met een beetje geluk kom je elanden of wilde zwijnen tegen. Op veel plekken in Estland zijn speciale wandelroutes aangelegd. De routebeschrijving hiervan kun je halen bij de lokale VVV kantoren. Veel van de routes lopen door het eeuwenoude oerbos van Estland. Een gids kan je veel uitleg geven over dit bos.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende