Bezienswaardigheden Estland

Pagina 1 van 3 met 27 resultaten

Lahemaa Park

Lahemaa Park
Lahemaa Park
Kaart met locatie Lahemaa Park

Op ongeveer 1,5 uur reizen van Tallinn ligt het Lahemaa Park. Dit natuurpark is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. In het park staan een aantal zeer indrukwekkende Duitse landhuizen. Je kunt deze huizen ook van binnen bezichtigen. Ook de natuur in het park is bijzonder. Het park omvat namelijk een aantal schiereilanden met baaien. Hieraan heeft het gebied en het park zijn naam te danken.

Soomaa Nationaal Park

Soomaa Nationaal Park
Soomaa Nationaal Park
Kaart met locatie Soomaa Nationaal Park

Soomaa Nationaal Park is in 1993 opgericht en is 37.117 hectare groot. Hiermee is het park het op één na grootste van Estland. In het park lopen verschillende wandelpaden die alleen de mooiste plekjes van het park laten zien. In het park heb je onder andere ooibossen en hoogveenmoerassen. Er leven beren, lynxen, hazen, reeën en wolven in het park. Er zijn ook bevers uitgezet. In totaal leven er 45 zoogdiersoorten.

Markt in Estland

Markt in Estland
Markt in Estland

In heel Estland worden verschillende markten georganiseerd. Deze markten zijn erg gezellig en je kunt er vaak typische Estlandse spulletjes kopen. Ook kun je er levensmiddelen kopen zoals fruit en vis. In december vindt de kerstmarkt in Tallinn vaak plaats op het stadshuisplein. Doordat dit plein het geestelijke en culturele centrum van Tallinn is, past de kerstmarkt daar perfect bij. Er hangt tijdens de kerst altijd een gemoedelijke en gezellige sfeer in het centrum.

Winkelen in Estland

Winkelen in Estland
Winkelen in Estland

Vooral in de hoofdstad Tallinn zijn veel warenhuizen en winkelcentra. Ook zijn er veel souvenirswinkels met leuke lokale producten. In Tallinn aan de Raekoja Plats liggen de meeste winkels met de grotere warenhuizen. In de kleine en smalle straatjes vind je vooral sfeervolle winkeltjes met bijvoorbeeld meubels en kleding van Zweedse en Deense ontwerpers. In de kleinere dorpen in Estland koop je vooral lokale producten en souvenirs.

Langlaufen in Estland

Langlaufen in Estland
Langlaufen in Estland

Langlaufen is een van de meest populaire buitensporten van de Esten. Er ligt zo'n 4 tot 5 maanden sneeuw in Estland en daarom kun je er perfect langlaufen. Er zijn verschillende langlaufroutes door heel het land die door de prachtige natuur heen gaan. Het populairste langlaufcentrum van Estland is Nomme. Vooral bij de inwoners van Tallinn is dit een populaire plek. Hier is ook een speciale langlaufroute van 4 kilometer aangelegd.

Wandelen in Estland

Wandelen in Estland
Wandelen in Estland

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Estland. Er zijn veel bossen omgeven door een prachtige natuur. Met een beetje geluk kom je elanden of wilde zwijnen tegen. Op veel plekken in Estland zijn speciale wandelroutes aangelegd. De routebeschrijving hiervan kun je halen bij de lokale VVV kantoren. Veel van de routes lopen door het eeuwenoude oerbos van Estland. Een gids kan je veel uitleg geven over dit bos.

Stadsmuseum Tallinn (Tallinn)

In de hoofdstad Tallinn bevinden zich veel musea waaronder het stadsmuseum. Dit museum is gevestigd in een prachtige Hanzewoning. Je krijgt hier uitleg over de geschiedenis van de stad en over de Russische overheersing. De overheersing heeft tot 1991 geduurd en heeft zeker zijn stempel op de stad gedrukt. In het museum worden ook de mooie plekjes van Tallin toegelicht. Een mooi museum in een prachtige stad.

Vabaohumuuseum (Tallinn)

Het Vabaohumuuseum in de buurt van de baai van Kopii, ligt een kwartier bij het stadscentrum van Tallinn vandaan. Het Vabaohumuuseum is een groot openluchtmuseum van 64 hectare groot. In dit museum kun je oude boerderijen, een herberg, een school, een kerk, een aantal woningen en molens bekijken. Ook leer je er meer over 150 jaar boerenbedrijf in Estland. Het museum ligt in een prachtige bosrijke omgeving.

Zoo van Tallinn (Tallinn)

Zoo van Tallinn
Zoo van Tallinn
Kaart met locatie Zoo van Tallinn

De Zoo van Tallinn is echt een belevenis. In de dierentuin vind je veel verschillende diersoorten, waaronder een grote verzameling berggeiten en schapen en een indrukwekkende collectie vogels, met veel arenden, kraanvogels en uilen. In het park leven ook olifanten en krokodillen. De Zoo van Tallinn is echt een park voor jong en oud. De dierentuin bestaat sinds 1939 en is de enige dierentuin in Estland.

Het centrum van Tallinn (Tallinn)

Het centrum van Tallinn
Het centrum van Tallinn
Kaart met locatie Het centrum van Tallinn

De hoofdstad van Estland is Tallinn en was vroeger één van de Hanzesteden in dit gebied. Daardoor heeft de stad een zeer charmant centrum met veel bezienswaardigheden, leuke winkeltjes en middeleeuwse gebouwen. Het is tijdens je wandeling door het centrum net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Daarnaast is het ook een hele moderne stad met trendy cafés, modieuze winkels en leuke restaurants.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende