Bezienswaardigheden EthiopiŽ

Pagina 1 van 3 met 30 resultaten

Simien Mountains National Park

Simien Mountains National Park
Simien Mountains National Park
Kaart met locatie Simien Mountains National Park

Ethiopië heeft 9 nationale parken. Een van die parken is Simien Mountains Nationaal Park. Dit is een van de grootste bergketens van Afrika. Het park ligt 100 kilometer ten noorden van Gondar, een historische plaats. Het park is opgericht in 1969 en heeft een oppervlakte van ongeveer 220 km². In 1978 werd het Simien Mountains National Park uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO. Doordat het gebied wordt bedreigd door boeren die het land omploegen heeft UNESCO het ook op de lijst gezet van "World Heritages Sites in Danger".

Bale Mountains Nationaal Park

Het Bale Mountains Nationaal Park ligt ten zuidoosten van de fantastische bergketen Grote Slenk. In dit nationale park komen veel verschillende soorten bloemen voor, soms is de ene nog mooier dan de andere. Ook komt de reuzen Lobelia-bloem hier voor. Je vindt in dit gebied een groot aantal spectaculaire vulkanische toppen maar ook prachtige bergmeren en kabbelende bergbeekjes. Naast de overweldigende natuur leven er ook veel wilde dieren zoals de Simien vos en een grote antilope-soort.

Abijata en Shalla National Park

Het Nationale Park van de meren Abijata en Shalla ligt tegenover het Laganomeer, midden in het Riftdal op 1.750 m hoogte. Het park heeft 2 schitterende zoutwatermeren: Abijata en Shalla. Aan de oevers van het Shallameer komt kokend water en stoom uit de vele warmwaterbronnen. De grootste van deze bronnen levert dagelijks ruim 50.000 liter kokend water. Bij de meren komen flamingo's vaak in grote getalen voor.

De heuvels van Entoto

De heuvels van Entoto
De heuvels van Entoto

De heuvels van Entoto liggen ten noorden van Addis Abeba, op 3.200 m hoogte. Hier staan de Heilige Maagd Mariakerk, waar Menelik II in 1882 werd gekroond, en de Rafaëlkerk, opgedragen aan de aartsengel. De kerk is in tegenstelling tot de meeste religieuze gebouwen achthoekig en niet rond.

Klooster Debre Libanos

Het klooster Debre Libanos is een van de heiligste plekken van heel Ethiopië. Dankzij een bron met geneeskrachtige werkingen is deze plek zo heilig. Het klooster ligt op de rand van een kloof tussen Addis Abeba en Dejen in. Het is een pelgrimsoord en tevens een school voor jonge kloosterleerlingen. Als je het klooster hebt bezocht, kom je na een afdaling met bochten in de kloof van de Blauwe Nijl. Hier kan je het klassieke Ethiopische brood injera proberen.

Bahar

In het noordwesten van Ethiopië lig het Tanameer. Aan dit prachtige meer ligt het stadje Bahar. Langs de brede lanen van het stadje staan overal palmbomen. Het is een heel karakteristiek stadje, mede door de vele barretjes die er te vinden zijn. Ook het Ethiopische brood injera is hier in veel verschillende varianten te koop. Daarnaast zal je hier niet veel auto's zien, de ezel is een favoriet vervoersmiddel. In het Tanameer liggen verschillende eilandjes, vanuit Bahar kan je daar boottochtjes naar maken.

Tisoha waterval

De waterval in de Blauwe Nijl heeft meerdere namen. Door de lokale bevolking wordt hij Tisoha genoemd. Degene die hem ontdekt heeft in 1770, een Britse ontdekkingsreiziger, noemde hem Tis Isat, wat ook wel 'Smoking water' betekent. Het is een waterval van wel 400 meter breed en ongeveer 50 meter hoog. Als de zon er op schijnt krijg je echt een spectaculair spel van kleine regenboogjes. De Gelada apen leven in het gebied rondom de waterval, ze laten zich meestal in de verte wel zien.

Bati-markt

Bati-markt
Bati-markt
Kaart met locatie Bati-markt

Bati-markt is dé grootste vee- en kamelenmarkt van Ethiopië. Uiteraard is het ook dé ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. De markt in Bati wordt iedere maandag gehouden en duizenden inwoners van Ethiopië komen hier samen. Het is gebruikelijk dat de mannen een mes bij zich dragen en de vrouwen zijn vaak uitgedost met opvallende sieraden en een prachtige haardracht.

Nationaal Museum Addis Abeba (Addis Abeba)

Het Nationaal Museum, gelegen in Addis Abeba, bevat het skelet van Lucy, die in 1974 gevonden werd. Het is een skelet van ongeveer 3.500.000 jaar oud. Toen ze het vonden was het skelet nog helemaal in tact, onderzoek heeft daarna uitgewezen dat de herseninhoud van Lucy net zo groot was als dat van een chimpansee. Naast Lucy vind je er ook gebruiksvoorwerpen als kleding, sieraden, muziekinstrumenten en religieuze attributen. Dit alles schetst een goed beeld van de geschiedenis van Ethiopië.

Etnologisch Museum (Addis Abeba)

Het Instituut voor Ethiopische Studies is samen met de bibliotheek, de kunstgalerij en het Etnologisch Museum gevestigd in een vroeger paleis van Haile Selassie I. Het paleis ligt in Addis Abeba. Er is op de etnografische afdeling een expositie van ambachten en werktuigen. Die geven een goed beeld van de etnische groepen en diverse streken van Ethiopië.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende