EthiopiŽ

Een hutje in EthiopiŽ
Een hutje in EthiopiŽ

Ethiopië grenst aan Djibouti, Eritrea, Kenia, Soedan en Somalië. In Ethiopië vind je nog veel cultuur. Het land beschikt over archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed, paleizen, rotsschilderingen en kerken met religieuze voorwerpen en muurschilderingen. Tussen Axum en de grens met Eritrea liggen al 48 archeologische vindplaatsen. Koffie is een van de exportproducten van Ethiopië. Iets meer dan de helft van alle uitvoer bestaat uit koffie. De bonen worden vooral geleverd aan Europa, Noord-Amerika en Oost-Azië. Ethiopië is onderverdeeld in 9 regio's/staten (kililoch): Afar, Amhara, Benishangul-Gumuz, Gambela, Harari, Oromiya, Somali, Tigray en Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch. Ook kent het 2 bestuurlijk onafhankelijke steden (astedader akababiwach): Addis Abeba en Dire Dawa.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag EthiopiŽ
Officiele naam:
Federale Democratische Republiek EthiopiŽ
ISO:
ET
Ligging:
oost
Hoofdstad:
Addis Abeba
Inwoners:
+/- 78500000
Taal:
Amhaars
Godsdienst:
Moslim
Tijdzone:
UTC +3
Munteenheid:
birr
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
1104300 km≤
Beste reistijd:
oktober - januari

Ervaringen

Heb je ooit EthiopiŽ bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

EthiopiŽ krijgt gemiddeld een 8,8 uit 10 op basis van 17 ervaringen:

8,8 17 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 6 met 17 resultaten

plaats: rondreis, reisperiode: januari 2020

Een prachtige reis door een geweldig landschap. Verrassende wandelingen naar de watervallen van de Nijl en het Simien gebergte. Het Timkatfestival een belevenis van feestelijkheid, kleur en muziek: dansende en zingende mensen, priesters in processie met kleurige gewaden, getooid met kruisen en parasol.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 10
plaats: diverse, reisperiode: februari 2019

Eten doe je eigenlijk bij de accomodaties behalve in Jinka waar je naar 2 andere hotels kunt voor diner en ontbijt. Voor het overige liggen de accomodaties vaak zodanig dat het nauwelijks mogelijk is om ‘buiten de deur’ te eten. Ethiopie heeft als een van de weinige reisbestemmingen geen stranden, helemaal omsloten door land. Zwembaden maken het verlies van strand dan weer deels goed. Uitgaan is eigenlijk alleen van toepassing in de hoofdstad Addis Ababa. Maar vaak ben je in de avond zo moe van alle indrukken en de lange reisdagen dat uitgaan er niet meer inzit🙂 De meeste bezienswaardigheden zijn tevens Unesco werelderfgoed en stuk voor stuk de moeite waard (uitgezonderd het nationaal museum in de hoofdstad) En aan cultuur geen gebrek in Ethiopie. Alleen al de verschillende stammen in het zuiden. En dan de kerken in het noorden.....

 • Algemeen 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
plaats: Rondreis, reisperiode: januari 2019

Veelzijdig land: cultuur,natuur maar vooral een hele lieve bevolking. Trotse mensen met een hele eigenidentiteit.83 verschillende bevolkingsgroepen. Ik heb ze helaas niet allemaal mogen ontmoeten,maar zeker de moeite waard om er weer een keer terug naar toe te gaan!!!

 • Algemeen 10
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van EthiopiŽ

Hyena's voeren (Harar)

Hyena's voeren
Hyena's voeren
Kaart met locatie Hyena's voeren

Als de avond valt, ongeveer rond 19.00 uur, maken twee 'hyena mannen' zich klaar voor het voeren van hyena's. Net buiten de stadsmuren, een bij het heiligdom van Sjeik Aw Anser en een man bij Fallana Gate, wachten ze de hyena's op. Als toerist kan je dit spektakel bijwonen, onder leiding van een gids. De eerste aanblik van de grootste roofdieren in Afrika doen je zeker even schrikken. De mannen hebben vertrouwen gekweekt bij de beesten, waardoor ze zeer vriendelijk zijn. Ze klimmen letterlijk boven op de mannen en maken er een echte show van. Zelf mag je, met behulp van een stok, als je durf ook de beesten nog voeren.

99 moskeeŽn van Harar (Harar)

99 moskeeŽn van Harar
99 moskeeŽn van Harar
Kaart met locatie 99 moskeeŽn van Harar

In deze stad ligt het aantal moskeeën per vierkante meter het hoogst van de hele wereld. Er zijn dan ook 99 moskeeën in Harar, dit is één voor elk van de 99 Schone Namen van God. De stad wordt hierdoor door de Afrikaanse moslims gezien als de vierde heilige stad van de Islam. Je zal er dus zeker veel tegen komen tijdens je verblijf in Harar.

Het Rimbaud Museum (Harar)

Het Rimbaud Museum
Het Rimbaud Museum
Kaart met locatie Het Rimbaud Museum

In de buurt van de ommuurde stad ligt het museum van Rimbaud. Dit museum is gewijd aan de dichter Arthur Rimbaud met een reeks geïllustreerde wandpanelen (voornamelijk in het Frans) over zijn leven. Het is in een aantrekkelijk huis van een Indiase handelaar gebouwd, op de plaats waar het vroegere huis van Rimbaud zou hebben gestaan. Er is een uitstekende fototentoonstelling, met een aantal foto's genomen door Rimbaud zelf.

Meer bezienswaardigheden

Artikelen

Eten en drinken

Het ontbijt bestaat meestal uit toast, wat boter, wat jam en veel eieren. Bij alle maaltijden (bij Ethiopische gezinnen) staat injera op het menu. Dit is een grote, nattige koek, met vis, vlees, groenten, kruiden, boter en een pittige saus. Op woensdag en vrijdag wordt deze, vanwege de vastendagen, alleen met groenten gegeten.

De traditionele maaltijden worden afgesloten met een kop koffie (koffieceremonie). Andere dranken zijn thee, de honingdrank tej en bier. Cola, koolzuurhoudende frisdranken en het nationale bier zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Ethiopië produceert eigen wijn. Goudar is een droge rode wijn, Axumite is zoetere rode wijn. Cristal is een droge witte wijn.

Vervoer

Ethiopië heeft 3 internationale luchthavens (Addis Abeba, Dire Dawa en Bahir Dar). Addis Ababa International Bole Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven. De KLM vliegt vanuit Schiphol rechtstreeks naar Addis Abeba. Admas Air verzorgt binnenlandse chartervluchten.

Het totale wegennet van Ethiopië had in 2006 een lengte van ongeveer 40.000 km, waarvan de ene helft federale wegen en de andere helft regionale wegen zijn. Ongeveer 13% is verhard. Grote gedeelten van het land zijn niet aangesloten op het wegennet. De enige spoorweg voor zowel goederen als passagiers is de Ethiopië-Djiboutispoorweg. Het Ethiopische gedeelte van deze spoorweg is 681 km lang.

Visum

Voor een bezoek aan Ethiopië is een visum verplicht.

Prijsniveau

Het prijsniveau van Ethiopië ligt lager dan in Nederland. De munteenheid van Ethiopië is de birr.

Veiligheid

Ethiopië is één van de veiligste landen van Afrika, echter is voorzichtigheid natuurlijk altijd en overal geboden. Hou niet teveel geld op zak en geef belangrijke papieren zo mogelijk in bewaring bij hotels, maar let er wel op dat niet elk hotel een kluis heeft. Pas verder op voor grote groepen kinderen.

Medische informatie

De medische voorzieningen in Ethiopië staan op een vrij laag peil. De apotheken hebben meestal niet alle middelen in huis en er is een tekort aan artsen en verplegend personeel.

Inentingen worden aanbevolen. Voor actuele adviezen neem contact op met de GGD, Travel Clinic of het Tropencentrum.

Veel gezondheidsproblemen in Ethiopië hebben te maken met slechte sanitaire voorzieningen en onvoldoende hygiëne. Bijna 75% van de bevolking beschikt niet over schoon en veilig drinkwater. Dysenterie, darminfecties en parasieten komen dan ook veel voor.

Drink geen kraanwater (gebruik dit ook niet voor het poetsen van de tanden). Je kunt overal flessen mineraalwater kopen, dit is alleen meestal niet gekoeld. In veel hotels wordt het water `s nachts afgesloten vanwege de grote waterschaarste.

Bevolking

Ethiopië kampt, net als veel andere Afrikaanse landen, met geweld, onderontwikkeling en strijd tussen etnische groepen. Ethiopië is een arm land en er wordt veel gebedeld bij toeristen. Wil je hen iets geven, geef dan, hoe vreemd dit ook mag klinken, niet te veel. Je loopt anders het risico dat je na je goede daad vele bedelaars achter je aan krijgt. Vooral kinderen kunnen zich erg opdringen. De levensverwachting in Ethiopië is erg laag: slechts 44 jaar. De oorzaak daarvan ligt vooral in een hoog sterftecijfer van kinderen (ongeveer 10%), met name tijdens of vlak na de geboorte. Ruim 75% van de bevolking woont in het centrale en noordelijke hoogland. In Ethiopië wonen zo`n 70 etnische groepen. De samenstelling van de bevolking is het gevolg van de komst van zeer uiteenlopende groepen migranten en binnenlandse kolonialisme. De 70 etnische groepen spreken bij elkaar ongeveer 270 dialecten. De Oromo is veruit de grootste etnische groep. Hun regio Oromiya beslaat ongeveer 32% van het totale landoppervlak van Ethiopië. Er wonen ook Oromo in Kenia en Somalië. De belangrijkste bewoners van het hoogland zijn de Amharen en Tigrayers. Zij leverden de meeste Ethiopische vorsten. De meeste Amharen en Tigrayers zijn kleine boeren. De kleuren van de vlag zijn groen, geel en rood. De vlag is in 1941 ontworpen. Groen staat voor de vruchtbaarheid van de grond, geel voor de liefde voor het vaderland en rood voor het bloed dat is vergoten voor het instandhouden van de onafhankelijkheid.

De taal

De officiële landstaal is Amhaars. Maar de 70 etnische groepen spreken bij elkaar ongeveer 270 dialecten.

Flora & Fauna

Ethiopië heeft een gevarieerd landschap. In het noorden zie je ruige, kale bergketens, in het zuiden bloemrijke weiden en in het westen de Nijlvallei. Ethiopië is een mooie bestemming voor dierenliefhebbers. Je treft er veel inheemse diersoorten. Zoals bijzondere vogels (zo’n 800 soorten waaronder de Blauwvleugelgans, de Dikbekraaf, de Ethiopische Kievit, de Rouget-ral, de Witnekduif en de Zwartkopkanarie), de bergnyala, de waliasteenbok, de Simenvos en de wilde Somalische ezel.

Geschiedenis

Waarschijnlijk zijn de Pygmeeën de eerste bewoners van Ethiopië. Dat veranderde toen tussen 1000 en 400 v.Chr. Semitisch sprekende groepen uit Zuid-Arabië arriveerden. Tot aan de Tweede Wereldoorlog stond Ethiopië bekend onder de naam "Abessinië", hoewel het Keizerrijk Ethiopië reeds voor die tijd de officiële naam is van het land. De geschiedenis van het onafhankelijke Abessinië begint met de dood van de laatste koning van Axum, rond 1137. De Zagwedynastie was een dynastie wier macht nooit verder reikte dan de eigen etnische kern. Ze namen wel het Christendom van Axum over. In 1935 viel Italië het land aan en wist het Ethiopische leger in 1936 te verslaan. In 1941 werd Ethiopië door de Britten op de Italianen veroverd en werd het weer onafhankelijk. De laatste keizer van Ethiopië was (de facto) Haile Selassie, die voor de Italiaanse bezetting en daarna tot 1974 aan de macht was. Na zijn afzetting werd het land geregeerd door het bewind van de marxistische dictator Mengistu Haile Mariam. Na een burgeroorlog nam de Tigrische Meles Zenawi de macht over. Onder de regeringen Zenawi heeft Ethiopië onafhankelijkheid verleend aan het voorheen bezette en eenzijdig geannexeerde Eritrea, en is Ethiopië omgevormd tot een federatie.

Heeft u interesse in een reis naar EthiopiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Ambassade in Addis Ababa
Reisadvies EthiopiŽ
Geschiedenis