Bezienswaardigheden Filipijnen

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

Avilon Zoo

Avilon Zoo
Avilon Zoo

De Avilon Zoo ligt op 1 uur rijden van Manilla. De dieren in deze dierentuin hebben een grote leefomgeving (7,5 ha) die zo natuurlijk mogelijk is gemaakt. Je kunt een leuke rondleiding krijgen waarbij de gidsen over ieder dier wel iets speciaals weten te vertellen. Er leven meer dan 3.000 dieren, waaronder 500 soorten vogels. Avilon ZOO heeft de meeste Filippijnse inheemse en endemische fauna, waarvan de meeste met succes in gevangenschap zijn gefokt door Avilon WCF.

Jumalon Butterfly Sanctuary

Jumalon Butterfly Sanctuary
Jumalon Butterfly Sanctuary

Ten westen van de downtown regio van Cebu City ligt 'de Butterfly sanctuary'. Deze vlindertuin is het levenswerk van de excentrieke Julian Jumalon. Tegenwoordig kun je hier maar liefst 53 verschillende soorten vlinders vinden.

Talipapa markt

Talipapa markt
Talipapa markt

Op de Talipapa markt in Boracay is er van alles te vinden waaronder T-shirts, stroomkabels, groenten, fruit en nog veel meer. Met name de tassen, sieraden en zeevruchten zijn van erg goede kwaliteit. Als je van schaal- en schelpdieren houdt, dan is de Talipapa markt een waar paradijs. Vissen, kreeften en verse mosselen worden al voor slechts 1 à 2 euro voor je bereid.

Historische bouwwerken

De meest tastbare herinneringen aan de koloniale eeuwen (ca. 1521-1898) worden gevormd door de historische bouwwerken waaronder de San Augustin kerk in de hoofdstad Manilla en de oudste kerk van de Jezuïeten die in de stad Baclayon op het eiland Bohol staat. Wat je zeker niet mag missen in Manilla is de historische binnenstad Intramuros. De ommuurde stad is een van de fraaiste en best bewaard gebleven koloniale steden. Hier vind je kerken, theaters, overheidsgebouwen, kerkers en andere historische bouwwerken, maar ook parken zoals de Puerta Real tuinen en het Baluarta de San Diego, het nationaal museum en de verblijfplaats van de president.

Winkelen in de Filipijnen

In steden als Manilla en Cebu vind je een aantal gigantische westerse winkelcentra. SM mall of Asia is het op 7 na grootste winkelcentrum van de wereld. In dit winkelcentrum kun je alles kopen wat je ook in Europa en Amerika kunt krijgen. Ook zijn er een groot aantal fastfoodketens te vinden waaronder de McDonald's, KFC en de Burger King. Daarnaast zijn er op de Filipijnen ook veel Filipijnse en Aziatische ketens te vinden zoals de Jollibee, Greenwich Pizza en de Tapa King.

Boracay eiland

Boracay eiland
Boracay eiland

Een echte aanrader is het Boracay eiland. Dit eiland is omringd door helderblauw water, prachtige witte zandstranden en hoge palmbomen. Watersportliefhebbers kunnen hier echt hun draai vinden. Het eiland is namelijk erg geschikt voor duiken, snorkelen en surfen. Wanneer je met een bootje rond het eiland vaart, kun je genieten van het prachtige uitzicht. Ook is er 's avonds genoeg te beleven in de vele bars en discotheken.

Nationaal Museum Filipijnen (Manilla)

Nationaal Museum Filipijnen
Nationaal Museum Filipijnen

In Manilla vind je het nationaal museum, dit is zeker een bezoek waard. Het museum is opgericht in 1901 toen het land over werd genomen door de Verenigde Staten. Sinds 1918 is het museum gevestigd in het huidige gebouw. In de loop van de tijd is het museum flink uitgebreid. In dit museum kom je alles over de Filipijnen te weten en je vindt er prachtige schilderijen.

Divisoria Market (Manilla)

Divisoria Market
Divisoria Market

De Divisoria Market in Manilla is een drukke markt waar je echt van alles kunt kopen zoals speelgoed, elektronica, mobiele telefoons, vlees, vis, groenten en kleding. Je kunt er prima onderhandelen over de prijs. Pas wel goed op en neem geen camera, telefoon of sieraden mee naar de markt. Ook is het niet verstandig om veel geld bij je te hebben omdat er op de markt redelijk veel zakkenrollers actief zijn.

Quiapo markt (Manilla)

Quiapo markt
Quiapo markt

In de oude binnenstad van Manilla ligt vlakbij de Quiapo kerk de Quiapo markt. Naast groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte vind je er ook honing, geroosterde kastanjes, zoete tamarinde, bakkerijen, illegaal gekopieerde video's en software, kleding, wapens, religieuze parafernalia en zelfs helende kruiden. Ondanks dat het eten relatief goedkoop is, zijn de prijzen van de niet-voedingsmiddelen erg hoog.

Manilla (Luzon)

Manilla
Manilla

De stad Manilla beschikt over veel bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek brengen aan een van de natuurparken als het Rizal Park. Dit park is gebouwd om de nationale held José Rizal te eren. Of je kunt leren over de cultuur van de Filipijnen in het Nationale Museum van de Filipijnen. Daarnaast is er ook het Central Bank Money Museum waar diverse geldstukken tentoon worden gesteld, van Filipijns tot buitenlands geld. Ook zijn er veel mooie Rooms-katholieke kerken aanwezig als de San Augustin Kerk.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende