Bezienswaardigheden Filipijnen

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

Avilon Zoo

Avilon Zoo
Avilon Zoo
Kaart met locatie Avilon Zoo

De Avilon Zoo ligt op 1 uur rijden van Manilla. De dieren in deze dierentuin hebben een grote leefomgeving (7,5 ha) die zo natuurlijk mogelijk is gemaakt. Je kunt een leuke rondleiding krijgen waarbij de gidsen over ieder dier wel iets speciaals weten te vertellen. Er leven meer dan 3.000 dieren, waaronder 500 soorten vogels. Avilon ZOO heeft de meeste Filippijnse inheemse en endemische fauna, waarvan de meeste met succes in gevangenschap zijn gefokt door Avilon WCF.

Jumalon Butterfly Sanctuary

Jumalon Butterfly Sanctuary
Jumalon Butterfly Sanctuary
Kaart met locatie Jumalon Butterfly Sanctuary

Ten westen van de downtown regio van Cebu City ligt 'de Butterfly sanctuary'. Deze vlindertuin is het levenswerk van de excentrieke Julian Jumalon. Tegenwoordig kun je hier maar liefst 53 verschillende soorten vlinders vinden.

Talipapa markt

Talipapa markt
Talipapa markt
Kaart met locatie Talipapa markt

Op de Talipapa markt in Boracay is er van alles te vinden waaronder T-shirts, stroomkabels, groenten, fruit en nog veel meer. Met name de tassen, sieraden en zeevruchten zijn van erg goede kwaliteit. Als je van schaal- en schelpdieren houdt, dan is de Talipapa markt een waar paradijs. Vissen, kreeften en verse mosselen worden al voor slechts 1 à 2 euro voor je bereid.

Historische bouwwerken

De meest tastbare herinneringen aan de koloniale eeuwen (ca. 1521-1898) worden gevormd door de historische bouwwerken waaronder de San Augustin kerk in de hoofdstad Manilla en de oudste kerk van de Jezuïeten die in de stad Baclayon op het eiland Bohol staat. Wat je zeker niet mag missen in Manilla is de historische binnenstad Intramuros. De ommuurde stad is een van de fraaiste en best bewaard gebleven koloniale steden. Hier vind je kerken, theaters, overheidsgebouwen, kerkers en andere historische bouwwerken, maar ook parken zoals de Puerta Real tuinen en het Baluarta de San Diego, het nationaal museum en de verblijfplaats van de president.

Winkelen in de Filipijnen

In steden als Manilla en Cebu vind je een aantal gigantische westerse winkelcentra. SM mall of Asia is het op 7 na grootste winkelcentrum van de wereld. In dit winkelcentrum kun je alles kopen wat je ook in Europa en Amerika kunt krijgen. Ook zijn er een groot aantal fastfoodketens te vinden waaronder de McDonald's, KFC en de Burger King. Daarnaast zijn er op de Filipijnen ook veel Filipijnse en Aziatische ketens te vinden zoals de Jollibee, Greenwich Pizza en de Tapa King.

Boracay eiland

Boracay eiland
Boracay eiland
Kaart met locatie Boracay eiland

Een echte aanrader is het Boracay eiland. Dit eiland is omringd door helderblauw water, prachtige witte zandstranden en hoge palmbomen. Watersportliefhebbers kunnen hier echt hun draai vinden. Het eiland is namelijk erg geschikt voor duiken, snorkelen en surfen. Wanneer je met een bootje rond het eiland vaart, kun je genieten van het prachtige uitzicht. Ook is er 's avonds genoeg te beleven in de vele bars en discotheken.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende