Bezienswaardigheden Filipijnen

Avilon Zoo

Avilon Zoo
Avilon Zoo
Kaart met locatie Avilon Zoo

De Avilon Zoo ligt op 1 uur rijden van Manilla. De dieren in deze dierentuin hebben een grote leefomgeving (7,5 ha) die zo natuurlijk mogelijk is gemaakt. Je kunt een leuke rondleiding krijgen waarbij de gidsen over ieder dier wel iets speciaals weten te vertellen. Er leven meer dan 3.000 dieren, waaronder 500 soorten vogels. Avilon ZOO heeft de meeste Filippijnse inheemse en endemische fauna, waarvan de meeste met succes in gevangenschap zijn gefokt door Avilon WCF.

Jumalon Butterfly Sanctuary

Jumalon Butterfly Sanctuary
Jumalon Butterfly Sanctuary
Kaart met locatie Jumalon Butterfly Sanctuary

Ten westen van de downtown regio van Cebu City ligt 'de Butterfly sanctuary'. Deze vlindertuin is het levenswerk van de excentrieke Julian Jumalon. Tegenwoordig kun je hier maar liefst 53 verschillende soorten vlinders vinden.

Talipapa markt

Talipapa markt
Talipapa markt
Kaart met locatie Talipapa markt

Op de Talipapa markt in Boracay is er van alles te vinden waaronder T-shirts, stroomkabels, groenten, fruit en nog veel meer. Met name de tassen, sieraden en zeevruchten zijn van erg goede kwaliteit. Als je van schaal- en schelpdieren houdt, dan is de Talipapa markt een waar paradijs. Vissen, kreeften en verse mosselen worden al voor slechts 1 à 2 euro voor je bereid.

Historische bouwwerken

De meest tastbare herinneringen aan de koloniale eeuwen (ca. 1521-1898) worden gevormd door de historische bouwwerken waaronder de San Augustin kerk in de hoofdstad Manilla en de oudste kerk van de Jezuïeten die in de stad Baclayon op het eiland Bohol staat. Wat je zeker niet mag missen in Manilla is de historische binnenstad Intramuros. De ommuurde stad is een van de fraaiste en best bewaard gebleven koloniale steden. Hier vind je kerken, theaters, overheidsgebouwen, kerkers en andere historische bouwwerken, maar ook parken zoals de Puerta Real tuinen en het Baluarta de San Diego, het nationaal museum en de verblijfplaats van de president.

Winkelen in de Filipijnen

In steden als Manilla en Cebu vind je een aantal gigantische westerse winkelcentra. SM mall of Asia is het op 7 na grootste winkelcentrum van de wereld. In dit winkelcentrum kun je alles kopen wat je ook in Europa en Amerika kunt krijgen. Ook zijn er een groot aantal fastfoodketens te vinden waaronder de McDonald's, KFC en de Burger King. Daarnaast zijn er op de Filipijnen ook veel Filipijnse en Aziatische ketens te vinden zoals de Jollibee, Greenwich Pizza en de Tapa King.

Boracay eiland

Boracay eiland
Boracay eiland
Kaart met locatie Boracay eiland

Een echte aanrader is het Boracay eiland. Dit eiland is omringd door helderblauw water, prachtige witte zandstranden en hoge palmbomen. Watersportliefhebbers kunnen hier echt hun draai vinden. Het eiland is namelijk erg geschikt voor duiken, snorkelen en surfen. Wanneer je met een bootje rond het eiland vaart, kun je genieten van het prachtige uitzicht. Ook is er 's avonds genoeg te beleven in de vele bars en discotheken.

Nationaal Museum Filipijnen (Manilla)

Nationaal Museum Filipijnen
Nationaal Museum Filipijnen
Kaart met locatie Nationaal Museum Filipijnen

In Manilla vind je het nationaal museum, dit is zeker een bezoek waard. Het museum is opgericht in 1901 toen het land over werd genomen door de Verenigde Staten. Sinds 1918 is het museum gevestigd in het huidige gebouw. In de loop van de tijd is het museum flink uitgebreid. In dit museum kom je alles over de Filipijnen te weten en je vindt er prachtige schilderijen.

Divisoria Market (Manilla)

Divisoria Market
Divisoria Market
Kaart met locatie Divisoria Market

De Divisoria Market in Manilla is een drukke markt waar je echt van alles kunt kopen zoals speelgoed, elektronica, mobiele telefoons, vlees, vis, groenten en kleding. Je kunt er prima onderhandelen over de prijs. Pas wel goed op en neem geen camera, telefoon of sieraden mee naar de markt. Ook is het niet verstandig om veel geld bij je te hebben omdat er op de markt redelijk veel zakkenrollers actief zijn.

Quiapo markt (Manilla)

Quiapo markt
Quiapo markt
Kaart met locatie Quiapo markt

In de oude binnenstad van Manilla ligt vlakbij de Quiapo kerk de Quiapo markt. Naast groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte vind je er ook honing, geroosterde kastanjes, zoete tamarinde, bakkerijen, illegaal gekopieerde video's en software, kleding, wapens, religieuze parafernalia en zelfs helende kruiden. Ondanks dat het eten relatief goedkoop is, zijn de prijzen van de niet-voedingsmiddelen erg hoog.

Manilla (Luzon)

Manilla
Manilla
Kaart met locatie Manilla

De stad Manilla beschikt over veel bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek brengen aan een van de natuurparken als het Rizal Park. Dit park is gebouwd om de nationale held José Rizal te eren. Of je kunt leren over de cultuur van de Filipijnen in het Nationale Museum van de Filipijnen. Daarnaast is er ook het Central Bank Money Museum waar diverse geldstukken tentoon worden gesteld, van Filipijns tot buitenlands geld. Ook zijn er veel mooie Rooms-katholieke kerken aanwezig als de San Augustin Kerk.

Rijstterrassen van Banaue (Luzon)

Rijstterrassen van Banaue
Rijstterrassen van Banaue
Kaart met locatie Rijstterrassen van Banaue

De Filipijnen hebben veel rijstterrassen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, zo ook de rijstterrassen op Luzon. Er zijn in de Filipijnen vijf soorten rijstterrassen: de Bangaan, de Mayoyao, de Batad, de Nagacadan en de Hundugan. Bijzonder is dat ze 2000 jaar geleden zijn gebouwd en dat het eigenaarschap doorgegeven werd van vader op zoon. Daarnaast is het panoramazicht over de rijstterrassen prachtig en er zijn veel authentieke dorpjes gelegen in de buurt van de rijstterassen. In deze dorpjes wonen verschillende stammen, onder andere de lfugao stam.

Mestizo District (Luzon)

Mestizo District
Mestizo District
Kaart met locatie Mestizo District

Het Mestizo District bestaat uit vele straatjes waarin mooie oude huisjes staan uit de koloniale tijd van de Filipijnen. De Filipijnen zijn een kolonie van Spanje en China geweest en de huisjes zijn daarom in deze stijl gebouwd. De stenen benedenverdieping dient als werk- of opslagruimte, terwijl de eerste verdieping het woongedeelte is. Daarnaast zijn er nog enkele huizen ingericht als hotel of museum.

San Pedro Kathedraal (Mindanao)

De San Pedro Kathedraal is Rooms-Katholiek en gebouwd in het jaar 1949. Opvallend zijn de gele muren en pilaren. De decoratie bestaat uit met de hand bewerkte houten beelden en religieuze schilderijen van de heiligen. Verder is de kathedraal opgedragen aan de heilige Peter. Ook zijn er twee bombardementen geweest op de kathedraal, één in 1981 en één in 1993. Hierbij zijn 24 mensen om het leven gekomen.

Divine Mercy Shrine (Mindanao)

Divine Mercy Shrine
Divine Mercy Shrine
Kaart met locatie Divine Mercy Shrine

Het Divine Mercy Shrine is een katholiek monument, het is een ongeveer 15 meter hoog beeld van Jezus dat je kunt bezoeken als je om vergiffenis vraagt. Uit het beeld komen namelijk 'stralen' die al je zonde doen vergeven. Het gebied rondom het monument dient dan ook voor pelgrims om te vragen om vergiffenis. Daarnaast kun je in de tuin rondom het Divine Mercy Shrine genieten van de prachtige bloemen.

Mount Apo (Mindanao)

Mount Apo
Mount Apo
Kaart met locatie Mount Apo

Mount Apo is een slapende vulkaan, de vulkaan is 2.954 meter hoog en vormt het hoogste gedeelte van de Filipijnen. De naam betekent 'grootvader der berger', de Filipijnen beschouwen de vulkaan dan ook als heilig. In het jaar 1936 werd de vulkaan en het gebied eromheen door de toenmalige president Manuel Quezon benoemd tot nationaal park. Op de vulkaan zijn er verschillende warmwatermeren en -bronnen. De laatste uitbarsting is niet bekend, maar er kan nog steeds elektrische energie uit de vulkaan worden ingewonnen. De flora en fauna rondom de Mount Apo zijn prachtig. Zo groeit de zeldzame orchidee de 'waling-waling' er en leeft de muis 'Tarsomys apoensis' er. Daarnaast zijn er 270 soorten volgens waaronder de bijna uitgestorven Filipijnse apenarend.

Mount Kitanglad Range Natural Park (Mindanao)

Mount Kitanglad Range Natural Park
Mount Kitanglad Range Natural Park

Het Mount Kitanglad Range Natural Park ligt op het eiland Mindanao. Het park is gesticht in 1990 en was toen 30.650 ha groot. Sinds 1996 is er nog eens 14.480 ha aan het park toegevoegd, wat een bufferzone is geworden. In het park komen een aantal zeldzame diersoorten voor zoals de Filippijnse pygmee eekhoorns en Mindanao vliegende eekhoorns. Ook leven er herten, varkens, vleermuizen en apen.

Davao Museum (Davao City)

Davao Museum
Davao Museum
Kaart met locatie Davao Museum

Het Davao Museum is een van de grootste publieke musea in de Filipijnen, de toegang tot dit museum is gratis. Je kunt in Davao Museum het cultureel erfgoed van Davao zien; van de indrukwekkende stammen die in Davao leefden tot objecten en informatie over de historie van Davao. Ook heeft het museum een galerij die ieder maand verandert van tentoonstelling. In deze galerij mogen lokale kunstenaars en investeerders iets plaatsen over de kunst, cultuur, handel en industrie van Davao City. In de souvenirwinkel kun je souvenirs kopen die handgemaakt zijn door de lokale kunstenaars.

Crocodile Park (Davao City)

Crocodile Park
Crocodile Park
Kaart met locatie Crocodile Park

Het Crocodile Park is een natuurpark waar je alles over krokodillen te weten kan komen. Daarnaast kun je er ook andere wilde dieren bekijken als apen, slangen, exotische vogels en 'beerkatten'. Voor de echte waaghalzen is het voeren van sommige krokodillen toegestaan. De grootste krokodillen die aanwezig zijn in het park zijn de 'Pangil' krokodillen, deze krokodillen kunnen wel 6 meter groot worden.

Philippine Eagle Center (Davao City)

Philippine Eagle Center
Philippine Eagle Center
Kaart met locatie Philippine Eagle Center

In het Filipijnse Eagle Center kun je 36 verschillende soorten arenden/adelaars bewonderen. Daarnaast zijn er nog tien andere vogelsoorten, twee soorten reptielen en vier soorten zoogdieren. Het park heeft een tropisch regenwoud klimaat, en naast dat er veel toeristen komen dient het park ook voor het bewust maken van de Filipijnse bevolking over het behoudt van hun mooie flora en fauna. De Philippine Eagle is de nationale vogel van het land en wordt beschouwd als de grootste arend ter wereld.

People's Park (Davao City)

People's Park
People's Park
Kaart met locatie People's Park

People's Park is een publiek park, er zijn meer dan 1.000 wilde planten soorten van over de hele wereld in dit park te zien. Daarnaast staat het park bekend om zijn sculpturen van de inheemse bevolking, ontworpen door de locale kunstenaar Kublai Milan. Ook kun je er iedere dag een dansende fonteinshow bijwonen. Verder zijn er verschillende soorten bamboo aanwezig in het park. People's Park wordt dan ook wel een van de schoonste en groenste openbare parken van de Filipijnen genoemd.

Jack's Ridge (Davao City)

Jack's Ridge
Jack's Ridge
Kaart met locatie Jack's Ridge

Jack's Ridge is een resort en restaurant dat gelegen is op een speciale historische locatie. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog stond op deze locatie namelijk het Japanse strijdkrachtenhoofdkwartier. Er zijn nog veel sporen te vinden van de Japanners. Zo zijn er grotten, gegraven door de Japanners, en er worden vandaag de dag nog kogels en andere oorlogsmaterialen gevonden. Het gerucht gaat zelfs dat er goud en andere schatten in de grotten verstopt liggen dat de Japanners hebben gestolen van andere landen.

Blanca Aurora watervallen (Samar)

Blanca Aurora watervallen
Blanca Aurora watervallen
Kaart met locatie Blanca Aurora watervallen

Deze prachtige watervallen zijn te bereiken met de bus, auto of met een motor. De wegen naar de waterval toe zijn wel erg nat en modderig. In het meer waar het water van de waterval in stroomt is het mogelijk om te zwemmen. Rondom het meer kun je heerlijk ontspannen en picknicken onder de vele bomen die schaduw bieden. Tevens zijn er in de buurt veel winkels te vinden.

Sohoton Nationaal Park (Samar)

Sohoton Nationaal Park
Sohoton Nationaal Park
Kaart met locatie Sohoton Nationaal Park

In het Sohoton Natianaal Park is gesticht in het jaar 1935 en is maar liefst 840 hectare groot. Je kunt er een wandeling maken langs verschillende rivieren of een wandeling maken door de indrukwekkende kalkstenen grotten. In de bekendste grot, de Panhulugan I grot zijn er vele stalagmieten en stalactieten te bewonderen. De bossen in het park zijn vooral laaglandbossen met indrukwekkende fauna als de Filipijnse vliegende kat, het Filipijns spookdier en de rosse neushoornvogel.

Capul Island Lighthouse (Samar)

Capul Island Lighthouse
Capul Island Lighthouse
Kaart met locatie Capul Island Lighthouse

De vuurtoren van Capul Island is het kenmerk van het western gedeelte van Samar. De vuurtoren is gebouwd in 1893 en scheen voor het eerst in 1896. De Capul Island Lighthouse behoort sinds 2008 tot een van de historische bezienswaardigheden van de Filipijnen en het is het punt dat de westelijke ingang vanuit Ticao Pass en San bemardino vormt. De vuurtoren zorgt ervoor dat schepen voldoende zicht op zee hebben en het vormt een herkenningspunt voor de schepen.